Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 686
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 535
  • Total: 535

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

Ξεκίνησε από Michael_Design, Σεπτεμβρίου 10, 2010, 02:46:18 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Michael_Design

[quote user="κώστας" post="341355"]Ρε μίκαελ, το έχω ξαναγράψει:
νισάφι με τους στρατηγούς.
Στρατιώτες χρειάζεται η χώρα.
Διότι ο στρατηγός δίνει εντολές.
Ο στρατιώτης εκτελεί.
Μπορεί ο καθένας μας να γίνει
στρατηγός και στρατιώτης του εαυτού του;
Σ' αυτό θα κριθεί το μέλλον του παρόντος μας.

Για παράδειγμα, εγώ στις "αυτοδιοικητικές εκλογές"
ψηφίζω δήμαρχο. Να φτιάχνει πεζοδρόμια, δρόμους,
φωτισμό. Τέτοια πράγματα.
Δεν παρασύρομαι δηλαδή σε έξαλλες κραυγές
διαφόρων μπούφων που θέλουν να το παίξουν στρατηγοί
-εκ του πονηρού φρονώ- διότι δεν θέλουν για τον εαυτό τους
το ρόλο του στρατιώτη, τον οποίο δίνουν σε σένα, σε μένα,
σε όλους όσους απευθύνονται.
Απαγορεύοντάς μας ενδομύχως να διατηρήσουμε
και το ρόλο του στρατηγού (ο καθένας για τον εαυτό του)
αφού καπαρώνουν για πάρτη τους (και ερήμην μας) τον ρόλο αυτό.[/quote]

κώστα σόρυ που δεν σε πιάνω, αλλά τελευταία διέρχομαι μια κρίση συνειδήσεως...

Δηλαδή αυτοί που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές τι ρόλο προσπαθούν να καπαρώσουν για την πάρτη τους; Του στρατιώτη ή του στρατηγού; Αυτοί που διεκδικούν την ψήφο σου θα εκτελούν ή θα δίνουν εντολές; Εσύ δηλαδή στις εκλογές τι ακριβώς θα ψηφήσεις, στρατιώτες ή στρατηγούς; Και όσον αφορά για ʽσένα και ʽμένα, τι ρόλους νομίζεις εσύ ότι θα μας δώσουν αυτοί που θα ψηφίσεις;

Βλέπω επίσης ότι εξεγείρεσαι εναντίων ενός ανθρώπου που τόλμησε να εκφράσει την γνώμη του. Καθημερινά όμως ακούς ένα κάρο μαλακίες από τα εγκάθετα Μ.Μ.Ε. που μας θεωρούν όντως ως πρόβατα και δεν εξεγείρεσαι. Ακούς να μιλάνε εξʼ ονόματι σου κοινοί απατεώνες που ψηφίστηκαν με ψεύτικα προγράμματα και υποσχέσεις και εφαρμόζουν τα ακριβώς αντίθετα, να λένε ότι συμφωνείς και συναινείς με αυτά που κάνουν και δεν εξεγείρεσαι. Τους ακούς καθημερινά με κάθε τρόπο να σου λένε τι και πώς να ψηφήσεις αλλά εκεί δεν εξεγείρεσαι. Και τέλος πάντων δικαίωμα σου να ακούς και να διαβάζεις αυτά που σε βολεύουν και ηχούν όμορφα στα αυτιά σου, αλλά μην μας παριστάνεις και τον αγανακτισμένο πολίτη που του θίξανε ξαφνικά τα ιερά και τα όσια. Κανείς δεν σου έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό για το τι και πως θα ψηφήσεις και κανείς εδώ μέσα δεν μιλάει εξ ονόματι σου. Και σε τελική ανάλυση δεν νομίζω και να κόπτεται ιδιαίτερα κανείς για το τι και πως θα ψηφήσεις εσύ ως το ένα δεκάκις εκατομμυριοστό, του λαού...

