Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 600
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

ΘΑΝΑΤΟΣ

Ξεκίνησε από Evitaki, Απριλίου 13, 2005, 11:07:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

chriastina

Εγώ ΄΄παιδιά΄΄ ασπάζομαι εκείνη την θεωρία που λέει πως όλα δεν τελειώνουν εδώ,αλλά και πως ερχόμαστε εδώ για να μάθουμε και να συμπληρώσουμε τις εμπειρίες μας με τελικό σκοπό να επιστρέψουμε στην ΑΡΧΗ ολοκληρωμένοι.(για τους πονηρούς, η λέξη ΄΄εμπειρία΄΄ καμία σχεση με sex!)Κάτω από αυτό το σκεπτικό βλέπω τον θάνατο ως μετάβαση σε επόμενο στάδιο, άλλοι θα το έλεγαν επίπεδο.Θέλω όμως να προλάβω εκείνους που θα σκεφτούν οτιδήποτε έχει σχέση με την αφαίρεση ζωης.
Άλλο είναι να περνάω σε επόμενο επίπεδο όταν ο βαθμός της εξέλιξης μου έχει φτάσει σε εκείνη την κατάλληλη στιγμή και άλλο να ΄΄επισπεύσω΄΄ την μετάβαση, σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση δεν μιλάμε για εξέλιξη,άνοδο αλλά μάλλον για μέγιστη πτώση.

balland

αν δεν κανω λαθος αναφερθηκε οτι ερχομαστε για να μαθουμε κ να συμπληρωθουμε..
θα διαφωνισω σε αυτο..
αν ειναι ετσι τοτε τοσοι μεγαλοι ανθρωποι (στο μυαλο) που εχουν φυγει
απο την ζωη οσα χρονια υπαρχει πολιτισμος,θα επρεπε να ειχαν πιασει το νοημα κ να το ειχαν μεταδωσει κ σε μας..
τοσα αναπαντητα ερωτηματα θα ειχαν απαντηθει..
κ το κυριοτερο θα μας ειχαν πει που παμε οταν πεθαινουμε
κ αν γυρναμε καλυτεροι η οχι..

(αν το εχασα το θεμα με συγχωρειτε)

Enia

Ballandάκο, τι λες καλό μου εκεί?  :roll:  :roll:  :roll:

Χμ... Η χριστίνα προφανως μιλάει για το πως ο καθένας μας ξεχωριστά διανύει μία δικιά του πορεία και μαθαίνει και γίνεται καλύτερος άνθρωπος (αναφερόμαστε ξανά στο 'άνω θρώσκω')...
αυτό όμως βρε βαλλάντιε δεν έχει να κάνει με την εξέλιξη του κοινωνικου συνόλου, ούτε με τη συλλογική εξέλιξη των ανθρώπων σαν είδος... οκ, ίσως μόνο έμμεσα, γιατί μακροπρόθεσμα σαφώς έχουμε καλύτερη... ή ίσως απλώς διαφορετική?! χμμ.. ας πούμε 'εξελιγμένη' αντίληψη σαν σύνολο... βλέπε την εξέλιξη τόσο των ιδεών όσο και των επιστημών :roll: αλλά πάντως σίγουρα αυτό δεν γίνεται άμμεσα! το ότι κάποιος από εμάς καταφέρνει και 'μαθαίνει' δεν σημαίνει ότι και ο διπλανός του είναι έτοιμος να το μάθει επίσης! οι 'μεγάλοι άνθρωποι' στους οποίους αναφέρεσαι balland μπορεί και να το είχαν πιάσει το νόημα... εσύ όμως. -και ο καθένας από εμας- τι επιδιώκουμε και τι καταφέρνουμε σ'αυτή την πορεία που λέγεται ζωή?
η γνώση είναι κάτι που την κατακτάς, δεν σου δίνεται...
γι'αυτο και έχει στον εαυτό του πρώτα χρέος ο καθένας μας ξεχωριστά να γίνει 'όσο καλύτερος άνθρωπος μπορεί'...

(χεχεχε, τι ωραία που τα είπα πάλι! :D καλή εκπαιδευτικός δεν θα γίνω!? :D :P )

