Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 463
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 587
  • Total: 588
  • Leon

Η Τενεκεδούπολη...

Ξεκίνησε από pixie, Απριλίου 30, 2010, 09:58:17 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Λοιπόν, τα ψέματα τελειώσανε γενικά! Παρεκτρέπεσαι και πάλι δηλητηριωδώς, ελπίζω να το έχεις διαπιστώσει ότι ούτε ταίζομαι, ούτε ανταποδίδω συνήθως υβριστικά γιατί, εκ πεποιθήσεως, το θεωρώ πολύ εύκολο και νηπιακό.

Όπως βλέπεις, τόσο καιρό σ΄αφήνω να γίνεσαι επικριτικός, δική σου η αρένα, μάλλον αρέσκεσαι στο να εκτίθεσαι, από μένα ελεύθερα κι ο νοών νοήτω... :mrblue:

Μια παρατήρηση όμως, θα μου επιτρέψεις υποθέτω:

Τα κλωτσίδια, κωστάκη - ή όπως αλλιώς σε λένε - στους συγγενείς σου, στα παιδιά σου και σε όποιον ανέχεται τη φασιστική νοοτροπία. Δεν αφορούν τους συνομιλητές σου σ' αυτό το forum.
Συνεννοηθήκαμε? :mad:

'Ενα και μοναδικό σχόλιο επί του θέματος θα κάνω, γενικό, για να μην παρεξηγούμαστε:

Κάθε τενεκές στον πάγκο του!

'Αντε, ρε παντογνώστες ψευτοθεοί στην παλιόψαθα των άτιμων, να κρίνετε και τους εαυτούς σας καμιά φορά, έχουμε μπουχτίσει από την αερολογία σας και η κενότητά σας χτυπάει κίβδηλη μουσική  σκουπιδοτενεκέδων στ' αφτιά μας! :cool:  :sad:

κώστας

Συνεννοηθήκαμε?
Θα ήμουν αιθεροβάμων
αν απαντούσα καταφατικά
αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παρεξηγούμαστε,
όσο περνάει από το χέρι μου τουλάχιστον.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="337090"]Συνεννοηθήκαμε?
Θα ήμουν αιθεροβάμων
αν απαντούσα καταφατικά
αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παρεξηγούμαστε,
όσο περνάει από το χέρι μου τουλάχιστον.[/quote]

Κι όμως στο χέρι σου είναι! 'Εχεις κάνει κατάχρηση της υπομονής μου πολλές φορές και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παρεξηγηθούμε κάποια στιγμή. Μου χρεώνεις ιδιότητες που δεν έχω, σκέψεις που ούτε καν έχουν περάσει απ' το μυαλό μου, μου προσδίδεις χαρακτηριστικά απίθανα ή εξωγήϊνα - αλλά και να είχα δεν σε αφορά από τη στιγμή που δεν σε θίγω - κι από πάνω εγώ είμαι αυτή που έχει και αρνητική ενέργεια...

:mrblue:  :mricy:  :mrorange:  

Πώς γίνεται αυτό, όταν εξαντλώ μαζί σου κάθε καλή θέληση και σου συμπεριφέρομαι πάντα ανθρώπινα - υπολογίζοντάς σε ως συνομιλητή? Εκτός αν θεωρείς δεδομένο ότι μπορείς να θίγεις τον συνομιλητή σου σε ένα forum με δυσμενή υποκειμενική κριτική, αλλά σ' αυτό το σημείο εσύ πρέπει να προσέξεις την αρνητική σου στάση κι όχι να απολογείται ο άλλος στις εντυπώσεις που δημιουργείς...  ;-)

Λοιπόν, αφού λες πως είμαστε σε καλό δρόμο, εκτίμησε την ειλικρίνειά μου αυτή τη στιγμή, διαφορετικά θα σε παρακαλούσα να μην συνομιλήσουμε σ' αυτό το επίπεδο ξανά! :cool:

κώστας

Θα πέσει φωτιά να με κάψει
αν αρνηθώ την κατάχρηση της υπομονής σου
αλλά δεν φταίω εγώ:
τα όριά σου είναι ευρύχωρα.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="337096"]
... τα όριά σου είναι ευρύχωρα.[/quote]

Απλή κατανόηση...

