Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 634
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 635
  • Total: 635

οταν εχω αϋπνιες απλωνω τις σκεψεις μου ετσι χωρις πολυ σκεψη

Ξεκίνησε από papadia, Νοεμβρίου 19, 2011, 11:16:22 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos Apomakros

Δεν θα συμφωνήσω. Βλέπεις δεν μπορώ να αποδεχτώ την επαλήθευση μιας υπόθετικής εξέλιξης
ως "γνώση". Υπάρχει δηλαδή για μένα διαφορά ανάμεσα σε πραγματική πρόβλεψη και υποθετικά
προβλέψιμη εξέλιξη.  

Στο παράδειγμά σου, όπως και σε κάθε παράδειγμα, θα μπορούσαν να συμβάλλουν εκατομμύρια
διαφορετικοί παράγοντες που αγνοείς ώστε το αποτέλεσμα που υπέθεσες (κι όχι γνώριζες) να
διαψευστεί. Θα σε πάω στην υπερβολή γιατί δεν κρίνω απαραίτητο να σου υποδείξω συνθήκες
χωρίς ακρότητα κάτω από τις οποίες θα μπορούσες να διαψευστείς.

Αν γινόταν σεισμός και καταπλάκωνε εσένα ή κάποιο άλλο άτομο της ιστορίας σου ένα κτίριο,
τότε ποιά ακριβώς θα ήταν η πρότερη γνώση σου επί των εξελίξεων που θα ακολουθούσαν;
Ή μήπως το "γνωρίζω την εξέλιξη" που αναφέρεις είναι τελικά δέσμιο προυποθέσεων, δηλαδή
υπό όρους καταλλήλων, αναμενόμενων, περιορισμένων, προκαθορισμένων συνθηκών, οι οποίες
τίθενται λανθασμένα ουσιαστικά (αλλά κι όμως συνήθως "λειτουργεί"), ως "θεμέλια" μιας τελικά
δήθεν πρόβλεψης, η οποία στην πραγματικότητα είναι προϊόν "πίστης", κάποιου είδους "επιθυμία"
ή απλώς "υπόθεση εξέλιξης";

Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεσαι. Εν ολίγοις λέω ότι το Σύμπαν και η απειρία παραγόντων του,
δεν λειτουργούν βασισμένα στις προθέσεις μας ή τις προϋποθέσεις που θέτουμε και ανά πάσα
στιγμή είναι ικανά να διαψεύσουν την λανθασμένη πρόβλεψη κάθε οντότητας που δεν έχει την
δύναμη να αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται τη διαδραστικότητα του Όλου και απατάται υποθέτοντας,  
ότι τελικά προβλέπει, γνωρίζοντας.

Ως ύστατο παράδειγμα θα σου πω το εξής. Αγοράζω ένα "φτιαγμένο" ζάρι που φέρνει πάντα 6.
Ετοιμάζομαι λοιπόν να το ρίξω και στην ουσία θεωρώ οτί γνωρίζω το αποτέλεσμα. Φυσικά και
θα έρθει 6, δεν τίθεται θέμα, δεν υπάρχει αμφιβολία, το δοκίμασα εκατοντάδες φορές πριν.
Παίρνω λοιπόν ύφος παίχταρου, κουνάω την γροθιά και κάπως έτσι αδέξια ρίχνοντας το ζάρι
παίρνω παραμάζωμα ένα ποτήρι νερό. Η διάδραση της ύλης, σύμφωνη πάντα με τους κανόνες
της μηχανικής, συμβάλλει έτσι ώστε το ζάρι να φέρει αριθμό διαφορετικό από αυτόν για τον
οποίο έχει κατασκευαστεί. Εκεί λοιπόν κατανοείς και αρχίζεις να βάζεις όρους στη δήθεν γνώση
και άρα στη δήθεν πρόβλεψη. Υπάρχει μια σωτήρια πρόταση, το "Εκτός απροόπτου". Και το
απρόοπτο είναι αυτοί οι άπειροι παράγοντες που δεν μπορείς να υπολογίσεις ώστε να δικαιολογείται
το "γνωρίζω" σου ή το "προβλέπω" σου.

Σόρι για το κατεβατό αλλά θίγεται η απόλυτα αιτιοκρατική κοσμοθεωρία μου εδώ  :lol:

papadia

....στη δικη μου αναφορα δεν υπαρχει καθολου υποθετικη εξελιξη

ωστε να αποδεχτω την επαληθευση της

στο παραδειγμα μου λοιπον - κ σε αυτο το σημειο διαφωνω μαζι σου-

δεν  συνεβαλλαν παραγοντες που αγνοουσα

ωστε να διαψευστει το αποτελεσμα

αφου δεν ηταν καθολου υποθεση

αλλα απτη- σκληρη πραγματικοτητα!

