Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 603
  • Total: 603

Ο κύκλος των χαμένων κλεφτών

Ξεκίνησε από KostasD33, Ιουνίου 08, 2010, 08:15:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Συνήθως υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και πριν αποδειχτεί ότι κάποιος έχει κλέψει (πάρει μίζα) πρέπει να θεωρείται αθώος.
Φτάσαμε πια στο σημείο αυτό να έχει αντιστραφεί.
Θεωρούμε πια ότι όταν κάποιος είναι σε κάποιους κύκλους ο κανόνας είναι να κλέψει (μιζάρεται) και οι ελάχιστοι που δεν το κάνουν θα πρέπει να το αποδείξουν.

Αιρετοί κύκλοι. (δηλαδή ανάλογα των ψήφων σε διάφορες διαδικασίες)

•   Υπουργοί υφυπουργοί κλπ
•   Διοικητές, Πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι κλπ σε κρατικούς οργανισμούς, τράπεζες, εταιρίες, φορείς κλπ
•   Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων κα
•   Πρόεδροι, σύμβουλοι σε Νοσοκομεία, Πολιτισμό και ότι διαχειρίζονται έργα προμήθειες και πόρους σε αυτά.

Μισθωτοί κύκλοι
•   Υπάλληλοι Εφορίας και τελωνίων που έχουν αρμοδιότητα να προσδιορίζουν αξίες. να διαπιστώνουν παρατυπίες και να  επιβάλουν πρόστιμα
•   Υπάλληλοι Πολεοδομίας στην έκδοση οικοδομικών αδειών, αυθαίρετων κλπ
•   Στρατιωτικοί σε όλες τις βαθμίδες που έχουν αντικείμενο προμήθειες
•   Αστυνομικοί σε όλες τις βαθμίδες έλεγχου – προστασίας σε δουλειές νύχτας και οτιδήποτε παράνομο που αποδίδει σε σταθερή βάση οικονομικό όφελος.

ΜΜΕ κύκλοι
•   Οι παρουσιαστές πρώτης γραμμής στα Τηλεοπτικά κανάλια.

Μπορεί να ξέχασα και μερικούς κύκλους. Την συγγνώμη μου.
Αλλά για αυτούς τους κύκλους το τεκμήριο της αθωότητας σε ότι αφορά παράνομο πλουτισμό δεν ισχύει. Θα πρέπει να υπάρχει, ειδικά για αυτούς να υπάρχει ένας ειδικός ΣΔΟΕ που να ασχολείτο σε μηναία βάση μαζί τους.
Από την στιγμή που κάποιος μπαίνει ή βρίσκεται σε αυτούς να έχει έλεγχο μόνιμα, από υπάλληλους που θα αλλάζουν κι αυτοί συχνά.
Όχι πως αν γίνει κάτι σαν αυτό θα λυθούν τα προβλήματα αλλά είναι το Α,Β για την όποια λύση.

κώστας

Αυτό που περιγράφεις
είναι η διάχυση της λογικής της μίζας
σε όλο το ύψος της πυραμίδας
από την κορφή ως τη βάση.
Συμφωνώ εγώ.

Ο παραδειγματισμός (βλέπε εξεταστικές)
δεν θα επιτύχει, σε ήδη εμπεδωμένες πρακτικές:
έρχεται κατόπιν εορτής.

Γι' αυτό -και επιπλέον-
με την επιβαλλόμενη διαδικασία
φτώχυνσης της βάσης
επιχειρείται απολυταρχικά
η αλλαγή νοοτροπίας.
eLe

