Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 277
  • Total: 278
  • Leon

Happy place

Ξεκίνησε από zarkvilion, Φεβρουαρίου 12, 2005, 03:03:10 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

zarkvilion

Μερικοί ψυχολόγοι στις θεραπείες κυρίως σε αγχώδεις ή φοβικές διαταραχές προτείνουν στον ασθενή να δημιουργήσει στο νου του μια εικόνα ενός μέρους όπου νιώθουν ήρεμοι, ευτυχισμένοι και ασφαλείς, μακρυά από την κατάσταση που τους φέρνει δυσάρεστα συναισθήματα. Παρόμοια τακτική χρησιμοποιεί και η μέθοδος του διαλογισμού.

Έχετε στο νου σας κάποια τέτοια εικόνα, μέρος ή κατάσταση, στην οποία καταφεύγετε σε ώρες που χρειάζεστε να νιώσετε καλά;

Anonymous

ΖΑΡΚΑΔΑΚΙ,
να σου πω για την δική μου εικόνα..
Σαν γαύρος  η εικόνα που δημιουργώ στο μυαλό μου είναι ο βυθός της θάλλασας.
Που αλλού μπορείς να έχεις τόσο όμορφο θέαμα, με τα κοράλια, τα φύκια και τα άλλα πολύχρωμα ψαράκια..
Δεν παύει όμως κι εκεί να έρθει ένα πολύ μεγαλύτερο ψάρι από μένα με σκοπό να με κατασπαράξει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μου διαταράξει την όμορφη γαλήνη μου.
Όπως καταλαβαίνεις κι εκεί πάλι είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσω την εικόνα όπως θα ήθελα αρχικά.
ΔΥΣΚΟΛΟ να το καταφέρουμε αλλά όχι ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!
 ]

Anonymous

Egw fernw sto nou mou esena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :wink: Pali kokkinisa gmt.

minoraki

Παράθεση από: "rickymartin"Egw fernw sto nou mou esena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :wink: Pali kokkinisa gmt.
eeeeeeeeeeeeeeemaaaaaaaa den me akous.....ta thelei kai sena o popos sou....(pali tha kokkiniseis)....na skeptesai monon thn kalh sou kai tipota allo! etsi tha eimaste oloi hsyxoi.... :D  :D  :D
loipon kai gia na sovarefto kai na apantiso....ego se dyskoles stigmes skeptomai..ti allo? to ena kai monadiko mou to polyagaphmeno mou to oneiriko mou NAFPLIO.....einai h magikh mou polis....to hssixastirio mou....einai h polis pou, exo valei stoixima me ton eafto mou kai nomizo oti tha to kedriso, oti kapoia stigmh tha meino monima ekei! h argolida genika einai enas evloghmenos topos! oi donhseis ths einai pantote thetikes...theikes...me kanoun kai xamogelo.....ksexnao sxedon ta panta, molis to mati mou dei to mageftiko palamidi...to mpourtzi...ton argoliko kampo kai kolpo...kai mono pou grafo gia to NAFPLIO, sygkinoumai!

Anonymous

Παράθεση από: "rickymartin"Egw fernw sto nou mou esena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :wink: Pali kokkinisa gmt.

Δεν αντέχω Μάρτιν μου να σε βλέπω να κοκκινίζεις.....
Μα καλά κι εσύ τη ΖΑΡΚ βρήκες να σκέφτεσαι ]

zarkvilion

Yπάρχουν εικόνες που με ηρεμούν..
H σκέψη μιας σπηλιάς δίπλα στην θάλασσα.. το νερό μπαίνει μέσα, και η αμμουδιά εκτείνεται μπροστά για πολλά μέτρα χωρίς να βαθαίνει απότομα..
Mια καλδέρα στην μέση του ωκεανού.. αμμουδιά με λιγοστά δεντράκια και γαλάζιο νερό στο κέντρο.. κι ένα άνοιγμα απέναντι..
H πιο αγαπημένη μου εικόνα είναι της θάλασσας το βράδυ...  :)  :)  :)

Anonymous

zarkvilion

Το μυαλό σου ..συνεχώς στις γενετήσιες ορμές σου!  :twisted:
Αίσχος!  :P  :lol:  :P  :lol:  :P  :lol:  :P  :lol:  :P  :lol:

Ntama

ζαρκαδακι... πως να ταξιδεψω και γω σ'αυτό το "ευτυχισμένο μέρος"??

Anonymous

Παράθεση από: "zarkvilion"Το μυαλό σου ..συνεχώς στις γενετήσιες ορμές σου!  :twisted:

nai....
δεν λεω οχι

Αλλα εχω καλο γουστο :p

Anonymous

Παράθεση από: "gavrina"

Ti na kanw gavrina mou,    :D  :D  :D  :D  :D     Me exei magepsei :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:

zarkvilion

Παράθεση από: "Mairoula"ζαρκαδακι... πως να ταξιδεψω και γω σ'αυτό το "ευτυχισμένο μέρος"??

Μαράκι μου..μακάρι να μπορούσα να ταξιδέψω όλους όσους δεν ξέρουν τον τρόπο!  :)  Μόνο συνοδοιπόρος και καλή παρέα για τον δρόμο μπορώ να γίνω..έτσι νομίζω! Το ταξίδι ξεκινάει μέσα στον καθένα από εμάς.. 8)

zarkvilion

Παράθεση από: "KostasD33"
Παράθεση από: "zarkvilion"Το μυαλό σου ..συνεχώς στις γενετήσιες ορμές σου!  :twisted:

nai....
δεν λεω οχι

Αλλα εχω καλο γουστο :p

Γκουχ...Γκουχ... :lol:  :lol:  :lol:

zarkvilion

Παράθεση από: "rickymartin"
Παράθεση από: "gavrina"

Ti na kanw gavrina mou,    :D  :D  :D  :D  :D     Me exei magepsei :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:

Το οτι θα κατέληγα και μάγισσα..πού να το φανταστώ!!  :roll:  :roll:  :roll:
Πρόεδρε σοβαρέψου και απάντησε!  :twisted:

Anonymous

χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
Πρόεδρε τι της έταξες πάλι  ]

"  ΘΑ σε σκέφτομαι, Ζαρκαδάκι κάθε μέρα ΘΑ σε σκέφτομαι
και θα λέω τώρα ποιά που είσαι και ποιάν άλλη
ΘΑ σκέφτομαι

]ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ [/color]σε σκέφτομαι "

277 Επισκέπτες, 1 Χρήστης