Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 225
  • Total: 225

Κλεπτομανία...

Ξεκίνησε από pixie, Ιανουαρίου 20, 2011, 10:09:39 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Παραβατική συμπεριφορά λόγω πραγματικής ανάγκης ή παθολογική αρρώστια που αφορά σε ψυχικές ελλείψεις και συναισθηματική διαταραχή?

Συχνό το φαινόμενο και πολυσυζητημένο. Γνωστή η τάση, η ροπή κάποιων προς την κλοπή ακόμα και ευτελούς αξίας πραγμάτων, ακόμα κι αν δεν υπάρχει υλική ανάγκη για πρακτική χρήση των αντικειμένων αυτών και είναι μάλλον μόνο μια στιγμιαία ικανοποίηση.

Ποιές άραγε ανάγκες του καλύπτει ένα άτομο με την πράξη μιας ανώφελης, κάποιες φορές, κλοπής?
Και γιατί η παρόρμηση αυτή να είναι τόσο δυνατή ώστε να μην ελέγχεται και να είναι αδύνατο για το συγκεκριμένο άτομο να λειτουργήσει λογικά και να σκεφτεί ότι αν εντοπιστεί θα υποστεί τις συνέπειες και την χειρότερη ίσως προσβολή για την πράξη του?

Περίοδος εκπτώσεων, ξυπνά η μανία κατανάλωσης και, μόλις χθες, έτυχε μπροστά στα μάτια μου ένα ανάλογο περιστατικό σε κατάστημα ρούχων με μια καλοντυμένη φαινομενικά κυρία να συλλαμβάνεται με κλοπιμαία έχοντας κόψει τα αντικλεπτικά καρτελάκια. Για κακή της τύχη ωστόσο υπήρχε και δεύτερη ασφάλεια στο ρούχο!

:sad:

Μήπως όλο αυτό έχει να κάνει με την διέγερση, την ένταση της στιγμής και τίποτα άλλο?

titica

Η κλεπτομανία είναι μεγάλη αρρώστια!! Είχα μια φίλη που έκλεβε συστηματικά ρούχα και κοσμήματα από τα μαγαζιά.
Λες και περίμενε κάποτε να την πιάσουν. Δεν ξέρω την εξέλιξη σήμερα, δεν κάνουμε πια παρέα από τότε που κατάλαβα ότι έκλεβε κι από το σπίτι μου διάφορα αντικείμενα.
Πάντως όταν την ρώτησα τον λόγο, μου είπε ότι της έλειπε η αγάπη και ένιωθε δυστυχισμένη και γι΄αυτό έκλεβε. :sad:

pixie

Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κλεπτομανία εξάρτηση, πάθος ή και αρρώστια!

Φαίνεται πως είναι τόσο φοβερή αυτή η παρόρμηση και η ανάγκη της κλοπής έστω και ασήμαντων ή αχρείαστων αντικειμένων που κάνει τον άνθρωπο να μην σκέφτεται τις συνέπειες.

Ψυχαναγκασμός ή διανοητική διαταραχή, το θέμα είναι πως πρόκειται για ένα είδος ισχυρού εθισμού που πιθανόν, εκτός της ψυχολογικής πλευράς, να κρύβει υποσυνείδητα και μια μορφή επιθετικότητας ή πρόκλησης προς την κοινωνία και τους κανόνες που επιβάλλει.

KostasD33

Εξάρτηση – πάθος- αρρώστια – κάτι σαν το κάπνισμα εμάς των καπνιστών δηλαδή
Καλά λέω εγώ ότι από τα πιο υγιεινά και ακίνδυνα για την κοινωνία πάθοι εξάρτηση αρρώστιας είναι το κάπνισμα
Την ζημιά την κάνουμε κατά 99% στον εαυτό μας
Οι κλεπτομανείς κλέβουν από άλλους
Οι σεξομάνιακ καταλήγουν βιαστές
Οι αλκοολικοί με τα τρακαρίσματα τους στέλνουν πεζούς και άλλους οδηγούς στα νεκροτομία
Οι εξουσιαστές μας γίνονται πολιτικοί, βομβιστές κλπ
κου λου που…

Μόλις ξύπνησα έφαγα το πορτοκαλάκι μου και ξεκινώ την τζούρα στον καφέ με ένα καλό τσιγαράκι

Μπονζουρ μανιακοί όλοι του κόσμου

larus audouinii

[quote user="KostasD33" post="345548"][/quote]

Μπονζούρ μον αμιε
Τώρα νοιώθω τύψεις για το κομάτι κέικ που συνοδεύω με τον ντούπερ-λάιτ καφέ μου  :oops: (ας όψεται η μαγειρική τέχνη) :mricy:
Ψιτ να πω όμως Το κάπνισμα εθίζει τα μέλη της οικογένειας μας σε μεγάλο ποσοστό ...τα παιδιά των καπνιστών το πιο πιθανό είναι να γίνουν και οι ίδιοι καπνιστές!
Κόψτο το ριμάδι !  :mrorange:  :mrorange:  :mrorange:  :razz:

KostasD33

Άμα σε είχα γειτόνισσα και έβγαζες το κέικ σου στο παράθυρο για να κρυώσει θα σου έκλεβα ένα κομμάτι κι ας με έλεγε μετά η Μαγια ότι είμαι ψυχολογικά κλεπτομανιακός (για να είμαι κι εντος θέματος βεβαίως βεβαίως)

Ότι καλά θα έκανα να το κόψω το ρημάδι σ αυτό έχεις δίκιο
Στο ότι τα παιδιά των καπνιστών γίνονται καπνιστές έχεις άδικο
Τα δικά μου τα παιδιά έχοντας εμένα ως αρνητικό παράδειγμα (γκουχου γκουχου) δεν καπνίζουν...

pixie

Χαχα! Λιχουδάκο θα σε πω, κι όχι βεβαίως κλεπτομανή...  :razz:

Μειωμένη ικανότητα αντίστασης όμως υπάρχει και εδώ! Όπως και αίσθημα απόλαυσης μετά την κλοπή του κέικ... :lol:

katinaki

[quote user="pixie" post="345565"]Χαχα! Λιχουδάκο θα σε πω, κι όχι βεβαίως κλεπτομανή...  :razz:

Μειωμένη ικανότητα αντίστασης όμως υπάρχει και εδώ! Όπως και αίσθημα απόλαυσης μετά την κλοπή του κέικ... :lol:[/quote]

εμ αυτό έλειπε! να το κλέψεις και να μην το απολαύσεις μετά! (το κέικ)

pixie

Xμ... Ξέρεις, ε... Κι αυτοί που είναι κλεπτομανείς, απολαμβάνουν την πράξη τους! Η ψυχολογία λέει ότι αρχικά χαίρονται για την νίκη τους, άσχετα αν μετά κατακλύζονται από τύψεις...

225 Επισκέπτες, 0 Χρήστες