KostasD33

Μερικές διευκρινίσεις εκ μέρους μου. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να κάνω διάχυση της λογικής της μίζας. Η λογική της μίζας θα βοηθούσε επιχειρήματα ότι αφού τα παίρνουν όλοι ε τι να κάνουμε όλοι είμαστε τα ιδία και στην ουσία δίνει ένα θεωρητικό στήριγμα στην διαιώνιση της μίζας.
Ναι είναι κατά βάση η πυραμίδα και το εύρος των εμπλεκόμενων στη μίζα.
Παρότι είναι πυραμίδα λειτουργούν και οριζόντια ανεξάρτητα πολλές φόρες ο ένας κύκλος από τον άλλον.
Θα θελα να τονίσω όμως ότι, παρότι με μια πρώτη ματιά στους κύκλους η εντύπωση μπορεί να είναι για μεγάλη ή τεράστια μάζα κόσμου, στην πραγματικότητα δεν είναι.
Οι κύκλου με τους κομματικά εκλεγόμενους μιζαδόρους, (υπουργοί πρόεδροι δήμαρχοι κλπ) όπως και οι πέριξ αυτών παρατρεχάμενοι άμεσα μιζαδόροι ή έμμεσα ως πρόσωπα εμπιστοσύνης για κάλυψη των ιχνών είναι περίπου 10.000 με 15.000 άτομα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Οι πέριξ των μισθωτών θέσεων ευθύνης που έχουν ως βασικό άθλημα την μίζα (νομίζω) πως δεν ξεπερνά ούτε κι αυτό τα 10.000 άτομα.
Σύνολο 25.000 βία 30.000…
Τα υπόλοιπα 10.000.000 στην Ελλάδα δεν είμαστε σε αυτούς τους κύκλους.
Μπορεί να τους συντηρούμε με την αφέλεια μας ή με οτιδήποτε άλλο αλλά δεν ανήκουμε στους κύκλους αυτούς.

Συμφωνώ μαζί σου εν μέρη ότι οι εξεταστικές δεν θα πετύχουν σε εμπεδωμένες πρακτικές αλλά υπάρχει και ένα αλλά.
Αν
και το αν το τονίζω χίλιες φορές, αν λοιπόν έστω και τώρα έστω και κατόπιν εορτής, γίνει η αρχή της αναζήτησης του χρήματος ακόμα σε γνωστά ονόματα της πολίτικης σκηνής και γίνουν δημεύσεις περιουσιών που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα νόμιμα έσοδα, αυτό θα είναι ένα πρώτο ξεκίνημα.
Αν αυτό δεν σταματήσει μόνο στα πρώτα ονόματα αλλά επεκταθεί σε όλους όσους διατέλεσαν μέλη αυτών των κύκλων αργά και σταθερά και όσο χρόνο και να κρατήσει τότε οι επόμενοι που θα επιδιώκουν να μπουν στους κύκλους αυτούς θα ξεκινανε με το δεδομένο ότι.
Μπαίνω στο δωμάτιο με το μέλι, είμαι υποχρεωμένος κάθε μέρα να αποδεικνύω ότι δεν βούτηξα το μέλι.
Σ αρέσει καλώς, δεν σ αρέσει μη γίνεις πολιτικός, μη γίνεις δήμαρχος μη γίνεις διοικητής και οτιδήποτε άλλο παρατρεχάμενος.
Τα ιδία και ανάλογα και στους άλλους κύκλους φυσικά.
Δεν νομίζω πως είναι μια διαδικασία που θα λύσει το πρόβλημα σε λίγους μήνες αλλά σε μερικά χρόνια.
Κάποτε πρέπει να αρχίσει....
Να είναι έλεγχος διαρκείας και εξ ορισμού στις υποχρεώσεις του καθενός που θέλει να είναι μέσα στις συγκεκριμένες ομάδες αρμέγματος της αγελάδας.

Ελπίζω να το αρχίσουν τώρα και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς που είναι αρχηγοί στα δυο κυριότερα κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία.
Και ελπίζω σε αυτούς όχι για κανέναν άλλο λόγο απλά διότι δεν έχουν κανέναν καλύτερο στη θέση τους να βάλουν οι κομματικοί οργανισμοί τους τώρα. Ή τουλάχιστον δεν έχει αναδειχτεί μέχρι σήμερα κανένας καλύτερος από δαύτους.