giorgos k

Παράθεση από: "evita_79"Η πρώτη μου επαφή με τον θάνατο ήταν όταν ήμουν 7 ετών,όταν έχασα τον μπαμπά μου.Ξαφνικά διαπίστωσα μετά από τόσα χρόνια οτι όλα είναι μάταια κάποτε όλοι θα παιθάνουμε.Αυτό το κάποτε είρθε πολύ νωρίς για τον δικό μου άνθρωπο.Γιάτι όχι όμως κ για μένα???Μύπως εγώ ήμουν καλύτερη?Γιάτι σε μένα να αξίζει διαφορετίκη τύχη?Η σκέψη μου καλπάζει με γρύγορους ρυθμούς κ η ζωή με τα δικά μου μάτια μοιάζει λίγη κ εύθραστη.Συνήθως όταν κάποιος φοβάται,υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσει τους φόβους του ή τους αποφεύγει συστηματικά προσπαθώντας να βρίσκεται μακρυά από όλα όσα τον τρομάζουν ή τους αντιμετωπίζει κατα μέτωπο.Ολα τόσο κενά κ ανούσια.Κανένας τους δεν έχει σκεφτεί,ότι αύριο μπορεί να μην υπάρχει πια θά-να-τος τρείς συλλαβές που συμαίνουν το τέλος κ μετά?Τι γίνεται μετά?Ο κόσμος συνεχίζει να διασκεδάζει,να γελάει,να κλαίει,να κάνει οικονομίες,να δουλεύει.Ο θανατός μου δεν θα αλλάξει κανενός την ζώη ίσως στεναχωρήσει μερικούς αλλά την ζωή τους δεν πρόκειται να την αλλάξει....

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ
βρε εβιτααααα!!!τι θεμα ειναι αυτο????ακου τι λεω !ο θανατος δεν ειναι τιποτα!η ζωη ειναι πολλα!!!!εως να τα τιναξουμε ασ την γλεντισουμε την πουτανα!!!να πινουμε και κανα ποτηρακι για αυτους που εφυγαν προορα,αυτα!!!χαμογελαστε !!!!ειναι μεταδοτικο!!!

PoiSoN_GiRL

χαχαχαχαχα ! Να και μια διαφορετικη - χαρουμενη - αισιοδοξη αντιμετωπιση του θεματος !! αντε στην υγεια μας .. να ζησουμε να τους θυμομαστε που λεω κι εγω !!!  :lol:  :P

Evitaki

παντα τους θυμασαι....
το θεμα ειναι να μην μεινεις εκει πισω στο παρελθον..........
εξαλλου λενε αλοιμονο σε αυτους που μενουν

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ..............

PoiSoN_GiRL

Εβιτακι μου .. κραταμε παντα την αναμνηση και προχωραμε μπροστα .. Η ζωη συνεχιζεται και δεν αξιζει να την χασουμε .. ουτε να χαθουμε και να μεινουμε εκει .. στο παρελθον ..

Ntama

Ο,τι αγαπώ πιο πολύ...

Η υπαρξή μου όλη...

Πήγε στο θάνατο... αλλά καπού εκεί δεν τα βρήκαν... και γύρισε πίσω...

Τον νίκησε τον θάνατο...

Ολοι μας μπορούμε να νικήσουμε τον θάνατο... κι'αν όχι ουσιαστικά... μπορούμε πάντα να τον νικήσουμε με το μυαλό μας...

Γιατί το μυαλό μας είναι πιο δυνατό... και το μεγαλύτερο μας όπλο... για να νικούμε πάντα το ΘΑΝΑΤΟ...

freak

Παράθεση από: "Enia"Kap, αν και σε συμπαθώ θα με κάνεις να σε βαρέσω με αυτά που λες!!  :evil:
Μόνο με ζόμπι δε έχει να κάνει η όλη κουβέντα, το ξέρεις και δεν συνεχίζω...

Απλώς βρε παιδιά... πως να το κάνουμε... το να πιστεύεις σε ένα θεό, σε μια ανώτερη δύναμη, σε κάτι πάνω από εσένα.. είναι από μόνο του και παρηγοριά και λύτρωση...
Είτε πιστεύεις στην μετά θάνατο ζωή, είτε πιστεύεις στην μετενσάρκωση, είτε απλώς πιστεύεις στα πνεύματα, τουλάχιστον έχεις κάτι να σε στηρίζει! Αυτό που εγώ -για μένα προσωπικά- δεν μπορώ και -στους άλλους- δεν καταλαβαίνω, είναι πώς μπορείς να παραδέχεσαι το τίποτα...
Οκ, πεθαίνουμε.. και μετά?.. τίποτα?! Όχι.. αυτή η σκέψη είναι υπερβολικά αρνητική για μένα. Ξέρω πως τώρα υπάρχω. Άρα και θα υπάρχω.. (Όπως και υπήρχα). Ίσως σε άλλη μορφή, αλλά τπτ δεν χάνεται... Το είπε και ο Λαβουαζιέ!  :wink:

kairos den einai na spaseis ta desma sou k na pisteyeis sthn parhgoria k sthn lytrwsh mesw tou eaytou sou k oxi mesw kapoias anwteras dynamhs pou opws 8es thn pla8eis k thn onomazeis?
einai pio parhgoro to oti 8a antamoif8eis meta8anatia k pws yparxei kapoios ekei pshla pou se prosexei? 8a basanizesai me elpida na antamoif8eis apo kapoion fileysplaxno pou oso zouses htan toso egwisths wste se dokimaze synexeia? k pws pisteyeis se kati otan mesw ths paradoxhs "Απλώς βρε παιδιά... πως να το κάνουμε... το να πιστεύεις σε ένα θεό, σε μια ανώτερη δύναμη, σε κάτι πάνω από εσένα.. είναι από μόνο του και παρηγοριά και λύτρωση..." katanoeis thn anyparksia tou?