larus audouinii

cna πρόσθεσε και  Χρήστος Γιανναράς, Κώστας Ζουράρις, Σαράντος Καργάκος, Ελένη Γλύκατζη, Μικης Θεοδωράκης, Παπα-Γιώργης Μεταλληνός, Γιώργος Πιπερόπουλος, Παναγιώτης Ήφαιστος , Λυγεροί , Σακοράφα, Χαρά Νικοπούλου και έχει ο Θεός τι άλλο θα δούμε ακόμη στη συνέχεια  
Προτείνω ψυχραιμία, αισιοδοξία, ενότητα μεταξύ των στρατιωτών,  έστω και τη γροθιά αντί της απάθειας και απαραίτητα λίγο χιούμορ
Ελληνική ψυχή, έχουμε Τελευταία επιτέλους πιάνω καλύτερα και το "Ελληνες καλό κουράγιο"
Καλό του κώστας το "στρατηγοί του εαυτού μας", τα πρόβατα του Μιχάλη από το στόμα του Σφακιανάκη, αλλά ειλικρινά τελικά αμφιβάλω πολύ, και μπράβο σας, αν και σήμερα με  πείσατε να ψηφίσω  :twisted:  (όχι στις δημοτικές)
Συμφωνούσα και συμφωνώ κατά τα υπόλοιπα με όλους σας
Το αν με πήρε και η pixie μονότερμα..."Συμφωνώ στο ότι η κοινωνική ετικέτα, η ιδιότητα ή η σπουδή κάποιου είναι γελοίο να αναφέρεται!!! "
είναι φυσικό γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει τους ιδιαίτερους λόγους για την αναφορά μου περί της ιδιότητας  Το οφείλω
Και τελικά μετά το πρώτο πόστ έμαθα τι έγινε, αφου είχα δει μόνο το όνομα και την φυσιογνωμία στην οθόνη   ;-)

κώστας

cna,
επικαλούμαι στρατηγούς
χωρίς να απαξιώνω το ρόλο
του στρατιώτη.

μίκαελ,
με αδικείς. Καταρχήν
σε εθνικές εκλογές, ψηφίζω [όταν]
αυτόν που θέλω να κυβερνήσει τη χώρα.
Σε τοπικό επίπεδο ψηφίζω [όταν]
αυτόν που μου αρέσει η φάτσα του.
Μια φάτσα του γούστου μου δηλαδή.

..εξεγείρεσαι εναντίων ενός ανθρώπου που τόλμησε να εκφράσει την γνώμη του...
Λάθος. Διπλό. Πρώτον τη γνώμη του συγκεκριμένου
δεν την θεωρώ τολμηρή.
Κουτοπόνηρη, ναι.
Δεύτερον, εξεγείρομαι εναντίον όσων
χρησιμοποιούν το "εμείς"
για να προκαταλάβουν τη δική μου γνώμη.
Ή να την επηρεάσουν.

...Τους ακούς καθημερινά...
Τους ακούω και τους διαβάζω
καθημερινά και προσεκτικά.
Αυτούς που ψηφίζω
ή που αφήνονται στην κρίση μου
να τους ψηφίσω,
εν πάσει περιπτώσει.

...δεν εξεγείρεσαι...
Αλλά θεωρώ 'πιο παραγωγικό'
να εγείρομαι δημιουργικά:
έχω πάντα ένα βιβλίο μισοδιαβασμένο
ασφαλές μονοπάτι, παράλληλο με την τιβί.
Εξεγείρομαι λοιπόν κατά
της καταστροφολογίας.
είτε ως στάση είτε ως παρότρυνση.

