Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 182
  • Total: 183
  • cuba

Ισχυρότατος σεισμός στην Ιαπωνία

Ξεκίνησε από black_velvet, Μάρτιος 11, 2011, 06:24:27 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

Σε συναγερμό έχει τεθεί ο μισός πλανήτης μετά το σεισμό 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία και το τσουνάμι που σάρωσε τις ακτές της ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή της, ενώ κάθε λεπτό που περνά μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων. Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς τραυματίες, για πυρκαγιές και για κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές.

Σημειώνονται διαρκώς μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 6,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 66 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο ενώ εκκενώνονται χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού καθώς τα κύματα ξεπερνούν σε ύψος νησιά και υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να σβηστούν από το χάρτη!

«Ήταν το χειρότερο που έχω ζήσει τα 20 χρόνια που βρίσκομαι στην Ιαπωνία», δήλωσε η ανταποκρίτριες του Reuters στη χώρα Linda Sieg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji ο χώρος στάθμευσης της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε και δεν είναι ακόμα γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι την ώρα του σεισμού.

Τα νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους στο λιμάνι Σεντάι στα βόρεια της χώρας, σχηματίζοντας έναν τεράστιο χείμαρρο με αυτοκίνητα, βάρκες και ερείπια από κτήρια που κατέρρευσαν.

Αυτήν την ώρα πολεμικά πλοία της Ιαπωνίας κατευθύνονται προς την περιοχή του Μιγιάτζι, η οποία επλήγη από τον σεισμό, ενώ οκτώ πολεμικά αεροσκάφη επιθεωρούν την περιοχή.

Η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων στις περιφέρειες Μιγιάτζι και Φουκουσίμα στην πλευρά του Ειρηνικού διακόπηκε αυτομάτως. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια.

Εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα, το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου, ενώ «κατρακύλησε» και το χρηματιστήριο του Τόκιο.

[/align]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

Φοβάμαι πως θα είναι πολλοί οι νεκροί άνθρωποι παρόλο που η Ιαπωνία είχε από τις καλύτερες πρακτικές προστασίας από τους σεισμούς
Για άλλη μια φορά θα αποδειχτεί περίτρανα ότι το μεγαλύτερο καράβι που φτιάχνει ο άνθρωπος είναι ένα ψίχουλο στην μικρότερη θάλασσα (ένα τίποτα στον Ειρηνικό)
Και το μεγαλύτερο βουνό αν επιμένει λίγα λεπτά η γη, το ανοίγει στα δυο

Πραγματικά καλό κουράγιο να έχουν οι άνθρωποι αυτές τις ώρες εκεί ....

[quote user="black_velvet"]....
Εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα, το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου, ενώ «κατρακύλησε» και το χρηματιστήριο του Τόκιο.
[/quote]
Μου γυρίζει το μάτι ανάποδα όταν διαβάζω νέα σαν αυτό. Κόσμος πεθαίνει και οι γαμημένες «αγορές» ασχολούνται να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν νουμερακια σε ένα καντράν
Οι  «αγορές»... κάτι τσογλάνια γιάπηδες του κερατά είναι πίσω από μερικά PC και προσπαθούν να βγάλουν τα μπόνους τους
Καθήκια εσείς και τα ραμολυμέντα χούφταλα επενδυτές σας στο τέλος 2 μέτρα χώμα σας αναλογεί

larus audouinii

Για άλλη μια φορά θα αποδειχτεί περίτρανα ότι το μεγαλύτερο καράβι που φτιάχνει ο άνθρωπος είναι ένα ψίχουλο στην μικρότερη θάλασσα (ένα τίποτα στον Ειρηνικό)
Και το μεγαλύτερο βουνό αν επιμένει λίγα λεπτά η γη, το ανοίγει στα δυο

Πάραυτα και παρότι που τα μεγέθη καταστροφών θα είναι μεγάλα, γεγονός παραμένει πως χωρίς τις υποδομές θα ήταν πολύ μεγαλύτερα...αρκεί να σκεφτεί κανείς την αξία της ζωής  

