Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 265
  • Total: 265

ανάμεσα σε δύο κόσμους

Ξεκίνησε από kap, Μαΐου 12, 2005, 12:41:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kap

Εναλλάκτικός τίτλος: παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο κόσμους

Όλοι λίγο πολύ ζούμε ανάμεσα σε δυο κόσμους, τον κοινωνικό και αυτόν που χαϊδευτικά αποκαλούμε "η κοσμάρα μας".
Σε περίπτωση που η κοσμάρα μας δεν έχει μεγάλες διαφορές απο αυτή του κοινωνικού κόσμου που επικρατεί, τότε δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις επαφές με τους συνανθρωπους μας και την κοινωνία, μια και το χάσμα που πρέπει να καλυφτεί είναι σχετικά μικρό.
Το πρόβλημα είναι όταν η διαφορά αυτών των δυο κόσμων είναι τεράστια και όταν αρχίσεις να μιλάς για τον κόσμο σου το λιγότερο που θα σε θεωρήσουν είναι "παράξενος" αν όχι τρελό για δέσιμο. Θα μου πείτε τώρα ότι δεν πρέπει να φοβόμασται να αποκαλύψουμε τον εαυτό μας και αλλά τέτοια αλλά από την άλλη σε κάποιες ίσως ακραίες περιπτώσεις αυτο μπορεί να σημαίνει τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Δύσκολα μου έβαλα πάλι :lol:

Και ας υποθέσουμε ότι είσαι σε μια τέτοια ακραία κατάσταση τι κάνεις? ειδικά όταν είσαι με έναν άνθρωπο που θέλεις να του πεις την αλήθεια αλλά ξέρεις ότι αν το κάνεις θα απομάκρυνθεί πιθανότατα μην αντέχοντας το παράξενο της κατάστασης.

minoraki

hello again dear  kap! καλο το θεμα που εβαλες.....νομιζω οτι ολοι λιγο πολυ, ζουμε στην "κοσμαρα" μας.....και δεν ειναι κακο αυτο.....μας βοηθαει να "γεμιζουμε" τις μπαταριες μας και να γινομαστε δυνατοτεροι για να υπερπηδαμε τις αντιξοοτητες της ζωης μας! νομιζεις οτι θα δυσκολευοσουν να συμβιωσεις με εναν συντροφο που θα ζουσε στον κοσμο του? μεσα στα πλαισια της λογικης νομιζω πως οχι.....πολλες φορες χρειαζεται και αυτο.....οταν σφιγγουν πολυ τα πραγματα, θελω να απομονωνομαι.....να παιρνω δυναμεις και να προχωρω......αυτα για τωρα φιλτατο καπακι.....θα επανελθω! φιλικωτατα!

riaghul

Tωρα τι να πω??
Με μπερδεψες kap...
Δεν καταλαβαινω γιατι να ζουμε σε δυο κοσμους..
Και η αναλυση που εδωσες ..δεν με βοηθα.."παγιδευμενος
σε δυο κοσμους"...μα γιατι..??
Κρινοντας απο τον εαυτο μου παντα..
Λεω πως ειμαι σε ενα κοσμο..
Αυτο μπορει να μεταφραζεται οτι ειμαι "στη κοσμαρα μου"
μπορει και να ειμαι  μονο στο κοσμο της κοινωνιας...δηλαδη?
Α μπα!! δεν νιωθω διχασμενη...
Ναι , μπορει να θελω να απομονωθω..αλλα αυτο δεν σημαινει
οτι θελω να παρουσιασω αλλο εαυτο...
Ισως ....και να ειμαι και να φαινομαι μονιμα "στη κοσμαρα μου"
Αληθινος να εισαι , αγαπητε μου..
Αυτος που νιωθεις..
Γιατι δηλ. θα πρεπει να εισαι καπως αλλιως..
(Μου θυμισες μια φορα που μου ζητηθηκε να δωσω ενα βιογραφικο
για να γραφει στην ανακοινωση μιας ομιλιας οπου ειχα κληθει να κανω..
Θυμωσα λιγο..και λεω"Για το θεμα που μου ζητησατε να πω..πειτε οτι απο ..χ ..χρονων πειρα το ξερω καλα..Ειναι αναγκη να γραψετε και ολοκληρο βιογραφικο?"...-Μα ετσι συνηθιζεται..λενε..)
Εννοειται οτι δεν το εδωσα...
Να εισαι αυτος που εισαι , καλε μου kap...
Να ξερεις τι ζητας απο τον εαυτο σου..και οι πραξεις σου να
παρουσιαζουν αυτο που περιμενεις απο τους αλλους...
Οσο και απο αναγκη να κανεις μια δουλεια..δεν μπορεις να διχαστεις με
τον εαυτο σου..με αυτα που ΕΣΥ εχεις θεσει ως αρχες σου..αλλα μην τις υποτιμησεις ΕΣΥ  πρωτος ΠΟΤΕ...(εχω κανει πολλες δουλειες..και παντα προσπαθουσα να βρω κατι που θα με κρατησει εκει.χωρις να προδιδω
τον εαυτο μου, τις βασικες αρχες μου, εμενα)
Μπορει η εμφανιση ..να ακολουθει καποια "πρεπει" του χωρου δουλειας..
αλλα να διχαστεις ψυχικα...δεν νομιζω να επιβαλλεται
Εκτος κι αν ειναι κατι που δεν μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη..
(κρατω και μια "πισινη" βλεπεις??)
 :)

