Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 275
  • Total: 275

Ελληνική αντισεισμική ευρεσιτεχνία για το περιβάλλον

Ξεκίνησε από seismic, Μάρτιος 29, 2010, 10:52:05 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

[quote user="seismic" post="373421"]
....
....
....
Αν ήμουν ο ερευνητής της NEES θα τους έλεγα να κάνουν μερικές αλλαγές στο πείραμα.
Θα τους έλεγα...
.....
.....
.....

Φίλε KostasD33 Εγώ μπορώ να πω στην NEES Building It Better[/quote]
Φίλε Γιαννάκο εσύ μπορείς να πεις στην NESS ότι θες, ή NESS όμως επιμένει να μη σε θέλει για ερευνητή της μέχρι να τελειώσεις τουλάχιστον ένα πολυτεχνείο και να μπορείς να κάνεις τουλάχιστον τις απαιτούμενες μαθηματικές πράξεις.
Λες να έχουν άδικο σ αυτό?

Φαντάσου να ήσουν άριστος χασάπης και άριστος χειριστής στα μαχαίρια για την κοπή κρέατος και να επέμενες να συμμετάσχεις σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς επειδή είσαι καλύτερος στο κόψιμο του κρέατος.
Με επιχείρημα ότι στην τελική τελική και ο γιατρός κρέας κόβει και ράβει.
Φαντάσου δε να το έλεγες και στον άρρωστο πριν μπει στο χειρουργείου για να τον πείσεις να το δεχτεί.

Φαντάσου δεν να έλεγες και στον καρδιοχειρουργό το Building It Better σε παράφραση.

seismic

[quote user="KostasD33" post="373422"][quote user="seismic" post="373421"]
....
....
....
Αν ήμουν ο ερευνητής της NEES θα τους έλεγα να κάνουν μερικές αλλαγές στο πείραμα.
Θα τους έλεγα...
.....
.....
.....

Φίλε KostasD33 Εγώ μπορώ να πω στην NEES Building It Better[/quote]
Φίλε Γιαννάκο εσύ μπορείς να πεις στην NESS ότι θες, ή NESS όμως επιμένει να μη σε θέλει για ερευνητή της μέχρι να τελειώσεις τουλάχιστον ένα πολυτεχνείο και να μπορείς να κάνεις τουλάχιστον τις απαιτούμενες μαθηματικές πράξεις.
Λες να έχουν άδικο σ αυτό?[/quote]

Δεν ξέρω αν με θέλει η NEES δεν τους έχω γράψει.
Θα ήθελα να τελειώσω το πολυτεχνείο, .... η ηλικία μου όμως και οι υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν.
Είμαι εργοδηγός δομικών έργων, και είναι κάτι και αυτό.
Είχαμε μάθει αρχιτεκτονικό σχέδιο, μηχανική ( στατική μελέτη με λογάριθμους, ) Γενική δομική, μηχανήματα δομικών έργων, δομικά υλικά, Οικοδομική, Τοπογραφία, με γενική βαθμολογία 18
Σπούδασα και μηχανολόγος και ξέρω καλά από μηχανολογικό σχέδιο.
Εργάστηκα στις οικοδομές της Αγγλίας σαν χτίστης 5 χρόνια.
Στην Αεροπορία 2,5 χρόνια στην ( Μ.Α.Κ ) Μονάδα αεροπορικών κατασκευών.
Στην Αθήνα 15 χρόνια σαν εργολάβος
και 22 χρόνια εργολάβος στις κυκλάδες.

Θα σου πω όμως κάτι που μπορεί να έχεις ακούσει.
Είμαι φωτογραφικός τύπος.
Η επιστήμη του πολιτικού μηχανικού εξετάζει βασικά την αντοχή των διατομών.
Αυτές χρειάζονται μαθηματικά.
Εγώ εξετάζω την σχεδίαση αντισεισμικών κατασκευών.
Η  σχεδίαση αντισεισμικών κατασκευών δεν χρειάζεται μαθηματικά.....χρειάζεται σχέδιο, και να βλέπεις τα προβλήματα των δομικών κατασκευών, και να βρίσκεις την λύση.
Όλα αυτά τα βλέπω φωτογραφικά στην σκέψη μου.
Εγώ ξέρω να εκτρέπω τα φορτία, γιατί ξέρω άριστο αρχιτεκτονικό και μηχανολογικό σχέδιο, δεν ξέρω να υπολογίζω πολύ καλά τις διατομές.
Βασικά ο εφευρέτης βλέπει προβλήματα εκεί που δεν τα βλέπουν οι άλλοι, και βρίσκει την λύση στα προβλήματα που βλέπει.
Άλλωστε την οριζόντια σεισμική μόνωση, την ανακάλυψε ένας που ήταν άσχετος με την μηχανική.