Αναλογίζομαι απέναντι στον ανθρώπινο πόνο πως είναι δυνατόν συγχρόνως να γίνονται παράλληλα συλλογισμοί για υποδομές όπως της Ιαπωνίας και της χώρας που ζούμε Ωστόσο μαζί με τις προσευχές είναι ευεργετικό το να απαιτεί κανείς τα καλύτερα ως αντιστάθμισμα στον αγώνα κατά των φυσικών καταστροφών και για τις νεώτερες γενιές

Ανθρωπιστικές ομάδες ήδη από την Αμερική και την Ν.Ζηλανδία φτάνουν στις πληγείσες περιοχές Η Ιαπωνία είναι αρκετά μπροστά και στον συντονισμό για την αρωγή βοήθειας

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="345745"]...
[quote user="black_velvet"]....
[/quote]
Μου γυρίζει το μάτι ανάποδα όταν διαβάζω νέα σαν αυτό. Κόσμος πεθαίνει και οι γαμημένες «αγορές» ασχολούνται να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν νουμερακια σε ένα καντράν
Οι  «αγορές»... κάτι τσογλάνια γιάπηδες του κερατά είναι πίσω από μερικά PC και προσπαθούν να βγάλουν τα μπόνους τους
Καθήκια εσείς και τα ραμολυμέντα χούφταλα επενδυτές σας στο τέλος 2 μέτρα χώμα σας αναλογεί[/quote]

Εξίσου εκνευρίστηκα κι εγώ όταν το διάβασα.
Το αντέγραψα όμως αυτούσιο, ακριβώς για να δοθεί η δυνατότητα σχολιασμού ακόμη και γι' αυτό.
Τα δε "τσογλάνια γιάπηδες", όπως τους αποκαλείς, μέχρι και σπίτια κλείνουνε. Απλά δεν έχουνε συνειδητοποιήσει πως είναι θέμα χρόνου να πάθουνε κι εκείνοι τα ίδια....

Τέλος πάντων. Επί του πραγματικού θέματος: έχει απόλυτο δίκιο το γλαροπούλι. Αν οι Ιάπωνες δεν είχανε τις υποδομές που έχουνε, τώρα θα είχανε αφανιστεί όλοι από προσώπου γης.
Η φύση όμως δεν δαμάζεται. Όσο και αν αρνούμαστε να το καταλάβουμε αυτό, δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να την κυριεύσουμε. Ο καλύτερος αγώνας λοιπόν κατά τη γνώμη μου είναι ο σεβασμός προς αυτήν. Αυτό θεωρώ πως είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Και για τις νεώτερες γενιές...

KostasD33

Ναι είναι αλήθεια ότι αν δεν είχαν τις άριστες υποδομές που έχουν θα είχαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά δυστυχώς αυτό που έγραψα στην αρχή ότι φοβάμαι ότι θα είναι πολλοί οι νεκροί (και όχι οι αρχικά 30 με 50 που έλεγαν) αποδεικνύεται στην πράξη.
τα κτίρια ειδικά τα μεγάλα έδειξαν καλή συμπεριφορά και δεν υπήρξαν μαζικές καταρρεύσεις παρά το μέγεθος του σεισμού. Φυσικά πέρα από την πολύ καλή αντισεισμική συμπεριφορά τους έπαιξε θετικό ρόλο ότι ο σεισμός παρ ότι πολύ μεγάλος ήταν σε απόσταση 370 χιλιόμετρα από το Τόκιο οπότε περισσότερη ζημία έγινε από το τσουναμι με τα πρώτα δεδομένα που βλέπω από τα κανάλια.

Σε ότι αφορά την φύση και τον σεβασμό, νομίζω πως μια βασική αρχή που πρέπει να έχουν οι ανθρώπινες κατασκευές είναι να προσαρμόζονται οι κατασκευές μας με την φύση και όχι να προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την φύση στις κατασκευές μας….