...δεν νομίζω και να κόπτεται ιδιαίτερα κανείς για το τι και πως θα ψηφήσεις εσύ ως το ένα δεκάκις εκατομμυριοστό, του λαού...
Μπορεί. Αν και δεν μου φαίνεται λογικό.
Στο κάτω-κάτω το βεληνεκές της αποδοχής μιας άποψης
αποκτά σημασία όταν η άποψη αυτή συμπίπτει με τη δική μου.
eLe

cna

larus σωστή η λίστα αλλά στρατιώτες είναι και αυτοί. Υπό την σκέπη άλλων λειτουργούν αν και φυσικά σε προσωπικό επίπεδο η δράση τους είναι γνωστή. Κανείς τους όμως δεν έχει επιδείξει την αρμόζουσα, στις περιστάσεις, ηγετική φυσιογνωμία. Κανείς τους δεν είναι ίσως αρκετά λαοπλάνος ώστε να συνεπάρουν τον λαό και να τον οδηγήσουν σε διαφορετικά από τα σημερινά μονοπάτια. Ξέρεις, είναι πολύ πιθανό ατομικά ο καθένας μας να δρα και να αντιδρά στο κατεστημένο. Όμως όσο αυτή η ατομική προσπάθεια δεν μετουσιώνεται σε συλλογική δεν μπορεί να μιλά κανείς για επιτυχία. Γι' αυτό και είμαι λιγότερο αισιόδοξος για το μέλλον. Άλλωστε το σύνθημα δόθηκε από τον πρωθυπουργό χθες: στημένη προβοκάτσια. Έτσι θα ονομάζονται από εδώ και πέρα οι όποιες μεμονωμένες κινήσεις. Αν έτρωγε όμως 200 παπούτσια δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να μιλά για προβοκάτσια. Πάντως ρίψη αντικειμένου χωρίς πρότερη εξάσκηση δεν γίνεται. :)

larus audouinii

Σήμερα διάβασα και για την δολοφονία του κ troktiko, πατέρα δυο παιδιών (ενός αγέννητου), από τη σέχτα επαναστατών (!), με ένα κιλο σφαίρες (!)
Το ιντερνετ ανεβάζει μερικές φορές την αισιοδοξία....εκεί που είχα κόψει και την πολυενημέρωση  
Ούτε χιουμορ δεν αφήνουν να κάνεις, είπαμε, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ η κρίση
Κάτι εποχές να κόβεις και τον καφέ

Ένα καλό άρθρο που διάβασα ήταν του Δημήτρη Γιαννακόλουλου , το παπούτσι και η ιστορία

Link

KostasD33

[quote user="Michael_Design"][quote user="KostasD33" post="341323"]...
Επικουρικά να πω και κάτι άλλο. Που τα βρίσκεις όλα αυτά τα ληγμένα βρε Μιχάλη και τους κάνεις και διαφήμιση? Αν ο κάθε σωτήρας με σωτήριες λύσεις στην Ελλάδα έδινε και από 100 ευρώ δεν θα είχαμε οικονομικό χρέος αλλά θα ήμασταν και πλεονασματικοί
Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε.......[/quote]Ληγμένα; ...δεν νομίζω.
Όσον αφορά τους σωτήρες με τις σωτήριες λύσεις, στην προκειμένη περίπτωση αυτόν τον ρόλο τον έχεις πάρει εσύ Κώστα... Όπως ξέρεις η καλή και ειλικρινής μας κυβέρνηση έφτιαξε το ταμείο αλληλεγγύης. Αφού λοιπόν βρήκες και την σωτήρια λύση των 100  εφάρμοσε την κιόλας...[/quote]
Μιχάλη αν κι εσύ νόμιζες ότι είναι ληγμένα και τους διαφημίζεις τότε θα ήσουν μουρλός το όποιο δεν το νομίζω ούτε εγώ γιά εσένα........
Παρ αυτά είναι και ληγμένα και σούργελα (έτσι νομίζω εγώ φυσικά)
Σε ότι αφορά ότι έκανα κι εγώ τον σωτήρα ναι το ομολογώ μου ξέφυγε και θα το προσέχω.
Για τα 100 ευρώ όμως που λες να δώσω, πείσε με όπως λες εσύ κι όχι εγώ ότι η κυβέρνηση μας είναι καλή και ειλικρινής και να τα δώσω βρε συ....
άμα με πείσεις ότι είναι και σοσιαλιστική τότε να δώσω και αυτά που εσύ δεν δίνεις

