Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 304
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 258
  • Total: 259
  • Leon

Κάτω η Χούντα

Ξεκίνησε από cna, Μαΐου 07, 2010, 10:05:30 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

cna

Δυο μέρες τώρα αναρωτιόμουν γιατί πέθαναν οι 4 συνάνθρωποί μας. Πάντα ήξερα ότι οι θάνατοι συνήθως υποκρύπτουν πολιτικές εξελίξεις. Μετά λοιπόν από τις διαγραφές που ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου σήμερα συνέβη αυτό:
"Σωρεία αντιδράσεων από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης προκάλεσε τροπολογία με την οποία το υπουργείο Οικονομικών ζητά εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο για να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία, ή σύμβαση δανεισμού με την Κομισιόν, το ΔΝΤ ή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χωρίς, ωστόσο, τα τελευταία να εισάγονται στη Βουλή «προς κύρωση» (όπως προβλεπόταν στο αρχικό νομοσχέδιο), αλλά προς «συζήτηση και ενημέρωση», καθώς θα «ισχύουν και θα εκτελούνται από της υπογραφής τους».".

Αν αυτό δεν συνιστά κατάλυση του Συντάγματος τότε τί είναι; Αν αυτό δεν συνιστά κατάλυση του θεσμού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τότε τί είναι; Μα, θα μου πείτε, κυρώνονταν όλες οι συμβάσεις από την Βουλή; Όχι, δεν κυρώνονταν όλες. Κυρώνονταν όμως αυτές που ήταν ύψιστης εθνικής σημασίας. Ακόμα και η σύμβαση για τα νέα μέτρα πέρασε από την βουλή. Όχι πλέον όμως. Πλέον ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί εν λευκώ να υπογράφει ό,τι σύμβαση θέλει με το ΔΝΤ. Κάτω στη νέα χούντα λοιπόν.

κώστας

Οι καιροί απαιτούν σύνεση και ψυχραιμία.

Επί της διαδικασίας, συμφωνώ.
Επί της ουσίας:
1. θεμελιώνεται από κάπου ότι εσύ είσαι περισσότερο πατριώτης από τον υπουργό οικονομικών της χώρας;
2. από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο κάθε υπουργός οικονομικών ό,τι του γουστάρει περνάει, στηριζόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία.
3. αν δείχνει κάτι η κίνηση αυτή επομένως, είναι η μη εμπιστοσύνη του κυβερνητικού επιτελείου, στους βουλευτές του. Ε, αυτό δεν το κρίνω και τόσο άφρον, αν συνυπολογίσω τον πρότερο βίο πολλών πασοκτζήδων.
eLe

cna

[quote user="κώστας" post="337122"]
1. θεμελιώνεται από κάπου ότι εσύ είσαι περισσότερο πατριώτης από τον υπουργό οικονομικών της χώρας;[/quote]

Θεμελιώνεται από πουθενά ότι ο υπουργός οικονομικών είναι περισσότερο πατριώτης από εμένα; Θεμελιώνεται από πουθενά ότι οι πολιτικοί μας είναι περισσότερο πατριώτες από εμάς; Δεν ξεπουλήθηκαν τα πάντα σχεδόν σε αυτή τη χώρα; Ποιος μας έφερε στην θέση αυτή του να τελούμε υπό κατοχή από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ; Εσύ ή εγώ; Ποιος αποδέχτηκε την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" για τα Σκόπια; Ποιός αποδέχεται την συνδιαχείρηση του Αιγαίου με τους Τούρκους; Εσύ ή εγώ; Υποτίθεται ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος υπάρχει για να αποφεύγονται τα έκτροπα. Ποιός μπορεί να μου αποκλείσει το οτιδήποτε σχετικά με τις συμβάσεις που θα υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών με το ΔΝΤ; Αγαπητέ εδώ μιλάμε ότι του δίδεται η Μεγάλη του Κράτους Σφραγίδα και μπορεί να υπογράφει ό,τι θέλει και ό,τι θα υπογράφει θα έχει άμεση ισχύ. Δηλαδή, μπορεί ακόμα και να υπογράψει ότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν περιλαμβάνουν τα Ίμια!!! Δεν είναι τρομερά μεγάλη δύναμη για να την έχει ένας μόνο άνθρωπος; Ξέρεις βέβαια φαντάζομαι ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αρνηθεί την εκτέλεση σύμβασης που φέρει τη σφραγίδα του.

