Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 266
  • Total: 266

ανακαλυψαν την δημοκρατια ρε

Ξεκίνησε από sevenseas, Φεβρουαρίου 16, 2011, 08:29:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

ρε παραλογισαμε εντελως !!!!!!!!!!!!!!!!!!
θιασωτες της χουντας
διααρτυρονται για .............. ελλειψη δμοκρατιας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
τωρα τι να τους ριξω?
ξυλο,γιαουρτι?
ντοματες?
ουστ ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

pixie

Eίναι πολύ απλό... Τώρα που το ζούνε και τους θίγει, όλοι αντιλαμβάνονται την έννοια της χούντας. Δεν έχουμε κυβέρνηση, δεν έχουμε πολιτικούς ή μάλλον έχουμε αλλά, λίαν επιεικώς, για τα μπάζα. Λείπουν οι πραγματικοί ηγέτες και οι αντιδράσεις των πολιτών άκρως υποτονικές. Καθόμαστε κι ακούμε και επαναλαμβάνουμε παραμύθια.

Ούτε ο τελευταίος οικονομολόγος στον κόσμο δεν θα έπαιρνε τέτοια μέτρα μείωσης των αποδοχών και απολύσεων, σίγουρη καταστροφή και όχι υπέρ της σωτηρίας της Οικονομίας. Αφού τρόμαξαν και οι ''θιασώτες της χούντας'', που, εδώ που τα λέμε, τέτοια μέτρα ούτε τότε δεν είχαν ξαναδεί. :lol:  

Ποιά δημοκρατία?  

Δεν υπάρχει πλέον δημοκρατία, αυτό είναι βέβαια αλήθεια και είναι δικαίωμα του καθένα και πολύ φυσικό κάποιοι να την ονειρεύονται... :smile:

Εκτός όμως από την υποτιθέμενη ή ακόμα και ανύπαρκτη κρίση, το χειρότερο είναι ότι υπάρχει κρίση ανθρώπινων αξιών...

KostasD33

Είναι η ίδια παρέα που για χάρη τους (δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες κλπ) η Ελλάδα μετά τον πόλεμο τα πρώτα χρόνια έκανε την πάπια για τις πολεμικές αποζημιώσεις διότι θα φαινόταν ονομαστικά ποιοι ήταν το μακρύ χέρι (ελληνικό) του κατοχικού γερμανικού στρατού στην χώρα.
Αντίθετα οι περισσότεροι εξ αυτών πήραν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό διότι ήταν εμπεδωμένοι και έμπειροι κομμουνιστοφάγοι
Οι ίδιοι είναι που φωνάζουν δυνατά σήμερα για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Οι ίδιοι είναι που έκαναν πάρτι όταν υπήρχε στρατιωτική κυβέρνηση στην Ελλάδα (ο ορισμός της χούντας είναι αυτό)
Οι ίδιοι είναι που φωνάζουν σήμερα για χουντική δημοκρατία…
Προσπαθούν στο τάχα μου και δήθεν μου με βάση την υπαρκτή και δίκαιη κατακραυγή που υπάρχει στον κόσμο, για τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες να περνά στο χαλαρό ακόμα η άποψη ότι ένας στρατός θα μας σώσει…. Και καλά δεν ήταν κλέφτες οι καραβανάδες
Και καλά ήταν πατριώτες

SALTARISMENOS

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ακόμα πως αυτά τα πουλημένα τομάρια προσπαθούν να σώσουν την χώρα και όχι να την ξεπουλήσουν? Εννοείτε ότι με τα μέτρα  που λαμβάνουν οδηγούν την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση και κατά επέκταση σε διάλυση, έτσι ώστε μετά να προχωρήσουν «απόλυτα δικαιολογημένοι» στο πλήρες ξεπούλημα.
Αυτά είναι πράγματα που ακόμα και ένας καθυστερημένος μπορεί να αντιληφθεί, το ζήτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, διότι είμαι 100% σίγουρος πως αν γίνουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο εκλογές πάλι θα τους ξανά βγάλουν όσοι τώρα είναι στους δρόμους.

sevenseas

οικονομολογος δεν ειμαι και δεν κρινω
ο πτωχος περι χουντικων μιλησα που διαμαρτρονται για ελλεψη δημοκρατιας !!!!!!!!!!!!!!

pixie

[quote user="SALTARISMENOS" post="345317"]Υπάρχει κανείς που πιστεύει ακόμα πως αυτά τα πουλημένα τομάρια προσπαθούν να σώσουν την χώρα και όχι να την ξεπουλήσουν?[/quote]

'Οχι βέβαια... Και δεν χρειάζεται να φέρει την ιδιότητα του οικονομολόγου κάποιος για να αντιληφθεί την εικόνα, ούτε και χρειάζεται ανάλυση εις βάθος μέγα...

