Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 513
  • Total: 513

Νέο game - Αναγραμματισμένες λέξεις..

Ξεκίνησε από Atma, Μάρτιος 24, 2005, 02:29:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

[quote user="pixie" post="372469"][quote user="Nikos Apomakros" post="372457"]Ανασυγκροτισμός;[/quote]
Καλημέρα! :smile:

Και ξαναρωτώ το ίδιο πράγμα... υπάρχει η λέξη?

Γιατί από το ρήμα ανασυγκροτώ - έω, το ουσιαστικό που προκύπτει είναι ανασυγκρότηση και όχι ανασυγκροτισμός!

Αποδέχομαι το να παίζουμε σ' αυτό το παιχνίδι με όποιο βαθμό δυσκολίας επιθυμεί ο καθένας αλλά με λέξεις που υπάρχουν! Διότι εδώ η απόδοση είναι λανθασμένη. ;-)

[quote user="Nikos Apomakros" post="372460"]ΑΠΟΝΤΗΔΟΥΣ[/quote]
ΑΝΥΠΟΔΗΤΟΣ  :oops:[/quote]

Το λάθος είναι να μην παρακολουθούμε την εξέλιξη. Είτε μας αρέσει είτε όχι.
Και το ακόμη μεγαλύτερο λάθος είναι να διαφωνούμε με όσα δεν γνωρίζουμε, θεωρώντας πως η γνώση σταμάτησε σε όσα έχουμε μάθει μέχρι τώρα.

"
Ο ανασυγκροτισμός, γνωστός και ως αναδομισμός, αντιστοιχεί στην ανανεωτική πολιτική θέση και υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση πρέπει να γίνεται όργανο για ουσιαστικές αλλαγές στην κοινωνία.
"

Η απόδοση λοιπόν είναι απόλυτα ορθή και μέσα στους κανόνες του παρόντος παιχνιδιού.

Όποιος διαφωνεί; ας επικοινωνήσει με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους καθηγητές του: Σπυρίδωνα Τσιτσίγκο (Αναπλ. Καθηγητή Ψυχολογίας της Θρησκείας, Θεολογική Σχολή) και Αθανάσιο Τριλιανό (Καθηγητή της Διδακτικής Μεθοδολογίας στο Παιδαγωγικό), οι οποίοι δίνουν και τους παραπάνω ορισμούς. Και ας ζητήσει από αυτούς τα ρέστα.  :razz:

pixie, είναι ωραίο να αμφισβητούμε και να ρωτάμε. Εκτιθέμεθα όμως όταν εντελώς εγωιστικά διαφωνούμε ρητά χωρίς να μπούμε καν στη διαδικασία να ρωτήσουμε/συζητήσουμε/ αμφισβητήσουμε βρε παιδί μου! διότι τελικά, μπορεί και να μην τα ξέρουμε όλα!  :razz:  ;-)

Εγώ πάντως, δηλώνω φανατική οπαδός της ρήσης του Σωκράτη: εν οίδα, ότι ουδέν οίδα.
Εσύ;  ;-)
(Ρητορική ερώτηση. Θεωρώ πως εξακολουθείς να ψάχνεις και ν'αναζητάς. Θα το εκτιμούσα αν δεν το συνέχιζες, τώρα που έχεις ένα έναυσμα να αναζητήσεις την πηγή της λέξης. Σύμφωνοι; Σ'ευχαριστώ!).

Αυτά από μένα.

Περιμένω την επόμενη λεξούλα. Ήρθα για να παίξω. ΟΚ;  ;-)  :mryellow:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="black_velvet" post="372485"]pixie, είναι ωραίο να αμφισβητούμε και να ρωτάμε. Εκτιθέμεθα όμως όταν εντελώς εγωιστικά διαφωνούμε ρητά χωρίς να μπούμε καν στη διαδικασία να ρωτήσουμε/συζητήσουμε/ αμφισβητήσουμε.[/quote]
Νομίζω πως αυτό έκανα. Αμφισβήτησα, ρώτησα, σηκώνοντας μάλιστα τα χέρια ψηλά, αποδεχόμενη ότι δεν γνωρίζω.