2. από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο κάθε υπουργός οικονομικών ό,τι του γουστάρει περνάει, στηριζόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία.[/quote]
Ναι μόνο που κάποτε μπορούσε αυτή η πλειοψηφία ή έστω ένα τμήμα της να φέρει και αντιρρήσεις (τελευταία περίπτωση η ομάδα των τριών: Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου). Πλέον κανείς βουλευτής δεν θα έχει την ευχέρεια να αντιδράσει. Απλώς θα ενημερώνεται για το περιεχόμενο της σύμβασης και αυτό αν φυσικά δεηθεί ο Υπουργός Οικονομικών να κατέβει στην Βουλή για ενημέρωση.

3. αν δείχνει κάτι η κίνηση αυτή επομένως, είναι η μη εμπιστοσύνη του κυβερνητικού επιτελείου, στους βουλευτές του. Ε, αυτό δεν το κρίνω και τόσο άφρον, αν συνυπολογίσω τον πρότερο βίο πολλών πασοκτζήδων.[/quote]

Επομένως δηλαδή έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που αποτελείται από τυχοδιώκτες, μιας και χρησιμοποίησε βουλευτές τους οποίους δεν εμπιστεύεται για να ανέλθει στην εξουσία. Αυτό και μόνο αρκεί για να χάσει την όποια της νομιμοποίηση η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ή αλλιώς ας καταργήσουν τους σταυρούς προτίμησης και ας κάνουν λίστες. Ή ας καταργηθούν και οι λίστες και να ψηφίζουμε μόνο Πρωθυπουργό. Μωρέ μπας και είναι καλύτερα ούτε αυτό να μην κάνουμε αλλά να φέρουμε πίσω τον Βασιλιά να αναλάβει την διακυβέρνηση; Κρίμα στους ανθρώπους που χάθηκαν για να έχουμε σήμερα δημοκρατία. Κρίμα κι άδικο. Δεν την αξίζουμε την δημοκρατία εμείς...

Δείτε και αυτό:
και μετά πείτε μου πάλι αν θα πρέπει να είμαι συνετός και ψύχραιμος. "We need global government, global financial government" (Χρειαζόμαστε παγκόσμια κυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική κυβέρνηση). Τάδε έφη ο Πρωθυπουργός μας.

Michael_Design

black_velvet

[quote user="cna" post="337127"][quote user="κώστας" post="337122"]
1. θεμελιώνεται από κάπου ότι εσύ είσαι περισσότερο πατριώτης από τον υπουργό οικονομικών της χώρας;[/quote]

Θεμελιώνεται από πουθενά ότι ο υπουργός οικονομικών είναι περισσότερο πατριώτης από εμένα; Θεμελιώνεται από πουθενά ότι οι πολιτικοί μας είναι περισσότερο πατριώτες από εμάς; Δεν ξεπουλήθηκαν τα πάντα σχεδόν σε αυτή τη χώρα; Ποιος μας έφερε στην θέση αυτή του να τελούμε υπό κατοχή από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ; Εσύ ή εγώ; Ποιος αποδέχτηκε την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" για τα Σκόπια; Ποιός αποδέχεται την συνδιαχείρηση του Αιγαίου με τους Τούρκους; Εσύ ή εγώ; Υποτίθεται ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος υπάρχει για να αποφεύγονται τα έκτροπα. Ποιός μπορεί να μου αποκλείσει το οτιδήποτε σχετικά με τις συμβάσεις που θα υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών με το ΔΝΤ; Αγαπητέ εδώ μιλάμε ότι του δίδεται η Μεγάλη του Κράτους Σφραγίδα και μπορεί να υπογράφει ό,τι θέλει και ό,τι θα υπογράφει θα έχει άμεση ισχύ. Δηλαδή, μπορεί ακόμα και να υπογράψει ότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν περιλαμβάνουν τα Ίμια!!! Δεν είναι τρομερά μεγάλη δύναμη για να την έχει ένας μόνο άνθρωπος; Ξέρεις βέβαια φαντάζομαι ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αρνηθεί την εκτέλεση σύμβασης που φέρει τη σφραγίδα του.