τοσο απλα....σκληρη πραγματικοτητα

....λυπαμαι που σου θιγω την απολυτη αιτιοκρατικη κοσμοθεωρια σου :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

....καπου- καποιοι- καποτε μου εθιξαν τηνδικη μου κοσμοθεωρια

που ομως ηταν διαφορετικη απο τη δικη σου

καλο μας βραδυ!
...οσο μπορω...οταν μπορω...

papadia

...αυτη την εικονα εβλεπα προχθες....

απολαυστε την ετεροχρονισμενα

papadia

....καλη σας μερα!

λοιπον θα σας διηγηθω - οσο μπορω πιο γλαφυρα....κατι που ακουσα

χθες στη παραλια....

εκει που ελιαζα....τη κορμαρα μου :lol:  :lol:  :lol:

παρακολουθουσα μια πολυ ωραια σκηνη

ενα μικρο κ αενα μεγαλο παιδακι επαιζαν με τη θαλασσα

στη κυριολεξια επαιζαν...το μεγαλο παιδι σηκωνε το μικρο

ψηλα κ μετα το ερριχνε στη θαλασσα

αυτο γινοταν για αρκετη ωρα....

καποια στιγμη μπαινει στη θαλασσα ο πατερας...

κ κυριολεκτω πατερας γτ τα παιδια πατερα τον φωναζαν

κ τη μανα τους ...μητερα...

μπαινει λοιπον ο πατερας στη θαλασσα

φασιστας του κερατα...απο ενα χιλιομετρο φαινοταν

κ φωναζει το μικρο...

στελλιο ελα εδω

στρατιωτακι το μικρο παει κολυμπωντας προς τον πατερα

....στελλιο ειπα...ελα εδω κ γρηγορα

....ερχομαι πατερα....

Λοιπον τι συμπερασμα εβγαλες στελλιο απο το παιχνιδι????

απαντα ο στελλιος

-οτι περασα τελεια....εκανα βουτιες το καταφχαριστηθηκα ...πατερα

.....ΑΑΑΑ   λαθος συμπερασμα

...ποιος ειναι πιο δυνατος τελικα στελλιο? (επειδη τον σηκωνε ψηλα κ τον πεταγε στη θαλασσα)

- ο αδερφος μου απαντα ο μικρος στελλιος

ΩΡΑΙΑ λεει ο πατερας

κ πιο δυνατος απο τον αδερφο σου?

κ πιο πανω απο τον αδερφο σου ποιοςειναι στελλιο????

ΕΣΥ πατερα......απανταει ο μικρος σαν ρομποτακι(ξεχασε κ τις βουτιες κ ολα)

ετσι μπραβο

πιο πανω λοιπον απο σενα (συνεχιζει ο φασιστας) ειναι ο αδερφος σου κ

πιο πανω απο τον αδερφο σου κ απο σενα ειμαι εγω!!!!

ΝΑΙ πατερα απανταει πειθηνια ο μικρος - κανονικο στρατιωτακι!

λοιπον παροτι ειμαι πιο δυνατος απο σενα, σε αγαπαω

κ δε θελω να γινεις κακομαθημενος κ να με εξευτελιξεις!!!

ετσι στελλιο??? ετσι πατερα.....

ΚΑΙ μετα πηγα σε μια γωνια και ξερασα ....ναι ναι ακριβως... δε λεω εκανα εμετο

ΞΕΡΑΣΑ...

και σκεπτομαι τι χαρακτηρα θα διαμορφωσει ο στελλιος??????

ο στελλιος ...το τοσο χαριτωμενο παιδακι που απολαμβανε τοσο πολυ τις βουτιες

που του εκανε ο ...δυνατοτερος απο αυτον αδερφος του....που ομως πιο δυνατος κ απο αυτον

ηταν ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ

καλο μπανιο

Pappas10

Ο καθένας αναθρέφει τα παιδιά του με τον τρόπο του...

... συχνάκις πάντως αυτό που προσπαθεί να κάνει ένας γονέας ανατρέπεται από τον υπόλοιπο κοινωνικό περίγυρο.

Άρα και για τον Στέλιο υπάρχει ελπίδα...

... πιστεύω.

Για την ΠΑΝΑΘΑ δεν ξέρω τι ελπίδα υπάρχει...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

papadia

....το καλοκαιρακι εδω ειναι ακομα.....

δεν εφυγε...κ για του λογου το αληθες η παρακατω φωτο

καλη μερα σε ολους

saliara

Αχχχχχ Βλέπω τέτοια εικόνα και μου ρχεται ουζάκι στο μυαλό!!!

Όσο καίει ο ήλιος θα χουμε και καλοκαίρι!!! :wink:

papadia

[quote user="saliara" post="373886"]Αχχχχχ Βλέπω τέτοια εικόνα και μου ρχεται ουζάκι στο μυαλό!!!