Και ναι, διαφωνώ σαφώς και με τη δική σου τοποθέτηση Κωνσταντίνα αλλά και με όποιον βάζει λέξεις ειδικών όρων εξαντλώντας κάθε βαθμό δυσκολίας, λέξεις που δεν υπάρχουν καν στα συνήθη εγχειρίδια/λεξικά γραμματικών κανόνων και που χρειάζονται την υποστήριξη καθηγητών Πανεπιστημίου -  τρέχα γύρευε ψύλλους στ' άχυρα δλδ. - σε ένα απλό παιχνίδι όπου μπαίνουμε να διασκεδάσουμε.  :razz:  :lol:

Αν εγώ πχ. έδινα τη λέξη ''κονστρουκτιβισμός'' επειδή την γνωρίζω ως ζωγράφος αλλά και ο Θεόδωρος Ιωσηφίδης  Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου την υποστηρίζει επίσης γράφοντας συχνά για κοινωνικό κονστρουκτιβισμό, θα ήταν σωστό για τους υπολοίπους? Μάλλον αυτό θα θεωρούσα εγωϊστικό. ;-)

ΥΓ. Μόλις επιβεβαιώσει ο Νίκος την ορθότητα ή μη της λέξης που ανέφερα πριν, θα σου βάλω εγώ μια λεξούλα όμορφη να την ευχαριστηθείς!  :lol:  :lol:  :lol:

Nikos Apomakros

Συγνώμη, ναι το ΑΝΥΠΟΔΗΤΟΣ ήταν η σωστή λέξη.

Και είμαι σίγουρος ότι την νέα λεξούλα...
θα την "ευχαριστηθούμε" όλοι όσοι συμμετέχουμε χαχαχα.

pixie

Γειά σου, βρε Νίκο! ;-)  

Λοιπόν... λέξη, ε? Για να δούμε...   :shock: :lol:

ΑΚΡΟΝΤΟΤΚΟΠΙΣΚΕΤΚΙΣ  :mryellow:

Nikos Apomakros

pixie

Ε, δεν παίζεσαι εσύ, είσαι απίθανος!!!  :shock:  :smile:

Και να σκεφτείς ότι τη λέξη αυτή δεν την έβαλα στα σοβαρά αλλά για πλάκα περισσότερο και όχι από διάθεση να δυσκολέψουμε χωρίς λόγο το παιχνίδι, άλλωστε το δήλωσα ότι δεν συμφωνώ. Ήμουν με μια φίλη γιατρό και συζητούσαμε για ιούς και εμβόλια κι έτσι προέκυψε. :lol:

Πάντως τα συγχαρητήριά μου, με εξέπληξες ευχάριστα! ;-)

Θα βάλεις λέξη? :oops:

Nikos Apomakros

:oops:

Δεν ήταν τόσο δύσκολη πάντως. Τα ότι είχε λίγα φωνήεντα ως λέξη οδηγούσε σε ομαδοποίηση
των συμφώνων σε δυάδες και μια τουλάχιστον τριάδα. Κάπως έτσι αναγκάστηκα να κολλήσω και
τα δύο από τα τέσσερα κάπα και μετά απ' αυτό μάλλον προδόθηκε.

(Α)ΣΤΡΟΥΝΟΥΤΗΤΣΗ

pixie

Νίκο? Μήπως είσαι Αυτοσυντήρητος?  :roll:  :smile:

Nikos Apomakros

[quote user="pixie" post="372528"]Νίκο? Μήπως είσαι Αυτοσυντήρητος?  :roll:  :smile:[/quote]

κοντεύω ;)

ναι, φυσικά αυτό είναι  :evil:

pixie

Ωραία! ;-)

Συνεχίζουμε? :oops:  

ΚΗΔΑΣΠΙΜΥΕΛΟ

pixie

Εδώ κάτι? Θα προσπαθήσει κανείς?  :roll:  

Εύκολο είναι! :mryellow:

Nikos Apomakros

Δεν έκατσα να το επιβεβαιώσω με τα γράμματα. Καμπυλοειδής;

pixie