Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 606
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 591
  • Total: 591

Η Ταυτότητά μας...

Ξεκίνησε από pixie, Απριλίου 03, 2011, 05:38:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Η ταυτότητα των Ελλήνων κάποτε στηριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ιστορικές μνήμες που παρουσίαζαν τον Έλληνα ένδοξο αγωνιστή και υπερασπιστή αξιών.

Δεν είμαι σίγουρη αν η ταυτότητά μας θα έπρεπε να αναγνωρίζει αυτή την κληρονομιά ή να είναι καθημερινή κατάκτηση. Αν αξίζει τον κόπο πια να κουβαλάει κανείς αυτά τα προικιά από γενιά σε γενιά ή να απομυθοποιεί αμφισβητώντας τα πάντα κάνοντας τα βιώματά του - ως συνειδητοποιημένος πολίτης - στάση ζωής.

Ζούμε σε μια χώρα νεόπτωχων αεριτζήδων όμηροι της ευτέλειας και της διαφθοράς στα χέρια πολιτικών που όχι μόνο έχουν ανεπάρκεια οραμάτων αλλά έχουν ξεχάσει και να σκέφτονται ή αγνοούν την ανθρώπινη ουσία...

Ζούμε σε μια χώρα που κατοικούνε ηττημένοι...

KostasD33

[quote user="MEGA 1" post="361499"].... ο Έληνας δέν βρίσκει διέξοδο διότι νομίζει ότι δέν υπάρχει διέξοδος μιάς και συνωμοτούν όλοι οι άλλοι είς βάρος του.
Αυτό ξέρεις υποθέτω τί αρρώστια είναι για την ψυχή.
Σου αφαιρεί όλα τα κίνητρα να βελτιωθείς ε΄να πρός ένα και μετά μένεις να αναρωτιέσει :" τις πταίει"?[/quote]

Τώρα το είδα αυτό. Και μόνο αυτή η φράση αξίζει να αφαιρεθεί η κόκκινη κάρτα πια.

katinaki

[quote user="KostasD33" post="369784"][quote user="MEGA 1" post="361499"].... ο Έληνας δέν βρίσκει διέξοδο διότι νομίζει ότι δέν υπάρχει διέξοδος μιάς και συνωμοτούν όλοι οι άλλοι είς βάρος του.
Αυτό ξέρεις υποθέτω τί αρρώστια είναι για την ψυχή.
Σου αφαιρεί όλα τα κίνητρα να βελτιωθείς ε΄να πρός ένα και μετά μένεις να αναρωτιέσει :" τις πταίει"?[/quote]

Τώρα το είδα αυτό. Και μόνο αυτή η φράση αξίζει να αφαιρεθεί η κόκκινη κάρτα πια.[/quote]

λες να το καταλάβει και να μας ξανάρθει; ή του στείλατε μέιλ?

katinaki

[quote user="pixie" post="369782"]Η ταυτότητα των Ελλήνων κάποτε στηριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ιστορικές μνήμες που παρουσίαζαν τον Έλληνα ένδοξο αγωνιστή και υπερασπιστή αξιών.

Δεν είμαι σίγουρη αν η ταυτότητά μας θα έπρεπε να αναγνωρίζει αυτή την κληρονομιά ή να είναι καθημερινή κατάκτηση. Αν αξίζει τον κόπο πια να κουβαλάει κανείς αυτά τα προικιά από γενιά σε γενιά ή να απομυθοποιεί αμφισβητώντας τα πάντα κάνοντας τα βιώματά του - ως συνειδητοποιημένος πολίτης - στάση ζωής.

Ζούμε σε μια χώρα νεόπτωχων αεριτζήδων όμηροι της ευτέλειας και της διαφθοράς στα χέρια πολιτικών που όχι μόνο έχουν ανεπάρκεια οραμάτων αλλά έχουν ξεχάσει και να σκέφτονται ή αγνοούν την ανθρώπινη ουσία...

Ζούμε σε μια χώρα που κατοικούνε ηττημένοι...[/quote]

πριν πολύ λίγα χρόνια ζούσαμε σε μια χώρα νεόπλουτων αεριτζήδων... πώς αλλάζει ο καιρός;
κατά τ' άλλα συμφωνώ

Rizla

..μηπως να πεταγες τις καρτες ρε Κωστη ?

MEGA 1

MEGA 1

κώστας

Η ταυτότητα των Ελλήνων κάποτε στηριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ιστορικές μνήμες που παρουσίαζαν τον Έλληνα ένδοξο αγωνιστή και υπερασπιστή αξιών.

eLe

κώστας

Οι Έλληνες, λένε, είναι λαός εξωστρεφής! Θα διαφωνήσω, νιώθοντας πως αυτή είναι μόνο η επιφάνεια, μια εξωτερική εικόνα, γιατί ο Έλληνας είναι εκ φύσεως αδιαφανής!

eLe

κώστας

..μηπως να πεταγες τις καρτες ρε Κωστη ?

[size=13]Όταν ήταν μικρός δεν τον έπαιζαν μπάλλα και τώρα που μεγάλωσε το παίζει διαιτητής. Ευτυχώς τότε που ήταν μικρός δεν υπήρχε μπάσκετ αλλιώς θα μας είχε τρελλάνει στις τεχνικές ποινές.[/size]
eLe

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="369818"]Οι Έλληνες, λένε, είναι λαός εξωστρεφής! Θα διαφωνήσω, νιώθοντας πως αυτή είναι μόνο η επιφάνεια, μια εξωτερική εικόνα, γιατί ο Έλληνας είναι εκ φύσεως αδιαφανής!

