Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 267
  • Total: 268
  • Leon

Επαγγελματίες θεομπαίχτες...

Ξεκίνησε από Michael_Design, Ιουλίου 09, 2010, 09:55:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

[quote user="Michael_Design" post="343562"][quote user="κώστας" post="343398"]Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά τις δηλώσεις του
και ίσως συμφωνήσεις μαζί του.
Εγώ που υπερασπίζομαι την αποχή,
ως επιλογή ευθύνης
ενάντια σε εκβιασμούς, απειλές και ασυναρτησίες,
συμφωνώ πάντως μ' αυτά που είπε.[/quote]
Ναι δεν έχεις άδικο. Οι δηλώσεις του μάλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως διφορούμενες, κάτι σαν την Πυθία ένα πράμα...
Σαν να μας καλεί να κάνουμε κάτι... τι όμως... :?:[/quote]

Που να μάθεις δηλαδή πόσα χρέωνε η Πυθία τότε....

κώστας

Γίνονται σημαίες, ερμηνείες στο πόδι.
Όπως η παγκόσμια διακυβέρνηση.
Φυσικά έχει δίκιο.
Φυσικά είναι αναγκαιότητα.
Εκτός αν θεωρούμε ότι όλα βαίνουν καλώς
με τον κόσμο υπό την κηδεμονία των αγορών,
50 λεχριτών δηλαδή που παίζουν ζάρια
στις πλάτες λαών.
eLe

Michael_Design

[quote user="KostasD33" post="343581"]

Που να μάθεις δηλαδή πόσα χρέωνε η Πυθία τότε....[/quote]
 :roll: Ξέρεις κάτι και δεν μας το λες?

κώστας

Ναι δεν έχεις άδικο. Οι δηλώσεις του μάλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως διφορούμενες, κάτι σαν την Πυθία ένα πράμα...
Σαν να μας καλεί να κάνουμε κάτι... τι όμως... ?

Ανυπόμονος είσαι ρε γκαρντάσι.
Όταν διαβάζεις κάτι που δεν σου "μιλάει" άμεσα
άστο λίγο να κλωθωγυρίσει στο μυαλό σου,
να κατασταλάξει και θα λάμψει.
Προσωπικά, ευχαριστιέμαι το "διφορούμενο".
Σημαίνει ότι με έφερε ενώπιον διλήμματος.
Άρα και μιας απόφασης.
eLe

black_velvet

" η ζωή σου να το ξέρεις είναι επικηρυγμένη
να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο
κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει"

Ή αλλιώς.... η διαχρονικότητα της τέχνης.  :evil:
(τ' είχες Γιάννη; τ' είχα πάντα  :mad: )
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

Αυτό που έχω καταλάβει για την Πυθία και το μαντείο των Δελφών είναι ότι ήταν το πιο καλοπληρωμένο μαντείο στην αρχαιότητα στην Ελλάδα.
Κάτι σαν επενδυτικός ή πολεμικός σύμβουλος. Risk αναλυτές θα τους έλεγαν σήμερα.
Φυσικά για να είσαι καλός πρέπει να αμείβεσαι καλά ώστε να μπορείς να έχεις μεγάλο δίκτυο πληροφόρησης ώστε να έχεις καλές πληροφορίες για κάθε περιοχή μη σου έρθουν για μαντεψια και είσαι εκτός θέματος.
Ρίξε μια μάτια στα κείμενα του Ηρόδοτου και τα πέρα δώσε που είχε αναπτύξει και πληρώσει φυσικά ο Κροίσος από την Μικρά Ασία για να παίρνει καλές συμβουλές από το μαντείο

Άρα Μιχάλη μου το τσάμπα δεν υπάρχει. Ή πιο σωστά αν θες να πληρώσεις κάτι πραγματικά ακριβά τότε διάλεγε το τσάμπα.
Αυτό που στοιχίζει λίγο είναι αυτό που προβλέπει να πληρώσεις και να πληρώσεις όσο το δυνατό σύμφωνα με την αξία του

Πάει η Πυθία το λύσαμε και αυτό το θέμα

Το άλλο όμως το θέμα το πραγματικά σοβαρό που θέτει ο Κώστας σχετικά με τους 50 λεχρίτες αυτό είναι από τα άλυτα γμτο
Ο βασικός λόγος φυσικά που είναι δυσεπίλυτο πρόβλημα είναι ότι 50 λεχρίτες ή και 500 είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθούν για τις ζαριές τους, σε διάφορες λέσχες (τραπεζιτών, μασόνων και ότι άλλο θες) από το να καταφέρουν να συνεννοηθούν τα 5 δις του λαού στη Γη για να τους ξεπετάξουν και να οργανώσουν την ζωή τους χωρίς το ταβατζίλικη που τους έχουν επιβάλει

