Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 606
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 591
  • Total: 591

Η Ταυτότητά μας...

Ξεκίνησε από pixie, Απριλίου 03, 2011, 05:38:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

[size=13]Δηλαδή ο ευκολότερος τρόπος να πειστείς για το αντίθετο από αυτό που λες είναι να συμφωνήσουν μ' αυτό που λες. 'Ξέρω' κάποια που θα σε λατρέψει.[/size]
eLe

pixie

[quote user="Nikos Apomakros" post="369888"]Πιστεύω ότι στις συζητήσεις που συμμετέχω δίνω συνήθως την εντύπωση ότι προσπαθώ να πείσω πως έχω δίκιο.[/quote]

Μα πάντα δεν έχεις δίκιο?  :smile: Ακριβολόγος ή ποιητικός ή με όλους ευγενικός και αλληλέγγυος, εννοώ πως εμένα με πείθεις... και συνήθως λέω ''σωστά'' και προχωράω άοπλη... ;-)

Nikos Apomakros

[quote user="pixie" post="369905"][quote user="Nikos Apomakros" post="369888"]Πιστεύω ότι στις συζητήσεις που συμμετέχω δίνω συνήθως την εντύπωση ότι προσπαθώ να πείσω πως έχω δίκιο.[/quote]

[strike]Μα πάντα δεν έχεις δίκιο?[/strike]  :smile: [strike]Ακριβολόγος[/strike] ή [strike]ποιητικός[/strike] ή με όλους [strike]ευγενικός[/strike] και [strike]αλληλέγγυος[/strike], εννοώ πως εμένα με πείθεις... και συνήθως λέω ''σωστά'' και προχωράω άοπλη... ;-)[/quote]

Δεν έχεις δίκιο (η κλασική απάντηση που... εναγωνίως περιμένατε...) αλλά ευχαριστώ :oops:
Καμμία σχέση πάντως. Απλώς προσπαθώ. Δεν τα καταφέρνω όσο θα ήθελα ή όσο νομίζω θα
έπρεπε. Και δεν μου αρέσει να μου αναγνωρίζουν κάτι, είτε δικαίως είτε αδίκως. Έρχομαι σε
ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Προτιμώ να κατηγορούμαι ή κατακρίνομαι. Τ' αντιμετωπίζω πολύ πιο
εύκολα.

ΥΓ: Εσύ άοπλη; Ακόμα κι όταν λες ότι είσαι άοπλη, προχωράς έχοντας μια πιστόλα -ΝΑ-
μέσα απ' τα μανίκια, κάτω από καπέλα, μέσα σε τσαντάκι, τυλιγμένη με κασκόλ, να την κουβαλάει
αετός ψηλά από πάνω σου, δε ξέρω... την έχεις κάπου όμως για παν ενδεχόμενο  ;-).
Άοπλη; Άντε να πω ίσως. Φαίνεται να είσαι μη πολεμοχαρής μα όμως ετοιμοπόλεμη.

jcdenton

[quote user="pixie" post="369905"]... και συνήθως λέω ''σωστά'' και προχωράω άοπλη... ;-)[/quote]

Και με το χαμόγελο στα χείλη;
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

kapoia_za

Νίκο, μπορείς βέβαια και θεατρικώς να τσαλακωθείς ώστε να μην...   :grin:

Δεν ξέρω τί φταίει, αλλά..ωραία μέρα..ωραία γραπτά.. ωραία..

KostasD33

kapoia_za

pixie

[quote user="Nikos Apomakros" post="369888"]ΥΓ: Εσύ άοπλη; Ακόμα κι όταν λες ότι είσαι άοπλη, προχωράς έχοντας μια πιστόλα -ΝΑ- μέσα απ' τα μανίκια, κάτω από καπέλα, μέσα σε τσαντάκι, τυλιγμένη με κασκόλ, να την κουβαλάει αετός ψηλά από πάνω σου, δε ξέρω... την έχεις κάπου όμως για παν ενδεχόμενο  ;-).[/quote]

Xαχαχαχαχαχα! :lol:  Αλλά, δεν έχω πιστόλι μάτια μου, την ουρά μου κρύβω δεμένη φιόγκο... άντε και μια άκακη ανάγκη για επινοήσεις σε συνδυασμό με το σύνδρομο της πολυπλοκότητας... καταλαβαίνεις εσύ... νομίζω είσαι εξαίρετος στυλίστας του είδους... :oops: :mryellow:

Nikos Apomakros

[quote user="kapoia_za" post="369923"]Νίκο, μπορείς βέβαια και θεατρικώς να τσαλακωθείς ώστε να μην...   :grin:

Δεν ξέρω τί φταίει, αλλά..ωραία μέρα..ωραία γραπτά.. ωραία..[/quote]

