Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 340
  • Total: 340

Ο άνθρωπος..

Ξεκίνησε από Atma, Ιανουαρίου 02, 2005, 01:55:49 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Kriton

πιστεύω ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε όσο του επέτρεψε η βιολογική του εξέλιξη και εξελίσεται όσο του επιτρέπει η πνευματική του δημιουργία.

Πάππα πιστεύεις ότι  η βιολογική εξελιξη του ανθρώπου έει όρια η η πνευματική του δημιουργία??

Εγώ δεν πιστεύω οτι υπάρχουν όρια σε αυτό .Αρα ο ανθρωπος εξελίσεται συνέχως.ϊσως κάποτεε να υπήρξε και το μηδέν αλλά ειναι τόσο μακρινό που δεν μπορεί ποτέ πλέον να βρεθεί.

Είμαι σίγουρος ομως οτι υπαρχει μια αποδεκτή απο ολη την επιστημονική κοινοτητα για το τη ειμασταν και τη ειμαστε.Αλλά θα το ξανακοιταξω για το πώ με σιγουρια.

Θα επιστρέψω γυρω απο αυτό.

Αλλλά γνώμη μου ειναι οτι ο ανθρωπος δημιουργήται μεσα απο την εξελιξη καθώς εξελίσεται μεσα απο την δημιουργία. :P

Atma

Παπάς η απορία μου ήταν σε μια φράση, επειδή δεν κατάλαβα τι εννοείς

Αν ο βιολογικός κύκλος του ανθρώπου είχε τη διάρκεια 1ας εβδομάδας, πάλι είναι πολύ αμφίβολο κατά πόσο θα είχε δημιουργήσει την κυριαρχία του στον πλανήτη.

κουτή το ξέρω..αλλά δεν αφορούσε το αρχικό μου ερώτημα.
Σαφώς και δεν υπάρχουν αποδείξεις
σαφώς και σε τέτοια αναπάντητα ερωτήματα πιθανολογούμε
εκφράζουμε απόψεις ερευνητών σε συνάρτηση με την δικιά μας κρίση
είμαι και εγώ της άποψης ότι ο άνθρωπος προυπήρχε και εξελίχθηκε
( και πάλι με πιθανότητα μιλάω ) για να μην παρεξηγηθεί κάτι, ότι προσπαθώ να το επιβάλλω κιόλας...

Μια ομάδα ατόμων που βρισκόταν στον ''χ'' πλανήτη
έκαναν ένα ταξίδι πολλών ετών
ήρθαν στην γη
πειραματίστηκαν με μας, με τα ζώα, με την φύση
κάτι δεν τους πήγε καλά και έφυγαν...

Kriton

Επειδη ειναι λιγο αργά τώρα και εγώ αρκετά κουρασμένος θα επανέλθω αύριο να αναφέρω μια θεωρεία.

Βασικά να δώσω με περισσότερα λογια την θεωρεία που λέει η Ατμά.

Atma

Από μικρή θυμάμαι είχα απορίες εύλογες
θρησκευτικά στο χωριό μου μας έκανε ενας αρχιμανδίτης
στο κεφάλαιο περί εδέμ και μήλου
σήκωσα χέρι και ρώτησα
αφού το φίδι έρπεται πως το διέταξε ο θεός να έρπεται;
ήταν κάτι άλλο και έγινε φίδι μετά;;

η απάντηση ήταν
ψιλά γράμματα σε μεγάλα βιβλία
και με πέταξε έξω από την τάξη..

απωθημένο μου

όσοι συμμερίζονται τις απόψεις μου
και θέλουν να συζητήσουμε
θα βρίσκομαι εδώ
φιλόσοφια μεριά
είναι ήσυχα εδώ

Atma

σε λίγο θα έχετε και την θεωρία ...

Kriton

Ουπς

για μένα χτυπάει η καμπάνα.

Γράφω λοιπόν την θεωρεία σε στύλ υποθετικο.
Και λέμε

Αυτήν την στιγμή έχουμε μια αλφα εξελιξη ως πολιτισμός που οσο πρωχοράμε όλο και αυξανεται.
Φ΄τναουμε στο σημείο να έχουμε πολυ μεγαλύτερες ταχύτητες απο αυτές που εχουμε τώρα.Δηλαδή ποιό κοντά στην ταχυτητα του φωτός.

