Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 572
  • Total: 572

Σουτζουκάκια κατευθείαν από τη Σμύρνη

Ξεκίνησε από Soula_1, Νοεμβρίου 11, 2006, 02:05:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Soula_1

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ κατευθείαν από τη Σμύρνη

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιοςή ανάμεικτος (αρνίσιος και μοσχαρίσιος)
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο κοπανισμένο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ & ΤΟ ΤΙΓΑΝΙΣΜΑ
Λίγο κόκκινο κρασί
Λίγο αλεύρι  σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κόκκινες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2-3 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό
1/2-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

1. Μουλιάζετε σε ένα μπολ το ψωμί και αφού μουσκέψει καλά, το στύβετε και το ρίχνετε σ΄ένα μπολ.
2. Προσθέτετε στο μπολ τον κιμά ή τους κιμάδες, το λιωμένο σκόρδο, το κύμινο, το αυγό, το κρασί και ανάλογο αλατοπίπερο. Ζυμώνετε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή αποβραδίς να μαριναριστεί ο κιμάς με τα αρώματα μέχρι να τον πλάσετε.
3. Βάζετε δίπλα σας ένα μπολ με κόκκινο κρασί και βρέχετε τα χέρια σας κάθε τόσο, όσο θα πλάθετε σουτζουκάκια  μέτριου μεγέθους  σε μακρόστενο σχήμα.
4. Ζεσταίνετε λάδι σε βαθύ τηγάνι (πρέπει να το σκεπάζει κατά ένα δάχτυλο) Βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο  και περνάτε τα σουτζουκάκια να αλευρωθούν ελαφρά. Τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι  (μη μαυρίσει το λάδι)  και τα τηγανίζετε ελαφρά σε δόσεις,μέσα στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν απ΄όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε στην άκρη σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.
5.  Ζεταίνετε το ελαιόλαδο της σάλτσας σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα και ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το γυρίζετε για λίγο στο καυτό λάδι και προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη δάφνη και ανάλογο αλατοπίπερο.
6. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις και μετά προσθέτετε τα σουζουκάκια, προσεχτικά το ένα δίπλα στο άλλο.Σιγοβράζετε μέχρι να δέσουν τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα τους.
7. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια σε πιάτα, συνοδεύοντας με τηγανιτές πατάτες, πουρέ πατάτας, ρύζι λευκό ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας

572 Επισκέπτες, 0 Χρήστες