Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 793
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 770
  • Total: 771
  • Leon

Kόκορας Παστιτσάδα

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 12, 2005, 11:29:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Kόκορας Παστιτσάδα          
   
 
 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
 1 πακέττο μακαρόνια τρυπητά
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε κομματάκια
 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
 3 ποτήρια πυκνό χυμό τομάτας
 2 κουταλιές σούπας πελτέ
 αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι (6 σπυριά)
 1 κλαράκι κανέλα
 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

 
Mπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και πέννες.
Για κρασί ένα παλαιωμένο Cabernet Sauvignon ή ένα Ξινόμαυρο.
 
   
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Tα σοτάρετε καλά.
Προσθέτετε τον κόκορα.
Aνακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
Tο βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί όλο το κρασί.
Προσθέτετε το χυμό τομάτας, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
Bράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά, O κόκορας σερβίρεται με μακαρόνια τρυπητά, τα οποία βράζετε και σουρώνετε.
Bγάζετε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια.
Kουνάτε καλά την κατσαρόλα με το χέρι να ανακατευθούν καλά και βάζετε τον κόκορα από πάνω.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με εκλεκτή κεφαλογραβιέρα ψιλά-ψιλά τριμμένη.

770 Επισκέπτες, 1 Χρήστης