Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 639
  • Total: 640
  • Leon

Αλμυρό πικάντικο Μπριος

Ξεκίνησε από ChEf, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 04:50:13 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

ΑΛΜΥΡΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΠΡΙΟΣ  



-70 ml γάλα
-30 γραμ. μαγιά νωπή ή μια κουταλιά ξερή
-340 γραμ. αλεύρι
-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
-1 αυγό
-4 κρόκους αυγών
-1 κουταλιά αλάτι
-120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-120 γραμ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
-3 κουταλιές της σούπας αρωματικά διάφορα ψιλοκομμένα
(ρίγανη, μαντζουράνα, μαϊντανό)
-1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
-ξύσμα από ένα λεμόνι
-βούτυρο για τη φόρμα
-1 κρόκο αυγού για επάλειψη



Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα, προσθέτουμε 6 κουταλιές από το αλεύρι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει σκεπασμένη με μεμβράνη για 15 λεπτά.
Βάζουμε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ, ηγούμενο μίγμα και ανακατεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (ελιές, αρωματικά, σκόρδο, ξύσμα) και ανακατώνουμε μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες στη ζύμη.
Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα 25 εκατ., πλάθουμε τη ζύμη σε τρεις μπάλες και τις βάζουμε τη μια δίπλα στην άλλη, μέσα στη φόρμα. Σκεπάζουμε τη ζύμη ξανά με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει άλλη μία ώρα.
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια. Ψήνουμε το ψωμάκι μας για 25 λεπτά.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν προσθέτουμε ελιές, σταφίδες κ.ά. σε οποιαδήποτε ζύμη πρέπει να τις αλευρώσουμε ελαφρώς για να μοιραστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.

639 Επισκέπτες, 1 Χρήστης