Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 377
  • Total: 378
  • Leon

Ο Αντίχριστος...

Ξεκίνησε από pixie, Μαΐου 21, 2010, 12:40:40 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

Στελλίτσα, ρώτησε την κομμώτριά σου
αν γνωρίζει τι σημαίνει η φράση:
δεν εξοπλίζει αυτήν την έννοια και με την αναγκαιότητα της παραδοχής της ύπαρξης του Θεού μέσα στην πραγματικότητα

Αν γνωρίζει, ρώτησέ τη,
πού ακριβώς αντιτάσσεται
ο Kant στον Descartes.

Για το τέλος, πριν στεγνώσει η βαφή,
ρώτησέ τη:
Αν Θεός είναι, εξ' ορισμού, αυτό που τίποτα ανώτερό του δεν μπορούμε να συλλάβουμε
τότε, τον Θεό τον συλλαμβάνει;

Ξεκίνα το διάβασμα Στελλίτσα
...ή το γκουγκλάρισμα.

Εννοείται πως ό,τι γράφω
δεν είναι δικές μου απόψεις.
eLe

κώστας

Α και πού 'σαι Στελλάκι.
Εσύ είσαι μικρό παιδί βέβαια
και δεν καταλαβαίνεις απ' αυτά αλλά
πες της κομμώτριας ότι η φιλοσοφία
δεν αναγιγνώσκεται με όρους
πέτυχε η απόχρωση στο μαλλί ή όχι, δηλαδή
η φιλοσοφία δεν οδηγεί σώνει και καλά
σε αποτέλεσμα.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι
η συλλογιστική που οδήγησε στο όποιο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα...
ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης;
Ο δήμιος ή ο εκτελεσθείς;
eLe

pixie

Και επίσης καλόν θα ήταν να γίνει μια ερώτηση και σε κομμωτή - κουρέα, τίνι τρόπω αναμειγνύει τις βαφές, ώστε το αποτέλεσμα να εμφανίζει ένα φανταστικά συγκλονιστικό ξανθό μελί με ανταύγειες μελαχροινές...

;-)

larus audouinii

χαχαχαχα Δεν πάτε σε ένα κομμωτή μαζί και οι δυο από κοινού, Ιξάκι και Κωστάκη (φου και φου, δε μου αρέσει) και πολύ πολύ σύντομα !!!
Ασε που το χάσαμε το θέμα  :razz:

pixie το καμωμένο για αγγέλους και μικρά παιδιά ας μην υποτιμάται..
Τι θέλω να πω ...Υπάρχει η άποψη που θέτει ως την ανθρώπινη δύναμη υπεράνω όλων, την αντοχή στον πόνο για την δημιουργία, την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων και της προόδου
Υπάρχει όμως και η άποψη της συμπόρευσης με τον Θεό
Είναι απλοϊκό ίσως, ρώτησε όμως και δώσε μια απάντηση στη Μεγαλουργία των θαυμάτων Του καθημερινά
Το κείμενο ήταν μέσα από την ζωή, και από κάποιον που έχει μεγάλη εμπειρία
Να θυμίσω το παράδειγμα του νεαρού κάτω από τα συντρίμια που σώθηκε μετά από 11 μέρες, που δεν έχασε την δύναμη και την ελπίδα του

pixie

Καλόοοο! Ως ανέκδοτο, βέβαια, γιατί η συνεννόησή μου με τον κώστα τραυλίζει και, ως μελαχροινή, φοβάμαι πολύ τη φαντασίωση του ξανθού! :razz:

Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε, δίκιο έχεις Λαράκι...
Η φράση ''για αγγέλους και μικρά παιδιά'' εμένα με συγκινεί ιδιαίτερα από τη στιγμή που με ταξιδεύει πίσω στα χρόνια της αθωότητας...

Η ένστασή μου επί του θέματος έχει να κάνει με τα θεολογικά επιχειρήματα, τα αποκαλούμενα βιβλικά. Αυτά που αναφέρουν ότι αφού το σύμπαν είναι μια καταπληκτική δημιουργία, τότε υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει μια θεϊκή οντότητα που το δημιούργησε!

Τα οντολογικά επιχειρήματα, τα κοσμολογικά, τα ηθικά, όπως και τα φιλοσοφικά βέβαια αλλά και τα μεταφυσικά σε μεγάλο βαθμό, τα συζητώ, εννοείται...