Υ.Γ
Δεν είμαι χασάπης.
Είμαι ο καλύτερος πολιτικός μηχανικός που πέρασε από αυτόν τον κόσμο μέχρι σήμερα, διότι μπόρεσα να σχεδιάσω κατασκευές που έχουν 31% περισσότερη αντοχή από ότι άλλη κατασκευή έχει γίνει μέχρι τώρα.
Αυτό δεν το λέω εγώ,... το λέει η εφαρμοσμένη έρευνα στο Μετσόβιο και συγκεκριμένα αυτός.
http://users.civil.ntua.gr/papadrakakis/gr/cv.html

Διάβασε το βιογραφικό του, να σου φύγει το καφάσι!!!
Για να δεις ο χασάπης με ποιόν συνεργάζεται πάνω στην έρευνα που ασχολείται με την σεισμική μηχανική.
Φίλε μου δεν ασχολούμαι με διατομές...με την μέθοδο και σχεδιασμό αντισεισμικών κατασκευών ασχολούμαι.
Αυτό θέλει μυαλό..όχι μαθηματικά.

larus audouinii

Τα σπιτάκια στις φωτογραφίες δεν είναι άσχημα.  :lol:
Για χειρούργους πάντως δεν θα σας προτιμούσα.  :smile:

seismic

[quote user="larus audouinii" post="373435"]Τα σπιτάκια στις φωτογραφίες δεν είναι άσχημα.  :lol:
Για χειρούργους πάντως δεν θα σας προτιμούσα.  :smile:[/quote]

Εξαρτάτε και τι χειρούργο θέλεις ?.....π.χ για τις αιμορροοίδες και ένας κολόγιατρος καλός είναι...  :lol:

KostasD33

[quote user="seismic" post="373423"]
.....
Εγώ ξέρω να εκτρέπω τα φορτία, γιατί ξέρω άριστο αρχιτεκτονικό και μηχανολογικό σχέδιο, ....
....
Βασικά ο εφευρέτης βλέπει προβλήματα εκεί που δεν τα βλέπουν οι άλλοι, και βρίσκει την λύση στα προβλήματα που βλέπει....
....
Είμαι ο καλύτερος πολιτικός μηχανικός που πέρασε από αυτόν τον κόσμο μέχρι σήμερα, ....
....
Αυτό θέλει μυαλό..όχι μαθηματικά.[/quote]

Κάπου σε ένα αρχαίο κτίριο... στους Δελφούς και μάλιστα στην πρόναο του Απόλλωνα ήταν γραμμένα δυο από τα πιο περίφημα Δελφικά παραγγέλματα....

Στην μια μεριά είχε το « Γνώθι σ αυτόν» και στην άλλη «Μηδέν άγαν» και στη μέση είχε το Ε.

Οπότε ο θεραπευτής των θεών ο Απόλλωνας υποδείκνυε στους θνητούς για αποθεραπεία μαζί με αυτά τα δύο το τρίπτυχο με το « μέτρον άριστον» μαζί τους...

[quote user="seismic" post="373423"]....
....
Στην Αεροπορία 2,5 χρόνια στην ( Μ.Α.Κ ) Μονάδα αεροπορικών κατασκευών.
...
....[/quote]

Ναι το ξέρω ότι ήσουν στην Μ.Α.Κ., στο εργαστήριο που είχαμε (όπου ήταν σχεδόν σε αχρηστία), σμηνίτης και αντί για δείγματα από τα προκάτ έφτιαχνες (όχι μόνο εσύ φυσικά στην λούφα παρέα εκεί), πίτσες και μακαρονάδες στο ειδικό φουρνακι για τα υλικά...

Ήμουν στο απέναντι κτίριο, στις μελέτες (Αρχιτεκτονικά) και φτιάχναμε σχέδια για τις πολυκατοικίες στο ΑΤΑΔ στην Λάρισα και κάποιες μεζονέτες σε νησί... άντε που και που σχεδιάζαμε και για τους ανασχετηρες στα αεροδρόμια....

(μικρός ο κόσμος ε!!!)

seismic

Φίλε Κώστα πράγματι είναι πολύ μικρός ο κόσμος.
Εγώ από Τρίπολη πήγα στα Λιόσια για ένα μήνα, μετά στο ΣΕΔΕΣ στην Θεσσαλονίκη για 20 μήνες και κατασκευάσαμε τις πρώτες κατοικίες για τις γυναίκες που πήγαν πρώτη φορά Αεροπορία.
Τελείωσα στο Τατόι κατασκευάζοντας και εκεί κατοικίες.
Ήμουν αρχηγός συνεργείου για μπετά και για τα διακοσμητικά τρύπια τούβλα που χτίζαμε στα μπαλκόνια.

Υπάρχουν και σύγχρονοι επιστήμονες που συμφωνούν με την ευρεσιτεχνία.
Δες τους εδώ http://www.linkedin.com/profile/view...hb_tab_pro_top

Skills & Expertise
Most endorsed for...

Ακόμα Δημοσίευση της ευρεσιτεχνίας στην Αμερική.
http://postimg.org/image/8ox3ft743/

seismic

Προς Πολιτικούς Μηχανικούς και αρμόδιους φορείς.
Δεν μπορούμε να έχουμε την κατάλληλη θεραπεία, όταν δεν έχουμε την σωστή διάγνωση.
Την έχουμε αυτήν την διάγνωση ως προς την φόρτιση του σεισμού, και την απόκριση του φέροντα?
Εγώ πιστεύω ότι δεν την έχουμε, διότι ...
Oι συντελεστές που καθορίζουν τη σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρει πιθανοτικού χαρακτήρα.

(Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της.)
Ακόμα η μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, έχουν πιθανότητα
υπέρβασης, μεγαλύτερης του σχεδιαζόμενου 10%

Ο συσχετισμός των ποσοτήτων (αν μπορούμε να το δούμε έτσι) «αδρανειακές εντάσεις - δυνάμεις απόσβεσης - ελαστικές δυνάμεις - δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής - αλληλεπίδραση εδάφους κατασκευής - επιβαλλομενη κίνηση εδάφους»
είναι μη γραμμικής κατεύθυνσης , και ανεξερεύνητες στη δυναμική των κατασκευών.
Συμπέρασμα.
Σχεδιάζεται εμπειρικά και όχι με διάγνωση και εξειδικευμένη θεραπεία.