Σε σχέση με την τελευταία παράγραφο σου σχετικά με την απολυταρχικότατα, ναι έχει μια μεγάλη βάση αυτό που λες.
Όπως η οικονομική κακοδιαχείριση 30 ετών και τα 300 δις φέσια τόσων ετών πας να τα συμμαζέψεις (αν πας δηλαδή) σε κύκλο 3 ετών θα γίνει της ποπης το κάγκελο και πολιτικά μιλώντας, με το έτσι θέλω επιβολή
Έτσι και στην νοοτροπία αν πας να χαλάσεις ισορροπίες και βολέματα τόσων χρονών σε ελάχιστο διάστημα κι αυτό απολυταρχικό είναι.

Συνοψίζοντας λοιπόν.......
Βράσε όριζα .......

pixie

Εδώ μιλάμε από τη μια για γερή σπέκουλα!  ;-)  
Κι από την άλλη για την αφέλεια και το φιλότιμό μας.

Θάθελα να δω φτωχούς και με σκυφτό το κεφάλι όλους αυτούς που θα πουλούσαν και τη μάνα τους στο διάολο προκειμένου να μείνουν στην εξουσία ή σε καίριες θέσεις κάνοντας αρπαχτές.
Τους ψεύτες καμποτίνους που - ωσάν ταχυδακτυλουργοί της κακιάς ώρας - μας υποτιμούν και μας καταληστεύουν.

Διότι περί κλοπής πρόκειται, κι είναι παραμύθια τα περί κακοδιαχείρισης... ;-)

Δεν μπορώ να δεχτώ τα κόλπα των κυβερνώντων, δεν δέχομαι τις παγίδες που καθημερινά στήνονται, δεν δέχομαι να μου περνούν - ως θηλιά - τις επιλογές του ελληνικού κράτους ως επιλογές του ΔΝΤ!

Κατά τα άλλα είμαστε και έξυπνος λαός... ;-)  :razz:
Ας ρίξουμε μια ματιά και στα παρασκήνια του θεάτρου, να χειροκροτήσουμε αυτούς που χειρίζονται από πίσω τόσο τέλεια την ψυχοσύνθεσή μας και τα χρήματά μας... :mad:

KostasD33

Τα θέλω με τα δια ταύτα έχουν μια μεγάλη απόσταση να διανυθεί
Η απόσταση αυτή απαιτεί, διαδικασίες, μεθόδους κανόνες και οτιδήποτε άλλο νομίζεις.
Με συνέπεια συνέχεια και όχι αποσπασματικά και παροδικά … ούτε με σπασμωδικές κινήσεις και αλαλαγμούς, τώρα που πνιγόμαστε από ποιανού τα μαλλιά να κρατηθούμε

Το να φωνάζουμε μόνο το θέλω χωρίς το πώς σηκώνουμε σκόνη… και η σκόνη μειώνει κατά πολύ την ορατότητα καλή μου Μάγια να δεις πως φτάνεις εκεί που θες..... ή πιο σωστά εκεί που πρέπει και μπορείς......

Άποψη μου φυσικά και δημοκρατία έχουμε στην τελική…

pixie

Τι έχουμε? Δημοκρατία? Από πότε? :shock:

Ξέρεις τι με ενοχλεί και με πονάει αφάνταστα Κώστα μου?

Το ότι άφησα τον τόπο που μεγάλωσα, ότι τα παράτησα όλα πίσω μου κι έκανα μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να προσαρμοστώ σ' αυτή τη χώρα, να σπουδάσω τη Γλώσσα της, να αλλάξω νοοτροπία, να απογυμνωθώ από τις προσκολλήσεις και τους συγγενείς μου, να ενσωματωθώ στην ελληνική κοινωνία...

Αποτέλεσμα? Καθημερινά εξαναγκάζομαι να κάνω εκπτώσεις, συνειδητά πλέον, και τώρα ξέρω τι θα πει Ελλάδα! Και η εικόνα αυτή δεν μου αρέσει... είναι εικόνα αλλοτρίωσης... ;-)

KostasD33

1ο ερώτημα
Από το καλοκαίρι του 1975 αν δεν κάνω λάθος η Ελλάδα και από τον Νοέμβριο του 2003 το φόρουμ του α33.