Κι εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το 90% των ανθρώπων αισθάνεται την παρουσία μιας ανώτερης δύναμης με την οποία έχει άμεση επαφή και συνομιλεί καθημερινά...

larus audouinii

Οφείλω μια συγνώμη στον Κώστας για το υποκοριστικό Δεν τον γνωρίζω,  δεν έχω το θάρρος, σέβομαι τις απόψεις του ως συγκάτοικο του φορουμ Κάποιες με βρίσκουν σύμφωνη, άλλες όχι αλλά ΔΕΝ έχει σημασία Το θεωρώ κάπως υποτιμητικό για μένα  Προσωπική θέση
Μου αρέσει ο αντίλογος .... και τον απολαμβάνω Δεν μου φαίνεται συμπαθητικό όμως το να βρίσκομαι στην μέση διαφωνιών Υπάρχουν αρκετοί τρόποι έκφρασης και αυτός δεν είναι ο καλύτερος (αν και δεν έχω πρόβλημα με τα υποκοριστικά, έχω στο νου μου κάποια  ;-) πχ γουρουνίτσα pixie με το Laraki :lol:  :lol:  :razz:
Μην ξαναδω υποκοριστικό και από τους δυο σας στον ορίζοντα !  :evil:

Pixie δεν έχω ασχοληθεί φιλοσοφικά με το θέμα Απόψεις πρόχειρα μεταφέρω Και δέχομαι ανοιχτά απόψεις
Όταν διάβασα όλο το κείμενο του Κώστας στο "Ο θεός είναι και αντίχριστος.Ο αντίχριστος είναι και χριστός. κλπ" η σκέψη μου φυσικά πήγε στον μηδενισμό ή και στην ισοπέδωση Γι' αυτό και έγραψα το επόμενο απλό αλλά κείμενο γεμάτο αλήθεια, φυσικα κατά την δική μου άποψη
Γιατί να μην παραμένουμε στον χρόνο της αθωότητας ; Μου δείχνει κάπως σαν μια απέχθεια στην ίδια την φύση
Υπάρχει απόδειξη μέχρι σήμερα τεκμηριωμένη για την δημιουργία του σύμπαντος; ΚΑι όχι με την εικόνα που μας τα έχουν μεταφέρει θεολογικά από στόμα σε στόμα, σαν ένα μύθο
Αυτός που δεν είναι ικανοποιημένος με την πραγματικότητα σημαίνει πως η πραγματικότητά του έχει αποτύχει....
Δυσαρέκεια και ικανοποίηση, πράγματα αντίθετα, Θεός και Αντίχριστος Γιατί να βασανίζουμε όμως παραπάνω την σκέψη μας;
Γιατί θα πρέπει να κρίνω εγώ τους ιερείς, την εκκλησία και αυτούς που έχουν πέσει σε παραπτώματα; Να κρίνω κάποιον
Είμαι άξια να επικρίνω, ή να επιβάλω την διαφορετική δική μου άποψη;
Η την ευσπλαχνία που διδάσκει ;
Και γιατί να γουγκλάρω έστω για τον αντίχρηστο ;

amfiprostylos

[quote user="larus audouinii" post="337792"]Παλιόπαιδα και οι δυο αποπάνω  :twisted:  :grin:

Πήρα σήμερα και αυτό το κείμενο με mail, και δεν θα το αντέγραφα εδώ, το κάνω για την απλότητα και καθαρότητά του

Σκέφτομαι...
Πολλές φορές στις ατυχίες της ζωής μου ρώτησα τον Θεό: ΓΙΑΤΙ?
Νομίζω πως πήρα ένα μέρος της απάντησης μου....

Μια ψυχή ενός ανθρώπου μίλαγε με τον Θεό και ο Θεός του έδειχνε μεσα στην έρημο έναν δρόμο που είχαν φτιάξει δύο ζευγάρια απο χναρια.