2. από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο κάθε υπουργός οικονομικών ό,τι του γουστάρει περνάει, στηριζόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία.[/quote]
Ναι μόνο που κάποτε μπορούσε αυτή η πλειοψηφία ή έστω ένα τμήμα της να φέρει και αντιρρήσεις (τελευταία περίπτωση η ομάδα των τριών: Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου). Πλέον κανείς βουλευτής δεν θα έχει την ευχέρεια να αντιδράσει. Απλώς θα ενημερώνεται για το περιεχόμενο της σύμβασης και αυτό αν φυσικά δεηθεί ο Υπουργός Οικονομικών να κατέβει στην Βουλή για ενημέρωση.

3. αν δείχνει κάτι η κίνηση αυτή επομένως, είναι η μη εμπιστοσύνη του κυβερνητικού επιτελείου, στους βουλευτές του. Ε, αυτό δεν το κρίνω και τόσο άφρον, αν συνυπολογίσω τον πρότερο βίο πολλών πασοκτζήδων.[/quote]

Επομένως δηλαδή έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που αποτελείται από τυχοδιώκτες, μιας και χρησιμοποίησε βουλευτές τους οποίους δεν εμπιστεύεται για να ανέλθει στην εξουσία. Αυτό και μόνο αρκεί για να χάσει την όποια της νομιμοποίηση η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ή αλλιώς ας καταργήσουν τους σταυρούς προτίμησης και ας κάνουν λίστες. Ή ας καταργηθούν και οι λίστες και να ψηφίζουμε μόνο Πρωθυπουργό. Μωρέ μπας και είναι καλύτερα ούτε αυτό να μην κάνουμε αλλά να φέρουμε πίσω τον Βασιλιά να αναλάβει την διακυβέρνηση; Κρίμα στους ανθρώπους που χάθηκαν για να έχουμε σήμερα δημοκρατία. Κρίμα κι άδικο. Δεν την αξίζουμε την δημοκρατία εμείς...

Δείτε και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=xUi38CrRN1Q και μετά πείτε μου πάλι αν θα πρέπει να είμαι συνετός και ψύχραιμος. "We need global government, global financial government" (Χρειαζόμαστε παγκόσμια κυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική κυβέρνηση). Τάδε έφη ο Πρωθυπουργός μας.[/quote]

α) Μπορείς, σε παρακαλώ, να μας δώσεις την πηγή της αρχικής σου δημοσίευσης; Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε από πού προέρχεται μια τόσο σοβαρή καταγγελία.

β) Χωρίς περιττά λόγια και άλλες ηλίθιες φιοριτούρες, ένα έχω να πω: αν είναι έτσι τα πράγματα (που το πιστεύω πως είναι), τότε πρέπει να ρίξουμε την κυβέρνηση. ΑΜΕΣΑ!!!!
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

cna

κώστας

Δεν αντιπαρατίθεμαι
σε φωνές εξαλλοσύνης
-ντεμέκ επαναστατικές-
τη στιγμή που συνιστώ
σύνεση και ψυχραιμία.
Συγγνώμη για την παρεμβολή.
Συνεχίστε εσείς. Διαπαιδαγωγείτε.
eLe

cna

Μάλιστα, ήρθε η ώρα να το ακούσω και αυτό. Ντεμέκ επαναστατικές. Να επιδείξουμε μάλιστα σύνεση και ψυχραιμία. Μάλιστα μάλιστα. ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ! ΠΕΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ! ΠΕΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ! Μετά πήγαινε να δεις τί γράφουν εφημερίδες όπως "ΤΑ ΝΕΑ". "Να απαγορευθούν οι πορείες". "Να μην γίνονται πορείες για να μην έχουμε νεκρούς." Μόνο στρατιωτικό νόμο δεν έχουν επιβάλλει ακόμα. Επίσης και ολοσέλιδα αφιερώματα στο κακό ΚΚΕ που εχθρεύεται την Ελλάδα και γι αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί. Δεν σου θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; "Η Ελλάδα πρέπει να μπει στον γύψο" είπε πρόσφατα ο ΓΑΠ. Ούτε αυτό σου λέει τίποτα;

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ. Είμαι έξαλλος γιατί έχουν σκοτωθεί χιλιάδες για να απολαμβάνουμε εμείς δημοκρατία (ακόμα και έτσι όπως την καταντήσαμε) και ιντερνετ. Είμαι έξαλλος γιατί σκότωσαν 4 αθώους για να μας επιβάλλουν ό,τι γουστάρουν χωρίς να το πάρουμε εμείς χαμπάρι. Αν λοιπόν εσύ συμφωνείς με όλα αυτά που γίνονται, δεν γίνεσαι έξαλλος και θέλεις ακόμα να λέγεσαι Έλληνας τότε εγώ είμαι Τούρκος. ΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ! Προτιμώ να είμαι Τούρκος από το να προδώσω το αίμα των προγόνων μου, από το να προδώσω το αίμα των 4 αθώων.