2ο πες μου ποια "παραδεισένια" χώρα εγκατέλειψες για την Ελλάδα, να σου πω τι θα σε πονούσε και ενοχλούσε εκεί

Αποτέλεσμα....
Ούτε εμένα μ αρέσει.....
για αυτό είπα και συμπερασματικά βράσε όριζα ...

pixie

Καλή παρακαταθήκη από την άποψη της εμπειρίας... Εγκατέλειψα τελευταία ένα αμερικάνικο αγρόκτημα - Μοντεσσοριανή σχολή, όπου ήταν καθηγητής ο πατέρας μου, αφού έζησα 10 χρόνια σε εβραϊκό Kibbutz και 8 χρόνια προσωπικής αναζήτησης στο Βαρανάσι στην Ινδία με ταξιδάκια στο Νεπάλ.

Τι κερδίζω και τι χάνω, λοιπόν, ζώντας σήμερα στην Ελλάδα? [Ερώτηση αγωνίας και αναμονής]  :mrblue:  :mricy:

KostasD33

Άνοιξε νέο θέμα για Ινδίες και μίζες με τις κάστες τους κτλ όπως και άλλο θέμα με Ισραήλ και το κράτος τους και πόσο ζει εις βάρος των άλλων κρατών και λαών και πως έχουν αναγάγει την μίζα σε επιστήμη με τιμολόγιο κιόλας και θα στα πω αναλυτικά εκεί.
Σ αυτό το θέμα διαπραγματευόμαστε τα της Ελληνικής περιφέρειας μίζες......
Εδώ είναι βαλκάνια.... δεν είναι παίξε γέλασε που έλεγε και ένα άσμα του Νιόνιου

κώστας

δημοκρατία έχουμε

η οποία συχνά μετατρέπεται
σε δικτατορία των ολίγων
όπως δείχνει η εμπειρία.
eLe

KostasD33

Σωστό κι αυτό και μη ξεχνάμε ότι και η δημοκρατία από την γέννηση της είχε κύκλους.....

Αλλά στην προκείμενη περίπτωση οι μάσες και μίζες στο Ελλάδα δεν έφτασαν τα επίπεδα που έφτασαν από περίσσεια δημοκρατία ούτε από το έλλειμμα της…..

Έχω την εντύπωση ότι οι ίδιες οι συνθήκες που ορίζαμε ως βάση εμπεριέχουν την υποχρέωση της μίζας…..
Ενδεικτικά εξηγώ τι εννοώ

Είναι δεδομένο σε άπαντες που γνωρίζουν απλή αριθμητική ότι τα επίσημα έσοδα που έχουν τα κόμματα από το κράτος και από εισφορές μελών τους είναι από 3 έως και 4 φόρες λιγότερα από τα δεδομένα έξοδα που έχουν για τις εκλογές.
Το αυτό για τους βουλευτές. Το σύνολο των εσόδων τους είναι σημαντικά λιγότερο από τα έξοδα που πρέπει να κάνουν για να εκλεγούν βουλευτές.
Αν αυτή η ανισότητα σχέσης εσόδων εξόδων δεν αλλάξει τότε θα επαναληφθεί πιθανά με άλλη μορφή από αυτές που βρίσκουν σήμερα.