Είσαστε υπεύθυνοι όταν στον σεισμό η κατασκευή αστοχεί, τόσο.. όσο υπεύθυνοι είναι και οι μηχανικοί αεροσκαφών όταν το αεροπλάνο πέσει στο έδαφος.
Οι μηχανικοί αεροσκαφών εκτελούν εκτεταμένη έρευνα, για να μάθουν την αιτία της συντριβής, και να λύσουν το πρόβλημα ώστε αυτό να μην επαναληφθεί.
Εσείς την κάνετε αυτήν την έρευνα?
Ναι την κάνετε, και κλείνετε τις ρωγμές με σοβά.
Υπάρχει μητρώο του κάθε έργου με καταγραφή και αποτίμηση βλαβών?... ή ζούμε μέσα σε μελλοντικούς τάφους?
Ποιος μηχανικός είναι αυτός ο οποίος μπορεί να δώσει με σιγουριά πιστοποιητικό καταλληλότητας σε κτήριο μετά από έναν ισχυρό σεισμό, όταν αυτό το κτήριο έχει επικαλυφθεί με μονωτικά ελαστικά υλικά, με αποτέλεσμα να μην βλέπεις την βλάβη του στοιχείου?
Γιατί τα λέω όλα αυτά? ....για να πω ένα πολύ απλό και λογικό συμπέρασμα.

Στην Ελλάδα δύο είναι οι προτάσεις για την βελτίωση του αντισεισμικού κανονισμού.
1) http://www.marneris.gr/Parsant/ ο οποίος μπήκε στον ΚΑΝ.ΕΠΕ
2) Η δική μου πρόταση.
Καμία άλλη.
Οι αρμόδιοι φορείς του κράτους, έπρεπε ναι ή όχι να εξετάσουν την πρότασή μου?
Που πάνε τα κονδύλια για έρευνα του ΕΣΠΑ?
Αν δεν πάνε στην πρότασή μου, σε πια άλλη πρόταση πάνε?
Αντί να κυνηγάμε Κινέζους, δεν θα ήταν καλύτερα να βοηθάμε τους Έλληνες?
Θα μπορούσε να είναι το δικό μου ένα εξαγωγικό μηχανολογικό προιόν?
Μπορεί η σιωπή να είναι χρυσός,...αλλά μπορεί να είναι και συνενοχή σε φόνο.
Τελικά οι αντισεισμικοί κανονισμοί, φρενάρουν την επιστήμη, διότι πριν τελειοποιηθούν τελειοποίησαν την κατηχητική γνώση.
Η επιστήμη κτίζετε με τον διάλογο και την κριτική πάνω στην κατάθεση ιδεών.
Δεν χτίζετε με αλώβητους κανονισμούς σκυροδέματος.

seismic

Α) Τέμνουσες μεταφοράς ( δράσης-αντίδρασης )
Σε κατάσταση ηρεμίας τα μοναδικά φορτία που έχει ένας φέρον σκελετός είναι τα κάθετα φορτία.
Όταν γίνεται σεισμός, το έδαφος αναγκάζει την βάση να κινηθεί με την φορά και την επιτάχυνση που έχει το έδαφος.
Η βάση αναγκάζει το υποστύλωμα να κινηθεί με την φορά και την επιτάχυνση που έχει το έδαφος.
Η πλάκα και η δοκός αναγκάζεται από το υποστύλωμα να κινηθεί με την φορά και την επιτάχυνση που έχει το έδαφος.
Η πλάκα και η δοκός αντιδρά σε αυτήν την πλάγια μετατόπιση.
Συμπέρασμα
Ενώ αρχικός είχαμε μόνο κάθετη φόρτιση, στο υποστύλωμα, και αντίδραση του εδάφους, τώρα με τον σεισμό έχουμε και άλλες δύο πρόσθετες πλάγιες φορτίσεις στο υποστύλωμα, διαφορετικής κατεύθυνσης, που το καταπονούν στον οριζόντιο άξονά του υπό μορφή τέμνουσας.
Λόγο του ότι η αδράνεια κάθε σώματος εξαρτάτε από το ιδικό του βάρος, και από την επιτάχυνση του σεισμού, συμπεραίνουμε εύκολα ότι.. Το υποστύλωμα του ισογείου διαχειρίζεται περισσότερα στατικά φορτία από τα άλλα υποστυλώματα των πάνω ορόφων, καθώς και τις ακαριαίες επιταχύνσεις, διότι είναι κοντά στο έδαφος, και η μετάδοση της επιτάχυνσης γίνεται χωρίς την μεσολάβηση πλάστιμων περιοχών. Συμπέρασμα...Τα υποστυλώματα του ισογείου είναι αυτά που καταπονούνται περισσότερο από τις τέμνουσες, οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερες τιμές, από ότι στους άλλους ορόφους του φέροντα.
Αυτές τις τέμνουσες τις δημιουργεί καθαρά η δράση του σεισμού, και η αντίδραση των πλακών και των δοκών.
Το υποστύλωμα είναι ο μεταφορέας αυτής της δράσης του σεισμού προς τις πλάκες και τις δοκούς.
Από αυτές τις τέμνουσες κινδυνεύει να αστοχήσει το υποστύλωμα του ισογείου, καθώς και ο μαλακός όροφος.
Η Λύση σε αυτό το πρόβλημα που παρουσιάζεται στα υποστυλώματα του ισογείου είναι...
Περισφιγμένο σκυρόδεμα, με κάθετη προένταση στο υποστύλωμα, καθώς και αύξηση της διατομής του.
Γιατί πρέπει να σχεδιάσουμε τα ανωτέρο?
Διότι αν ένα υποστύλωμα σχεδιαζόμενο με τον ΕΑΚ έχει ( Α ) αντοχή στις τέμνουσες, αν το φορτίσουμε περισσότερο με κάθετη προένταση, τόσο ώστε η φόρτιση αυτή να μην ξεπερνά το 25% της αντοχής του υποστυλώματος, τότε θα έχουμε ( Α + 26,5 % ) περισσότερη αντοχή του υποστυλώματος του ισογείου προς την οριζόντια τέμνουσα
Αν το φορτίσουμε περισσότερο με κάθετη προένταση, τόσο ώστε η φόρτιση αυτή να μην ξεπερνά το 50% της αντοχής του υποστυλώματος, τότε θα έχουμε ( Α + 30,9 % ) περισσότερη αντοχή του υποστυλώματος του ισογείου προς την οριζόντια τέμνουσα
Αν το φορτίσουμε ακόμα περισσότερο με κάθετη προένταση, τόσο ώστε η φόρτιση αυτή να μην ξεπερνά το 75% της αντοχής του υποστυλώματος, τότε θα έχουμε ( Α + 40% ) περισσότερη αντοχή του υποστυλώματος του ισογείου προς την οριζόντια τέμνουσα
Αυξάνοντας την διατομή του υποστυλώματος, καθώς και την φόρτιση στην προένταση, σε συνδυασμό με την αύξηση της περίσφιξης, το όφελος θα είναι πολλαπλάσιο ως προς την αντοχή της απόκρισης προς την τέμνουσα βάσης.