Michael_Design

[quote user="KostasD33" post="343608"]Αυτό που έχω καταλάβει για την Πυθία και το μαντείο των Δελφών είναι ότι ήταν το πιο καλοπληρωμένο μαντείο στην αρχαιότητα στην Ελλάδα.
Κάτι σαν επενδυτικός ή πολεμικός σύμβουλος. Risk αναλυτές θα τους έλεγαν σήμερα.[/quote]Το πιο καλοπληρωμένο μπορεί να ήταν, αλλά όσοι το συμβουλεύονταν στο τέλος έτρωγαν την τσαπού...

[quote user="KostasD33" post="343608"]Άρα Μιχάλη μου το τσάμπα δεν υπάρχει...[/quote]ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!! Το τσάμπα υπάρχει και ιδού η απόδειξη... Jaba.gr

[quote user="KostasD33" post="343608"]Φυσικά για να είσαι καλός πρέπει να αμείβεσαι καλά...
Αυτό που στοιχίζει λίγο είναι αυτό που προβλέπει να πληρώσεις και να πληρώσεις όσο το δυνατό σύμφωνα με την αξία του...[/quote]Αυτά που λες να τα θυμάσαι, γιατί δεν ξέρεις πως έρχονται καμιά φορά τα πράματα στην ζωή...
Αλλά, ας συμφωνήσω μαζί σου. Μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό πως εφαρμόζεται στον Παπούλια των 371.000  ανά έτος ή στους βουλευτές των 151.972  ανά έτος; Ή στον Πάγκαλο που μίλησε πρόσφατα για την παραγωγικότητα των υπαλλήλων των σωμάτων ασφαλείας; Δηλαδή στο τι είναι καλοί όλοι αυτοί και ποια η αξία τους και το όφελος που προσφέρουν στην κοινωνία; Τι έχουν παράγει στην ζωή τους αυτοί οι ξεφτιλισμένοι κοπρίτες που έχουν το θράσος και μιλάνε για την παραγωγικότητα της κοινωνίας;

[quote user="KostasD33" post="343608"]Το άλλο όμως το θέμα το πραγματικά σοβαρό που θέτει ο Κώστας σχετικά με τους 50 λεχρίτες αυτό είναι από τα άλυτα γμτο
Ο βασικός λόγος φυσικά που είναι δυσεπίλυτο πρόβλημα είναι ότι 50 λεχρίτες ή και 500 είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθούν για τις ζαριές τους, σε διάφορες λέσχες (τραπεζιτών, μασόνων και ότι άλλο θες) από το να καταφέρουν να συνεννοηθούν τα 5 δις του λαού στη Γη για να τους ξεπετάξουν και να οργανώσουν την ζωή τους χωρίς το ταβατζίλικη που τους έχουν επιβάλει[/quote]Εε μια καλή λύση σε αυτό ίσως θα ήταν, να οργανωθούν και τα υπόλοιπα 5 δις του λαού της Γης σε ομάδες των 50 ή 500 λεχριτών για να αρχίσουν να συνεννοούνται...

larus audouinii

"Δεν μπορώ να έχω ένα παπά και να μου λέει ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική"

Περαστικά μας
Όχι για τον παπά Για των πολιτικών Ας μου πει εμένα με το βάρος της ιστορίας της οικογένειας μου και των αριθμών
Βαλκανικοί πόλεμοι: 12.000 Έλληνες.Μικρασιατική εκστρατεία: 37.000 Έλληνες.Β΄παγκόσμιος πόλεμος: 15.000 Έλληνες.Εμφύλιος πόλεμος: 70.000 Έλληνες.Γενοκτονία των Ποντίων πάνω από 350.000.Εβραϊκή.Αρμενική.
Το μόνο που μπορώ να καταλάβω σαν συμπέρασμα είναι το νόημα της αποχής τελικά Αντίδραση υπάρχει ; Μέρες που είναι
Ήρθε και ένα κομμάτι από την παραίωση Ανάθεμα και αν κατάλαβα πως κατόρθωσαν και έκαναν τέτοιο μπάχαλο
~

κώστας

Μια χαρά τα λέει ο μπουτάρης
στο απόσπασμα αυτό.
Η πολιτική και ιδιαίτερα
η εξωτερική πολιτική
δεν είναι συναίσθημα larus.
Και δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα
των αριθμών που παραθέτεις.
Δηλαδή, οι τούρκοι μπορούν να επικαλούνται
τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που είχαν
κατά την ελληνική επανάσταση;
Και αν ναι, για να αποδείξουν τι;
Σημειώνω ότι μιλάω και εγώ υπό το βάρος
της ιστορίας της οικογενείας μου
με παππού μακεδονομάχο, πρωτοπαλίκαρο του παύλου μελά
με ειδικές αποστολές σε τουρκία, τα χρόνια εκείνα.
Αλλά και με ιστορικό σφαγών και λεηλασιών
σε βουλγάρικα χωριά.
eLe