Παράδειγμα βου
Γιατροί.
Χειρουργοί σε κρατικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ. Επίσημη αμοιβή 3 άντε 4 χιλιάρικα τον μήνα.
Έχουν και απαγόρευση να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο.
Οι αντίστοιχοι χειρούργοι σε ιδιωτικά νοσοκομεία πχ Ωνασιο θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερες αμοιβές διότι πληρώνονται από το νοσοκομείο με τον αριθμό των εγχειρήσεων που κάνουν.
Οπότε οι χειρούργοι στα κρατικά παίρνουν μαύρα από ένα με ενάμιση χιλιάρικο την κάθε εγχείρηση, συν 3 με 4 κατοστάρικα για τον αναισθησιολόγο κλπ.
Οπότε βγάζουν μαύρα άλλα 20 με 50 χιλιάρικα και περισσότερα ακόμα για τις φίρμες.
Το κράτος εδώ και χρόνια το ξέρει. Όλοι το ξέρουν διότι όλοι όσοι μπήκαν για εγχείρηση σε κρατικό νοσοκομείο πλήρωσαν.
Το κράτος όμως δεν πάει να δώσει πχ 2 χιλιάρικα στον χειρούργο και άλλα 500 πχ ανά εγχείρηση οπότε να βγάζει και ο χειρούργος ένα καλό ποσό ανάλογο αυτό που βγάζουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία… οπότε τον βάζει στο λούκι να κλέψει.
Κλέβοντας ανοίγει η όρεξη και μερικοί το παραξεφτυλίζουν και γίνονται και εκβιαστές της ανθρώπινης υγείας.
Και ναι.. προσωπικά εγώ θέλω να είναι καλοπληρωμένος ο γιατρός και ειδικά ο χειρούργος… Δεν θέλω την ώρα που θα πρέπει να εγχειρήσει το παιδί μου να σκέφτεται ο γιατρός αν έχει να πληρώσει την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.

Τεσπα… είναι πολλά τα παραδείγματα που οι συνθήκες δημιουργούν τους μιζαδόρους χωρίς φυσικά αυτό να είναι και δικαιολογία για αυτούς αλλά η αναζήτηση της αιτίας….
Αν δεν ομολογήσουμε την αιτία αλλά κρύβουμε το πρόσωπο μας στο χώμα όπως η στρουθοκάμηλος πάλι στα ιδία θα είμαστε για πάντα. Με ή άνευ ΔΝΤ.

larus audouinii

Να το πάρω λίγο και αλλιώς;   :oops:
Πληρώνεις σε ιδιωτική ασφάλεια ,- για εξασφάλιση;!, γιατί βλέπουμε και τα χάλια της δημόσιας- για το παιδί σου, ή έστω για ένα επιπλέον ειsόδημα σύνταξης,  25 χρόνια ανελλιπώς και φτάνει ένα εξάμηνο πριν την εκταμίεσυση του ποσού με τους τόκους Εκεί απλά η εταιρία "φτωχεύει"
Πόσες ασφάλειες έκλεισαν ή δεν είναι υγιείς..

Είσαι νομοταγής πολίτης Ένα κακότυχο βραδάκι που επιστέφει το παιδί σου με το αυτοκίνητο, και σε εξαιρετικά δύσκολη μέρα, ένας εργολάβος δημοσίων έργων αφήνει μια νεα νησίδα καταμεσής σε επαρχιακό δρόμο εντελώς πίσσα, χωρίς καμμιά σήμανση, φως, πινακίδα Η μόνη πινακίδα είναι 500 μ πριν, μέσα στη πρασιά που δε φαίνεται ούτε μέρα, αλλά και δε λέει που είναι αυτά τα εργα ...Ευθεία, δεξιά, αριστερά, μόλις στρίψεις, μπροστά σου;  Ο οδηγός βλέπει τη νησίδα τελευταία στιγμή, πάνω στη στροφή και φρενάρει, ευτυχώς δεν τρέχει Τον χτυπάει όμως το πίσω αυτοκίνητο που τρέχει  χωρίς απόσταση ασφάλειας και δεν ξέρει ούτε αυτός για  νησίδα Ευτυχώς καλά αυτοκίνητα, ζώνες Ερώτηση: Να πας διοικητικά δικαστήρια, θα πάρει τουλάχιστον 4-5 χρόνια, χωρίς τις αναβολές Να πας αστικά, γιατί ούτε η ασφαλιστική δε πληρώνει, από πίσω χτυπήθηκε το αυτοκίνητο, .... το μπαλάκι, φταίει ο εργολάβος Ο εργολάβος, αν του πεις "χριστιανέ μου θα μπορούσς να σκοτώσεις οποιοδήποτε", σου λέει οκ, αλλά πάνε δικοικητικά, σαρκαστικά (αφου αυτός ξέρει το σύστημα καλά) Τουλάχιστον την άλλη μέρα τσακίζεται από τα χαράματα, αυτή τη φορά (στο τέλος μετά από την πάροδο 4-5 ετών, οι ζημιές πληρωνονταο, ούτε ευρώ παραπάνω, αφου ήδη προπληρώθηκαν προ)

