Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 463
  • Total: 463

Κόκορας παστιτσάδα [Κερκυραϊκό]

Ξεκίνησε από ChEf, Μάρτιος 06, 2010, 11:02:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

1 κόκορας 2 1/2 -3 κιλά κομμένος σε 8 μερίδες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια

2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Λίγη ζάχαρη

1 ξερή καυτερή πιπεριά

½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

2 ξυλάκια κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

2 - 3 κόκκους μπαχάρι

500 γρ. μακαρόνια χοντρά

300 γρ. κεφαλο γραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα απ' όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, ζάχαρη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας.
Όταν ο κόκορας είναι έτοιμος βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια. Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε με 2 - 3 κουταλιές από τη σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό πάνω στα ζεστά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

463 Επισκέπτες, 0 Χρήστες