(Β) Τέμνουσες ροπής ( δημιουργούνται από τον συνδυασμό ταλάντωσης και στατικών φορτίων )
Ένας φορέας σκελετού οικοδομής αποτελείτε από κάθετα υποστυλώματα και από οριζόντιες πλάκες και δοκούς.
Αυτά όλα είναι ανεξάρτητα στοιχεία, και η μόνη τους σύνδεση διασφαλίζεται στους κόμβους.

Ένας πλάστιμος φορέας σκελετού, έχει μεγάλη ελαστικότητα, με αποτέλεσμα να ταλαντεύεται περισσότερο, και ακόμα περισσότερο καθ ύψος προσθετικά.
Η ταλάντωση αυτή, μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν τα πάρα κάτω μεγέθη
1) ελαστικότητα και πλαστιμότητα του φορέα,
2) κέντρο βάρους του φορέα,
3) επιτάχυνση του σεισμού,
4) διάρκεια του σεισμού.
5) Υφιστάμενο ύψος ορόφου.
Η ταλάντωση αυτή αλλάζει τον κάθετο άξονα των υποστυλωμάτων διαφοροποιώντας αυτόν μερικές μοίρες, πότε δεξιά - πότε αριστερά.
Αυτή η διαφοροποίηση του κάθετου άξονα, επιβάλει στην πλάκα και την δοκό ( μέσο της σύνδεσης του κόμβου,) να κινηθούν πάνω και κάτω.
Φυσικά αυτή η κίνηση είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί, διότι έρχεται σε αντίθεση με άλλες δύο τάσεις οι οποίες είναι αφενός τα στατικά φορτία, αφετέρου η δομική αντίσταση προς την παραμόρφωση, που εφαρμόζει ο κόμβος.
Οπότε αντίθετες τάσεις πάνω σε κομβικό σημείο, ισούται μαθηματικός στην δημιουργία ροπών.
Οι ροπές σε συνδυασμό με την αντίσταση των στοιχείων συνεπάγεται σε τέμνουσες πάνω στις μικρές διατομές των στοιχείων.
Αυτές είναι οι Τέμνουσες ροπής
Ερώτηση.
Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που να πιστεύει ότι με περισσότερο οπλισμό και μεγαλύτερες διατομές θα μπορέσει αυτός ο κόμβος να αντέξει την παραμόρφωση που επιφέρει όλο το στατικό βάρος του φέροντα?
Φυσικά ΟΧΙ
Συμπέρασμα ο ΕΑΚ και γενικά όλοι οι κανονισμοί του κόσμου είναι αναξιόπιστοι, διότι δεν είχαν προβλέψει αυτά που λέω.
Η Φυσική και ο κλάδος της η Μηχανική βασίζονται καθαρά πάνω σε αυτά που λέω.
Λύση για τέμνουσες ροπής
Η πλαστιμότητα είναι σκέτη παραμόρφωση, και σε συνδιασμό με τον σχεδιασμός των κομβικών σημείων κατευθύνει τα φορτία του σεισμού στις πιο αδύναμες διατομές των στοιχείων.
Η πλαστιμότητα δεν υφίσταται χωρίς την ταλάντωση η οποία είναι σκέτη παραμόρφωση.
Όταν έχεις παραμόρφωση, έχεις τουλάχιστον επισκευές.
Η μοναδική λύση είναι να σταματήσουμε την ταλάντωση του φέροντα, διότι μόνο έτσι σταματάμε την παραμόρφωση και τις τέμνουσες ροπής.
Αυτό για να συμβεί πρέπει
1) να υπάρξει ακαμψία στον φέροντα.
2) να οδηγήσουμε τις φορτίσεις του σεισμού σε διατομές πολύ μεγάλες και ισχυρές.