Michael_Design

[align=justify]Οι επαναστάτες αυτήν την φορά θα είναι και συνετοί και ψύχραιμοι. Πολύ απλά θα αρνηθούν να πληρώσουν τα διεθνή και τα ντόπια λαμόγια, καθώς και την υποτελή κυβέρνηση που έχει επιδοθεί σε μια ανεπανάληπτη επιδρομή αφαίμαξης του κόσμου. Όταν ξεκινήσει ο κόσμος μαζικά την στάση πληρωμών τότε η χούντα και όσοι ορέγονται την υποδούλωση του κόσμου θα πάρουνε τον πούλο χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Οι πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης του κόσμου ήδη ξεκίνησαν και σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή. Για παράδειγμα ήδη πρωτοβουλίες όπως αυτή βρίσκουν ραγδαία αποδοχή και έπεται συνέχεια... Είναι ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης και επανάστασης του κόσμου. Εκτός από επαναστατική διάθεση χρειάζεται να αναπτυχθεί και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης γιατί θα μας χρειαστεί.[/align]

[align=center][/align]

NoName

Είναι εξωραϊσμός της χούντας, την κάθε πολιτική διαφωνία κομμάτων στην βουλή, να ονομάζουμε πραξικόπημα και επιβολή χούντας.
Είναι βοήθημα σε δυνάμεις και όργανα που επιθυμούν να εγκαταστήσουν ολοκληρωτικές λογικές η ταύτιση όλων των κομμάτων ότι ειναι το ίδιο και ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο.
Αυτούς έχουμε επειδή αυτούς εκλέγουμε μόνοι μας. Τους εκλέγουμε επειδή μας κοροϊδεύουν? Επειδή μας τους επιβάλουν τα ΜΜΕ?
Εμείς όμως τους διαλέγουμε με όσα λάθη κι αν κάνουμε
Εμείς τους ψηφίσαμε στις βουλευτικές εκλογές
Εμείς ψηφίσαμε 900.000 άτομα για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ
Εμείς ψηφίσαμε 600.000 άτομα για εκλογή προέδρου στη ΝΔ
Εμείς ψηφίσαμε άλλοι 50 ή 100 χιλιάδες άτομα με τις κομματικές διαδικασίες για αρχηγούς στο ΚΚΕ και στον Συνασπισμό
Εμείς όσοι δεν συμφωνούμε με κανένα από όλα αυτά μπορούμε με άλλους 20 φίλους μας αν έχουμε κοινές ιδέες να καταθέσουμε αίτημα να γίνουμε κόμμα.
Ας μου πει κάποιος ποιος να κυβερνά?
Όχι γενικόλογα ο λαός. Το έχω βαρεθεί αυτό. Εξ ονόματος του λαού ο καθένας εννοεί ότι θέλει.
Όνομα και επώνυμο.
Ποιος να κυβερνά? Υπάρχει όνομα?
Κι αν υπάρχει ποιος και πως θα αποφασίζει ότι αυτός θα κυβερνά?
Γενικοί αφορισμοί και γενικά αναθέματα φέρνουν γενικές θυμηδίες σε όσους πραγματικά μας επιβουλεύονται. Τους διευκολύνουμε στο έργο μόνοι μας.

ΠαράθεσηΓια παράδειγμα ήδη πρωτοβουλίες όπως αυτή βρίσκουν ραγδαία αποδοχή και έπεται συνέχεια.
Πρωτοβουλίες στο φαισμπουκ που πολλοί έχουν 5000 χιλιάδες φίλους και αρχίζουν να πιστεύουν ότι είναι φίλοι τους?
Αλλά εκεί μια πρωτοβουλία αυτός σου έστειλε ένα φιλάκι στείλε του κι εσύ, ή κάνε αυτό για να μάθεις ποιος σε βλέπει και άλλα ηλίθια πράγματα θα μαζέψει εκατομμύρια συμπαραστάτες.
Αρχίζουμε και μπερδεύουμε την εικονικότητα με την πραγματικότητα!!!
ΠαράθεσηAlex Jones
τι είναι αυτός? Γιατί η γνώμη του αξίζει περισσότερο από του Λιακόπουλου που είναι ικανός να πουλήσει βιβλία ότι και τα καγκουρό έχουν καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα?

