Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 231
  • Total: 231

Ελληνική αντισεισμική ευρεσιτεχνία για το περιβάλλον

Ξεκίνησε από seismic, Μάρτιος 29, 2010, 10:52:05 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

seismic

Μου αρέσει τα κόλλημα
Είμαι ιδικός στις αγκυρώσεις.
Δεν ξέρω γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε την λειτουργία μιας βίδας?
Μάλλον εσείς θέλετε ψυχίατρο, να σας βιδώσει κάποια λασκαρισμένη βίδα.

pixie

'Οπα, φίλε μου! Είναι τουλάχιστον αγενής όλη αυτή η έπαρση...
Μπορείς να κρατήσεις τις απόψεις σου, δεν σου τις παίρνει κανείς άλλωστε, προσωπικά δεν είμαι ενημερωμένη ώστε να προβώ σε σχολιασμούς επί της ουσίας του θέματός σου, αλλά... θερμή παράκληση να σέβεσαι τον χώρο που σε φιλοξενεί!

Την καλημέρα μου

seismic

Τον χώρο που με φιλοξενεί τον σέβομαι.
Αλλά δεν νομίζω ότι είναι ευγενικό να μου λένε να πάω σε ψυχολόγο.
Είναι αδύνατον να μου απαντήσουν σε αυτά που τους παραθέτω, και εκτρέπονται.
Πρέπει να αντιδράσω, ή όχι?

Ευχαριστώ, και καλό Πάσχα.

pixie

Σύμφωνα με τον νόμο δράσης - αντίδρασης, ναι, σαφώς υπάρχει το δικαίωμα λόγου - αντίλογου με το ανάλογο έρεισμα.

Η θέση μου είναι πάγια, για μένα κάθε ελεύθερη φωνή πρέπει να ακούγεται. 'Ισως καταβάλλεις όμως υπερβολικές προσπάθειες για να πείσεις κι αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα!
Είναι σαν μονομερής μετάγγιση μιας γνώσης που όλοι οφείλουν να δεχτούν και να την αφομοιώσουν υποχρεωτικά!
Δεν πάει έτσι...

seismic

KostasD33

[quote user="seismic"]...
Είμαι ιδικός στις αγκυρώσεις.
Δεν ξέρω γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε την λειτουργία μιας βίδας?
.....[/quote]
ιδικός μπορεί να είσαι, ειδικός όμως σίγουρα δεν είσαι.
Φίλε μου μπερδεύεις την γνώση για την βίδα με την γνώση όλης της μηχανής.

[quote user="seismic"]
.....
Αλλά δεν νομίζω ότι είναι ευγενικό να μου λένε να πάω σε ψυχολόγο.
......[/quote]
Αυτό αφορά άμεσα εμένα και φυσικά έχεις δίκιο.
Δεν ήμουν καθόλου μα καθόλου ευγενικός μαζί σου σ αυτό το θέμα.
Το αναγνωρίζω και φυσικά σου αναγνωρίζω κι εσένα το δικαίωμα να μου πεις ότι θέλεις για τις βίδες μου.
Σου τόνισα όμως συχνά και το υποτίμησες ότι ότι σου λέω δεν στο λέω με κακή διάθεση απέναντι σου, αλλά για καλό δικό σου.
Με ρώτησες ποιο είναι το γνωστικό μου αντικείμενο και σου απάντησα, οπότε γνωρίζεις ότι το αντικείμενο «πατέντας» που περιφέρεις σε δεκάδες φόρουμ έχω αντίληψη και γνώση να το κρίνω.
Εσύ αντίθετα μου απάντησες ότι σπούδασες σε πολεμική σχολή.
Άρα ναι δεν είμαι ευγενικός αλλά επιμένω ξανά ότι πρέπει να πας σε ψυχολόγο, κι ας είμαι τρελός κι εγώ.

[quote user="pixie"].....
.....
'Ισως καταβάλλεις όμως υπερβολικές προσπάθειες για να πείσεις κι αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα!
Είναι σαν μονομερής μετάγγιση μιας γνώσης που όλοι οφείλουν να δεχτούν και να την αφομοιώσουν υποχρεωτικά!
Δεν πάει έτσι...[/quote]
[quote user="seismic"]Σε ευχαριστώ για την συμβουλή  pixie[/quote]
Είδες που σου έλεγα............
ότι μια ψυχολογική συμβουλή είναι καλύτερη από μια τεχνική............

seismic

Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι που με είπες τρελό.
Ούτε τα σχόλιά σου.
Με ενοχλεί η αδυναμία μας να εστιάσουμε στα θετικά.
Στην συνεργασία, την προσπάθεια, την συμβουλή.
Η εμμονή μας με την απαισιοδοξία και την ευθυνοφοβία.
 Η αδυναμία μας να εστιάσουμε στο θετικό και στις δυνατότητες της χώρας απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις και προσκλήσεις και ιδίως να ενστερνιστούμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία ως τρόπο ζωής και πηγή έμπνευσης και δράσης.