Αυτές οι διατομές είναι μόνον οι κάθετες διατομές του υποστυλώματος ( όχι οι οριζόντιες )
Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε εκτροπή των πλάγιων σεισμικών φορτίσεων από τις αδύναμες οριζόντιες διατομές των υποστυλωμάτων στις ποιο ισχυρές κάθετες διατομές, η λύση είναι μόνο μία.
Να πακτώσουμε ή να εφαρμόσουμε προένταση μεταξύ δώματος και εδάφους.
Αν εφαρμόσουμε προένταση μεταξύ δώματος και βάσης, το μόνο που κάνουμε είναι να αυξήσουμε την αντοχή του υποστυλώματος ως προς τις τέμνουσες μεταφοράς. ( τέμνουσα βάσης )
Αυτό έκαναν στο Μετσόβιο για μένα, με τα γνωστά καλά αποτελέσματα.
Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο της ευρεσιτεχνίας μου.
Διότι, η προένταση μεταξύ βάσης και δώματος, μπορεί κατά κάποιο τρόπο να είναι καλή...αλλά δεν σταματάει αποτελεσματικά την παραμόρφωση δηλαδή την ταλάντωση του φέροντα, οπότε και τις ροπές και τις τέμνουσες ροπής.
Αυτό θα το πετύχουμε μόνο αν η προένταση εφαρμοστή μεταξύ δώματος και εδάφους, σε υποστυλώματα με την κατάλληλη διατομή κάτοψης, η οποία πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη, με πολλαπλές προεντάσεις σε κατάλληλα επί μέρους σημεία.
Αυτή η μέθοδος θα μηδενίσει τις τέμνουσες ροπής, και θα αυξήσει την απόκριση του φέροντα ως προς τις μεταφορικές τέμνουσες ( τέμνουσες βάσης.)
Ιδανικές κατασκευές για τον σκοπό αυτόν είναι οι άκαμπτες μονολιθικές κατασκευές από Ο.Σ, http://postimage.org/image/r1aadhj8/ χωρίς να αποκλείονται και οι μονολιθικές κατασκευές από οπτοπλινθοδομή.
Για αρχιτεκτονικούς λόγους υπάρχει και η μέθοδος του βίντεο της ευρεσιτεχνίας.
https://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI αν θέλουμε να έχουμε απεριόριστη θέα.

Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει τον πιο πλάστιμο ελεγχόμενο φέροντα στον κόσμο, διότι διαθέτη τους ποιο ευέλικτους κόμβους, και την μεγαλύτερη σεισμική απόσβεση στον κόσμο, χωρίς να στερείτε την οριζόντια σεισμική μόνωση.

seismic

Ο μηχανισμός εφαρμογής προέντασης της ευρεσιτεχνίας, postimg.org/image/2mlql3ag4/ ενώ εφαρμόζει προένταση στον τένοντα ο οποίος εκτείνεται μεταξύ του δώματος και μιας άγκυρας η οποία είναι πακτωμένη στα βάθη μιας γεώτρησης κάτω από την βάση, έχει την ικανότητα να μην επιβαρύνει το έδαφος της θεμελίωσης με πρόσθετα φορτία προέντασης. Αυτό οφείλετε στον μηχανισμό της άγκυρας, και συγκεκριμένα στους δύο σωλήνες που φέρει.

postimage.org/image/2dmcy79yc/

Αυτοί οι σωλήνες έχουν διαφορετική διάμετρο, έτσι ώστε ο ένας να ολισθαίνει μέσα στον άλλον.
Ο εσωτερικός σωλήνας είναι συνδεδεμένος με τον τένοντα.
Ο εξωτερικός σωλήνας που είναι και ο υποδοχέας του τένοντα, καταλήγει κάτω από την βάση, και αυτός είναι η αιτία που η βάση δεν υποχωρεί όταν το έδαφος τείνει να παραμορφωθεί,λόγο στατικών φορτίων και από την επιβολή φορτίσεων προερχόμενες από την προένταση.

Αυτός ο σωλήνας όταν δέχεται τα φορτία της βάσης, τείνει να υποχωρήσει κάθετα.