[quote user="larus audouinii"]Σήμερα διάβασα και για την δολοφονία του κ troktiko, πατέρα δυο παιδιών (ενός αγέννητου), από τη σέχτα επαναστατών (!), με ένα κιλο σφαίρες (!) [/quote]
Καλά βρε Στέλλα μερικές φορές με τρελαίνεις με την ταχύτητα ενημέρωσης σου.....
Ειδικά άμα προσπαθώ να καταλάβω που δένει και με το θέμα.... μα τον Αλλάχ

cna

Έλα βρε Κώστα. Τώρα έφτασε το ταχυδρομικό περιστέρι που έλεγες σε άλλο θέμα. Μην την μαλώνεις...

KostasD33

μπρε συ είναι αφασία σου λέω.........
πιθανά την πιάνει η χαρά (διότι είναι ψυχούλα) και αμολάει και το κουκουρούκου...
Εκτός κι αν θέλει να πει κάτι που είναι από μόνο του θέμα αλλά είναι ντρομπαλουλα και δεν ανάγει νέο θέμα μη γεμίσει το μαγαζί......

larus audouinii

καλημέρα και σε σένα κώστα, σε όλη την παρέα  
Δεν τα τάιζα (αυτά τα περιστέρια)  Έλα όμως που τα ευλογημένα μα τον Αλλαχ ξαναγύρισαν με το φθινόπωρο (τι τα ήθελα)
Γρίφος το που κολάει... Με την περιπλάνηση της αισιοδοξίας μου αντάμα με του cna, προσθέτω και τίτλου θέματος, όπου γίνεται λόγος για δημοκρατικές αξίες  :roll:
Χειμώνας έρχεται...κρύα...καιρός για δυο, που λέει ο λαός Να μαζευόμαστε όπου, αρκεί να γίνεται οικονομία στο ηλεκτρικό και το πετρέλαιο, τελευταία ακούω και αυτό  :grin:  :razz:

pixie

[quote user="larus audouinii" post="341370"]Το αν με πήρε και η pixie μονότερμα..."Συμφωνώ στο ότι η κοινωνική ετικέτα, η ιδιότητα ή η σπουδή κάποιου είναι γελοίο να αναφέρεται!!! "
είναι φυσικό γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει τους ιδιαίτερους λόγους για την αναφορά μου περί της ιδιότητας...[/quote]
 :shock:
Μα, καλή μου larus, δεν πήρα εσένα βέβαια μονότερμα, το σχόλιο ήταν γενικό και στην προκειμένη περίπτωση αφορούσε στα ΜΜΕ! Δλδ. προς τι η αναφορά ότι ο κύριος αυτός ήταν γιατρός? Υποδηλώνεται έτσι η βαρύτητα ή η ποιότητα κάποιου? Αν ήταν καντηλανάφτης ή υδραυλικός θα άλλαζε τίποτα? 'Ηταν ένας άνθρωπος αποφασισμένος να εκφράσει με τον τρόπο αυτό την οργή του στις αδικίες της κυβέρνησης. Τώρα, για το αν ήταν πραγματικά αυθόρμητη ή καθοδηγούμενη ή σκηνοθετημένη η ενέργειά του, δεν είμαστε σε θέση ούτε να το γνωρίζουμε ούτε να το κρίνουμε φυσικά.

Ο εκνευρισμός μου εμένα έχει να κάνει με την ανόητη, κατ' εμένα, νοοτροπία του Έλληνα να δηλώνει και την ουρά του ή να αποδέχεται ως δείγμα κύρους την κοινωνική ιδιότητα ή τίτλο σπουδής, λες και η μονομέρεια της μόρφωσης είναι που δηλώνει την ανθρώπινη ταυτότητα.  ;-)