Το "μπορω" ειναι κατι πολυ σχετικο κι εξαρταται απο πολλα πραγματα. Ως δραση ειναι εφικτο ναι, αν το
απομονωσουμε απο αυτο που ωθει σε μια οποιαδηποτε δραση. Ενα μολις επιπεδο βαθυτερα, καποιος θα
πει "αν θελεις, μπορεις". Ως επιθυμια λοιπον ειναι εφικτο ναι, αν καποιος και παλι το απομονωσει απο
αυτα που δημιουργουν την οποιαδηποτε επιθυμια. Ενα ακομη επιπεδο βαθυτερα καποιος θα πει
"αν μπορεις να το θελησεις, τοτε μπορεις και να το πραξεις" κι ειναι αληθοφανες πλεον και εφικτο ναι,
αν απομονωσεις τον εαυτο σου απο οτιδηποτε σε περιβαλλει. Γιατι το σφαλμα πλεον ειναι στο δευτερο
προσωπο ενικου που χρησιμοποιειται, αφου σε τιποτε δεν εχεις πραγματικα συμβαλλει, περα απο το
να ακολουθεις πιστα κι απολυτα τις αλληλεπιδρασεις ενος ανεξαντλητου τερατωδους κι ομως ανεπαισθητου
 ντομινο.

kapoia_za

η σκέψη σου εγκλωβίζεται στη χρονική της γραμμικότητα.  

Πιστεύω πως το "θεατρικώς" μπορεί να την υπερβεί. Μέσα  στο ρόλο επαναπροσδιορίζεις θέλω και πρέπει.
Αυτό που σε ώθησε στο πρώτο βήμα, θα το αναζητάς (και) στον απολογισμό.
Αυτό που σε απέτρεψε από το πρώτο βήμα θα το αναζητάς (αναπόφευκτα)  πριν το πρώτο βήμα.
Η διαφορά είναι πως στη δεύτερη περίπτωση, θα ψάχνεις ανάμεσα σε αυτά που ήδη γνωρίζεις.

Nikos Apomakros

Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τον ειρμό σου. Προσπαθώ πάντως ξαναδιαβάζοντάς το ανά στιγμές.

Υποθέτοντας ότι ως ένα σημείο κατάλαβα σχετικά καλά τι εννοείς, αναρωτιέμαι γιατί θεωρείς ότι ο
επαναπροσδιορισμός αποτελεί υπέρβαση της χρονικής γραμμικότητας κι όχι αναπόσπαστο κομμάτι
της. Όσον αφορά στον κάθε νοήμονα οργανισμό, δηλαδή οργανισμό που μέσα από την μνήμη και
μια βασική έστω διανοητική επεξεργασία αντιλαμβάνεται την πιθανή ομοιότητα στην έκβαση μιας
φαινομενικής επανάληψης παρελθοντικής δράσης (φαινομενικής διότι τίποτε δεν επαναλαμβάνεται
πραγματικά), δεν δύναμαι να ονομάσω υπέρβαση της χρονικής γραμμικότητας κάτι τέτοιο αλλά οριακή
πρόγνωση & επίγνωση. Ωστόσο θεωρώ πως ούτε η πρόγνωση, ούτε και η επίγνωση είναι εφικτό να
υπερβούν την οποιαδήποτε αλληλεπίδραση υπήρξε ή θα υπάρξει παρά μόνο να συμβάλλουν σε μια
ψευδαίσθηση αλλοίωσής της, χωρίς όμως πραγματικά να την αλλοιώνουν και διαψεύδουν ποτέ, αφού
στην ίδια τη γραμμικότητα εμπεριέχεται (ρητώς) η συγκεκριμένη συμβολή/δράση τους αυτή.

Ο απολογισμός συνήθως στήνει παγίδες στις οποίες κατά κόρον πέφτουμε (όλοι μας), αφού στην
συμπερασματική του λογική υπάρχουν τεράστια κενά γνώσης, με αποτέλεσμα να μας διαφεύγει
ένα πολύ σημαντικό τμήμα της παρελθοντικής (για εμάς) πραγματικότητας.

Παράδειγμα #1: Γιατί ο καντέμης να διαλέξω το κάτω λαχείο ενώ θα -μπορούσα- κάλλιστα να έχω
διαλέξει το από πάνω που κέρδιζε.
Παράδειγμα #2: Γιατί να αποφασίσω να πάω σινεμά ενώ κάλλιστα θα -μπορούσα- να τους είχα
ακολουθήσει για βραδινό μπανάκι.

Η αλήθεια που μας διαφεύγει είναι ότι το "θα μπορούσα να είχα δράσει διαφορετικά" δεν αποτελεί
τίποτε άλλο πέρα από ψευδαίσθηση που δημιουργείται από την ελάχιστη γνώση περί του τι ακριβώς
συνέβαλε και γενικά συμβάλλει πάντα στη δημιουργία μιας οποιασδήποτε ενέργειας, είτε αυτή
λέγεται σκέψη, είτε ιδέα, επιλογή, απόφαση, επιθυμία, πράξη κτλ. Γενικά σε οποιαδήποτε δράση.