KostasD33

βρε φιλαράκο, δεν είσαι τρελός....
το πιστεύω αυτό

Άκου ας κάνουμε μια μικρή παύση εδω και έλα να παίξεις κι εσύ μαζί μας στο παιχνίδι κρεμάλα είναι εδώ ΚΡΕΜΑΛΑ

Τσακωνόμαστε άμα θες από αύριο
ντακς?

pixie

[quote user="seismic" post="347176"]Με ενοχλεί η αδυναμία μας να εστιάσουμε στα θετικά.
Στην συνεργασία, την προσπάθεια, την συμβουλή.[/quote]

Κι εμένα με ενοχλεί... καθώς διακρίνω κάτι πολύ ανθρώπινο στις εκζητήσεις σου. Αλλά και την λογική επιφύλαξη εκείνου που στηρίζεται σε αποδεδειγμένα έως σήμερα επιστημονικά δεδομένα δεν μπορούμε να την προσπεράσουμε!

Σίγουρα κάποιοι θα αναγνωρίζουν την πρόθεσή σου για το γενικό καλό, αλλά σκέψου πόσες μεγάλες αλήθειες δεν είναι παγιδευμένες σε στερεότυπα και περιοριστικούς μηχανισμούς σκέψης ή στενοκεφαλιά ή καχυποψία ή ακόμα κοιμούνται τον ύπνο των πραγμάτων?
Για να δικαιωθούν πιθανόν κάποτε, όχι όμως υπό καθεστώς πίεσης και τη δεδομένη χρονική στιγμή που προβάλλονται. Η πραγματικότητα έχει την ιδιότητα να φάσκει και να αντιφάσκει... κι αυτό που σήμερα μοιάζει ανεδαφικό και δεν βρίσκει εφαρμογή στα μάτια των ειδικών, αύριο δεν αποκλείεται να τύχει μιας κατάφασης, από τη στιγμή που το μυαλό μας δεν είναι ένα πάγιο και μόνιμο μόρφωμα κι ο άνθρωπος δεν είναι κάτι σταθερό και μονοσήμαντο, αλλά ένα διαρκές γίγνεσθαι, ένα πείραμα κι ο ίδιος!

Καλά κάνεις και αντικειμενοποιείς, λοιπόν, την ιδέα σου, νοηματοδοτώντας την... αρκεί να συνεκτιμάς και τα επιχειρήματα των άλλων αποδεχόμενος την αντίθετη άποψη... κι αν κάποιος θέλει να κλείσει τα μάτια, ε, δεν είναι και πράξη φονική, το αντίθετο μάλιστα, είναι δικαίωμά του... :smile:

Καλό Πάσχα κι από εμένα! :grin:

seismic

Είναι δύσκολη η αποδοχή μιας καινοτόμου πρότασης γιατί είναι εδραιωμένη η πεποίθηση ότι οι μέχρι
τώρα χρησιμοποιούμενες πρακτικές είναι αλάνθαστες.
Η πεποίθηση είναι ένα κόλπο του νου για να καταπιέσει την αμφιβολία.
Η αμφιβολία είναι κάτι φυσικό, είναι δώρο της φύσης, μας βάζει -όμως- σε μπελάδες διότι είναι ένα
σπαθί που κόβει όλες τις πεποιθήσεις κι αυτό είναι επικίνδυνο.

Αν επιθυμούμε την πρόοδο και την εξέλιξη, πρέπει να εγκαταλείψουμε τις μεθόδους του παρελθόντος.
Αν και το παρελθόν δεν υπάρχει πια, εξακολουθεί να παρεμβαίνει.
Συνεχίζουμε να κρίνουμε σύμφωνα με αυτό και απορρίπτουμε ελαφρά τη καρδία οτιδήποτε νέο.

Αντίληψη σημαίνει να έχεις λιγότερη λογική, να έχεις περισσότερη διαίσθηση.
Η σκέψη είναι πολύ παραπλανητική διαδικασία.
Μας κάνει να νιώθουμε πως μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα.
Πολλοί άνθρωποι έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωή τους για κάτι ανέφικτο
(για ένα πουκάμισο αδειανό όπως λέει και ο ποιητής).