Όσο καίει ο ήλιος θα χουμε και καλοκαίρι!!! :wink:[/quote]

κ οχι μονο ουζακι  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

ισως κ λιγο σεξ  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

οκ ας σοβαρευτω λιγακι

λοιπον παραθετω ενα αποσπασμα απο το "ακου ανθρωπακο" του βιλχελμ ράϊχ

κ σκεφτομαι ποσο  ......μα ποσο επικαιρο ειναι

Άκου ανθρωπάκο ", Βίλχελμ Ράϊχ

«Δε σʼαγαπούν ανθρωπάκο, σε περιφρονούν, επειδή περιφρονείς τον εαυτό του. Σε ξέρουν απʼ έξω κι ανακατωτά. Γνωρίζουν τις χειρότερες αδυναμίες σου, όπως θα έπρεπε να τις γνωρίζεις εσύ. Σε θυσίασαν σʼ ένα σύμβολο κι εσύ τους έδωσες τη δύναμη να σʼ εξουσιάζουν. Εσύ ο ίδιος τους αναγόρευσες αφεντικά σου και συνεχίζεις να τους στηρίζεις, παρόλο που πέταξαν τις μάσκες τους. Στο είπαν κατάμουτρα: «Είσαι και θα είσαι πάντα κατώτερος, ανίκανος να αναλάβεις την παραμικρή ευθύνη». Κι εσύ τους αποκαλείς καθοδηγητές και σωτήρες και φωνάζεις «ζήτω, ζήτω»» ......»Σε φοβάμαι, ανθρωπάκο. Σε τρέμω, επειδή από σένα εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας. Σε φοβάμαι επειδή το κυριότερο μέλημα σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις από τον εαυτό σου. Είσαι άρρωστος, ανθρωπάκο, άρρωστος βαριά. Δε φταις εσύ γιʼ αυτό, μα έχεις υποχρέωση να γιατρευτείς. Θα ʽχες από καιρό αποτινάξει τα δεσμά σου, αν δεν ενθάρρυνες ο ίδιος την καταπίεση και δεν τη στήριζες άμεσα με τις πράξεις σου»....
.....»Θα σου πω γιατί γελούν μαζί σου, ανθρωπάκο: επειδή σε παίρνω στα σοβαρά, πολύ στα σοβαρά. To σκεπτικό σου πάντα χάνει την ουσία. Μου θυμίζεις δεινό σκοπευτή που σκόπιμα χάνει το κέντρο του στόχου, από καπρίτσιο.
Διαφωνείς; Θα σου το αποδείξω. Αν η σκέψη σου επικεντρωνόταν στην ουσία, θα 'χες γίνει κύριος της ζωής σου από καιρό.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα της σκέψης σου:
«Για όλα φταίνε οι Εβραίοι», λες.
«Τι είναι ο Εβραίος;» σε ρωτώ.
«Κάποιος που στις φλέβες του κυλάει εβραϊκό αίμα», απαντάς.
«Και πώς ξεχωρίζεις το εβραϊκό αίμα από το αίμα των άλλων;» Η ερώτηση σου προκαλεί σύγχυση. Μπερδεύεσαι, κομπιάζεις.
Ύστερα λες, «Εννοούσα ότι ανήκει στην εβραϊκή φυλή».
«Τι είναι η φυλή;» σε ρωτώ.
«Η φυλή; Αυτό είναι προφανές. Όπως υπάρχει γερμανική φυλή, έτσι υπάρχει κι εβραϊκή».
«Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της εβραϊκής φυλής;»
«Ο Εβραίος έχει μαύρα μαλλιά, μακριά, γαμψή μύτη και δια-περαστικό βλέμμα. Οι Εβραίοι είναι άπληστοι και κεφαλαιοκράτες».
«Αν δεις ένα Γάλλο της Μεσογείου ή έναν Ιταλό δίπλα σ' έναν Εβραίο, θα τον ξεχωρίσεις;»
«Ε, όχι, για να είμαι ειλικρινής...»
«Τότε, λοιπόν, τι είναι ο Εβραίος; To αίμα του δε διαφέρει από το αίμα των άλλων. Η εμφάνισή του δε διαφέρει από εκείνη ενός Γάλλου ή ενός Ιταλού. Και μια και το 'φερε η συζήτηση, έχεις δει Γερμανοεβραίους;»
«Μοιάζουν με τους Γερμανούς».
«Τι είναι ο Γερμανός;»
«Ο Γερμανός ανήκει σιη βόρεια φυλή των Αρίων».
«Οι Ινδοί είναι Άριοι;»
«Ναι».
«Είναι βόρειοι;»
«Όχι».
«Είναι ξανθοί;»
«Όχι».
«Βλέπεις; Δεν ξέρεις καν ποιος είναι ο Εβραίος και τι ο Γερμανός».
«Μα, υπάρχουν Εβραίοι!»
«Ασφαλώς και υπάρχουν. Όπως υπάρχουν Χριστιανοί και Μωαμεθανοί».
«Σωστά! Να, αυτό εννοούσα, την εβραϊκή θρησκεία».
«Ήταν Ολλανδός ο Ρούσβελτ;»
«Όχι».
«Και γιατί ονομάζεις τον Εβραίο απόγονο του Δαβίδ κι όχι τον Ρούσβελτ Ολλανδό;» «Με τον Εβραίο είναι διαφορετικό».
«Σε τι διαφέρει;»
«Δεν ξέρω».
Τέτοιες κουταμάρες λες, ανθρωπάκο.
Και με τέτοιες κουταμάρες, συγκροτείς ένοπλες συμμορίες που σκοτώνουν δέκα εκατομμύρια ανθρώπους επειδή είναι Εβραίοι κι ας μην ξέρεις να μου πεις τι είναι ο Εβραίος.
Να γιατί γελάνε μαζί σου. Να γιατί όποιος θέλει να κάνει κάτι σοβαρό σε αποφεύγει. Να γιατί είσαι χωμένος στο βούρκο μέχρι το λαιμό. Όταν αποκαλείς κάποιον «Εβραίο», αισθάνεσαι ανώτερος.
Αισθάνεσαι ανώτερος, επειδή νιώθεις κατώτερος. Νιώθεις κατώτερος, επειδή εκείνο που θέλεις να εξοντώσεις στους ανθρώπους που αποκαλείς Εβραίους, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Και τούτο είναι απλά ένα δείγμα του τι είσαι στ' αλήθεια, ανθρωπάκο. Όταν αποκαλείς κάποιον περιφρονητικά «Εβραίο», η αίσθηση της μηδαμινότητάς σου ξαλαφρώνει. Αυτό το ανακάλυψα μόλις πρόσφατα. Αποκαλείς Εβραίο όποιον σου εμπνέει είτε υπερβολικό, είτε ελάχιστο σεβασμό. Σαν να 'σαι αντιπρόσωπος κάποιας ανώτερης δύναμης επί της γης, ανέλαβες να αποφασίζεις ποιος είναι και ποιος δεν είναι Εβραίος. Αμφισβητώ το δικαίωμά σου να το κρίνεις αυτό, είτε είσαι τιποτένιος Άριος, είτε τιποτένιος Εβραίος. Μόνο εγώ έχω το δικαίωμα να πω τι είμαι. Είμαι βιολογικός και πολιτισμικός μιγάς κι είμαι περήφανος γι' αυτό. ούτε σωβινιστής όπως εσύ, ασήμαντε φασίστα, όποια κι αν είναι η εθνικότητά σου, η φυλή και η τάξη σου.»....
.......»Όταν ζεις για μακρύ διάστημα στο βάθος μιας σκοτεινής σπηλιάς
θα σιχαθείς το φως του ήλιου. Και το πιθανότερο είναι ότι τελικά
τα μάτια σου θα χάσουν τη δύναμη αν αντέχουν.
Να γιατί καταλήγουμε να μισούμε το φως του ήλιου.»...