Είναι όπως τότε που μας έλεγαν πως στο Αιγαίο έχει πολλά μποφόρ και, επειδή φυσούσε, έφυγε η σημαία από τα Ίμια!  :razz:

Βλέπουμε όλοι ότι πιθανότατα και πολύ σύντομα θα επαναληφθεί το γνωστό σκηνικό του 1893 ''Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν'' του Χαριλάου Τρικούπη.

ΥΓ. 1- Ας μου πει κάποιος... ποιός άλλος λαός έχει τόσο μεγάλη ακίνητη περιουσία [κτήματα & σπίτια] από τους Έλληνες?
Κι αυτός ο πανέξυπνος λαός διαθέτει επίσης ένα πολύ μεγάλο αριθμό πτυχιούχων - κάνουμε έως και εξαγωγές - αλλά και ανθρώπους του πνεύματος, σε σχέση με άλλες χώρες, που είναι τεράστιο κρίμα να μην διαθέτει έναν αξιόλογο ηγέτη... οποιουδήποτε κόμματος!

ΥΓ. 2- Οκ, sevenseas, είναι φανερό το οξύμωρο της υπόθεσης, δικαιολογημένη η αγανάκτηση... αλλά η χουντική νοοτροπία δυστυχώς δεν έμεινε στο παρελθόν... έχει απλωμένα τα πλοκάμια της και σήμερα στα πάντα.

KostasD33

[quote user="pixie"].......

ΥΓ. 1- Ας μου πει κάποιος... ποιός άλλος λαός έχει τόσο μεγάλη ακίνητη περιουσία [κτήματα & σπίτια] από τους Έλληνες?
Κι αυτός ο πανέξυπνος λαός διαθέτει επίσης ένα πολύ μεγάλο αριθμό πτυχιούχων - ...
.....[/quote]

Απ όσο ξέρω όλες οι ευρωπαϊκές χώρες  και οι εκτός ΕΟΚ, οι Ρώσοι, Αμερικανοί, Καναδοί, Βραζιλιάνοι μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι Αυστραλοί κλπ
Κερδίζουμε κάτι αφρικάνικες χώρες όπως Ζιμπάμπουε Τυνησιες και κάποια Αφγανιστάν κλπ….
Οι άλλοι φτιάχνουν μηχανές που πάνε στο φεγγάρι εμείς απλά το βλέπουμε στην τηλεόραση. Οι άλλοι φτιάχνουν αυτοκίνητα και μηχανές εμείς απλά τα αγοράζουμε με δανεικά ...
Οι άλλοι βγάζουν πρώτες ύλες και τις αξιοποιούν εμείς το αναλύουμε στα φόρουμ και στα τηλεοπτικά κανάλια ακόμα

Μη παίρνουν τα μυαλά μας αέρα...

Δεν έχουμε κάτι παραπάνω πέρα από μια καλή γεωπολιτική και γεμάτη Ιστορία θέση

Όσο για τον «ηγέτη» δεν είμαι σίγουρος αν το ζητούμενο είναι να βρεθεί «ο Αρχηγός» … απ αυτούς πολλοί οι μνηστήρες
Το ζητούμενο νομίζω πως είναι η σωστή διαδρομή για την ανάπτυξη… και σε αυτό χρειάζονται πολλοί
Έλλειψη στρατηγικής Πολιτικής υπάρχει και όχι έλλειψη Πολιτικού

larus audouinii

[quote user="KostasD33" post="345327"][quote user="pixie"].......

Κι αυτός ο πανέξυπνος λαός διαθέτει επίσης ένα πολύ μεγάλο αριθμό πτυχιούχων - ...
.....[/quote]

Απ όσο ξέρω όλες οι ευρωπαϊκές χώρες  και οι εκτός ΕΟΚ, οι Ρώσοι, Αμερικανοί, Καναδοί, Βραζιλιάνοι μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι Αυστραλοί κλπ
Κερδίζουμε κάτι αφρικάνικες χώρες όπως Ζιμπάμπουε Τυνησιες και κάποια Αφγανιστάν κλπ….
Οι άλλοι φτιάχνουν μηχανές που πάνε στο φεγγάρι εμείς απλά το βλέπουμε στην τηλεόραση. Οι άλλοι φτιάχνουν αυτοκίνητα και μηχανές εμείς απλά τα αγοράζουμε με δανεικά ...
Οι άλλοι βγάζουν πρώτες ύλες και τις αξιοποιούν εμείς το αναλύουμε στα φόρουμ και στα τηλεοπτικά κανάλια ακόμα

Μη παίρνουν τα μυαλά μας αέρα...