κώστας

Είμαι λίγο τζώρας με τη σημειολογία των λέξεων
και του νοήματος που κουβαλούν, τόσο ώστε
να υπερνικιέται ο εγωισμός μου τουλάχιστον.
Έτσι, "government"σημαίνει μεν κυβέρνηση
αλλά σημαίνει και διακυβέρνηση.
Και απορώ: γιατί να μεταφράσω ως κυβέρνηση
και όχι ως διακυβέρνηση;

την εικονικότητα...την πραγματικότητα
Το βρίσκω άψογο. Συμφωνώ με όλη την πρόταση.
eLe

black_velvet

[quote user="NoName" post="337142"]...
Πρωτοβουλίες στο φαισμπουκ που πολλοί έχουν 5000 χιλιάδες φίλους και αρχίζουν να πιστεύουν ότι είναι φίλοι τους?
Αλλά εκεί μια πρωτοβουλία αυτός σου έστειλε ένα φιλάκι στείλε του κι εσύ, ή κάνε αυτό για να μάθεις ποιος σε βλέπει και άλλα ηλίθια πράγματα θα μαζέψει εκατομμύρια συμπαραστάτες.
Αρχίζουμε και μπερδεύουμε την εικονικότητα με την πραγματικότητα!!!
...
[/quote]

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!

Σε πάρα πολλά συμφωνώ. Στέκομαι όμως ιδιαίτερα σ' αυτό γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως θεωρούνε όλοι πια το φέισμπουκ ως μέσο διαμαρτυρίας - και μάλιστα κοινωνικής!

Αν είναι αλήθεια, τότε νιώθω πως δεν έχει απομείνει τίποτε πια. Είμαστε χαμένοι. Κι όχι μόνον από χέρι αλλά κι από πόδι κι από όποιο άλλο μέλος του σώματος θέλετε!!!  :o  :???:  :cry:

black_velvet

[quote user="cna" post="337135"]http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1134085&lngDtrID=244[/quote]

Κι επειδή όλο το ξεχνώ.... thank you!

cna

[quote user="NoName" post="337142"]Είναι εξωραϊσμός της χούντας, την κάθε πολιτική διαφωνία κομμάτων στην βουλή, να ονομάζουμε πραξικόπημα και επιβολή χούντας.
Είναι βοήθημα σε δυνάμεις και όργανα που επιθυμούν να εγκαταστήσουν ολοκληρωτικές λογικές η ταύτιση όλων των κομμάτων ότι ειναι το ίδιο και ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο.
Αυτούς έχουμε επειδή αυτούς εκλέγουμε μόνοι μας. Τους εκλέγουμε επειδή μας κοροϊδεύουν? Επειδή μας τους επιβάλουν τα ΜΜΕ?
[/quote]