egw pali ton 8anato ton dexomai ws fysiologikh katalhksh ths zwhs k den katalabainw giati toso megalh fasaria gyrw apo to 8ema. nai 8a fygoun agaphmena mas proswpa k 8a mas leipsoun. 8a afhsoun megalo keno sthn zwh mas. aytos o xamos 8a mas ephreasei me xilious dyo tropous k isws merikous na tous stigmatisei. alloi 8a synel8oun alloi pali oxi. to katanow ayto. alla etsi einai h zwh. oso pio grhgora to syneidhtopoihsoume toso pio wraia 8a thn zhsoume. kalytera na 8ymomaste aytous pou fygane k na xairomaste pou tous zhsame oso tous zhsame para na klaime pou fygane. allwste to prwto den proypo8etei oti den lypasai pou xa8hkan alla pws xairesai poy yphrksan. O 8anatos einai mia bebaiothta, to prwto dwro k isws k to monadiko sigouro pou kanoume sta paidia mas otan genniountai.

Enia

bre kwstantine mou, den diafwnw mazi sou se kati epi ths ousias, eidika sthn deuterh paragrafo...
e3alou den eipa egw tpt gia meta 8anaton antamoibh, oute gia dokimasia. me exeis dei pote na skubw to kefali kai na lew 'ok, xtupa'?  8)

isws einai ligo idioru8mos o tropos pou pisteuw sthn moira... (polu prosfata anakalupsa oti einai h idia idea pou pernaei kai h Oracle sto Matrix!!) oti dhladh na men to mellon einai prodiagegrammeno, oi epiloges mas mporei na einai gnwstes, alla tautoxrona emeis eixame thn eleu8eria boulhshs kai exoume kanei parei autes tis apofaseis monoi mas... (kai opws eipe kai h Oracle, o skopos einai na katalabeis to giati ekanes thn sygkekrimenh epilogh!... axem...  :roll: )

mono 'desma' den einai to na pisteueis se kati allo apo ton eauto sou. to 8ewrw an8rwpinh anagkh na bazeis kati pio panw apo esena... na kaneis pra3h to 'kat'eikona kai ka8'omoiwsh'... akoma ki an auto to kati anwtero einai aplws h probolh tou swstou -gia sena- an8rwpou kai prospa8eis na gineis o kaluteros eautos sou... auto ennow parhgoria kai lutrwsh.. to na 3ereis oti uparxei mia anodikh poreia, mia e3eli3h... elpida kai aisiodo3ia.

3ekolla twra to mualo sou, den einai oloi oi pistoi '8rhskolhptoi' :P
:)

balland

Παράθεση από: "Enia"Ballandάκο, τι λες καλό μου εκεί?  :roll:  :roll:  :roll:

Χμ... Η χριστίνα προφανως μιλάει για το πως ο καθένας μας ξεχωριστά διανύει μία δικιά του πορεία και μαθαίνει και γίνεται καλύτερος άνθρωπος (αναφερόμαστε ξανά στο 'άνω θρώσκω')...
αυτό όμως βρε βαλλάντιε δεν έχει να κάνει με την εξέλιξη του κοινωνικου συνόλου, ούτε με τη συλλογική εξέλιξη των ανθρώπων σαν είδος... οκ, ίσως μόνο έμμεσα, γιατί μακροπρόθεσμα σαφώς έχουμε καλύτερη... ή ίσως απλώς διαφορετική?! χμμ.. ας πούμε 'εξελιγμένη' αντίληψη σαν σύνολο... βλέπε την εξέλιξη τόσο των ιδεών όσο και των επιστημών :roll: αλλά πάντως σίγουρα αυτό δεν γίνεται άμμεσα! το ότι κάποιος από εμάς καταφέρνει και 'μαθαίνει' δεν σημαίνει ότι και ο διπλανός του είναι έτοιμος να το μάθει επίσης! οι 'μεγάλοι άνθρωποι' στους οποίους αναφέρεσαι balland μπορεί και να το είχαν πιάσει το νόημα... εσύ όμως. -και ο καθένας από εμας- τι επιδιώκουμε και τι καταφέρνουμε σ'αυτή την πορεία που λέγεται ζωή?
η γνώση είναι κάτι που την κατακτάς, δεν σου δίνεται...
γι'αυτο και έχει στον εαυτό του πρώτα χρέος ο καθένας μας ξεχωριστά να γίνει 'όσο καλύτερος άνθρωπος μπορεί'...