Η ατομικότητά μου είναι απόλυτα οριοθετημένη...  ;-)

κώστας

Η ατομικότητά μου είναι απόλυτα οριοθετημένη...
...από σένα;
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="337110"]...από σένα;[/quote]

Ξέρω γω? :roll:   :mryellow:
Γίνεται και από άλλον?  :o  

Κάποτε είχαμε επιχειρήσει να αναπτύξουμε ένα τέτοιο θέμα! Να στο θυμίσω? :grin:

Δημιουργώντας την ατομικότητα...

κώστας

Γίνεται και από άλλον?
Γίνεται χωρίς άλλον;
eLe

pixie

Η σκέψη μας έχει χάσει την  αυτονομία της, διαστρέφεται και αναλώνεται στη λύση των θεμένων προβλημάτων, μη τολμώντας να συμπεριφερθεί πια ελεύθερα πέραν των προτύπων που κοινωνικά επιβάλλονται.

Η νόησή μας έχει γίνει γύμνασμα στον πλατύ μηχανισμό - ένα διαρκές τεστ για να μην χάσει το σύστημα τη φόρμα του - στις εξετάσεις που οφείλει να δίνει κατά καιρούς, προκειμένου να αποδείξει την ικανότητα και την ματαιόδοξη ισχύ του.

Το σύνδρομο της ακοινωνικής αυτοϊκανοποίησης εξαπλώνεται επικίνδυνα!   ;-)

κώστας

Το σύνδρομο της ακοινωνικής αυτοϊκανοποίησης εξαπλώνεται επικίνδυνα
Ώρες-ώρες (κάπου μία στο τρίμηνο)
έχεις φοβερές αναλαμπές.
eLe

black_velvet

[quote user="κώστας" post="337146"]Το σύνδρομο της ακοινωνικής αυτοϊκανοποίησης εξαπλώνεται επικίνδυνα
έχεις φοβερές αναλαμπές.[/quote]

[albumimg]12134[/albumimg] [albumimg]12134[/albumimg] [albumimg]12134[/albumimg]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="κώστας" post="337146"]Το σύνδρομο της ακοινωνικής αυτοϊκανοποίησης εξαπλώνεται επικίνδυνα

:oops:

Η ταπεινότητά μου χαίρεται να σου μαθαίνει...  :razz:  :lol:

Αν και πρόκειται απλά για μια βραχυλογική διατύπωση...  ;-)

titica

[quote user="black_velvet" post="337161"][quote user="κώστας" post="337146"]Το σύνδρομο της ακοινωνικής αυτοϊκανοποίησης εξαπλώνεται επικίνδυνα

[albumimg]12134[/albumimg] [albumimg]12134[/albumimg] [albumimg]12134[/albumimg][/quote]
Εσύ γιατί γελάς?
Να με συχωρνάς δηλαδή.
Εγώ εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιοι συμπεριφέρονται λες και η τελευταία επικοινωνία που είχαν με άνθρωπο σώζεται σε σφηνοειδή γραφή κάπου στην Μεσοποταμία.
Και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι υπόλοιποι γύρω τους σχηματίζουν ένα τεράστιο σκουπιδοντενεκέ και πάνε και φτύνουν και πετάν τις βρωμιές τους.
Και μετά το παίζουνε σπουδαίοι. Δεν ξέρω. Μια γνωστή μου λέει πως ποίηση και τουαλέτα πάνε μαζί. Εμπνέονται φαίνεται ρε παιδί μου.
Και από την άλλη ευτυχώς διακρίνω άτομα στο tour de force της ευαισθησίας.

pixie

[quote user="titica" post="339020"]Και από την άλλη ευτυχώς διακρίνω άτομα στο tour de force της ευαισθησίας.[/quote]

Συμφωνώ πάντα με όσα αφορούν στο κεφάλαιο ''ευαισθησία''. Κι όπως έλεγε κι ο Σοφοκλής: ''Την βάρβαρον γλώσσαν ουκ επαίω''!

