Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 191
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 266
  • Total: 267
  • Leon

Σαλάτα με Πορτοκάλι, Κρεμμύδια, Ελιές και Ρόδι

Ξεκίνησε από ChEf, Σεπτεμβρίου 26, 2010, 11:39:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

1 κρεμμύδι
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
6 πορτοκάλια
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κύβους
1 κούπα σπόρους ροδιού
1 κούπα ελιές θρούμπες
Αλάτι
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο



Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και κατόπιν το μαρινάρουμε στο χυμό λεμονιού για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και εν συνεχεία στη μέση, σαν μισοφέγγαρα.
Στραγγίζουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το πορτοκάλι. Καρυκεύουμε με το πιπέρι.
Αναμιγνύουμε το λάδι με το ξύδι. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στο μίγμα με τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.
Προσθέτουμε το αγγούρι και το ρόδι, και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρνίρουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.

266 Επισκέπτες, 1 Χρήστης