Ρωτάει ο άνθρωπος τον Θεό: -Τι είναι αυτό που βλέπω;
Κι εκείνος του λέει: -Αυτή είναι η πορεία της ζωής σου απο τότε που γεννήθηκες μεχρι σήμερα.
Ανθρωπος: -Αφού αυτή είναι η πορεία της ζωής μου, γιατί υπάρχουν δύο ζευγαρια χνάρια;
Θεός: -Το ένα είσαι εσύ που προχωράς και φτιάχνεις την ζωή σου και το αλλο δίπλα σου είμαι εγώ που σε κρατάω απο το χέρι.
Ανθρωπος: -Ωραία, αλλα σε κάποια σημεία υπάρχει μόνο ένα ζευγάρι χνάρια.
Θεός: -Σε αυτά τα σημεία του δρόμου ειναι οι στεναχώριες και οι δυσκολίες της ζωής σου.
...
...
Ο ανθρωπος πολύ στεναχωρημένος ρωτάει: -Γιατί σε αυτές τις στιγμές που σε χρειαζόμουν με άφησες μόνο μου;;;

...και ο Θεός του απαντάει: -Εκείνες τις στιγμές σε κράταγα στην αγκαλιά μου...[/quote]

στα διαλα, παλι βουρκωσα.  εκανα και μια αλλαγη στο "Ο ανθρωπος πολύ στεναχωρημένος ρωτάει: -Γιατί σε αυτές τις στιγμές που σε χρειαζόμουν με άφησες μόνο μου;;;

...και ο Θεός του απαντάει: ειχα παει προς νερου μου. (ε ειναι πιο βαθυ το δικο μου οφειλεις να παραδεχτεις)

black_velvet

[quote user="larus audouinii" post="337831"]...

...
Γιατί να μην παραμένουμε στον χρόνο της αθωότητας ; Μου δείχνει κάπως σαν μια απέχθεια στην ίδια την φύση
Υπάρχει απόδειξη μέχρι σήμερα τεκμηριωμένη για την δημιουργία του σύμπαντος; ΚΑι όχι με την εικόνα που μας τα έχουν μεταφέρει θεολογικά από στόμα σε στόμα, σαν ένα μύθο
Αυτός που δεν είναι ικανοποιημένος με την πραγματικότητα σημαίνει πως η πραγματικότητά του έχει αποτύχει....
Δυσαρέκεια και ικανοποίηση, πράγματα αντίθετα, Θεός και Αντίχριστος Γιατί να βασανίζουμε όμως παραπάνω την σκέψη μας;
Γιατί θα πρέπει να κρίνω εγώ τους ιερείς, την εκκλησία και αυτούς που έχουν πέσει σε παραπτώματα; Να κρίνω κάποιον
Είμαι άξια να επικρίνω, ή να επιβάλω την διαφορετική δική μου άποψη;
Η την ευσπλαχνία που διδάσκει ;
Και γιατί να γουγκλάρω έστω για τον αντίχρηστο ;[/quote]

Γλαράκι μου, να 'σαι καλά!
Αυτά που διαβάζω παραπάνω δεν είναι παρά η αλήθεια ενός ανθρώπου σε όλο της το μεγαλείο και την απλότητά της.
Χωρίς φιοριτούρες και περιττά περιτυλίγματα.
Επιτέλους!
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Λέγεται ότι... το μέσο που θα χρησιμοποιήσει ο Αντίχριστος για να κάνει τους ανθρώπους τελείως δικούς του, είναι το χάραγμα με κωδικό αριθμό το 666. Το χάραγμα είναι ένας νέος κωδικός τρόπος παραστάσεως αριθμών, που είναι άσχετος με τους ήδη υπάρχοντες τρόπους, τον αραβικό 1,2,3, κ.λ.π., τον ελληνικό α,β,γ,ι,κ, κ.λ.π., και τον λατινικό Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, X κ.λ.π.

Νάναι καλά το www.greekbiblos.gr, πήρα επιτέλους τις πληροφορίες μου και για το 666! :smile:

Ο τρόπος παραστάσεως των αριθμών με γραμμές, είναι το λεγόμενο Bar – code system. Με το γραμμικό αυτό σύστημα, η διπλή γραμμή παριστάνει τον αριθμό 6. Ετσι βλέπουμε σε όλα τα προϊόντα, τα εμπορεύσιμα, ένα γραμμικό σύστημα, στο οποίο υπάρχουν μονίμως μία διπλή γραμμή στο ένα άκρο, μία στο μέσον και μία στο άλλο άκρο, που εξέχουν συνήθως λίγο προς τα κάτω. Αυτή η διπλή γραμμή είναι το 666.

