Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 191
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 295
  • Total: 295

ΑΕΚ <ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ,ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ......>

Ξεκίνησε από fortune, Νοεμβρίου 16, 2011, 09:10:24 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Pappas10

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

fortune

[quote user="fortune" post="357300"]Θυμαμαι καποτε μικρος σαν ημουν...στις γιορτες τα σπιτια των γιαγιαδων μου ηταν παντα ανοιχτα για ολους και γεματα γλυκα και εδεσματα!!!
Οταν καποτε ρωτησα την γιαγια <γιατι ολες αυτες οι ετοιμασιες και τοσα πολλα φαγητα?Μου απαντησε :<Mα ειμαστε Μικρασιατες προσφυγες παιδι μου....>...
Μεγαλωνοντας καταλαβα οτι το να εισαι προσφυγας δημιουργει μεσα σου καποιες αναγκες...
Την αναγκη του να φιλοξενεις και να φιλευεις!!Αυτο μαλλον προερχεται απο τον τροπο ,που εκδιωχθηκαν οι προσφυγες απο την Μικρασια και την Πολη..

Τοτε η Μητερα Ελλαδα τους αγκαλιασε γιατι ηταν δικα της παιδια.Αυτοι προσαρμοστηκαν γρηγορα και ανταπεδωσαν με την ενεργητικοτητα τους ,την πιστη στις αξιες ,την  δικαιοσυνη και την εργατικοτητα τους.
Ειχαν μια πλουσια κουλτουρα ποτισμενη με γνωση και παραδοσεις και τα μετεδωσαν αυτα και στην υπολοιπη Ελλαδα.Ηταν πολυ καλοι εμποροι αφου τοσο στην Πολη οσο και στην Μικρα Ασια ειχαν οι περισσοτεροι επιχειρησεις και ηταν οικονομικα ευποροι.Με τον ξεριζωμο βεβαια τα αφησαν ολα πισω....
Ηρθαν στην Μητερα Ελλαδα και αρχισαν να δημιουργουν απ την αρχη.
Εχουν λογω της αδικιας ,που υποστηκαν πολυ ανεπτυγμενο το συναισθημα της Δικαιοσυνης.

Αν γνωρισετε παιδια με προσφυγικη καταγωγη και δεν εχουν  τα παραπανω στοιχεια...μαλλον δεν ειναι προσφυγες...

Αυτο με την δικαιοσυνη δεν μπορει να μην αντικαθρεφτιζεται και στην ομαδα της ΑΕΚ...Και πραγματι..ΑΕΚ σημαινει να εισαι υπερηφανος ,που δεν ανηκεις στι κατεστημενο και ας αδικεισαι συνεχως.. :smile:
Μονο  ένα αθλητικό σωματείο με την κουλτούρα της Α.Ε.Κ. θα είχε το σθένος να επισκεφθεί το 1999 το φλεγόμενο ,απο τις βομβες του ΝΑΤΟ, Βελιγράδι που σε απόλυτη αλληλεγγύη προς τους ομόθρησκους Σέρβους ταξίδεψε με πούλμαν ως εκεί ,προκειμένου μέσω του ποδοσφαιρικού αγώνα που ακολούθησε να διαμηνύσει προς το ΝΑΤΟ την παύση του πυρός.

Οικονομικα η ομαδα τελευταια παει απο το κακο στο χειροτερο...Δεν απελπιζομαστε ομως...
Γι΄ αυτό  είναι τελείως διαφορετικό να είσαι Α.Ε.Κ. γιατί όπως έχει πει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος:
<<Η Α.Ε.Κ. είναι κυρίως ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν>> :smile:

Νομιζω ομως οτι ηρθε η ωρα να δουμε πως χορευεται το ζειμπεκικο απο τους Μικρασιατες...
Γιαυτο και προσκαλω στην πιστα τον Μιχαλη(Pappa 10 ) και την Στελλα (Larous)... :smile:  :smile:

Συγχωρηστε με οι υπολοιποι Κωνσταντινουπολιτες και Μικρασιατες καθως για τα δυο παιδια ,που προανεφερα...ξερω οτι κρατουν απ τα μερη μας....

