Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 468
  • Total: 468

Μαγεία...

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιανουαρίου 12, 2005, 12:20:38 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Atma

αν πας στο βατικανό μπορείς να βρεις αυτο που θες
και μαλιστα στο πρωτοτυπο του

χεχεχε :P

kap

Συμφωνώ ότι η μαγεία είναι στην ΖΩΗ και την Φύση, αλλά το θέμα είναι νομίζω για την μαγεία πόυ μπόρεί να ασκήσει ο άνθρωπος.

Η "μαγεία" είναι ένα εργαλείο όπως το κατσαβίδι στην ουσία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακή ή καλή τον χαρακτηρισμό θα τον δώσει κυρίως ο απότερος λόγος που κάποιοσ θα την χρησιμοποιήσει.

Πιστεύω ότι η γνώση των νόμων και των ενεργειών της φύσης και η δυνατότητα της χρησιμοποιησης τους μπορεί να δημειουργήσει φαινόμενα που μπορούν να θεωρηθούν θαύματα και οι άνθρωποι που τα έπραξαν να θεωρηθούν μάγοι. Αν για παράδειγμα κάποιος μπορεί να επέμβει σε αυτό που οι αρχαίοι έλεγα αιθέρα και η επιστήμη ονομάζει (αν θυμάμαι καλά) νετρίνια τότε έυκολα θα μπορεί να δειμιουργήσει ύλη απο το πουθενα.

Ενδιαφέρον είναι ότι οι μεγαλύτεροι μάγοι της συγχρονης εποχής (Crowley, Levi)  είχαν περίεργη κατάληξη, ό ένας πέθανε από ναρκωτικά και ο άλλος τρελλός.

Και όπως έλεγε στο spiderman, η μεγάλη δύναμη φέρνει και μεγάλη εφθύνη.

KiSSeS

Παράθεση από: "Atma"αν πας στο βατικανό μπορείς να βρεις αυτο που θες
και μαλιστα στο πρωτοτυπο του

χεχεχε :P

ξερω κουκλα μου οτι εκει ειναι "θαμενος" ολοκληρος θησαυρος γνωσεων... το θεμα ειναι ποτε θα ανοιξουν οι πορτες του υπογειου του, εαν ποτε ανοιξουν.....

:?

KiSSeS

Παράθεση από: "kap"Συμφωνώ ότι η μαγεία είναι στην ΖΩΗ και την Φύση, αλλά το θέμα είναι νομίζω για την μαγεία πόυ μπόρεί να ασκήσει ο άνθρωπος.

Η "μαγεία" είναι ένα εργαλείο όπως το κατσαβίδι στην ουσία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακή ή καλή τον χαρακτηρισμό θα τον δώσει κυρίως ο απότερος λόγος που κάποιοσ θα την χρησιμοποιήσει.

Πιστεύω ότι η γνώση των νόμων και των ενεργειών της φύσης και η δυνατότητα της χρησιμοποιησης τους μπορεί να δημειουργήσει φαινόμενα που μπορούν να θεωρηθούν θαύματα και οι άνθρωποι που τα έπραξαν να θεωρηθούν μάγοι. Αν για παράδειγμα κάποιος μπορεί να επέμβει σε αυτό που οι αρχαίοι έλεγα αιθέρα και η επιστήμη ονομάζει (αν θυμάμαι καλά) νετρίνια τότε έυκολα θα μπορεί να δειμιουργήσει ύλη απο το πουθενα.

Ενδιαφέρον είναι ότι οι μεγαλύτεροι μάγοι της συγχρονης εποχής (Crowley, Levi)  είχαν περίεργη κατάληξη, ό ένας πέθανε από ναρκωτικά και ο άλλος τρελλός.

Και όπως έλεγε στο spiderman, η μεγάλη δύναμη φέρνει και μεγάλη εφθύνη.

Καπ μου δεν ειναι μονο το θεμα οτι φερουν μεγαλη ευθυνη, ειναι και το εαν αντεχουν αυτη τη "δυναμη" που εχουν και το ποσο καλα ξερουν να την ελεγχουν. Γιατι εαν κατι τετοιο ειναι ανεξελεγκτο, τοτε μπορεις να φανταστεις το τι μπορει να προκαλεσει.