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="345769"]Ναι είναι αλήθεια ότι αν δεν είχαν τις άριστες υποδομές που έχουν θα είχαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά δυστυχώς αυτό που έγραψα στην αρχή ότι φοβάμαι ότι θα είναι πολλοί οι νεκροί (και όχι οι αρχικά 30 με 50 που έλεγαν) αποδεικνύεται στην πράξη.
τα κτίρια ειδικά τα μεγάλα έδειξαν καλή συμπεριφορά και δεν υπήρξαν μαζικές καταρρεύσεις παρά το μέγεθος του σεισμού. Φυσικά πέρα από την πολύ καλή αντισεισμική συμπεριφορά τους έπαιξε θετικό ρόλο ότι ο σεισμός παρ ότι πολύ μεγάλος ήταν σε απόσταση 370 χιλιόμετρα από το Τόκιο οπότε περισσότερη ζημία έγινε από το τσουναμι με τα πρώτα δεδομένα που βλέπω από τα κανάλια.
[/quote]
Άκουγα νωρίτερα πως αγνοείται μια ολόκληρη πόλη-λιμάνι που βρέθηκε στο διάβα του τσουνάμι.
Δυστυχώς, είναι πολύ νωρίς ακόμη για τον τελικό απολογισμό....  :sad:

[quote user="KostasD33" post="345769"]Σε ότι αφορά την φύση και τον σεβασμό, νομίζω πως μια βασική αρχή που πρέπει να έχουν οι ανθρώπινες κατασκευές είναι να προσαρμόζονται οι κατασκευές μας με την φύση και όχι να προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την φύση στις κατασκευές μας….[/quote]

Ακριβώς αυτό!
Διότι, δεν φταίει η φύση που πλημμυρίζει το σπίτι σου αν πήγες και μπάζωσες το ρέμα για να χτίσεις το σπίτι σου επάνω του.  ;-)

larus audouinii

Σε ότι αφορά την φύση και τον σεβασμό, νομίζω πως μια βασική αρχή που πρέπει να έχουν οι ανθρώπινες κατασκευές είναι να προσαρμόζονται οι κατασκευές μας με την φύση και όχι να προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την φύση στις κατασκευές μας….
! άψογος...
Έχω την εντύπωση όμως γενικότερα, ότι στην νοοτροπία μας δεν έχει προοδεύσει, σημαντικά τουλάχιστον, η στρατηγική και η οργάνωση Δεν μου κάνει εντύπωση κώστα, από μια άποψη, και η οικονομική κρίση ακόμα γιατί ως ένα βαθμό είναι αποτέλεσμα της οικονομικής διαχείρησης των τελευταίων δεκαετιών

Είμαι τόσο αισιόδοξη, όπως όλοι μας,  ώστε να ελπίζω πως κάποτε θα βρεθούνε αυτοί που θα προχωρήσουν μπροστά, όχι γιατί το οφείλαμε, αλλά γιατί το επιτάσσουν πλέον οι εποχές μας
Και δεν είναι τυχαίο που γίνεται πάντα εκτενής αναφορά, ιστορικό και αναλύσεις σε θεωρητικό επίπεδο σεμιναρίων και μαθημάτων για το τσουνάμι από τους ειδικούς (που έχουν και εμπειρία, άλλη οπτική), ενώ εμείς που δεν το έχουμε βιώσει εδώ το θεωρούμε κάποιες φορές ακόμη και παρατραβηγμένο

Επίσης ένα σημαντικό ζήτημα παγκόσμια είναι το "ναι" ή "όχι" στην κατασκευή πυρηνικών εγκαταστάσεων στην παραγωγή ενέργειας
Και το θέτω από την πλευρά και μόνο της παραγωγής ενέργειας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αιώνα μας
Οι επιστήμονες φαίνονται διχασμένοι, έχω διαβάσει την άποψη αρκετών επώνυμων , την βάση λογικής που στηρίζουν την κατασκευή τους Δεν έχω πειστεί όμως...

Και μια σημείωση...Ο Ερυθρός Σταυρός έχει δώσει λίνκ για την αρωγή βοήθειας  https://american.redcross.org

182 Επισκέπτες, 1 Χρήστης