Μαρω...για καμ του δωθε.....η πιστα για παρτη σου!!!!!

[/quote]

kuria

Εχω φυλαγμενα σε μπαουλο τα ρουχα του προπαππου του Στρατη... Θεος σχωρεσει την ψυχουλα του...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

fortune

:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!!

EΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ!!!

kuria

εχω κι ενα χρυσο μονοπετρο, καλαθακι το σχεδιο... κι ενα μικρο τσαντακι φτιαγμενο απο μικροσκοπικους κρικους ασημενιους... κληρονομια φερμενη απ την πατριδα...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

fortune

Πλακα πλακα Μαρω η ενεργεια απο τετοια αντικειμενα συμφωνα με τους ψυχομετρες ,ειναι αυτη ,που με τους κραδασμους της ,μας κρατα ασβηστες της μνημες...

fortune

Παμε και με ενα ωραιο τραγουδακι ,που εχει συνδεθει με την ΑΕΚ!!

fortune

Καιρος να δουμε και τα γεγονοτα της Πολης το 1955!!

Ειναι μια πολυ ωραια εκπομπη της τηλεορασης <το κουτι της Πανδωρας>..που τα λεει ολα οπως εγιναν...

Ετσι για να θυμουνται οι μεγαλυτεροι και να μαθαινουμε και εμεις οι νεωτεροι!!

Ειναι 7 οι αναρτησεις ,που θα γινουν...και αξιζει να διαθεσουμε απο 8 περιπου λεπτα στην καθε μια...

ΟΧΙ μονο εμεις οι φιλαθλοι της ΑΕΚ , αλλα και ολοι οι Ελληνες ,πρεπει να ξερουμε...

fortune

Για παμε να δουμε τωρα,τι θελει η ζωη??
Ποια ζωη??
Μα η ζωη ,που ζουμε ολοι μας...
Στην ΑΕΚ ανεξαρτητως προσωπων και παικτων πρεπει παντα να υπαρχουν καποια πραγματα...
Για να δουμε...

fortune

Παμε να δουμε το 2ο μερος εκ των 7 απο το διωγμο των Ελληνων απ την Πολη το 1955.

fortune

Παμε να ακουσουμε και τον παληο Υμνο της ομαδας απο τον μεγαλο ΧΡΗΣΤΑΚΗ!

fortune

Συνεχιζουμε με το 3ο μερος απο τον Διωγμο των Ελληνων απο την Πολη.

fortune

Παμε να παρουμε μια γευση απο τους οπαδους μας!! :cool: ....

fortune

Τελευταια ακουγεται..οτι η διοικηση της ομαδας εχει βρει επενδυτη..Πενια τεχνας κατεργαζεται βλεπετε....
Ο επενδυτης ειναι λεει μια πολυ μεγαλη Τουρκικη εταιρεια...
Αν καποιος επισκεφτει την Πολη και ψαλλει μεσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μαζι με τον Πατριαρχη το <<τη Υπερμαχω Στρατηγω τα Νικητηρια>>...και δει σαν σε οραμα μαζι του να ψελνουν και οι προγονοι του...θα καταλαβει οτι...

...Ο φιλαθλος της ΑΕΚ ,θα προτιμουσε την ομαδα στην Δ Εθνικη ,παρα να γινει κατι τετοιο...

Δεν ειμαι Εθνικιστης αλλα ως γονος προσφυγικος ,θεωρω οτι πρεπει να Τιμουμε τους Προγονους μας  και τις Αξιες ,τον Πολιτισμο ,την Κουλτουρα και τις Αρχες ,που μεταλαβαμε απο Εκεινους...
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ .....

fortune

:roll:  :roll:  :roll:

Kαι επειδη τα δακρυα δεν εχουν στεγνωσει.....

295 Επισκέπτες, 0 Χρήστες