Ο Βίλχελμ Ράιχ (1897 – 1957) ήταν Αυστριακός ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και ερευνητής. Το βιβλίο ''άκου ανθρωπάκο'', γράφηκε το 1948

KostasD33

μ άρεσε αυτό.... κι ας πέρασαν τόσα χρόνια παραμένει επίκαιρο...

papadia

[quote user="KostasD33" post="373896"]μ άρεσε αυτό.... κι ας πέρασαν τόσα χρόνια παραμένει επίκαιρο...[/quote]

...πραγματικα μερικα θεματα ειναι τοσο επικαιρα

μα τοσο....που τρομαζω.....

μα τπτ τελικα δεν αλλαζει?????

εγω θα προσπαθισω να σας αλλαξω το πρωϊνο σας με αυτη τη φωτο

γτ το καλοκαιρι συνεχιζεται (αρκει να το κουβαλαμε μεσα μας)!!!

καλημερα

papadia

...ακομα καλοκαιρακιιιι

καλη σας μερα

κ παντα με ελληνικο καφε...σκετο...με 28 φουσκαλες ομοιομορφα κατανεμημενες :lol:  :lol:  :lol:

papadia

papadia

saliara

Έλα ρε papadoaaaaa... Όλο βάζεις εικόνες από θαλασσίτσα και ζηλεύωωωω...

Ειδικά αυτή με το φουσκωτό και το κοκτέιλ ανά χείρας εντάξει!!! Αχχχχχχχχχ

KostasD33

635 Επισκέπτες, 0 Χρήστες