Αγαπητέ Ανώνυμε, δεν αναφέρομαι σε μια "πολιτική διαφωνία" και μακάρι όλο αυτό στο οποίο αναφέρομαι να ήταν όντως απλώς μια πολιτική διαφωνία. Το είπα και παραπάνω: Δόθηκε στον Υπουργό Οικονομικών η Σφραγίδα του Κράτους ώστε η κάθε σύμβαση που υπογράφει με το ΔΝΤ να έχει άμεση ισχύ. Αυτό σημαίνει κατά πρώτον ότι υπερσκελίζεται η Βουλή ακόμα και ο Πρωθυπουργός. Κανείς δεν θα μπορεί να φέρει άποψη επί του περιεχομένου των συμβάσεων. Το περιεχόμενο θα επιβάλλεται ΩΣ ΕΧΕΙ και κανείς δεν θα μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό. Ναι, λοιπόν, όταν παραγκωνίζεται ένας θεσμός όπως η Βουλή τότε έχω κάθε δικαίωμα να μιλώ για πραξικόπημα κλπ κλπ. Το χειρότερο βέβαια όλων είναι ότι στηρίχθηκαν σε αβλεψία του Συντάγματος για να νομιμοποιήσουν τις κινήσεις τους. Πρέπει επίσης να θυμίσω το άρθρο 120 του Συντάγματος για να σου απαντήσω στα ερωτήματά σου: "Η τήρηση του παρόντος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.". Όταν βλέπεις λοιπόν το Σύνταγμα να παραβιάζεται κατάφωρα τότε τί κάνεις; Το Σύνταγμα λέει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στο κράτος ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Ποιά αναλογικότητα έχουν αυτά τα μέτρα; Το Σύνταγμα λέει ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και πρέπει να προστατεύεται. Ποιά μέτρα είναι αυτά που προστατεύουν την εργασία; Ποτέ δεν είπα ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Δεν μπορώ να πω πχ ότι είναι ίδιος ο Δημαράς, ο οποίος επέλεξε έστω και το παρών για να αντιδράσει σε αυτά τα ειδεχθή μέτρα. Εξαιρέσεις υπάρχουν. Μακάρι βέβαια να είναι εξαίρεση οι επίορκοι βουλευτές και όχι οι νομοταγείς. Από την άλλη αν φωνάζω τώρα είναι ακριβώς γιατί την βλέπω την Χούντα να έρχεται και δεν θα είναι επειδή φωνάζω εγώ. Θα είναι γιατί εκεί θέλουν να μας οδηγήσουν. Τί νομίζεις θα γίνει αν υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου σύμβαση με την οποία για να πάρουμε 10 δις θα πρέπει να παραχωρήσουμε κάποιο από τα νησιά μας; Δεν θα μπορέσουν να μας το επιβάλλουν διαφορετικά παρά μόνο με χούντα. Ό,τι έγινε και με την Κύπρο μόνο που τώρα η σειρά θα είναι αντίστροφη. Πρώτα θα κάνουμε συμφωνίες παραχώρησης και μετά χούντα για να κατασταλούν οι αντιδράσεις.

pixie

'Ολοι αυτοί οι ανίκανοι που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια έφτιαξαν μια εικόνα - ψευδαίσθηση μπροστά στα μάτια μας, στήνοντας δόλια δίχτυα αράχνης και ποτίζοντάς μας με ψέματα περί ανάπτυξης, περί σύγκλισης μισθών, περί ανασυγκρότησης και διαφάνειας κλπ. σαχλότητες που πιθανόν ταϊστήκαμε αμάσητες.
Κι όσο εμείς κοιμόμασταν πάνω στην έννοια της λιτότητας, ανενόχλητοι ευθαρσώς άδειασαν τα ταμεία, ξόδεψαν την περιουσία του κράτους σε αναθέσεις έργων και αγορές άχρηστων οπλικών συστημάτων με μόνο σκοπό να αποσπάσουν δισεκατομύρια Ε σε μίζες.

Γνωστός ο πρόλογος που κάνω, αλλά επειδή μιλήσαμε για χούντα, ακούω τα εξής, από πολλούς, τις τελευταίες ημέρες:

Ότι αυτό που ζούμε τώρα είναι χούντα κι όχι αυτό που έζησαν οι γονείς μας επί Παπαδόπουλου!
Ότι εκείνη ήταν περισσότερο ιδεαλιστική χούντα... :roll:

Ότι ο Παπαδόπουλος κατά βάθος αγαπούσε την πατρίδα του, είχε έστω αυτό το στενόμυαλο όραμα για την Ελλάδα, και ήθελε να επιβάλει την τάξη, με αυτόν τον απόλυτο τρόπο.

Ποτέ όμως, λένε, δεν πήρε μίζες και ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να εξυπηρετήσει ίδια ή ξένα συμφέροντα, ούτε να ευνοήσει τους λίγους οικονομικά σε σχέση με τους πολλούς!

Επίσης ότι υπήρχε εθελοντική εργασία υπέρ της πατρίδας, ώστε να μην υπάρχει αδιαφορία στα προβλήματα ουσίας και είχε πάρει δρακόντεια μέτρα για να μην μπορεί κανείς να αυθαιρετεί και να κάνει ότι του κατέβει κάνοντας κακή χρήση του ονόματος της ελευθερίας.

Και το σημαντικότερο? Δεν άφησε χρέη!

Δεν υποστηρίζω τον δικτάτορα, προς θεού, το διευκρινίζω αυτό.

Αλλά σήμερα, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα! Πώς είναι δυνατόν?

258 Επισκέπτες, 1 Χρήστης