Συμφωνω απολυτα με το οτι η μαγεια ειναι κατι σαν "Εργαλειο" στα χερια καποιου που τη γνωριζει. Και σιγουρα οι προθεσεις αυτου την κατατασουν στην καλη ή κακη. Εμενα ομως, με προβληματιζει γιατι εχει επικρατησει αυτη η αποψη της κακης μαγειας (ή αλλιως Μαύρης). Εφ'οσον ολα τα πραγματα εχουν 2 οψεις, ασπρο - μαυρο, καλο - κακο, μπρος - πισω, γιατι κολλαμε μονο στο ενα? Εχω πολλους γνωστους οι οποιοι, περα του οτι αγνοουν το θεμα, το κατηγορουν κιολας. Και φυσικα οταν παω να μιλησω για κατι τετοιο, γινομαι ευκολος στοχος για τα σχολια τους.....

Atma

κκ

η μαγεία στην ζωή και στην φύση...
χμχμχμ την λέξη μαγεία όμως την χρησιμοποιώ ως επίθετο
εδώ η κις θέλει να μιλήσουμε για την μαγεία καθεαυτού.

και άτομα που στα χέρια τους έπεσε το αντίγραφο φυσικα της σολωμονικής
κάτι έπαθαν και το άφησαν στην  άκρη...

ΥΣ πάντως κκ σειρά μου να νιώσω εκπληξη με κάποια που έγραψες..
ΥΣ ανήσυχο πνεύμα;;

KiSSeS

Παράθεση από: "Atma"κκ

η μαγεία στην ζωή και στην φύση...
χμχμχμ την λέξη μαγεία όμως την χρησιμοποιώ ως επίθετο
εδώ η κις θέλει να μιλήσουμε για την μαγεία καθεαυτού.

και άτομα που στα χέρια τους έπεσε το αντίγραφο φυσικα της σολωμονικής
κάτι έπαθαν και το άφησαν στην  άκρη...

ΥΣ πάντως κκ σειρά μου να νιώσω εκπληξη με κάποια που έγραψες..
ΥΣ ανήσυχο πνεύμα;;

Αυτό το βιβλίο το ψάχνω καιρό... Αλλά το θέλω στην αγγλική. Θεωρώ ότι από τις μεταφρασεις χανεται το κυρίως νόημα... Δεν ξέρω το τι θα βρω εκεί μέσα. Ίσως αυτό μου κεντρίζει το ενδιαφέρον...

Υ.Γ.]

Atma

Εγώ που δεν το ψάχνω ξέρω που θα το βρεις χεχεχε
μπορώ να σου συστήσω μόνο το σάιτ
από κει και πέρα για να το πάρεις στα χέρια σου
θέλεις και τις κατάλληλες διασυνδέσεις...

KiSSeS

Παράθεση από: "Atma"Εγώ που δεν το ψάχνω ξέρω που θα το βρεις χεχεχε
μπορώ να σου συστήσω μόνο το σάιτ
από κει και πέρα για να το πάρεις στα χέρια σου
θέλεις και τις κατάλληλες διασυνδέσεις...

]

kap

Kisses
εδω και περίπου 1900 χρόνια η κοινωνία λείτουργεί με ένα έντονο θεοκρατικό σύστημα, αν άφηναν την "μαγεία" ελεύθερη θα έχαναν το μονοπόλειο τησ εξουσίας του κόσμου (μέσω θρησκευτικής πίστης και φόβου). Σε κοινωνίες που δεν είχαν τόσο έντονη θρησκοκρατία οι διάφορες μορφές της αναπτύχθηκαν διαφορετικά και ήταν μέρος της κουλτούρας και του πολιτισμού τους. Μέσα σε τόσους αιώνες γαλούχησης και "πλυσης εγκεφάλου" είναι λογικό να αντιδράει ο κόσμος και να το βλέπει μονόπλευρα (έτσι όπως του μάθαν).

Ατμα
Υπήρξα ανυσηχο πνεύμα, τώρα έχω κατασταλάξει σε κάποια θέματα.
Ότι ψάχνεις βρίσκεις, προσοχή στο τι ΄ψάχνεις. Αν ψάχνεις για τον χρηστό, θα βρείς τον χρηστό, αν ψάχνεις να βρείς τον βούδα θα βρείσ τον βούδα κ.ο.κ. Όταν ξεκίνησα τις αναζητήσεις μου έψαχνα να βρώ την αλλήθεια, τώρα τι βρήκα είναι άλλη ιστορία.

kap

KiSSeS

Παράθεση από: "kap"Kisses
εδω και περίπου 1900 χρόνια η κοινωνία λείτουργεί με ένα έντονο θεοκρατικό σύστημα, αν άφηναν την "μαγεία" ελεύθερη θα έχαναν το μονοπόλειο τησ εξουσίας του κόσμου (μέσω θρησκευτικής πίστης και φόβου). Σε κοινωνίες που δεν είχαν τόσο έντονη θρησκοκρατία οι διάφορες μορφές της αναπτύχθηκαν διαφορετικά και ήταν μέρος της κουλτούρας και του πολιτισμού τους. Μέσα σε τόσους αιώνες γαλούχησης και "πλυσης εγκεφάλου" είναι λογικό να αντιδράει ο κόσμος και να το βλέπει μονόπλευρα (έτσι όπως του μάθαν).

