Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 262
  • Total: 263
  • Leon

ο Κολοκοτρωνης φοροεισπραχτορας γα να εξυηρετηθει ο δανεσμος τς Ελλαδας από τους τοκογλυφους

Ξεκίνησε από sevenseas, Ιανουαρίου 22, 2014, 01:59:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

με αφορμη το βιντεοκλιπ του γελοιου Ξηρου και υης σχολικες φωτογραφιες των ηρωων , οπως ο Κολοκοτρωνης και μας που αυτο τονουμερο ο Ξηρος δεν σκαμπαζει απο ιστορια παραθετω κειμενο για τον κυριο Θεοδωρο Κολοκοτρωνη, που ο ΞΗΡΟΣ  τον προβαλει για να στηριξει τις θεσεις του περι ελευθερης Ελλαδας

Οπότε ως μόνη λύση εμφανιζόταν η αναγκαστική φορολογία. Αλλά πώς ήταν δυνατόν κάτω από τις συνθήκες όπου ζούσε η Ελλάδα το 1822, τον δεύτερο χρόνο της Επανάστασης, να εισπραχθούν οι εισφορές, έστω και αν γνώριζαν εκείνους από τους οποίους έπρεπε να εισπράξουν τα διάφορα ποσά; Λόγω του κρίσιμου των περιστάσεων κλήθηκε να συνυπογράψει τη σχετική απόφαση και ο «γενναιότατος στρατηγός κύριος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», όπως αυτολεξεί αναφέρει το σχετικό θέσπισμα. Στη συνέχεια σχηματίστηκε μια πενταμελής επιτροπή, στην οποία, εκτός από τον Θ. Κολοκοτρώνη συμμετείχαν και οι γερουσιαστές Ανδρέας Καλαμογδάρτης, Ηλίας Καράπαυλος, Χριστόδουλος Άχολος και Παναγιώτης Σοφιανόπουλος. Οι πέντε αφού εφοδιάστηκαν με ένα πληρεξούσιο και ικανή στρατιωτική δύναμη, άρχισαν να γυρνούν τις επαρχίες της Πελοποννήσου για να εισπράξουν τον αναγκαστικό φόρο. Έπρεπε δε, σύμφωνα με το πληρεξούσιο, «να βιάσουν τόσον τους καταγεγραμμένους εις τον κατάλογον, διά να λάβουν τας προσδιωρισμένας ποσότητας, όσον και όσους άλλους γνωρίσουν ευκαταστάτους εκτός του καταλόγου εις πάσαν επαρχίαν διά να λάβουν όσα χρήματα κρίνουν εύλογον αναλόγως των καταστάσεων».

κώστας

[align=justify] Ενώ τώρα δανειζόμαστε για να ξεπληρώσουμε άλλα δάνεια. Η αποδόμηση επιχειρείται αποσπασματικά βασισμένη σε μία πηγή η οποία παρερμηνεύεται. Η επανάσταση απαιτούσε χρηματοδότηση και στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε ότι οι "έχοντες" της εποχής θα συνεισέφεραν... με το καλό ή το άγριο. Αναφέρει η πηγή για "ευκατάστατους", αποκρύπτεται ότι ΚΑΙ ο κατάλογος, ευκατάστατους περιείχε. Τέλος, αν το πρόβλημά σου είναι το πληκτρολόγιο, να σου στείλω ευχαρίστως ένα από τα δικά μου (έχω 5-6 τουλάχιστον, δεν το στερούμαι). Τουλάχιστον θα ξέρω ότι είναι αυτό το θέμα και όχι ότι γράφεις στ' αρχίδια σου όσους σε διαβάζουν.[/color][/align]
eLe

sevenseas

ο κυριος Θεοδωρος Κολοκοτρωνης λοιπον

περαν του σκοπου του δανειου εγινε φοροεισπραχτορας απειλωντας κ εκβιαζντας τυς ελληηνες που διηγαν περιοδο φτωχιας που μεγαλυτερης απο σημερα
ο κυριος Θεοδωρος Κολοκοτρώνης αξιωματικός του αγγλικού στρατού, ηλθε στην Ελλάδα για να πλήξει την οθωμανική Αυτοκρατορία, γιατι αυτο υπαγορευε το συμφαερον των αγγλων και παρεπιπτοντως να ελευθερωσει την Ελλάδα
ο κυριος  Θεοδωρος Κολοκοτρωνης υπέγραψε ενα επαχθεστατο δανεισμο για να εκξπηρετησει κατα πρωτον τα συμφεροντα των αγγλων .
ο κυριος Θεοδωρος Κολοκοτρωνης υπάγεται σε μια κατηγορια . αυτη των εθνικων μυθων που καποιοι, συντηρουν για να εχει συμβολα ο λαοουτζικος , που τα εχει αναγκη
 οι χαρακτηρισμοι σου  περι βλακωδους δεν αφορουν εμενα, οχι γιατι ειμι εξυπνος , αλλα γιατι οτι γραφω στηριζεται σε στοιχεια

larus audouinii

Senenseas (αχ βρε Γιώργο) γράφεις βιαστικά, κατά πάσα πιθανότητα το βιαστικά σε χαρακτηρίζει και τα χάνεις όλα στο τέλος.
Η αποδόμηση  αν και γράφεται στην ενότητα Αρχαιολογία- Ιστορία (ατυχές) δεν βάλλεται ουσιαστικά από σκεπτόμενους ανθρώπους. Δεν ανακαλύφθηκαν προς το παρόν ακόμη εξωγήινοι.
Ο σεβασμός, το να σεβόμαστε είναι πολύ σημαντικό.