Michael_Design

[quote user="κώστας" post="343598"]Ναι δεν έχεις άδικο. Οι δηλώσεις του μάλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως διφορούμενες, κάτι σαν την Πυθία ένα πράμα...
Σαν να μας καλεί να κάνουμε κάτι... τι όμως... ?

Ανυπόμονος είσαι ρε γκαρντάσι.
Όταν διαβάζεις κάτι που δεν σου "μιλάει" άμεσα
άστο λίγο να κλωθωγυρίσει στο μυαλό σου,
να κατασταλάξει και θα λάμψει.
Προσωπικά, ευχαριστιέμαι το "διφορούμενο".
Σημαίνει ότι με έφερε ενώπιον διλήμματος.
Άρα και μιας απόφασης.[/quote]
Εγώ πάλι ρε κουμπάρε έχω μια αλλεργία στο διφορούμενο, μου την σπάει... Για εμένα αυτός που μιλάει διφορούμενα, σημαίνει ότι είναι ολίγον (έως πολύ) λαμογίε. Και έτσι και γιουβέτσι ένα πράμα... κόψε ράψε και φύλαγε τον κώλο σου...

Όταν δε έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες πολιτικούς ή αλλιώς επαγγελματίες θεομπαίχτες (σύμφωνα και με το θέμα), αυτό είναι σίγουρο. Η περίπτωση των πολιτικών είναι ακριβώς σαν την περίπτωση της Πυθίας. Το κάθε τι που λένε πρέπει να το ερμηνεύεις σύμφωνα με τους καιρούς και τους οιωνούς, και φυσικά δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να κάνεις το λάθος και να ερμηνεύσεις αυτά που λένε κατά γράμμα. Έτσι για παράδειγμα ακούσαμε πρόσφατα από τον Μπαμπούκη την σωστή ερμηνεία των όσων έλεγε προεκλογικά ο Παπανδρέου: "Όταν έλεγε ο Παπανδρέου «υπάρχουν τα λεφτά», εννοούσε ότι πού πήγαν τα λεφτά;"

Κατάλαβες κώστα...; Δεν φταίει ο Παπανδρέου, εμείς φταίμε που δεν ερμηνεύσαμε σωστά τα όσα έλεγε... τον παρεξηγήσαμε τον άνθρωπο...

Οπότε άσε με 'μένα να είμαι ανυπόμονος. Εγώ δεν έχω πλέον κανένα δίλημμα όσον αφορά αυτούς τους λεχρίτες. Όσοι έχουν ακόμη διλήμματα ας καθίσουν να τα σκεφτούν με την ησυχία τους...

κώστας

Πρώτον, δεν αναφέρθηκα σε διφορούμενο αλλά σε "διφορούμενο".
Δεύτερον, το να μην έχεις διλήμματα
δεν είναι πάντα καλό. Μπορεί να οδηγείσαι
σε ερμηνείες κατά το δοκούν.
Π.χ. τον παπανδρέου δεν τον παίρνεις κατά γράμμα
παίρνεις όμως κατά γράμμα τον παμπούκη.
Μήπως επειδή σε βοηθάει στην ανάπτυξη επιχειρημάτων
κατά των λόγων των πολιτικών;
Και τελικά, δεν οδηγείσαι σε αντίφαση;
Γιατί να πιστέψω τον παμπούκη και όχι τον παπανδρέου;
Είναι ένα δίλημμα.
eLe

KostasD33

Το γιουβέτσι όμως δεν έχει κανένα δίλημμα
(είναι μεσημεριανή η ώρα κ.κ.α. οπότε επιφυλάσσομαι να απαντήσω πιο εμπεριστατώμενα αργότερα)

.... και γουστάρω ο τραγόπαπας Άνθιμος να ασχολιέται μόνο με τα άμφια του και πόσες χρυσοβελονιές θα έχουν

Michael_Design

[quote user="κώστας" post="343623"]Πρώτον, δεν αναφέρθηκα σε διφορούμενο αλλά σε "διφορούμενο".
Δεύτερον, το να μην έχεις διλήμματα
δεν είναι πάντα καλό. Μπορεί να οδηγείσαι
σε ερμηνείες κατά το δοκούν.
Π.χ. τον παπανδρέου δεν τον παίρνεις κατά γράμμα
παίρνεις όμως κατά γράμμα τον παμπούκη.
Μήπως επειδή σε βοηθάει στην ανάπτυξη επιχειρημάτων
κατά των λόγων των πολιτικών;
Και τελικά, δεν οδηγείσαι σε αντίφαση;
Γιατί να πιστέψω τον παμπούκη και όχι τον παπανδρέου;
Είναι ένα δίλημμα.[/quote]Ναι, αλλά αφού...

