Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 490
  • Total: 491
  • Leon

ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ...

Ξεκίνησε από KiSSeS, Απριλίου 07, 2005, 01:45:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Βαθμολογητής


vasilis


vasilis


vasilis


vasilis

ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ)

vasilis


vasilis


vasilis


vasilis


vasilis


vasilis


vasilis


vasilis


vasilis

και για οποιον-α θελει περισοτερες πληροφοριες ας παει στο σαιτ www.drama.gr

vasilis

Δράμα η Διονυσιακή

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ
Από την Εθνική Θεσσαλονίκης - Καβάλας, είσοδος μετά από τη γέφυρα του Στρυμόνα με κατεύθυνση τη Δράμα.


ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Στο ολοκαίνουργιο Hotel Kouros (3ο χλμ. Δράμας-Καβάλας, τηλ. 2521 057200-203, φαξ: 2521 025800). Στο Hotel Xenia (μέσα στην πόλη της Δράμας, τηλ. 2521 033195-196).


ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

Στο Μπέρδεμα των Γεύσεων (τηλ. 2521 047333) που είναι ονομαστό για την αστακομακαρονάδα και την κουζίνα του από τον θαλάσσιο πλούτο.

Στον Λούκουλο (τηλ. 2521 021200) για πλουραλισμό νόστιμων κρεατο-προτάσεων. Σερβίρουν σε μια τεράστια σάλα, στις φαρδιές βεράντες και στην αυλή με θέα στο σιντριβάνι, τη λίμνη με τις πάπιες και στο βάθος τη φωτισμένη πόλη.

Στο Νησάκι (τηλ 2521 032510) στον παραδοσιακό συνοικισμό της Αγίας Βαρβάρας, μέσα στο πάρκο της Δράμας, όπου τα νερά των πηγών σχηματίζουν λιμνούλες και οι ιτιές ρίχνουν "κλαίουσες" τα κλαδιά τους σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Στην ταβέρνα Καπηλειό στην έξοδο της πόλης προς το Μικροχώρι (τηλ 2521 046055) με πιάτα από εξαιρετικά κρέατα σούβλας και σχάρας


ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ


Την πόλη της Δράμας

Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Φαλακρό έχει διάσπαρτα νεοκλασικά κτίρια και κάποια εναπομείναντα μουσουλμανικά μνημεία. Ο ελληνιστικός τάφος, τα βυζαντινά τείχη και οι ναοί της Αγίας Σοφίας και των Ταξιαρχών παρουσιάζουν ενδιαφέρον Απαραίτητη και η επίσκεψη του παραδοσιακού συνοικισμού της Αγίας Βαρβάρας με τις πηγές.


Τις λίμνες

Οι τεχνητές λίμνες στα Λευκόγεια και στους Ποταμούς, στο φράγμα Θησαυρού είναι ιδανικές για ερασιτεχνικό ψάρεμα. Στη Μικρομηλία υπάρχει το μοναδικό στη χώρα μας αυτοφυές δάσος σημύδας.


Το Δάσος της Ελατιάς

Πανέμορφο, πυκνό δάσος σε αλπικό-μεσοευρωπαϊκό τοπίο, στην οροσειρά της Κεντρικής Ροδόπης, περισσότερο γνωστό ως Καράντερε. Πεύκα και οξιές στέκονται δίπλα στις πελώριες και σπάνιες ερυθρελάτες


Την Καλή Βρύση

Τις μέρες των Θεοφανίων στο χωριό Καλή Βρύση Δράμας γιορτάζονται τα Μπαμπούγερα που οι λαογράφοι θεωρούν καθαρά Διονυσιακό δρώμενο


Το σπήλαιο Αλιστράτης

Εντυπωσιακό σπήλαιο με μεγάλες αίθουσες και τεράστιους σταλακτίτες. Το συνολικό μήκος των γνωστών διαδρομών φτάνει τα 3 χλμ.


Το σπήλαιο Μααρά

Γνωστό για τους χρωματιστούς σταλακτίτες του, σπήλαιο, στα δυτικά της Δράμας.

Την ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης

Βυζαντινό μοναστήρι σε μια θαυμάσια τοποθεσία ψηλά στο Παγγαίο, σε υψόμετρο 753 μ. Η Αχειροποίητος εικόνα της Παναγίας αποτελεί πόλο έλξης πιστών.


Τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Οι ανασκαφές στη θέση της αρχαίας πόλης και στα περίχωρα, απεκάλυψαν ίχνη της Εγνατίας οδού, την περίφημη ρωμαϊκή αγορά, το γνωστό αρχαίο θέατρο και πλήθος οικοδομημάτων.


Την Κοιλάδα του Νέστου

Την αποκαλούν και Θρακικά Τέμπη γιατί ο ποταμός κυλά ανάμεσα σε τοπία απίστευτης ομορφιάς. Υπάρχει ένα ειδικό τουριστικό τραίνο που ξεκινά από τη Δράμα και φτάνει στη Ξάνθη διασχίζοντας αυτόν τον μαγευτικό παράδεισο.


Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού


ΔΡΑΜΑ, ΠΑΓΓΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Τα σημεία της Διονυσιακής λατρείας στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολλά, το Παγγαίο όμως θεωρείται ένα από τα κέντρα της. Βουνό πανάρχαιο, είναι τυλιγμένο με μύθους, μυστήρια και λατρείες. Ο Διόνυσος δεν γεννήθηκε εδώ, έζησε όμως στο σκοτεινό και μυστήριο αυτό βουνό. Και η μυθολογία έχει να μας διηγηθεί πολλές ιστορίες που εξελίχθηκαν στις πλαγιές του. Εδώ οι Μαινάδες κατασπάραξαν τον άτυχο Ορφέα. Εδώ διαδραματίστηκε και ο τραγικός μύθος του Λυκούργου, του βασιλιά των Ηδωνών (μιας από τις κύριες θρακικές φυλές που ζούσαν στην περιοχή). Ο Λυκούργος λοιπόν, απερίσκεπτα και αλαζονικά εναντιώθηκε στη λατρεία του Διονύσου. Επιτέθηκε στις Βάκχες της ακολουθίας του και απείλησε τη ζωή του θεού. Όπως ήταν αναμενόμενο, η οργή του Δία ήταν τρομερή και έφερε την τιμωρία. Ο βασιλιάς τυφλώθηκε και δεν άργησε να πεθάνει, κλεισμένος από τον Διόνυσο σε μια σπηλιά, στο Παγγαίο. Μια άλλη παραλλαγή του μύθου μας λέει ότι ο Διόνυσος τρέλανε τον Λυκούργο και τον έβαλε να κατακρεουργήσει τον ίδιο του τον γιο με τσεκούρι, νομίζοντας πως κλαδεύει αμπέλι. Ύστερα από αυτό οι Ηδωνοί, για να εξευμενίσουν τον Διόνυσο και να επαναφέρουν τη γονιμότητα που είχε χαθεί, έδεσαν τον βασιλιά στο βουνό τους, το Παγγαίο, όπου άγρια άλογα τον κατασπάραξαν.

490 Επισκέπτες, 1 Χρήστης