Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 411
  • Total: 411

Ρύζι με Μελιτζάνες φούρνου

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 13, 2005, 12:09:18 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Υλικά


1 κιλό μελιτζάνες

λάδι για το τηγάνισμα

2 κούπες ρύζι Καρολίνα

5 κούπες ζωμό κότας

για τη σάλτσα

2 κουταλιές λάδι

2 κουταλιές βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα

1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί

3 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

1 κούπα μοτσαρέλα σε κομματάκια

2 κουταλιές βούτυρο σε κομματάκια

Ατομα: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 1ώρα

Χρόνος ψησίματος: 15'
 
 
Εκτέλεση
 
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Πασπαλίστε τες με μπόλικο αλάτι κι αφήστε τες να σταθούν 1-2 ώρες. Ξεπλύντε τες με άφθονο νερό και στίψτε τες στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια του νερού. Βάλτε το λάδι σε τηγάνι με βαρύ πάτο, να κάψει και τηγανίστε τις μελιτζάνες κι από τις δύο πλευρές. Βγάλτε τες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βράστε το ρύζι με το ζωμό κότας σε χαμηλή φωτιά, καλυμμένο, ώσπου να πιει όλο το υγρό και να φουσκώσει. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίξτε και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε τα ντοματάκια, το κρασί, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε τη σάλτσα 15', να δέσει ελαφρά. Κατεβάστε από τη φωτιά. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό βαθύ πυρέξ σκεύος για σουφλέ, με διάμετρο 25 εκ. και πασπαλίστε το με τη φρυγανιά. Στρώστε μέσα σ' αυτό τις μισές μελιτζάνες, το μισό ρύζι, τη μισή παρμεζάνα, τη μισή σάλτσα ντομάτας και τη μισή μοτσαρέλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία, τελειώνοντας με τα κομματάκι μοτσαρέλας. Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να φυλάξετε το φαγητό καλυμμένο, στην κατάψυξη. ΄Οταν θέλετε να το μαγειρέψετε, βάλτε στην επιφάνεια το βούτυρο σε κομματάκια και ψήστε το στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 20' περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια. Αφήστε το να σταθεί 10', πριν το σερβίρετε.


Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι ΟΙ 20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

411 Επισκέπτες, 0 Χρήστες