Την καλημέρα μου! :grin:

larus audouinii

Οφ τοπικ
πριν το αχεπα, όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε ενα σοβαρό πρόβλημα υγείας ενός προσφιλούς προσώπου της οικογένειας μου, συνεργάστηκε ως ειδικός πάνω στο τομέα ειδικά αυτό, από τον άξιο χειρουργό που ανέλαβε αλλά και  όχι μόνο Το κόστος γενικά της όλης περιπέτειας  ήταν ελάχιστο, ειλικρινά, ο σεβασμός και η συμπαράσταση στη μάχη μεγάλη Χειρουργοί λειτουργούν στη ζωή με βάση στον πόλεμο κατά της ασθένειας για 18ωρα Χρει΄'αζεται σθένος Την ίδια αντιμετώπιση είχα και εγώ στη συνέχεια Χρωστάω το ότι με τη βοήθεια του Θεού δεν είχα άλλη συγγενική απώλεια αλλά ένα στήριγμα, αλλά και να παραμείνω και εγώ το στήριγμα, είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα
Κατά τα υπόλοιπα (την διάσταση παραπέρα στην επικαιρότητα ή πολιτικές διαθέσεις ) τις έχω στα παλιά μου τα παπούτσια
Περνάμε "περίεργες" εποχές, το είπα

κώστας

Εμένα -ως γνωστών- μου τη σπάνε
οι αφ' υψηλού μπούρδες.

'Ηταν ένας άνθρωπος αποφασισμένος να εκφράσει με τον τρόπο αυτό την οργή του στις αδικίες της κυβέρνησης. Τώρα, για το αν ήταν πραγματικά αυθόρμητη ή καθοδηγούμενη ή σκηνοθετημένη η ενέργειά του, δεν είμαστε σε θέση ούτε να το γνωρίζουμε ούτε να το κρίνουμε φυσικά.
Εννοείς προφανώς ότι δεν είμαστε σε θέση
εμείς, οι υπόλοιποι, να κρίνουμε.
Εσύ μια χαρά κρίνεις, στοχεύοντας
στην μοναδική θέση που θεωρείς να κατέχεις
ως ανίκανη στη συνύπαρξη.

Ο εκνευρισμός μου εμένα έχει να κάνει με την ανόητη, κατ' εμένα, νοοτροπία του Έλληνα να δηλώνει και την ουρά του ή να αποδέχεται ως δείγμα κύρους την κοινωνική ιδιότητα ή τίτλο σπουδής...
Ενώ αντίθετα, ο δικός μου εκνευρισμός [λέμε τώρα]
έχει να κάνει με την ανόητη νοοτροπία
τη δική σου, που δηλώνεις ότι έχεις απεμπολήσει
παρόμοια δείγματα κύρους,
θεωρώντας το ως δύναμη χαρακτήρα. Ποιο;
Ότι απεμπόλησες δείγματα κύρους φυσικά [τα οποία φυσικά δέχεσαι]
άρα είσαι [θες να πείσεις] υπεράνω.

Με λίγα λόγια, για να συνδεθώ με το θέμα,
ψηφίζεις συνασπισμό.
eLe

black_velvet

[quote user="κώστας" post="341414"]Εμένα -ως γνωστών- μου τη σπάνε
οι αφ' υψηλού μπούρδες.

[/quote]

Ως γνωστόν.
Που σημαίνει: είναι γνωστό ότι... κλπ κλπ.

Δεν είναι απαραίτητα κάτι γνωστό μεταξύ γνωστών. Την ίδια γνώση μπορεί να μοιράζονται και εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους.

:mryellow:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

larus audouinii

Είστε πολύ μουρμούρηδες οι τρεις από πάνω για συγκατοίκηση  :grin: Προτιμώ να πληρώνω παραπάνω και να κόψω τα παγωτά, αλλά για χάρη του συγκάτοικου "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" το κάνω Άκου ψυχούλα...να δω τι άλλο θα ακούσω εδώ πέρα  :twisted:  :twisted:
Και μη μου στεναχωρείτε την pixie τελευταία "ως γνωστών", το πα; !

black_velvet

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

535 Επισκέπτες, 0 Χρήστες