Είναι ο κωδικός αριθμός με τον οποίο εργάζεται το Bar - code system. Αυτό το σύστημα ήδη χρησιμοποιείται στις πλαστικές καρτες και σε κάθε κάρτα πληρωμής και εισπράξεως. Μετά την εξάπλωση αυτού του είδους των καρτών σε όλο τον κόσμο και της επιβολής και των νέων ταυτοτήτων με τον αριθμό 666, ο Αντίχριστος θα επιβάλλει σε όλους τους ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, όλων των κοινωνικών τάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση, να δεχθούν το χάραγμα αυτό να το λάβουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο και να αντικαταστήσει όλες τις πλαστικές κάρτες και όλες τις ταυτότητες.

Ετσι όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, πλούσιοι και φτωχοί, αφεντικά και υπάλληλοι, εργάτες και αγρότες, μικροί και μεγάλοι, θα υποχρεωθούν να βάλουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο το χάραγμα, με τον κωδικό αριμθμό 666. Ολοι θα βάλουν αυτό το χάραγμα, διότι αυτό θα αντικαταστήσει τις ταυτότητες, με το πρόσχημα ότι δεν θα τις χάνουν, και τις κάρτες πληρωμής και εισπράξεως.

Αν λάβουμε υπ'όψη ότι το χρήμα δεν θα κυκλοφορεί πλέον, παρά μόνο διά μέσου του χαράγματος αυτού, καταλαβαίνουμε πόσο απλό θα είναι το γεγονός που μας περιγράφει η Αποκάλυψη, ότι δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει, ή να πουλήσει, χωρίς αυτό το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο. Ο Αντίχριστος νομίμως θα αποκλείσει κάθε άνθρωπο που δεν θα δεχθεί να βάλει το χάραγμα στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο, από κάθε συναλλαγή. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει, ούτε να πουλήσει χωρίς αυτό το χάραγμα. Και σήμερα κανείς δεν μπορεί να εισπράξει από την τράπεζα ένα οποιοδήποτε ποσό δικαιούται, χωρίς την ταυτότητά του. Επίσης κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει τίποτα χωρίς το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο!

κώστας

eLe

NoName

Ο λόγος της αγωνίας για τον αντίχριστο ποιός είναι?

amfiprostylos

[quote user="pixie" post="338363"]Λέγεται ότι... το μέσο που θα χρησιμοποιήσει ο Αντίχριστος για να κάνει τους ανθρώπους τελείως δικούς του, είναι το χάραγμα με κωδικό αριθμό το 666. Το χάραγμα είναι ένας νέος κωδικός τρόπος παραστάσεως αριθμών, που είναι άσχετος με τους ήδη υπάρχοντες τρόπους, τον αραβικό 1,2,3, κ.λ.π., τον ελληνικό α,β,γ,ι,κ, κ.λ.π., και τον λατινικό Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, X κ.λ.π.

Νάναι καλά το www.greekbiblos.gr, πήρα επιτέλους τις πληροφορίες μου και για το 666! :smile:

Ο τρόπος παραστάσεως των αριθμών με γραμμές, είναι το λεγόμενο Bar – code system. Με το γραμμικό αυτό σύστημα, η διπλή γραμμή παριστάνει τον αριθμό 6. Ετσι βλέπουμε σε όλα τα προϊόντα, τα εμπορεύσιμα, ένα γραμμικό σύστημα, στο οποίο υπάρχουν μονίμως μία διπλή γραμμή στο ένα άκρο, μία στο μέσον και μία στο άλλο άκρο, που εξέχουν συνήθως λίγο προς τα κάτω. Αυτή η διπλή γραμμή είναι το 666.

Είναι ο κωδικός αριθμός με τον οποίο εργάζεται το Bar - code system. Αυτό το σύστημα ήδη χρησιμοποιείται στις πλαστικές καρτες και σε κάθε κάρτα πληρωμής και εισπράξεως. Μετά την εξάπλωση αυτού του είδους των καρτών σε όλο τον κόσμο και της επιβολής και των νέων ταυτοτήτων με τον αριθμό 666, ο Αντίχριστος θα επιβάλλει σε όλους τους ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, όλων των κοινωνικών τάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση, να δεχθούν το χάραγμα αυτό να το λάβουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο και να αντικαταστήσει όλες τις πλαστικές κάρτες και όλες τις ταυτότητες.

