Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 341
  • Total: 342
  • Leon

Χαλβάς Φούρνου

Ξεκίνησε από ChEf, Οκτωβρίου 09, 2010, 11:38:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

2 φλιτζάνια γιαούρτι – (400 γρ.)
270 γρ. ζάχαρη
227 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 αυγά
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.γ. σόδα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές κονιάκ
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
Σιρόπι
540 γρ. ζάχαρη
690 ml νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
λίγη φλούδα λεμονιού

 

Οδηγίες

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί ο χαλβάς. Βάζουμε λοιπόν τη ζάχαρη μαζί με το νερό, τη κανέλα και τη φλούδα λεμονιού σε μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε για 2-3 λεπτά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τη σόδα (αφού τη διαλύσουμε στο χυμό λεμονιού), το κονιάκ και τη βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ ορθογώνιο (ή βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για μία ώρα.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι.

341 Επισκέπτες, 1 Χρήστης