(χεχεχε, τι ωραία που τα είπα πάλι! :D καλή εκπαιδευτικός δεν θα γίνω!? :D :P )

δεν καταλαβα την τυφλα μου απο οτι ειπες
αλλα δεν φταις εσυ...
απλα μην μου μιλατε επιστημονικα βρε σεις..
αγραμματος ανθρωπος ειμαι . .  :roll:

Enia

:roll: masta...

@@ ekpaideutikos... an einai egw na ta lew kai mono egw na ta katalabainw sw8hkame.. :(

epifulassomai na epanel8w....

chriastina

balland
δεν είναι τόσο δύσκολο, μην κολλάς στις σκέψεις σου και άσε τις λέξεις να σου μιλήσουν,θα καταλάβεις να το δεις...............

freak

Παράθεση από: "Enia"bre kwstantine mou, den diafwnw mazi sou se kati epi ths ousias, eidika sthn deuterh paragrafo...
e3alou den eipa egw tpt gia meta 8anaton antamoibh, oute gia dokimasia. me exeis dei pote na skubw to kefali kai na lew 'ok, xtupa'?  8)

isws einai ligo idioru8mos o tropos pou pisteuw sthn moira... (polu prosfata anakalupsa oti einai h idia idea pou pernaei kai h Oracle sto Matrix!!) oti dhladh na men to mellon einai prodiagegrammeno, oi epiloges mas mporei na einai gnwstes, alla tautoxrona emeis eixame thn eleu8eria boulhshs kai exoume kanei parei autes tis apofaseis monoi mas... (kai opws eipe kai h Oracle, o skopos einai na katalabeis to giati ekanes thn sygkekrimenh epilogh!... axem...  :roll: )

mono 'desma' den einai to na pisteueis se kati allo apo ton eauto sou. to 8ewrw an8rwpinh anagkh na bazeis kati pio panw apo esena... na kaneis pra3h to 'kat'eikona kai ka8'omoiwsh'... akoma ki an auto to kati anwtero einai aplws h probolh tou swstou -gia sena- an8rwpou kai prospa8eis na gineis o kaluteros eautos sou... auto ennow parhgoria kai lutrwsh.. to na 3ereis oti uparxei mia anodikh poreia, mia e3eli3h... elpida kai aisiodo3ia.

3ekolla twra to mualo sou, den einai oloi oi pistoi '8rhskolhptoi' :P
:)

den anafer8hka se kamia anagh 8rhskolhpsias. eipes gia pisth se 8eo, anwterh dynamh k ayto sxoliasa. to oti gia emena den yfistatai anagh tetoias pisths. k akribws epeidh egw den exw tetoia anagh, opws k polloi alloi pou gnwrizw, den 8ewrw thn pisth ston 8eo/anoterh dynamh ws an8rwpinh anagh alla ws proswpikh epilogh. An 8es na syzhthsoume to poso syneidhth einai h aporipsh tou 8eou h h pisth se ayton einai allo 8ema.
Otan pisteyeis se kati pio panw apo esena opws px se mia organwmenh 8rhskeia bazeis desma ston eayto sou, akolou8ontas tous sygekrimenous kanones ths 8rhskeias pou dialekses. Den 8ewrw oti einai to monadiko systhma kanonwn pou akolou8ei kaneis, gia na mhn parekshgh8w. Oloi mas analogws tis epiloges mas akolou8oume kapoies epitages.
Ayto to "anwdikh poreia" pou perigrafeis ws protypo den diafwnw. Polloi noiw8oun thn anagh na exoun protypa gia tous logous pou perigrafeis. To katalabainw.
Telos sthn moira den pisteyw ka8olou. Den 8ewrw oti yparxei kati prodiagegrammeno. To oti h zwh mou den einai ka8ara apotelesma ths boulhshs mou to kserw k to dexomai. Oxi mono logw twn organwmenwn domwn ths koinwnias, px ekpaideysh, ergasia klp pou pote den rwth8hka gia thn yparksh tous k gia to an epi8ymw na symmetasxw alla k logw ths ka8hmerinhs yparksews mou mesa se mia ''organwmenh'' koinwnia k twn allhlepidrasewn me ta melh ths, h epiroh tou ka8enos poikilei analoga me thn 8esh/dynamh tou.

freak

pisteyw loipon sthn aproblepth an8rwpinh symperifora/boulhsh pou sterei ka8e dynatotha teleologias, pera kapoiwn genikeysewn h ypo8esewn, k oxi sthn moira.

461 Επισκέπτες, 1 Χρήστης