Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 256
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Μακεδονική ψαρόσουπα

Ξεκίνησε από KiSSeS, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 05:28:18 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Μακεδονική ψαρόσουπα

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φρέσκο ψάρι, μπακαλιάρος ή συναγρίδα ή κοκκινόψαρο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σελινόριζα
4-5 μέτριες πατάτες
1 κ.κ.σ. λάδι
αλεύρι
3 μέτρια καρότα
1 ματσάκι μαϊντανό
μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση  
Πλένετε το ψάρι, το αλατίζετε και το βράζετε με λίγο νερό(όσο να σκεπάζεται) για 15 λεπτά. Σουρώνετε το ζωμό. Σε βαθύ σκεύος μαραίνετε με λίγο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε σε κύβους το σέλινο, τα καρότα και το 1 φ.τ. νερό. Όταν τα καρότα μαλακώσουν, ρίχνετε τις πατάτες που έχετε προηγουμένως καθαρίσει και κόψει σε κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ½ φ.κ. λάδι και όταν κάψει  προσθέτετε 1 κ.κ.σ. αλεύρι και το γυρίζετε με ξύλινο κουτάλι. Αραιώνετε με κρύο ζωμό. Όταν πάρει βράση ρίχνετε το μείγμα του τηγανιού στη σούπα και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη, αναμειγνύοντας προσεκτικά να μην θρυμματιστούν οι πατάτες. Λεμόνι κατά βούληση. Καθαρίζετε το ψάρι από αγκάθια και πέτσες. Τοποθετείτε σε πιατέλα την οποία έχετε στρώσει με μαγιονέζα. Καλύπτετε με μαγιονέζα την άνω πλευρά και διακοσμείτε με μαϊντανό και ελιές.

 
216 Επισκέπτες, 2 Χρήστες