Αδυνατεί όμως να υποχωρήσει κάθετα, διότι είναι συνδεδεμένος με πίρους και μπάρες πυραμοειδούς μορφής, στο άλλο άκρο του, οι οποίες μπάρες μεταβιβάζουν τα φορτία της βάσης στα πρανή της γεώτρησης.
Αυτή η μεταβίβαση των φορτίων μέσο των μπαρών, υποβοηθείται και από τις άλλες πυραμοειδούς μορφής μπάρες οι οποίες είναι ανεστραμμένες και συνδεδεμένες με τον εσωτερικό σωλήνα του τένοντα.
Κατ αυτόν τον τρόπο, οι μπάρες σπρώχνουν κατά ένα σημείο από διαφορετική κατεύθυνση, και αποκλείουν την ολίσθηση στα πρανή της γεώτρησης.
Η πάνω σωλήνα μεταβιβάζει τάσεις της βάσης στα πρανή της γεώτρησης, και η κάτω σωλήνα μεταβιβάζει τάσεις του τένοντα στα πρανή της γεώτρησης.
Δηλαδή έχουμε ένα νέο είδος πασσάλου τριβής, με το επιπλέον πλεονέκτημα την συνεχή τάση στα πρανή της γεώτρησης που εφαρμόζεται μέσο του τένοντα και των στατικών φορτίων του φέροντα.
Αυτό που κάνει ο μηχανισμός του ελκυστήρα είναι...
1) να εφαρμόζει προένταση μόνο στο υποστύλωμα, μεταξύ βάσης και δώματος.
2) Καθαρή πάκτωση της κατασκευής με το έδαφος.
3) να αναλαμβάνει το βάρος της κατασκευής, και να την στηρίζει στα πρανή της γεώτρησης, εξασφαλίζοντας κατ αυτόν τον τρόπο μία δεύτερη στήριξη στα βάθη του εδάφους.
Δηλαδή στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι η κατασκευή δεν στηρίζεται πλέον στο έδαφος κάτω από την βάση, αλλά τα στατικά του φορτία μεταφέρονται πρωτίστως στα πρανή της γεώτρησης, μέσο του μηχανισμού της άγκυρας.
Αυτό εξασφαλίζει στην κατασκευή ( εκτός των άλλων, ) μία οριζόντια σεισμική μόνωση,
( χωρίς εφέδρανα ) διότι απομονώνει το μεγάλο βάρος της κατασκευής να μεταφερθεί στο έδαφος κάτω από την βάση.
Κατ αυτόν τον τρόπο, τα μεταδιδόμενα φορτία του εδάφους προς τον φέροντα, κατά την διάρκεια του σεισμού είναι ελάχιστα, ( διότι η επαφή εδάφους - βάσης είναι πολύ μικρή ) και για τον λόγο αυτόν έχουμε την ελεύθερη μετακίνηση του εδάφους κάτω από την βάση,και έτσι επιτυγχάνουμε την οριζόντια σεισμική μόνωση.
Οι ελαστικότητα των πίρων της άγκυρας, καθώς και η πλαστιμότητα των σωλήνων, εφαρμόζουν την οριζόντια σεισμική μόνωση.
Προυπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι η οπή της γεώτρησης να είναι πιο μεγάλη, από την διάμετρο της σωλήνας στήριξης, ώστε η σωλήνα να μπορεί να μετακινηθεί δεξιά - αριστερά χωρίς να παραμορφωθεί από την μετακίνηση.
Οπότε ...
4) Εξασφαλίζει και οριζόντια σεισμική μόνωση.

Συμπέρασμα
Πρέπει το σύστημα να δοκιμαστεί με την μέθοδο υπολογιστικής μηχανικής ( μέθοδος των πεπερασμένων στοιχείων ) αλλά και με μαθηματικούς προγραμματισμούς.
Να εξετασθούν ξεχωριστά οι παράμετροι σχεδιασμού ως προς
1) την απόκριση της κατασκευής η οποία φέρει προτεταμένα υποστυλώματα σε διάφορους φορείς.
2) την απόκριση της κατασκευής η οποία φέρει πακτωμένα υποστυλώματα με το έδαφος σε διάφορους φορείς.
3) την απόκριση της κατασκευής η οποία φέρει προτεταμένα υποστυλώματα τα οποία είναι πακτωμένα στο έδαφος.
Ο τίτλος που θα έπρεπε να έχει το θέμα μου είναι..
Θεωρία βέλτιστης αντισεισμικής σχεδίασης επεμβάσεων σε δομικούς φορείς με εφαρμογή στην προένταση των υποστυλωμάτων και στην πάκτωση αυτών στο έδαφος

seismic

Προς τους όλους τους υπεύθυνους του κράτους για την αντισεισμική προστασία της χώρας.

Δεν μπορείτε να μου πείτε με την λογική, που ακριβώς η αντισεισμική ευρεσιτεχνία μου καθώς και η θεωρεία μου είναι λάθος.
Μου ζητήσατε να παρουσιάσω με ένα σωστό βίντεο την ευρεσιτεχνία μου. Το έκανα με αυτό το βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI
Μου ζητήσατε να κάνω εφαρμοσμένη έρευνα και την έκανα στο Μετσόβιο με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι απίστευτα καλά.
Συναντήθηκα με τους πλέον αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα ( στο ΙΤΣΑΚ ) τους ανάλυσα την θεωρία μου και τον μηχανισμό, και απάντησα σε κάθε ερώτηση που μου έκαναν, και δεν μπόρεσαν να με διαψεύσουν.
Απεναντίας μου είπαν πως θα πρέπει να εξετάσουν το σύστημα σε σεισμική βάση, σε διαφορετικά μοντέλα κατασκευών.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να βοηθήσουμε την καινοτομία .... σε εμένα, και σε όλους τους άλλους που έχουν ευρεσιτεχνίες, αυτό ακούγετε σαν αστείο, διότι όχι μόνο δεν βοηθάει κανένας σε αυτό το κράτος, απεναντίας, κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Το μόνο που μπορώ να κάνω πια, είναι ένα μικρό δικό μου πείραμα, ξέροντας όμως, ότι στην τελική δεν θα το πάρουν στα σοβαρά.
Θα το κάνω όμως πρώτα για εμένα, ( για να έχω ήσυχη την συνείδησή μου ) και δεύτερον για τους χιλιάδες, για να μην πω εκατομμύρια αναγνώστες μου.
Από εκεί και πέρα, η ευθύνη θα βαραίνει όλους τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα, για την μεγάλη τους απραξία.
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, διότι είναι θέμα εθνικής ασφάλειας, και δεν μπορεί ένας ιδιότης να τα βγάλει πέρα μόνος του.
Ας αναλάβει ο καθένας αρμόδιος τις ευθύνες του.

Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας διότι.
1) Πρέπει να εξετασθεί αν ο πληθυσμός της χώρας είναι πιο ασφαλής σε σεισμό.
2) Πρέπει να εξετασθεί αν σε περίπτωση πολέμου, οι στρατιωτικές κατασκευές αντέχουν περισσότερο από ότι αντέχουν σήμερα στις βόμβες.
3) Πρέπει να εξετασθεί πόσα θα πληρώσει το κράτος σε επισκευές σε ενδεχόμενο σεισμό, με ή χωρίς το σύστημά μου.