sevenseas

βρε Στελλα , δεν ξερω αν εισαι η Στελλα ,που ειχαμε κανει ενα εκπληκτικο χορευτικα μαζι,ναι ειμαι βιαστικος. δεν μου μενει χρονος απο την δουλεια μου, αλλα οχι προχειρα.

sevenseas

κώστας

[align=justify][size=13]sevenseas
φαντάζομαι σε τι αναβρασμό θα ζεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια με Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμο, Βενιζέλο, Σαμαρά, Στουρνάρα και τι θα τους σέρνεις.
[/size]
[/align]
eLe

sevenseas

απλα προσπαθω να κατανοησω ποσα χρονια τι σοι πολιτικη , οικονομικη και κοινωνικη εχουμε
να βρω τις .........................   ιστορικες ριζες

κώστας

eLe

Pappas10

Νομίζω ότι η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στο ότι ο Κολοκοτρώνης και η Πενταμελής επιτροπή του "διατάχθηκαν" να εισπράξουν το "δώσιμο" από "ευκατάστατους" που γνώριζαν και όχι από τον κάθε δουλοπάροικο είτε των τούρκων είτε των κοτζαμπάσηδων (που σήμερα ονομάζεται "μισθωτός" ή "συνταξιούχος").

Νομίζω ότι η κοινωνική αναγωγή που επιχειρεί το κείμενο είναι το λιγότερο άστοχη.

Μην τρελαθούμε τελείως.

Άλλωστε το τι πλιάτσικο γινόταν επί επαναστάσεως είναι γνωστό. Και καλά κάνανε. Τους σημερινούς "τούρκους" και "κοτζαμπάσηδες" τους ξέρουμε. Το θέμα είναι κατά πόσο υπάρχει ένας "Κολοκοτρώνης" να τους τα πάρει πίσω.

Αυτή είναι η άποψη μου, μπορεί να κάνω και λάθος.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

KostasD33

Υπάρχουν αρκετοί που προσπαθούν να του μοιάσουν...

Αν και σε κάθε γενιά βγαίνει ένας Κολοκοτρώνης, δεν αρκεί όμως ποτέ ο ένας... για να ανθήσει ο σπόρος που θα ξεχωρίσει χρειάζεται να υπάρχει το γόνιμο έδαφος την κατάλληλη εποχή και με τις δέουσες ιδανικές συνθήκες σποράς....

Αν δεν υπάρξουν τα προαπαιτούμενα δεν ανθίζει κάτι που θα ξεχωρίσει και θα κάνει την διαφορά. Οπότε σαν να μη υπήρξε ποτέ.

pixie

Είναι γεγονός πάντως ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν διφορούμενη προσωπικότητα και δέχθηκε την αντιπάθεια και το μίσος πολλών όπως των προεστών της εποχής στη Μάνη και του Πατριάρχη όπως βεβαίως και του Μαυροκορδάτου αργότερα. Ήταν ορφανός, πέρασε πολλά, προδόθηκε από τους ίδιους τους Έλληνες κι όλη του η μετέπειτα οικογένεια σκοτώθηκε εξαιτίας αυτού.
Είναι επίσης γεγονός ότι έδινε σκληρές μάχες στις πρώτες γραμμές και είχε στρατιωτικές ικανότητες που εκτιμήθηκαν ανάλογα, άσχετα αν στο τέλος είχε καταντήσει άνεργος αποκλεισμένος από τον ελληνικό στρατό - υπηρετούσε στον αγγλικό στρατό πολλά χρόνια νομίζω - ενώ προηγουμένως εργαζόταν ως ζωέμπορος για να επιβιώσει.

Το ότι είχε πάντα τάσεις ανατρεπτικού χαρακτήρα όμως, αυτό είναι αλήθεια - μάλλον από εκεί παρασύρθηκε ο Ξηρός - γι' αυτό άλλωστε κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία και ήταν η λαϊκή αγανάκτηση που τον έσωσε την τελευταία στιγμή και ο Όθωνας στη συνέχεια που όχι μόνο του έδωσε χάρη αλλά του απένειμε και τιμές.

larus audouinii

Σίγουρα έχει προκύψει επίκαιρος αν λάβω υπόψιν τελευταία το ότι τον επικαλούνται αρκετοί. Τι σχέση μπορεί να έχει η επανάσταση με την τρομοκρατία δεν μπορώ να το καταλάβω.

κώστας

Είναι γεγονός πάντως ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν διφορούμενη προσωπικότητα...

[align=justify][size=13]Η διφορούμενη προσωπικότητα δεν προκύπτει πουθενά σ' αυτά που γράφεις. Το να είσαι συγχρόνως αντιπαθής και συμπαθής δεν σε κάνει διφορούμενη προσωπικότητα· μπορεί να σε κάνει και ξεκάθαρη, αρκεί να μην συμπίπτει η αντιπάθεια με την συμπάθεια. Όχι να μην συνυπάρχει· να μην συμπίπτει. Μάλλον ήθελες να γράψεις "αμφιλεγόμενη". Σε γενικότερο πλαίσιο, ήταν τιμή για τον Κολοκοτρώνη που υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό ή ήταν τιμή για τον αγγλικό στρατό που ανέδειξε τέτοιον στρατηγικό στρατιωτικό και Έλληνα; Εγώ λέω το δεύτερο και επιπλέον λέω ότι δεν πήγε με το ζόρι, επιλογή του ήταν η προτίμηση στον αγγλικό στρατό. Δεν διάλεξε ούτε τον γαλλικό ούτε τον ρωσσικό. Και το έργο του δικαιώνει διαχρονικά τις επιλογές του.[/size][/align]
eLe

κώστας

eLe

262 Επισκέπτες, 1 Χρήστης