Το έχω ξαναπεί αλλά... θα με υποστείτε πάλι  :mryellow: . Εάν ήμασταν σε θέση να γνωρίζουμε όλα τα
δεδομένα, κάθε δηλαδή αλληλεπίδραση/επιρροή, ακόμα και την απειροελάχιστη, θα μας ήταν απόλυτα
σαφές ότι υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες (για χάριν της συζήτησης μια απόλυτη επανάληψη),
θα δρούσαμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα επιλέγαμε το κάτω λαχείο, θα συμπληρώναμε τους ίδιους
ακριβώς αριθμούς στο "Τζόκερ" και μάλιστα με την ίδια "τυχαία" ανακατεμένη σειρά, θα επιλέγαμε
το σινεμά αντί για το μπανάκι κτλ. Εκεί ουσιαστικά σβήνει η πιθανολογία αλλά και οτιδήποτε εναλλακτικό.
Συνεπώς η μόνη χρηστικότητα ενός απολογισμού (αλλά και κάθε υπολογισμού) είναι η μελλοντική
χρήση του συμπεράσματος σε συγκρίσιμες/παρόμοιες ουσιαστικά περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν
προσβάλλει τη χρονική γραμμικότητα, την επιβεβαιώνει όπως κάθε τι άλλο.

Γενικά η γραμμή αυτή είναι αλάνθαστη. Το μόνο λάθος που μπορεί να υπάρξει είναι στην αντίληψή της.

ΥΓ: Και τώρα που σας έπρηξα για άλλη μια φορά... μπορώ να την πέσω ήσυχος για νάνι...
ΥΓ2: Εσείς που διαβάσατε μόνο τα "ΥΓ" δεν έχετε περιέργεια δλδ τι λέω παραπάνω; Τυχεροί...

kapoia_za

Μα το θεατρικώς μπορεί να  με ρίξει σε τρύπα του χρόνου ! Εντάξει...υπάρχουν και κακά έργα.

καλημέρα:)
παίζει νύστα σήμερα..

Nikos Apomakros

Και σε τρύπα λαγού να σε ρίξει, όπως την Αλίκη, υπέρβαση δεν θα γίνει.

Τουλάχιστον κάνει νύστα για σένα, για μένα δεν κάνει τίποτε  :(  

Καλημέρα όμως
και όλα θα γίνουν όπως πρόκειται

kapoia_za

[quote user="Nikos Apomakros" post="369941"]Και σε τρύπα λαγού να σε ρίξει, όπως την Αλίκη, υπέρβαση δεν θα γίνει.
[/quote]που να χτυπιέμαι κάτω... ε;
Δε θα μπορούσα, ούτε θα θελα να σε πείσω για το αντίθετο.
[quote user="Nikos Apomakros" post="369941"]...και όλα θα γίνουν όπως πρόκειται[/quote]κι επανέρχεσαι στα λόγια... σου:) (απίθανο πεπρωμένο)

Nikos Apomakros

[quote user="kapoia_za" post="369942"][quote user="Nikos Apomakros" post="369941"]Και σε τρύπα λαγού να σε ρίξει, όπως την Αλίκη, υπέρβαση δεν θα γίνει.
[/quote]που να χτυπιέμαι κάτω... ε;
Δε θα μπορούσα, ούτε θα θελα να σε πείσω για το αντίθετο.
[quote user="Nikos Apomakros" post="369941"]...και όλα θα γίνουν όπως πρόκειται[/quote]κι επανέρχεσαι στα λόγια... σου:) (απίθανο πεπρωμένο)[/quote]

Α, εγώ θα 'θελα να πεισθώ για το αντίθετο, άρα κάποιος ίσως να μπορέσει.
Βέβαια το τι θέλω δεν έχει και τόση σημασία. Ούτε καν για μένα.

Είναι πολύ όμορφο το να έχεις επιλογές. Επιτρέπει κάθε σύγκριση δίνοντας έτσι νόημα
σε αξιώσεις κι απαξιώσεις, σε επικρίσεις, διακρίσεις και κάθε είδους αξιολογήσεις,
να μπορείς ρε παιδί να χειροκροτείς ή κατακρίνεις, να θαυμάζεις ή να υποβιβάζεις,
να συμπαθείς, ν' αντιπαθείς, να λατρεύεις και πόσο μάλλον να ειρωνεύεσαι, σαρκάζεσαι,
χλευάζεις (το αγαπημένο μου τρίο κάποτε), χωρίς να νιώθεις πως τελικά η κάθε σύγκριση
είναι μια φούσκα από σένα για σένα.

Είναι πολύ όμορφο το να είσαι ελεύθερος, μα πιο μαγικό είναι να το πιστεύεις,
αφού αν κάτι τελικά φτιάχνει ένα νόημα, αυτό είναι η κάθε είδους πίστη.

Ναι, σίγουρα θα ήθελα να πεισθώ.
Ειλικρινά θα ήθελα τη φούσκα μου πίσω. Η καινούρια με μηδενίζει.

591 Επισκέπτες, 0 Χρήστες