Θα σας πω την γνώμη μου για το πως δημιουργείται ένας σεισμός, και για το πως θα προκαλέσετε έναν σεισμό.

Υπάρχουν τρεις τύποι σεισμών.
1) Αυτοί που δημιουργούνται από τα ηφαίστεια.
2) Αυτοί που δημιουργούνται από το φυσικό αέριο.
3) Αυτοί που δημιουργούνται τεχνητά, ή από τεχνική δραστηριότητα.
Βασικά ο σεισμός είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης πάνω στον φλοιό της γης.
Οι τεκτονικές πλάκες δεν ευθύνονται για τον σεισμό.
Τα ηφαίστεια έχουν ουρές μάγματος, οι οποίες όταν έλθουν σε επαφή με θύλακες πετρελαίου ή φυσικού αερίου προκαλείται έκρηξη.
Βασικά αν εμείς τρυπήσουμε σε μέρος όπου υπάρχει φυσικό αέριο, και διοχετεύσουμε μέσα στην οπή αέρα, ( που περιέχει οξυγόνο ) θα γίνει έκρηξη, θα επεκταθεί, προκαλώντας την επιφάνεια της γης να μετακινηθεί.
Συμπέρασμα
Ο σεισμός προκαλείται από πεπιεσμένο αέρα, ο οποίος είναι προιόν έκρηξης αερίων ή πετρελαίου, όταν αυτά έρθουν σε επαφή με μάγμα, αναγκάζοντας τις τεκτονικές πλάκες να μετακινηθούν.
Οπότε όπου υπάρχουν πολλοί μικροσεισμοί, υπάρχει και πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.
Για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ποτέ πρόβλεψη σεισμού.
Τόσο απλά...
Δηλαδή οι κατασκευές που σχεδιάζουμε εδράζονται πάνω σε έδαφος το οποίο δέχεται πιέσεις έκρηξης. ( φαινόμενον πνευματικής πίεσης )
Για τον λόγο αυτό, είναι απολύτως αναγκαία η πάκτωση της κατασκευής στο έδαφος.
Πόσα χρήματα έχετε δώσει σε έρευνα για την πρόβλεψη των σεισμών?
Δεν θα ήταν καλύτερα να τα είχατε δώσει στην έρευνα για την σχεδίαση αντισεισμικών κατασκευών?
Ακόμα κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε για αυτά που λέω?

seismic

Θα κάνω μόνος μου το πείραμα
Θα κατασκευάσω διάφορα μοντέλα, τα οποία θα κουνήσω με και χωρίς το σύστημά μου, σε διάφορες συχνότητες.
Και άντε μετά να μου εξηγήσουν γιατί τα όμοια μοντέλα με το σύστημά μου αντέχουν καλύτερα στον σεισμό από ότι τα όμοια δικά τους.
Αυτή η σεισμική βάση http://postimg.org/image/ke6r6dedd/ κατασκευάστηκε σε μηχανουργείο ( θέλω μόνο να την τοποθετήσω )
Θέλω την βοήθειά σας για τον μηχανισμό παλινδρόμησης.
Σκέπτομαι να της δώσω κίνηση με τον μηχανισμό ενός σκαπτικού το οποίο φέρει πετρελαιομηχανή 10,5 HP
Αυτό.

Πρέπει να διαχειριστεί φορτίο ( σε παλινδρομική κίνηση 300 με 600 kg )
Μετατροπή κυκλικής σε παλινδρομική κίνηση με στροφαλομπιέλες διαφορετικής διαδρομής
Διαθέτη κομπλάν, και τρις ταχύτητες.
Θέλω την συμβουλή σας, ( αν θέλετε να μου την δώσετε, ) στο αν οι 10,5 HP είναι αρκετοί για να παλινδρομούν την βάση με το δοκίμιο του 1 m2

seismic

seismic

Αν τα σπίτια ήταν τελείως άκαμπτα και προτεταμένα μεταξύ δώματος και εδάφους τότε κανένας σεισμός δεν θα ήταν ικανός να τα πλήξει.
Αυτό νομίζω ότι το απέδειξα με το βίντεο ( πείραμα ) http://www.youtube.com/watch?v=Q6og4VWFcGA#t=0
Αν τώρα η ευρεσιτεχνία μου τοποθετηθεί σε πιο πλάστιμη κατασκευή Π.Χ σε κατασκευή με τέσσερα γωνιακά φέροντα τοιχία θα είναι πιο ισχυρή από την ίδια κατασκευή χωρίς το σύστημά μου...Ναι ή Όχι ?
Περιμένω γνώμες,... γιατί αυτό θα είναι το επόμενο πείραμα φορέα που θα κάνω σύντομα.
( αύριο ή μεθαύριο )

http://postimg.org/image/m1a64burz/
http://postimg.org/image/4b6s0w47t/
http://postimg.org/image/6ppe6g2zr/

seismic

seismic

Εγώ τι κάνω με την ευρεσιτεχνία μου? Προσπαθώ να καταρρίψω τη σύγχρονη μηχανική με αυτό το "πείραμα" ?

Το πιστεύω αυτό?

