Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 224
  • Total: 224

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές και μανιτάρια

Ξεκίνησε από jezbeat, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 05:25:43 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jezbeat

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου (το χτυπάμε να απλώσει και να γίνει πιο λεπτό ή αν θέλουμε το κόβουμε σε μπουκιές)

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

από μισή κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί και πράσινη πιπεριά, κομμένες λεπτές φέτες

1 φλυτζ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

3 κουτ. γλυκού σόγια σος

χυμός 1-2 λεμονιών

χυμός 3 πορτοκαλιών (αναλογία λεμόνι:πορτοκάλι 1:3)

1 κουτ. γλυκού ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη

1 κουτί κρέμα γάλακτος light

αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)

4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια.

Μόλις μαραθούν λίγο, βάζουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε και από τις δυο μεριές.

Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη σόγια και τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Που και που το ανακατεύουμε.

Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Το συνοδεύουμε με ρύζι (αρωματικό αν σας αρέσει), πουρέ πατάτας ή ότι τραβάει η όρεξή σας!

224 Επισκέπτες, 0 Χρήστες