Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 586
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Συμφωνία Μανιταριών με Πράσινη Σαλάτα

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 26, 2005, 11:07:28 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

[align=center]ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ  [/align]



200 γρ. φύλλα από φρέσκα πράσινα λαχανικά όπως ρόκα, σπανάκι, σαλάτα, κρεσόν και άλλα, πλυμένα καλά, στραγγισμένα και κομμένα μέτρια κομμάτια
15 μεγάλα μανιτάρια άγρια ή ήμερα
αλάτι και πιπέρι
40 γρ. μαύρες ή άσπρες τρούφες κονσέρβα (προαιρετικά)
λίγο ελαιόλαδο



ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

12 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι και πιπέρι
4 κουτ. της σούπας σπορέλαιο
1 κουτ. της σούπας σουσαμέλαιο




Τοποθετούμε τα φύλλα από τα λαχανικά με όμορφο τρόπο σε 4 ατομικά πιάτα. Σε ένα μικρό βαζάκι, που να κλείνει καλά, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
Σκουπίζουμε με ένα υγρό πανάκι τα μανιτάρια μας, εκτός από αυτά της κονσέρβας, και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε εκεί τα μανιτάρια, νοστιμίζοντάς τα με αλατοπίπερο.
Αν χρησιμοποιήσουμε τις τρούφες, τις στραγγίζουμε από το υγρό της κονσέρβας και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες, ή ακόμη και στον τρίφτη.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τα πράσινα φύλλα και από πάνω απλώνουμε με όμορφο τρόπο τα ζεστά μανιτάρια. Στο τέλος προσθέτουμε τις τρούφες, μοιράζοντας από λίγες σε κάθε πιάτο.
Αν χρησιμοποιήσουμε αυγά ορτυκιών, τα τηγανίζουμε όπως τα κανονικά αυγά σε λίγο φρέσκο βούτυρο και προσθέτουμε από ένα αυγό πάνω από τα μανιτάρια σε κάθε πιάτο. Συνοδεύουμε με γαλλική μπαγκέτα ή με μπριός.

537 Επισκέπτες, 1 Χρήστης