Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 191
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 277
  • Total: 277

Τάρτα express με επικάλυψη μαρμελάδας

Ξεκίνησε από pixie, Μαΐου 09, 2010, 06:36:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Υλικά


Για τη βάση

150 gr. αλεύρι
90 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο φρέσκο

Για τη γέμιση

600 gr. φρέσκο γάλα
2 φακελλάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
6 - 7 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα (ό,τι σας αρέσει)
1 κ. γλυκού κονιάκ



Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και όλα τα υλικά και τρίβουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε το γνωστό "τριφτό" αποτέλεσμα. Απλώνουμε στην ταρτιέρα με τα δάχτυλα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω φασόλια. Το βάζουμε σε μέτριο φούρνο για δεκαπέντε λεπτά. Μετά βγάζουμε τη λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για ένα δεκάλεπτο περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.


Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ χειρός το γάλα με το άνθος αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες. Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο.


Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε μπρίκι με ένα κρασοπότηρο νερό γεμάτο κατά τα 3/4 και μια κουταλιά της σούπας κονιάκ. Δεν την αφήνουμε να βράσει, απλώς ζεσταθεί και να αραιώσει. Τη στρώνουμε με κουταλάκι επάνω από την κρέμα και επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Σε μια ωρίτσα η τάρτα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε. Τόσο γρήγορα, τόσο απλά!

277 Επισκέπτες, 0 Χρήστες