Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 158
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 385
  • Total: 386
  • Leon

Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)

Ξεκίνησε από ntomatas, Μαΐου 12, 2011, 01:23:19 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ntomatas

ΥΛΙΚΑ:

2 φύλλα σφολιάτας
    4 ποτήρια γάλα
    12 κοφτές κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ
    10 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    3 αυγά
    2 βανίλιες
    λίγο αλάτι
    λίγο βούτυρο (για να βουτυρώσουμε το ταψί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει), τις βανίλιες, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το καλύπτουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. (έχουμε προθερμάνει το φούρνο για 5 λεπτά)

ΠΗΓΗ: www.mygreekchef.com

KostasD33

Για εμάς τους γηγενής κάτω από την Λάρισα δεν χρειαζόμαστε διευκρίνηση για την μπουγάτσα.
Λέμε Μπουγάτσα και τρώμε γλυκό.
Για παν από την Λάρισα άμα δεν το διευκρινίσεις λες μπουγάτσα και μπορεί να φας τυρόπιτα.

pixie

Xαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! :lol:

Καλό!!! Ε, ναι, είμεθα πιο πληθωρικοί... έχουμε εμπλουτίσει την ιδέα και με τυρί.

Μπουγάτσα με κρέμα ζητάς, πολύ απλά... :razz:  ;-)

KostasD33

και γιατί για ένα υπέροχο γλυκό πρέπει να λες δύο λέξεις?
Εγώ όταν βρέθηκα Σαλόνικια και είπα μια μπουγάτσα σε μπουγατσάδικο.... με κοίταξε ο μαγαζάτορας και με ρωτάει με κρέμα?

εκεί έμεινα αποσβολωμένος με το πόσο είναι προχωρημένοι οι Σαλονικιότες.. διότι σκέφτηκα ότι θα φτιάχνουν και μπουγάτσα με σοκολάτα αντί για απλή κρέμα
Του λέω έχεις και με σοκολάτα και ήταν σειρά του να μείνει σέκος
Μου λέει φυσικά όχι αλλά με κιμά και εκεί έμεινα μακάκας σκεφτόμενος πως κάνουν γλυκό με κιμά...
Τεσπα...
Θα θελα μια μπουγάτσα τώρα...

pixie

Ααααααχαχαχαχαααα! :mryellow:

Ωραία ιδέα! Τρέχω να συλλάβω μια, με μπόλικη κανέλα και άχνη, έχει δίπλα στο σπίτι μου!  ;-)

ntomatas

Και έχω επίσης βρει (Σαλονίκη πάντα) με:

σοκολάτα
κιμά
σπανάκι
πράσσο
ρύζι

εκτός από κρέμα και τυρί!!!

pixie

astatos

[quote user="KostasD33" post="348437"]και γιατί για ένα υπέροχο γλυκό πρέπει να λες δύο λέξεις?
Εγώ όταν βρέθηκα Σαλόνικια και είπα μια μπουγάτσα σε μπουγατσάδικο.... με κοίταξε ο μαγαζάτορας και με ρωτάει με κρέμα?

εκεί έμεινα αποσβολωμένος με το πόσο είναι προχωρημένοι οι Σαλονικιότες.. διότι σκέφτηκα ότι θα φτιάχνουν και μπουγάτσα με σοκολάτα αντί για απλή κρέμα
Του λέω έχεις και με σοκολάτα και ήταν σειρά του να μείνει σέκος
Μου λέει φυσικά όχι αλλά με κιμά και εκεί έμεινα μακάκας σκεφτόμενος πως κάνουν γλυκό με κιμά...
Τεσπα...
Θα θελα μια μπουγάτσα τώρα...[/quote]
εμ κωστη το ειχατε ανεκαθεν αυτο το προβλημα εσεις οι νοτιοι, ειναι απλο: λεγοντας μπουγατσα δηλωνεις κατηγορια σφολιατα κι οχι γλυκο.
Απο κει και περα τι γεμιση θα εχει η σφολιατα το επιλέγεις.
π.χ. Όταν η γιαγιά σου κάνει πίτα δε σημαίνει ότι θα είναι σπανακόπιτα , μπορεί να είναι τυρόπιτα ή κολοκυθόπιτα  (μιαμ μιαμ)

385 Επισκέπτες, 1 Χρήστης