Δεν έχουμε κάτι παραπάνω πέρα από μια καλή γεωπολιτική και γεμάτη Ιστορία θέση

Όσο για τον «ηγέτη» δεν είμαι σίγουρος αν το ζητούμενο είναι να βρεθεί «ο Αρχηγός» … απ αυτούς πολλοί οι μνηστήρες
Το ζητούμενο νομίζω πως είναι η σωστή διαδρομή για την ανάπτυξη… και σε αυτό χρειάζονται πολλοί
Έλλειψη στρατηγικής Πολιτικής υπάρχει και όχι έλλειψη Πολιτικού[/quote]

Έχω την εντύπωση πως συμφωνούμε
Η Ελλάδα κατέχει μια σημαντική γεωπολιτική θέση και ιστορία Αυτά τα δυο διαχρονικά όμως και δυστυχώς δεν συμπορεύτηκαν στην πορεία Π.χ Μια οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο πιθανά θα έλυνε το ζήτημα εκμετάλλευσης πόρων στα νότια και την ασφάλεια του Καστελόριζου (το οποίο στον χάρτη βρίσκεται και σε ειδικό εικονίδιο)
Ούτε με την Αλβανία, ούτε με την Αίγυπτο κλπ έχει προχωρήσει κάτι τις τελευταίες δεκαετίες
Και αλλοδαποί που έχουν δουλέψει τα τελευταία 10-15 χρόνια στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει περιουσίες, έχουν αποκτήσει ακίνητα στις χώρες από όπου κατάγονται, ενώ στις περιοχές της Ελλάδας που κατοικούσαν υπάρχει (και) η ανεργία
Επιπλέον πέρα από την οικονομική κρίση έχουμε ηθική κρίση Κωστή
Μακάρι στην πρόσφατη κατάσταση να αποδεικνυόταν μια απάτη με όνομα, όπως ζητείται ελπίδα από τους πολίτες, ένας κλέφτης του δημοσίου να πήγαινε στην δικαιοσύνη και να γύριζε πίσω χρήματα

Η υπόθεση της κατάστασης που θα ζούσε η Ελλάδα σήμερα ήταν αποφασισμένη από πριν
Υπάρχει κάτι να αποδεικνύει πως η ηγεσία και οι μηχανισμοί της, οι πολίτες, είχαν κάνει κάτι από πιο πριν για αυτό;
Πολιτικές αντιπαλότητες της γελοίας πολιτικής κουλτούρας σήμερα, όπως και στο μεταναστευτικό που άρχισε 10 χρόνια πριν Δημοκρατία δεν έχουμε ....

Ας διαβάσει κάποιος τον Κλεάνθη Γρίβα, για παράδειγμα πρόχειρα, σχετικά με τις ρίζες και τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις τελευταίες δεκαετίες

Αν μου λύσεις το έλλειψη στρατηγικής πολιτικής, όπως στα θέματα της ΑΟΖ π.χ και τους κοματικούς μηχανισμούς που αλληλοσπαράζονται παρά την κρίση ...δυο λαλούν και τρεις χορεύουν,  θα ξυπνήσω  :razz:

SALTARISMENOS

Συμφωνώ τι ποιο ουσιώδες από τον καθορισμό ΑΟΖ ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τον ενεργειακό μας πλούτο, είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει στα όρια της χρεωκοπίας και να προσπαθούν δήθεν να σώσουν την χώρα, μαζεύοντας πενταροδεκάρες και οδηγώντας παράλληλα τον κόσμο σε οικονομική απόγνωση.
Εδώ όμως το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού αλλά η αδιαφορία - απουσία θέλησης να κάνουν κάτι καλό για τον τόπο, έχοντας ως μοναδικό ενδιαφέρον το πώς να ανέλθουν στην εξουσία και στην συνέχεια να διατηρηθούν  σε αυτήν για όσο το δυνατόν παραπάνω.
Ο καθορισμός ΑΟΖ θα θίξει μερικά μεγάλα διεθνή συμφέροντα, τα οποία με την σειρά τους θα πάψουν να παρέχουν ενδεχομένως χρηματική και πολιτική υποστήριξη, η οποία είναι αρκετά σημαντική για την παραμονή τους στην εξουσία.

266 Επισκέπτες, 0 Χρήστες