Και αποφασίζουν οι υπερδυνάμεις μας να στείλουν μια αποστολή μεγάλη στο διάστημα για να βρεί νέους γαλαξιες(κάτι που ειναι πολύ δυσκολο τώρα.

ΑΥτό θα τους παρει κάποιες δεκαδες εκαντονταδες  χρόνια.

Στο διαστημοπλοιο μπαινουν 4-5 ζευγαρια.

Ξεκιναει το μεγάλο ταξιδι και ενω ταξιδευουν ολη η νεα εξελιξει τους  μεταδιδεται απο την γη στο διαστημοπλοιο.
Και ενω κανουν παιδια και το ταξιδι προχωραει πεθαινουν και αναλαμβανει η νεα γενια.Τα παιδια τους.Και αυτο συνεχιζεται συνεχεια.

Και ενω προχωραει ετσι η κατασταση φτανουν σε εναν μακρινο γαλαξια που βρισκουν ενα πλανητη που εχει ζωη αλλα τα οντα του ειναι πολυ κατωτερα και υποαναπτηκτα.
Όταν τους βλέπουν αυτά τα οντα τους θεωρούν θεούς.

Τότε  η γηινοι να τους αποκαλεσω αρχίζουν  να κανουν πειραματα εφοσον κατεχουν την επιστημη της γενετικης για να βελτιωσουν εκεινον τον ανθρωπο και του προσφερουν και την τεχνολογια.Και αρχιζει απο εκεινη την στιγμη η εξελιξη εκεινου του πλανητη.
Οι γηινοι θαυμαζονται και τιμουνται σαν θεοί.

Πλεον ομως πρεπει να αρχισουν το ταξιδι της επιστροφής στον πλανήτη τους.

Ενώ φεύγουν αφηνουν τα αποτυπωματα τους κανοντας μεγαλεπηβολα εργα.

Μετά την φυγή τους εξακολουθειται να τους θαυμαζουν σαςν θεούς.

Η επιστρόφη ξεκινησε.

Η ζωή συνεχίζεται/

spellbound

και φυσικα ισχυει και το αντιθετο..

καποιοι ηρθαν ισως καποτε απο αλλους πλανητες στη Γη ...   και εδωσαν κατα πασα πιθανοτητα στους ανθρωπους τις γνωσεις για την επιβιωση τους (οχι τυχαιες οι ζωγραφιες σε αρκετα σπηλαια, πλασματων με 'κρανη' σαν τους αστροναυτες μας, η ακομη και καρικατουρες που εμοιαζαν πολυ με τους πυραυλους που εκτοξευσαμε στη σεληνη και αλλα σημεια του πλανητικου μας συστηματος..)

Λεω, ισως...

Atma

λουκά για να γίνει αυτό το ταξίδι των εκατομυρίων ετών
οι άνθρωποι αυτοί γενιόντουσαν και πέθαιναν μέσα στο διαστημόπλοιο
που ταξίδευαν..και είχαν λύσει και το πρόβλημα της ενέργειας και της τροφής τους.
και έφτασαν στην γη
και τους υποδέχθηκαν σαν θεούς...

Atma

Παράθεση από: "gikama"και φυσικα ισχυει και το αντιθετο..

καποιοι ηρθαν ισως καποτε απο αλλους πλανητες στη Γη ...   και εδωσαν κατα πασα πιθανοτητα στους ανθρωπους τις γνωσεις για την επιβιωση τους (οχι τυχαιες οι ζωγραφιες σε αρκετα σπηλαια, πλασματων με 'κρανη' σαν τους αστροναυτες μας, η ακομη και καρικατουρες που εμοιαζαν πολυ με τους πυραυλους που εκτοξευσαμε στη σεληνη και αλλα σημεια του πλανητικου μας συστηματος..)

Λεω, ισως...

δεν είναι μόνο οι ζωγραφιες που βρέθηκαν σε σπήλαια
αλλά και τόσο αξιοθαύμαστα έργα και πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν
από παρελθοντικούς λαούς...

Με την λέξη ίσως γράφουμε

Atma

Αν δεχθούμε την εκδοχή ότι κάποιοι εγκατέληψαν τον πλανήτη τους
γεννιέται το ερώτημα γιατί τον εγκατέλειψαν ...