Φρύαξαν οι πατριώτες με το ''ιερόσυλο'' εξώφυλλο του Focus!
Δείγματα των οργίλων αντιδράσεων της σύγχρονης ρωμιοσύνης που ξαφνικά αποφάσισε πως πρέπει να θιχτεί για λογαριασμό ενός πολιτισμού που η ίδια έχει κάνει προ πολλού κομμάτια και θρύψαλα.

Λύσσαξαν από μένος ιερό, για την προσβολή του κορυφαίου και μοναδικού στο σύμπαν πολιτισμού και της ''αποτρόπαιης'' Photoshop-ικής παρέμβασης στην Αφροδίτη της Μήλου.

Το εξώφυλλο του Focus ομολογώ με σόκαρε και μένα.
Μου προκάλεσε λύπη. Γιατί?
Γιατί, στο εξώφυλλο αυτό, βλέπω την Αφροδίτη της Μήλου, δηλαδή την κλασική Ελλάδα σε μία από τις ωραιότερες εκδοχές της, θλιμμένη, στερημένη από το φως της, προδομένη και εγκαταλημμένη από τους δικούς της. Από τους Έλληνες.

Και πλέον δεν είναι καν γυμνή. Ντροπιασμένη από την νεοελληνική αμετροέπεια έχει σκεπάσει την κάποτε περήφανη γύμνια της, το θαυμαστό κάλλος της, με μια ταλαιπωρημένη σα πατσαβούρα ελληνική σημαία.

Και σήκωσε πια αγανακτισμένη το δεξί της χέρι, με ορθωμένο με το μεσαίο δάχτυλο και μας λέει: ''Δεν σας αντέχω άλλο πια, άντε και γ......τε ηλίθιοι»!''

Οι περισσότεροι όμως, είδαν στον εξώφυλλο τους Γερμανούς να μας βρίζουν.

Δεν είναι τουλάχιστον παράξενο?
Άραγε θίχτηκαν όλοι αυτοί επειδή την όλη δουλειά την έκανε ένας Γερμανός γραφίστας και όχι ένας Έλληνας σε ελληνικό περιοδικό?

Η περίπτωση βέβαια να είναι έργο κάποιου Γερμανού που βλέπει την κατάντια της σημερινής Ελλάδας μέσα από τα μάτια της κλασσικής, μας διαφεύγει τελείως.

Και συμβαίνει αυτό γιατί ως Έλληνες ή μάλλον ως ρωμιοί, βλέπουμε παντού και πάντα εχθρούς. Όλοι, τάχα επιβουλεύονται τις τύχες του σπουδαιότερου δήθεν λαού του κόσμου, λες και υπάρχουν σπουδαίοι ή άχρηστοι λαοί.

Για άλλη μια φορά, με την χαρακτηριστική ανερμάτιστη αλαζονεία που μας χαρακτηρίζει, καθώς θεωρούμε εαυτόν ως ''λαό περιούσιο'' πιστεύουμε πως οι ευθύνες για τα πάντα είναι οπουδήποτε αλλού εκτός από μας!

:sad:

Από τη Στήλη Άλατος και τον Γιώργο Πήττα

black_velvet

[quote user="titica" post="339020"][quote user="black_velvet" post="337161"][quote user="κώστας" post="337146"]Το σύνδρομο της ακοινωνικής αυτοϊκανοποίησης εξαπλώνεται επικίνδυνα

[albumimg]12134[/albumimg] [albumimg]12134[/albumimg] [albumimg]12134[/albumimg][/quote]
Εσύ γιατί γελάς?
Να με συχωρνάς δηλαδή.
...
[/quote]

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Τώρα είδα πως μου είχε τεθεί μια ερώτηση. Ας την απαντήσω λοιπόν:

Γελούσα (και ξαναγελώ τώρα που το ξαναδιαβάζω) με το σχόλιο του κωστας.
(Νόμιζα πως ήτανε φανερό αλλά οκ, κοντεύω να συνηθίσω πια...  :razz:  :razz:  :lol: )
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

587 Επισκέπτες, 1 Χρήστης