Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 191
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 273
  • Total: 273

Κριθαράκι με Σαφράν

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 02, 2010, 11:07:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Υλικά
 
400 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
200 γραμμάρια Philadelphia
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κύβοι λαχανικών διαλυμένοι σε 900 ml καυτό νερό
200 ml λευκό κρασί
1 φακελάκι σαφράν
3 κουταλιές ξανθές σταφίδες
½ κουταλάκι παπαρουνόσπορο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Εκτέλεση
 
Σε μια κατσαρόλα βράζετε 900 ml νερό και προσθέτετε 2 κύβους λαχανικών και τον κρόκο Κοζάνης.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι το οποίο έχετε ψιλοκόψει.
Το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε για 2 λεπτά.
Προσθέτετε σιγά-σιγά με μία κουτάλα το κρασί και στην συνέχεια τον ζωμό λαχανικών και συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το υγρό απορροφηθεί εντελώς το κριθαράκι είναι έτοιμο.
Πέντε λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε τις σταφίδες και το Philadelphia.
Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε το κριθαράκι προσθέτοντας από πάνω λίγο παπαρουνόσπορο.

Του Αλέξανδρου Παπανδρέου

273 Επισκέπτες, 0 Χρήστες