Αυτο ειναι που δεν μπορω να χωνεψω.... Η θρησκεια μας, μας θελει με ελευθερη βουληση, να ακολουθουμε τον δρομο του Θεου επειδη το θελουμε και οχι επειδη μας το επιβαλλουν... Και ο λογος που θελω και ψαχνω για τη μαγεια, ειναι καθαρα επειδη ειμαι περιεργη να μαθω τι ειναι ακριβως και οχι επειδη θελω να αλλαξω θρησκεια...

Υ.Γ.]

Atma

εγώ θα σου στείλω με μειλ την url
και κάνε τα κονέ σου εσύ :P
το ότι είσαι περίεργη το διαπίστωσα χεχε
αλλά αυτή η περιέργεια για τέτοια θέματα θέλει προσοχή..

κκ

μα φυσικά όταν ψάχνεις θα βρεις και άλλα πράματα
αλλά ψάχνω για να ικανοποιήσω το πνεύμα μου
έχοντας τις ιδεολογίες μου και τα πιστεύω μου..

KiSSeS

Atma mou se euxaristw! Perimenw mail sou... :)

xexexexe

H periergia pantou 8elei prosoxh... Oxi mono edw... ;)

SmoutS!

kap

Γειτόνισα, σε καμοία περίπτωση δεν θέλω να σου αλάξω θρήσκεία. Μόνο κάποια ερωτήματα, αφού μας θέλει με ελεύθερη βούληση τότε πώς και γιατί το "πίστευε και μη, ερεύνα" κατάντησε σε " πίστευε, και μη ερεύνα".
Η μαγεία από την άλλη δεν έχει καμοία σχέση με τν θρησκεία, πολλοί από τους Αγίους και όχι μόνο ήταν εκτός των άλλων και "μάγοι".
Και τέλος η εκλησία(χριστιανική) δεν θέλει να ακολουθούμε τον δρόμο του θεού αλλά του χρηστού, για να σε προλάβω δεν είναι το ίδιο.
Άλλο ένα θέμα που πάει μακρια και δεν θα το αναλύσω γράφοντας.

KiSSeS

Παράθεση από: "kap"Γειτόνισα, σε καμοία περίπτωση δεν θέλω να σου αλάξω θρήσκεία. Μόνο κάποια ερωτήματα, αφού μας θέλει με ελεύθερη βούληση τότε πώς και γιατί το "πίστευε και μη, ερεύνα" κατάντησε σε " πίστευε, και μη ερεύνα".
Η μαγεία από την άλλη δεν έχει καμοία σχέση με τν θρησκεία, πολλοί από τους Αγίους και όχι μόνο ήταν εκτός των άλλων και "μάγοι".
Και τέλος η εκλησία(χριστιανική) δεν θέλει να ακολουθούμε τον δρόμο του θεού αλλά του χρηστού, για να σε προλάβω δεν είναι το ίδιο.
Άλλο ένα θέμα που πάει μακρια και δεν θα το αναλύσω γράφοντας.

Καλό μου γειτονάκι, έχεις δίκιο σε αυτά που λες και συμφωνώ. Εγώ προσωπικά, είμαι της άποψης ότι οτιδήποτε ακούς θα πρέπει πρώτα να το φιλτράρεις και μετά να το ακολουθείς/πιστεύεις. Ακολουθείς αυτό που λέει η δική σου λογική και αυτό που νιώθεις. Εάν δεν έχεις δική σου κρίση και βούληση είσαι χαμένος. Δυστυχώς έτσο λειτουργεί ο κόσμος. Στην πλειοψηφία μας, ακολουθούμε αυτό που μας λένε οι άλλοι και οι πολλοί. Κι εκεί χανόμαστε και από το νόημα και από τους εαυτούς μας....

468 Επισκέπτες, 0 Χρήστες