δύο οι απόψεις

Η πρώτη λέει πως ξεκίνησαν κάποιοι ριψοκίνδυνοι αστροναύτες για ένα
άλλο πλανητικό σύστημα όπου είχαν σοβαρούς λόγους να πιστεύουν ότι οι κάτοικοι θα τους υποδεχόταν σαν θεούς.

Η δεύτερη ότι εμείς δεν είμαστε παρά ένας μονάχα κρίκος σε μια αλυσίδα ενός πολιτισμού, που άρχισε στο κέντρο του γαλαξία μας σε κάποιο πλανητικό σύστημα του αστερισμού του Τοξότη και ότι το << τόξο της διαθήκης>> θα αποκαλύψει πολλά περισσότερα για τον πολιτισμό αυτό σε εμάς.

Atma

ξεκίνησαν λοιπόν από τον χ πλανήτη

Μεταξύ Γης και Αφροδίτης προτίμησαν την Γη. Και οι δύο πλανήτες ήταν
ακατοίκητοι, περιβαλλόταν από νέφη πυκνά τα οποία άφηναν την επιφάνεια τους στο σκοτάδι.
Δεύτερον γιατί είχε εναν φυσικό δορυφόρο.

Οι φάσεις του σχεδίου τους ήταν έξι
και αποτελούνταν απο 2160 χρόνια η κάθε μία, που η μετάπτωση των ισημεριών  σημειώνει στον ζωδιακό κύκλο.

και αναφέρομαι στην μετάπτωση των ισημεριών
ένα φαινόμενο γνωστό από τα αρχαία χρόνια..
και κάλλιστα γεννιέται το ερώτημα
που τα ήξεραν όλα αυτά;;;

Atma

Μετάπτωση των ισημεριών είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να παρατηρηθεί σε μια ζώνη του ουρανού η οποία περιβάλλεται από την ουράνια σφαίρα.

Η ζώνη αυτή, ο ζωδιακός, διαιρείται σε 12 σημεία, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν αλλάξει ακόμα και σήμερα.
Υδροχόος, Ιχθείς, Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερος.

Επειδή ένας κύκλός δεν έχει ούτε αρχή αλλά ούτε και τέλος
οι αστρονόμοι επέλεξαν την εαρινή ισημερία ως έναρξη της κάθε χρονιάς.
Η θέση του ήλιου στο σημείο αυτό λέγεται εαρινό ισημερινό σημείο.

Ο χρόνος ανάμεσα σε δύο εμφανίσεις του ήλιου στο εαρινό ισημερινό σημείο είναι 365 μέρες, 5 ώρες, 48 λεπτά και 49,6 δεύτερα.

Αλλά η γη χρειάζεται 365 μέρες 6 ώρες, 9 λεπτά και 96 δευτερόλεπτα για
μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο.

Atma

Η διαφορά η χρονική αυτή είναι η βάση του φαινομένου που είναι γνωστό σαν μετάπτωση των ισημεριών.

έτσι εξαιτίας της ΜτΙ το ισημερινό σημείο κινείται κατά μήκος του ζωδιακού. Στην εποχή του χριστού βρισκόταν στους Ιχθείς.

Όταν βρισκόταν στον Ταύρο ήταν και η περίοδο που οι Φαραώ λάτρευαν τον Απι τον ιερό ταύρο.

Όταν πήγε στον Κριό στην Αίγυπτο λάτρευαν τον Χνουμ και τον Άμμωνα. κοκ

Ήταν άραγε ο παράγοντας τύχη υπεύθυνος για την συνέχεια του ζωδιακού συμβολισμού και ότι οι 3 αυτές θρησκείς πήραν τον Ταύρο Κριος και Ιχθείς σαν αντιπροσωπευτικά τους σύμβολα;

Atma

τελικά δημιουργηθήκαμε ή εξελιχθήκαμε;

Anonymous

εγω παλι ξερω σιγουρα οτι ο ανθρωπος ειναι προερχεται απο τις πεταλουδιτσες και απο τους ζουζουνιτσους!
αυτο ΔΕΝ ειναι αρλουμπα!!!!!!!!!!

340 Επισκέπτες, 0 Χρήστες