Πληρώνεις όλους τους λογαριασμούς σου, τυπικά
 Και της ύδρευσης, περίπου 2000 ευρώ το χρόνο! Το νερό δε πίνεται εννοείται Το περίεργο είναι ότι σε κάποια περιοχή δεν υπάρχει καν παρά λίγες ώρες 4-5 το καλοκαίρι Για ένα ζευγάρι ηληκιωμένο, χωρίς προβλήματα απώλειας, για ένα διαμέρισμα είναι 1200 το χρόνο, έως 300 το εξάμηνο στη καλύτερη περίπτωση (δε βάζω τα χρήματα εππλέον για την κατασκευή βιολογικου που πληρώθηκαν διπλά, γιατί κάποιος έκλεψε τα καινούργια μηχανήματα μιας κοινότητας ! ...Ούτε για πετρέλαιο και βενζίνη τόσα  :grin: Και επιπλέον για φέτος θα πληρωθούν...προακαταβολικά χωρίς μετρήσεις λόγω οικονομικου αδιεξόδου του δήμου και των έργων που έχει προσφέρει

Αππλά παραδείγματα
Που πάνε τόσα λεφτά;
Αστεία ερώτηση, αλλά σε αυτή τη ζωή το χρήμα κυβερνάει
 Κάνει όμως όντως τη ζωή καλύτερη;

larus audouinii

Και το σλόγκαν (που έκλεψα)  :lol:  
Στις επόμενες εκλογές ψηφίζουμε όλοι Αλή Μπαμπά !!!
Ο λόγος;
Είχε μόνο σαράντα κλέφτες!!!

KostasD33

[quote user="larus audouinii" post="338778"]Να το πάρω λίγο και αλλιώς;   :oops:
.....
.....
.....
Αστεία ερώτηση, αλλά σε αυτή τη ζωή το χρήμα κυβερνάει
 Κάνει όμως όντως τη ζωή καλύτερη;[/quote]

Για να το πάρουμε πάλι αλλιώς από το αλλιώς σου λέω ότι
Το χρήμα για εσένα και για τους περισσότερους από εμάς που το δίνουμε για την καθημερινότητα μας σίγουρα δεν κάνει την ζωή καλύτερη
Για αυτούς όμως που μαζεύουν τα εκατομμυριάκια μαύρα, γκρίζα μπεζ με κλοπές και κομπίνες..... κάτι καλό θα τους κάνει για να επιμένουν τόσα χρόνια οι μπαγάσιδες

Πιθανολογώ όμως ότι δεν συχνάζουν σε φόρουμ να πουν πως τα παίρνουν ούτε πως τα χαίρονται
Ελπίζω στους γιατρούς και να τους πάρει και φακελάκι για να τους κάνει καλά......

κώστας

Άντε τότε
να το πάρουμε κι αλλιώτικα.

Βιώνουμε περίοδο ύφεσης.
Μαζέματος δηλαδή.
Συρρίκνωσης αν θες.
Η λογική πορεία είναι
-για όποιον έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που εκτιμά-
εγκατάλειψη μεγάλων αστικών κέντρων.
Ανατροφοδότηση της περιφέρειας
η οποία θα μπορέσει να επανατροφοδοτήσει το κέντρο.
eLe

603 Επισκέπτες, 0 Χρήστες