Οι μεγάλοι επιστήμονες και οι καθηγητές εκφράζονται με ευφράδεια για να εντυπωσιάσουν τους ανθρώπους.
Μπορεί να μη ξέρουν τίποτα, μπορεί να μην είναι σοφοί, μπορεί να μην είναι καν ευφυείς, ένα όμως είναι βέβαιο.
Ξέρουν πως να παίζουν με τις λέξεις και να κερδίζουν τον σεβασμό (ο οποίος διαπλέκεται με το χρήμα και την εξουσία).

Ένας άνθρωπος με ιδέες -που έχουν την αντήχηση της αλήθειας- τρομάζει αυτούς που είναι
ξετρελαμένοι με τον έλεγχο.
Επιβάλλεται -όμως- να συνεχίζει απτόητος καθότι αξία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Καλό Πάσχα σε όλους.

pixie

Δεν γίνεται να λες πως το παρελθόν δεν υπάρχει, γιατί είναι το έδαφος που εμπεριέχει κάθε βιωμένη σκέψη και αποτελεί βαθμίδες πάνω στις οποίες πατήσαμε ώστε και το παραμικρό να μετατραπεί σε γνώση. Νομίζω πως στο παρελθόν χρωστάμε κάθε πεδίο ουσιαστικής επίγνωσης που διαθέτουμε στο παρόν και προφανώς εν εξελίξει στο μέλλον.

Η επιστήμη είναι κάτι το αποσπασματικό και σίγουρα δεν θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι που να αποτρέπει κάποιον από τη συνέχιση των προσπαθειών του. Το καλύτερο όμως όπλο εδώ είναι η υπομονή!
Πιθανότατα οι εικόνες σου να προέρχονται από ορθές διαισθήσεις και αντίληψη, είμαι σίγουρη πως έχεις ένα πραγματικά ισχυρό ένστικτο. Ένας κάποιος κίνδυνος ωστόσο, από άτομα τα οποία κινούνται και εκφράζουν ελεύθερα ό,τι θεωρούν σημαντικό, είναι υπαρκτός. Δικαιολογείται λοιπόν κάθε δισταγμός όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις, γιατί το βιωμένο έχει σαφή αξία ενώ το καινούργιο θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει την εικόνα μιας αυταπάτης ή φαινομενικής αυθαιρεσίας ή απλά ερασιτεχνισμό.

[quote user="seismic" post="347187"]Οι μεγάλοι επιστήμονες και οι καθηγητές εκφράζονται με ευφράδεια για να εντυπωσιάσουν τους ανθρώπους.
Μπορεί να μη ξέρουν τίποτα, μπορεί να μην είναι σοφοί, μπορεί να μην είναι καν ευφυείς, ένα όμως είναι βέβαιο.
Ξέρουν πως να παίζουν με τις λέξεις και να κερδίζουν τον σεβασμό (ο οποίος διαπλέκεται με το χρήμα και την εξουσία).[/quote]

Στο σημείο αυτό είσαι λάθος, από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να καταδικάσεις μια μερίδα συνανθρώπων σου [ιδιότητα - ποιότητα].

seismic

Διαβάστε αυτό http://gnomihalkidikis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1040:antisismiki-efeireisi-kathigiti-toy-politehnioy&catid=106:art-and-literature&Itemid=311
Και μετά  :arrow:   Δείτε πόσο τρελό με θεωρεί αυτός ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής

Dear John,
This seems like a very promising system. I believe we can try to get a grant for testing it on our shaking tables in UC-Berkeley. I will be glad to work with you on such tests to prove the concept. We have several small tables that we can use with small fund but we will have to make a small model for this system. We also have a big table that we can use but it would be costly in this case and requires a larger structural system to build and test. I will read more about your system in your website.

Regards,
Khalid

http://www.ce.berkeley.edu/~mosalam/

KostasD33

άντε πάλι τα ίδια.....
ελεος βρε....

κάνε κάτι άλλο στη ζωή σου

seismic

Για κάτσε καλά,....τώρα θα σας την πω εγώ.
Καλά εγώ δεν ξέρω....ο mosalam ξέρει ή δεν ξέρει? :mrgreen:

KostasD33

κάθομαι καλά βρε....

αλλά βρες πρώτα την λέξη εδω ΚΡΕΜΑΛΑ και θα σου πω για τον μοσαλάμ σου....

231 Επισκέπτες, 0 Χρήστες