Ετσι όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, πλούσιοι και φτωχοί, αφεντικά και υπάλληλοι, εργάτες και αγρότες, μικροί και μεγάλοι, θα υποχρεωθούν να βάλουν στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπο το χάραγμα, με τον κωδικό αριμθμό 666. Ολοι θα βάλουν αυτό το χάραγμα, διότι αυτό θα αντικαταστήσει τις ταυτότητες, με το πρόσχημα ότι δεν θα τις χάνουν, και τις κάρτες πληρωμής και εισπράξεως.

Αν λάβουμε υπ'όψη ότι το χρήμα δεν θα κυκλοφορεί πλέον, παρά μόνο διά μέσου του χαράγματος αυτού, καταλαβαίνουμε πόσο απλό θα είναι το γεγονός που μας περιγράφει η Αποκάλυψη, ότι δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει, ή να πουλήσει, χωρίς αυτό το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο. Ο Αντίχριστος νομίμως θα αποκλείσει κάθε άνθρωπο που δεν θα δεχθεί να βάλει το χάραγμα στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο, από κάθε συναλλαγή. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει, ούτε να πουλήσει χωρίς αυτό το χάραγμα. Και σήμερα κανείς δεν μπορεί να εισπράξει από την τράπεζα ένα οποιοδήποτε ποσό δικαιούται, χωρίς την ταυτότητά του. Επίσης κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει τίποτα χωρίς το χάραγμα στο δεξί του χέρι, ή στο μέτωπο![/quote]

ρε φιλεναδα και μετα ηρθαν οι μελισσες. :|  :|

την κατηφορα την πηραμε απο το  "βυζαντιο" και μετα, οποτε για μενα ο αντιχριστος ειναι ο αντιζεύς, δηλαδη ο χριστιανικος θεος. αν και δεν ειμαι δωδεκαθειστης υποστηριζω ως ελληνικη θρησκεια την ......... ελληνικη. βασικα χεστηκα για τις θρησκιες και τα δογματα που κυκλοφορουν και χαζευουν τον κοσμο σαν τα μεσημεριανα σκουπιδια της τηλεορασης και μας/σας /τους εχουν μεταβαλει σε ανδραποδα της αλλης ζωης και δεν σκεπτομαστε τι σκατα θα κανουμε με αυτη που ηδη ζουμε.

λοιπον, αντιχριστος κατα την μη ταπηνη μου αποψη δεν υπαρχει. ας βρουμε ρε παλουκαρια πρωτα τον χριστο και μετα να κοιταξουμε για τον αντιχριστο. ειναι σαν να αποθηκευεις χαπια κατα της δυσκοιλιωτητας φοβουμενος οτι στο μελλον θα σε παει σερπατινα. λογικο; δε νομιζω.

NoName

Συμπερασματικά, μια λογική απάντηση στο ερώτημα μου είναι ότι, ορισμένα άτομα έχουν μόνιμη ευκοιλιότητα.

pixie

[quote user="NoName" post="338375"]Ο λόγος της αγωνίας για τον αντίχριστο ποιός είναι?[/quote]

Κατ' αρχήν, δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας λόγος αγωνίας, από πού συμπεραίνεται αυτό?

Συζήτηση κάνουμε... ή μάλλον προσπαθούμε να κάνουμε... :mrblue:

Αν η ερώτησή σου αφορούσε σε μένα, δεν πιστεύω ούτε σε προσωποποιημένους αντίχριστους που κατά καιρούς εμφανίζονται ως θεωρίες ή σε προφητείες, ούτε σε θηρία από την άβυσσο της Αποκάλυψης, ούτε στην θρησκευτική τρομολαγνεία - προϊόντα φανταστικών μηχανισμών ή του συστήματος της αγέλης ενδεχόμενα, δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει με ορθολογική ασφάλεια.

Θα μείνω στο συμπέρασμά μου - για το τέλος μιας εποχής - από την ταινία του Λαρς Φον Τρίερ:

''Και κάπου εκεί διαφαίνεται η ελπίδα ότι ίσως πια, έξω από τους ρόλους και την κοινωνική του ταυτότητα, ο άνθρωπος αρχίσει να αναζητά την πραγματική ουσία του, τον βαθύτερο εαυτό του!''

rain

[quote user="κώστας" post="338367"]Μακάριοι οι κουλοί.[/quote] Μεγάλε τελευταία μακάριοι είναι και οι κουφοί.  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

377 Επισκέπτες, 1 Χρήστης