[/quote]

Ούτε όμως ότι είναι ;) . Ναι, όντως. Βλέπουμε απομεινάρια της εξωστρέφειας. Πάντα.
Είτε κοιτώντας την επιφάνεια, είτε αγνοώντας την πλήρως και εστιάζοντας σε αυτό που
είπες "πέρα από την επιφάνεια". Είτε ο άλλος είναι εξωστρεφής, είτε εσωστρεφής (ακόμα
και στη περίπτωσή του υπάρχουν απομεινάρια).

Από κει και πέρα υποψιάζομαι για ποιό λόγο υπάρχει η άποψη ότι ο Έλληνας είναι
εσωστρεφής. Ενδέχεται να ισχύει, μιλώντας πάντα για μια μη ευκαταφρόνητη μερίδα
του πληθυσμού και υπό συγκεκριμένους πάντα όρους, συνθήκες και τομείς.
Γενικεύοντας όμως ακούγεται τόσο αληθινό, όσο και τα κάθε είδους urban legends.

Ανεξαρτήτως πάντως από το αν έχεις δίκιο ή όχι, κάτι που δεν είναι πιο ενδιαφέρον από
τον ίδιο τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις κι εν συνεχεία πείσεις,
με έκανες και γέλασα. Και το λέω με καλή διάθεση, καθόλου ειρωνικά και γενικά με τίποτε
το άσχημο να υποβόσκει. Μου θύμισες λίγο από την ταινία "Thank you for smoking".

+1

Nikos Apomakros

Αν θες φυσικά απαντάς Κώστα. Ηλικία;

pixie

Ας το πω κι αυτό ως μια γενική παρατήρηση... Είμαστε και ολίγον δραπέτες - μεταρρυθμιστές - και τι εννοώ?

Στην αρχή θα το έθετα ως ένα είδος λιποταξίας κάποιου από τον ίδιο του τον εαυτό. Υπάρχουν αρκετοί που ενώ δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους καταγίνονται με το πώς θα αλλάξουν τους άλλους. Ενώ δεν είναι σε θέση - λόγω αδυναμίας χαρακτήρα ή ασυνειδησίας ή έλλειψη γνώσης ή πολλά και διάφορα - να έχουν τον έλεγχο του εαυτού τους ώστε να αναθεωρούν όπου χρειάζεται το σχέδιο της ζωής τους και τη δική τους στάση απέναντι στη ζωή, το παίζουν μεταρρυθμιστές των άλλων.

Δεν θέλω κανείς να με σώσει βρε! Και κατά βάθος χαίρομαι που καταρρέει επιτέλους αυτή η εξωτερική εικόνα της ευημερίας και της προσποίησης κάποιων χαρούμενων ηλίθιων... κι ας πέφτουν τα συντρίμμια πάνω μου.

κώστας

eLe

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="369874"]Ηλικία;

[/quote]

Χαίρομαι που τη μοιράστηκες. Σε περίπτωση που δεν φαίνεται από το προφίλ (δεν το έχω ψάξει
ποτέ), είμαι 36.

Πιστεύω ότι στις συζητήσεις που συμμετέχω δίνω συνήθως την εντύπωση ότι προσπαθώ να πείσω
πως έχω δίκιο. Αν και λογικό να δίνω αυτή την εντύπωση, αφού προκειμένου να αντιμετωπίσεις
κάτι το δήθεν βέβαιο και απόλυτο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να αντιτάξεις ένα αντίθετο ή
διαφορετικό  δήθεν βέβαιο και απόλυτο, δεν είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει.

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να πείσω ότι ο άλλος δεν έχει δίκιο ή ότι δεν είναι απόλυτο.
Σε περίπτωση χρειαστεί να πείσω για ένα δικό μου "απόλυτο" δίκιο και το καταφέρω, το πιο πιθανό
είναι την επόμενη στιγμή να αντιταχθώ πλέον σε αυτό και να το αναιρέσω, εκνευρίζοντας τον άλλο
που ίσως αρχικά αποδέχτηκε το δήθεν απόλυτα ορθό του συλλογισμού μου.

Δεν έχω σκοπό όμως να εκνευρίζω, να πείθω για να πείθω ή να διαφωνώ για να διαφωνώ. Όπως
κι εσύ, αλλά και η πλειοψηφία ελπίζω, χαίρομαι όταν απόψεις μας συγκλίνουν, πόσο μάλλον όταν
απόψεις μας βάζουν σε σκέψεις. Απ' την άλλη όμως θέλω να είναι ξεκάθαρο σε κάθε συζητητή ότι
ασχέτως με όλα αυτά, μια άποψη, γνώμη κτλ, όσοι κι αν την έχουν, είναι πάντα άποψη και η απόλυτη
αλήθεια είναι στην απόλυτη γνώση, άρα κανείς δεν τη γνωρίζει, είτε από τους "διαβασμένους",
είτε από τους "αδαείς". Θεωρώ λοιπόν την βεβαιότητα ως πρόσκληση (αυτοπροσκαλούμαι για την ακρίβεια)
και πρόκληση κι αυτό είναι πάντα το όλο μου θέμα.

591 Επισκέπτες, 0 Χρήστες