δεν αναφέρθηκες σε διφορούμενο αλλά σε "διφορούμενο",
πως το "διφορούμενο" σε φέρνει ενώπιον διλήμματος,
Άρα και μιας απόφασης
...;

Μήπως οδηγείσαι σε διλήμματα και αποφάσεις κατά το δοκούν; Και άρα σε αντιφάσεις;;

larus audouinii

[quote user="KostasD33" post="343625"]Το γιουβέτσι όμως δεν έχει κανένα δίλημμα
(είναι μεσημεριανή η ώρα κ.κ.α. οπότε επιφυλάσσομαι να απαντήσω πιο εμπεριστατώμενα αργότερα)

.... και γουστάρω ο τραγόπαπας Άνθιμος να ασχολιέται μόνο με τα άμφια του και πόσες χρυσοβελονιές θα έχουν[/quote]

...και εγώ προτιμώ να εχω την κρυστάλινη δική μου άποψη και μόνο Δεν γουστάρω να βρίσκομαι πρόβατο σε κοπάδι, ούτε σε μαντρί  Είτε το από δω, είτε και το από εκεί  
Δεν βλέπω τον λόγο αλλαζονείας Αυτό είναι το κακό σκέψου, η αντιπαράθεση Αν δεν χωνεύω κάτι, δεν ασχολούμαι, ή ασχολούμαι εκεί ακριβώς που είναι το κέντρο της
Αν ζούσες εδώ, θα το έβλεπες και κάπως διαφορετικά
Και αυτό το γιουβέτσι επίσης δεν μου αρέσει Εχασα μια μέρα ακόμη για το τίποτε Έχω τακτοποιήσει τυπικά και όλες τις φορολογικές εκρεμότητες προ πολλού και με το παραπάνω
Το ότι θα έρθει εκκαθαριστικό δυο ετών περίπου, τότε που δεν γινόταν ακόμη η περαίωση επαγγελματία και που δεν είναι εν ζωή σήμερα, με αντίκλητο το ανήλικο παιδί του και που δεν ασκεί επάγγελμα αλλά έχει αφμ για άλλους λόγους Όχι της συζύγου ως προστάτη ΚΑι γιατί το στέλνουν αφου δεν πληρώνεται  :lol:

Κώστας έχεις δίκιο...η θέση σου είναι κατασταλαγμένη
Αν δεν κάνω λάθος και ο Μπουτάρης μικρασιάτης είναι
Αλλά και πάλι διαφορετικές απόψεις ακούγονται, άρα διχασμός Δεν απαιτείται η προσοχή ενός Δημάρχου στις απόψεις όλων των πολιτών ώστε να προοδεύσει εν καιρώ η πόλη ;
Θα δείξει...

κώστας

πως το "διφορούμενο" σε φέρνει ενώπιον διλήμματος,
Άρα και μιας απόφασης...;

Τα μπερδεύεις γκαρντάσι.
Πρωτοαναφέρθηκες σε διφορούμενες δηλώσεις παπούλια
προφανώς γιατί δεν αναγνωρίζεις σε τι μας καλεί.
Αυτή τη μη αναγνώριση, την αποκαλώ "διφορούμενο"
δηλαδή ως κάτι μη ευδιάκριτο. Στην ουσία, υπάρχει κάτι
αλλά δεν διακρίνεται και όσο δεν διακρίνεται
παραμένει "διφορούμενο".
Αυτό λοιπόν που ευχαριστιέμαι είναι η αποκωδικοποίηση
του μη ευδιάκριτου: τι εννοεί ο παπούλιας π.χ.
Εκεί τίθεται και το δίλημμα. Με τι ματιά
θα γίνει η αποκωδικοποίηση.
Το "διφορούμενο" σε φέρνει σε μία θέση
επαναπροσδιορισμού ή επανακαθορισμού των θέσεών σου.
Φυσικά εσύ, δεν έχεις τέτοια προβλήματα.

Όσο για το διφορούμενο, πράγματι δεν λέει τίποτε.
Είναι η ευδιάκριτη απόπειρα πατήματος σε δύο βάρκες
με γνωστό το αποτέλεσμα.
eLe

267 Επισκέπτες, 1 Χρήστης