balland

Παράθεση από: "riaghul"Μπορει η εμφανιση ..να ακολουθει καποια "πρεπει" του χωρου δουλειας..
αλλα να διχαστεις ψυχικα...δεν νομιζω να επιβαλλεται
Εκτος κι αν ειναι κατι που δεν μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη..
(κρατω και μια "πισινη" βλεπεις??)
 :)

δεν αλλαζω "την κοσμαρα μου" με τπτ!!!!!
μονο στο θεμα εμφανισης στην εργασια κ αυτο για λογους επιβιωσης...

minoraki

νομιζω οτι το να θελουμε καποια στιγμη την απομονωση, επιβαλλεται.....δεν βλεπω πως αλλιως θα μπορουσαμε να μαζεψουμε λιγο τις δυναμεις μας.....να βρεθουμε μονοι με τον εαυτο μας.....πολλες φορες επιδιωκω αυτη την απομονωση.....τωρα εαν καποιοι θελουν αυτη μας την αναγκη να την ονομαζουν "κοσμαρα".....ειναι δικο τους προβλημα!
αλλα kap οπως ειπε και η φιλτατη ria, δεν νομιζω οτι θα πρεπει να αισθανομαστε φυλακισμενοι σε δυο κοσμους!

kap

1ον) Ας υποθέσουμε ότι ο κοινωνικός κόσμος είναι αύτος που χρησιμοποιούμε για τις κοινωνικές μας επαφές και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.

2ον) Ας υποθέσουμε ότι η αναφερώμενη κοσμάρα μας είναι αυτή που χρησιμοποιούμε για να εξελίξουμε την προσωπικότητα μας και. λίγο πολύ όπως είπε και το Μινοράκι "να απομονωθούμε για να μαζέψουμε δυνάμεις".

Αυτό που ήθελα να επισημάνω, κατά πάσα πιθανότητα, είναι την δυσκολία του ατόμου να επικοινωνίσει με τους γύρω του ή με τον εαυτό του όταν δεν δουλεύει με ισορροποία και στους δυο κόσμους. Όταν, δηλαδή, είναι αποροφημένος στον ένα από τους δύο, απο αυτή την σκέψη βγαίνεί και το "παγιδευμένος"

PoiSoN_GiRL

Θα συμφωνησω κι εγω με την αποψη περι ''ενος κοσμου''
Δεν μπορω να φανταστω οτι το κοινωνικο μου προφιλ θα μπορουσε να απεχει απο το προσωπικο μου .. Και στις δυο περιπτωσεις ειμαι αυθορμητη, αληθινη και ποτε μα ποτε απολυτη για τιποτα, παντα διαλλακτικη και συζητησιμη .. Και στις δυο περιπτωσεις βγαζω τα ''θελω'' μου προς τα εξω , δειχνω τις φοβιες μου, τις ευαισθησιες μου, τον χαρακτηρα μου με λιγα λογια. Δεν ξερω αν ειμαι εντος ή εκτος του θεματος ..  :roll:

kap

Μέσα είσαι Ποϊζονάκι.
Δεν διαφωνώ για τον ένα κόσμο αλλά μου ήρθε να αναλύσω πιο εξειδικευμένη κατάσταση.

PoiSoN_GiRL

χαιρομαι που δεν ειμαι παλι αλλου !! λοοοολ εχω ταλεντο -τρομαρα μου- στο να παταω αλλου κι αλλου να βρισκομαι !
 :lol:  :lol:

fotios k.

[size=24]OTAN MIA ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΙΚΟΝΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ,ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ..... FTK. :idea:

265 Επισκέπτες, 0 Χρήστες