Αν υποθέσουμε ότι κατασκευάζουμε τελείως άκαμπτες κατασκευές προτεταμένες με το έδαφος ....ναι αυτό τα αλλάζει όλα.
Τέτοια κατασκευή είναι αυτή https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
Αν όμως θέλουμε να προσαρμοστούμε με τους υπάρχοντες κανονισμούς Ευρωκώδικα 2 και 8, τότε προτείνω μία άλλη μέθοδο που είναι μεν στα πρότυπα του Ευρωκώδικα και του ΚΑΝ.ΕΠΕ αλλά εγώ βελτιώνω τους δείκτες που προσπαθούν να βελτιώσουν παγκοσμίως, ...αφάνταστα πιο πολύ, με αυτή την μέθοδο
Αυτοί οι δείκτες είναι
1) Των πλάστιμων περιοχών,
2) Των πλαστικών ζωνών,
3) Της στρεπτικής ακαμψίας των ασύμμετρων κατασκευών?
4) Βελτιώνει την αντοχή του υποστυλώματος ως προς τις τέμνουσες και την τέμνουσα βάσης.

5) Αυξάνει την ενεργό διατομή των υποστυλωμάτων
6) Βελτιώνει τον λοξό εφελκυσμό.
7) Μειώνει την μετατόπιση του κόμβου της ανώτατης στάθμης, και τις παραμορφώσεις του φέροντα.
Μειώνει την ιδιοσυχνότητα εδάφους κατασκευής
9) Βοηθάει στην αποφυγή του μηχανισμού ορόφου
10) Απαλείφει το πρόβλημα της ανεπαρκούς συνάφειας σκυροδέματος και χάλυβα.
11) Εξασφαλίζει ισχυρότερη θεμελίωση.
12) Αυξάνει την απόσβεση των σεισμικών φορτίσεων η οποία οδηγεί σε μείωση της απόκρισης.
13) Ο μηχανισμός βελτιώνει αυτόματα την έρπη του τένοντα που παρατηρείται κατά την μακροχρόνια τάνυση, καθώς και την συνάφεια της πάκτωσης μεταξύ κατασκευής και εδάφους, η οποία κινδυνεύει να χαλαρώσει λόγο συνεχών φορτίσεων μεγάλης διάρκειας και πολλών κύκλων φόρτισης, όπως είναι οι σεισμοί.

https://www.youtube.com/watch?v=DwkWx1nVn3E#t=0

Το πάρα πάνω μοντέλο του κυρίου Κ. Τσώνου, καθώς και αυτό το μοντέλο που πειραματίζεται η ερευνητική ομάδα της NEES σε αυτό το βίντεο ... https://www.youtube.com/watch?v=C2Z1zmrJhsc#t=0 προσπαθούν να πετύχουν δύο πράγματα.
Ο κύριος Κ. Τσώνος προσπαθεί να μεταφέρει την αστοχία στις δοκούς ώστε να προστατέψει τις κολόνες και να μην έχουμε γενική κατάρρευση. ( πλαστική ζώνη )
Η NEES προσπαθεί να κατασκευάσει ευέλικτους κόμβους αφενός, τόσο στην θέση των δοκών, όσο και στην θέση του κομβικού σημείου της κοιτόστρωσης με το υποστύλωμα, ώστε να απελευθερώσει σεισμική ενέργεια.
Για αυτούς που λένε ότι δεν ξέρω, θα προσπαθήσω να τους εξηγήσω τι κάνω εγώ, δηλαδή πια μέθοδο αντισεισμικού σχεδιασμού χρησιμοποιώ ώστε να εξαλείψω τους κινδύνους που προσπαθούν να εξαλείψουν οι πάρα πάνω ερευνητικές ομάδες του κυρίου Κ. Τσώνου, και της NEES.
O κύριος Κ. Τσώνος προσπαθεί να αστοχήσει η δοκός δημιουργώντας τις πλαστικές ζώνες πάνω στις δοκούς ώστε να εκτονωθεί η ενέργεια του σεισμού.
Η δική μου πρόταση είναι να ξεχωρίσουμε τις πλάστιμες κολόνες από τις άκαμπτες προτεταμένες με το έδαφος με την παρεμβολή σεισμικού αρμού.
Με αυτήν την μέθοδο, ο σεισμικός αρμός είναι αυτός που υποδέχεται την φόρτιση του σεισμού και την εκτονώνει, παίζοντας τον ρόλο που παίζει η πλαστική ζώνη του κυρίου Κ. Τσώνου.
Η διαφορά των δύο συστημάτων είναι ότι το ένα αστοχεί, ενώ το άλλο δεν παθαίνει τίποτα.
Η NEES προσπαθεί να ξεχωρίσει στους κόμβους την δοκό και το υποστύλωμα, ώστε να εκτονώσει την ενέργεια του σεισμού στα κομβικά σημεία.
Το ίδιο κάνω και εγώ με τον σεισμικό αρμό που τοποθετώ http://s5.postimg.org/rllh3dhzb/002.jpg
Μάλιστα εγώ προχωρώ περισσότερο από την NEES προσπαθώντας να εξασφαλίσω μία ελεγχόμενη παραμόρφωση του φέροντα, ώστε αυτή να μην είναι έξω από τα όρια διαρροής.
Αυτό το πετυχαίνω με το άκαμπτο προτεταμένο φρεάτιο το οποίο έχει τον ρόλο του ρυθμιστή της παραμόρφωσης του πλάστιμου φορέα.
Εγώ μπορώ να πω στην NEES ....BUILDING IT BETTER!!! :yikes:
Περισσότερα http://www.green-e.gr/m/listing/view...ismiko-systhma.

275 Επισκέπτες, 0 Χρήστες