Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 389
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 422
  • Total: 422

Αστακοκαβούρα με Μακαρόνι

Ξεκίνησε από gon, Μαΐου 11, 2006, 11:46:25 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Αστακομακαρονάδα  


Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: Αρκετές
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτα περίπου
Βαθμός δυσκολίας Average


Υλικά:
Αστακός ή Αστακοκαβούρα
Μακαρόνια λεπτά   
Σαλτσα Ντομάτας
3 Φύλλα Δαφνης
1 Κρεμμυδι
200 γρ Τυρί Φέτα
100 γρ ΚασσερίΤριμμένο Κεφαλοτύρι
Μανιταρια Φρέσκα

Οδηγίες μαγειρέματος:
Σε νερό που βράζει δυνατά (υποχρεωτικά) βαζεις τον αστακό ίσα που να σκεπαζεται.Βραζεις τον αστακο για 12 λεπτά.Βγαζεις τον αστακο σε πιατελα και στο νερο που εβραζε προσθετεις οσο απαιτειται και βαζεις τα μακαρονια να βρασουν.
Κατα την διαρκεια βρασιματος των μακαρονιων, ετοιμαζεις την σαλτσα. Σωταρεις ελαφρα ολα τα μανιταρια με κρεμμυδι και μπαχαρικα σε ελαιολαδο. Ριχνεις την σαλτσα ντοματας και αφηνεις να βρασει για 10 λεπτα. Στο τελος ριχνεις τη φετα και το κασσερι σε μικρα κοματακια και ανακατευεις για 2 λεπτα εντονα. Ετσι η σαλτσα ειναι ετοιμη.

Βαζεις τα μακαρονια και τον αστακο σε ταψι βουτυρωμενο περιχυνεις την σαλτσα και ριχνεις απο επανω το τριμμενο κεφαλοτυρι. Βαζεις το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο σε 250 οC για 5 λεπτα.

Serving Suggestions:
Σερβίρεις μακαρόνια σε πιατα ξεχωριστα με αστακο τον οποίο προσφέρεις κεντρικα σε πιατελα κομμενο κατα μηκος με ειδικο ψαλιδι.Εναλλακτικα μπορεις να τον καθαρισεις και ν ατον σερβιρεις με λαδολεμονο που περιγραφω στα συνοδευτικα (Λαδολεμονο με καρρυ)

Additional Comments:
Απαιτουνται ειδικα εργαλεια για τον αστακο .. όπως ψαλίδι και πένσα.

422 Επισκέπτες, 0 Χρήστες