Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 268
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 251
  • Total: 251

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουνίου 07, 2005, 03:12:48 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Μετά από κάτι τραγικό που μου συνέβη...

Εκατσα και σκέφτηκα πολλά...

Τελικά φταίμε εμείς οι άνθρωποι για το όταν συμβαίνει κάτι...

Η μήπως φταίνε οι κακές στιγμές??

:roll:  :roll:  :roll:  :roll:

Σκέψου... και πες μου την γνώμη σου...

moon-fairy

den nomizw oti ftaine oi anthrwpoi gia to otidhpote pou symvainei kapoia pragmata einai sta xeria mas kapoia alla oxi alla kai oi kales kai pio polu oi kakes stigmes sthn zwh mas mas kanoun synhthws kaluterous anthrwpous kai pio wrimous. :wink:

Ntama

moon-fairy

συμφωνώ μαζί σου...

Οι ανθρωποι είναι άνθρωποι... με χιλιάδες προτερήματα και ελαττώμματα...

Πιστεύω ότι ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ είναι αυτές που απαρτίζουν αυτό που λέγεται ΖΩΗ

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ...

freak

egw pisteyw oti ftaine oi an8rwpoi......allwste k oi stigmes apotelesma an8rwpinwn praksewn k allhlepidrasewn einai. den yparxoun apo mones tous. apo ekei k pera allos exei megalyterh ey8ynh allos ligoterh, allos exei megalyterh dynamh epirrohs allos mikroterh....den eipe kaneis oti ola einai dikaia se ayton ton kosmo...

chriastina

ntama
έφερα την ζωή μου ως εδώ πάντα πιστεύοντας πως τα καλά και τα άσχημα είναι κομμάτι ενος συνόλου που θα μας επιτρέψει μέσα απο αυτό να ανακαλύψουμε τον εσώτερο εαυτό μας,θα χρωματίσει την πορεία μας,θα μας σταθεί οδηγός και συνοδοιπόρος. Αν συμβαίνει στην ζωή μου να επαναλαμβάνω ένα λάθος τότε θα το βρίσκω πάντα μπροστά μου μέχρι να το καταλάβω και να διορθωθώ. Εαν πάλι μου συμβεί κάτι τραγικό (όταν ψιλοσυνέλθω) θα ψάξω να βρω τι μπορώ να μάθω απο αυτό. Εκπαιδεύω τον εαυτό μου να ψάχνω που έφταιξα εγώ και όχι εαν φταίνε οι άλλοι(όπου μπορεί να καταλογιστεί φταίξιμο σε άνθρωπο), αυτό βέβαια μέσα απο μια δημιουργική αυτοκριτική και όχι αυτομαστίγωμα εξάλλου είπε "αγαπάτε αλλήλους ως εαυτώ". καταλήγοντας με δυο λέξεις θα πω πως πραγματικό φταίξιμο δεν υπάρχει,όλα είναι μαθήματα ζωής.

fortune

Καλη μου Νταμα,

Θαρρω οτι δεν εχει σημασια ποιος φταιει....

Αλλωστε κανεις δεν εχει πανσυνειδητοτητα για να μπορει να ελεγχει και να οριζει τις στιγμες ,οπως λες.Πανσυνειδητοτητα εχει μονο ο Θεος.

Ας ξεχωρισουμε ανθρωπο και στιγμες να δουμε κατι....

Στην ζωη ,τα γεγονοτα ,οτι και να κανουμε εμεις ,θα συνεχισουν να συμβαινουν ,ειτε καλα ειναι αυτα ...ειτε κακα.

Και επειδη γεγονος ειναι κατι ,που συμβαινει και τις περισοτερες φορες δεν εχει σχεση με το υποκειμενο δρασης ,αφου το περιβαλλον γυρω μας περιλαμβανει συνθηκες σταθερες,τυχης,αοριστιας,νομοτελειακες, κτλ...
ειναι δεδομενο οτι ανεξαρτητα απο εμας οι στιγμες θα ερχονται παλι και παλι...ξανα και ξανα...

Αρα θα μου πεις,εμεις δεν μπορουμε να δρασουμε??..δεν μπορουμε να κανουμε κατι στα δρωμενα..??...χμμμ....Ναι μπορουμε ....

Κοιτα καλη μου...Μπορουμε θαρρω να αλλαξουμε την σταση μας απεναντι σε αυτα...Ειναι το μονο ,που μπορουμε να κανουμε ,αφου ειναι δεδομενο οτι αυτα, ειτε χαρουμενα ειτε δυσαρεστα ,θα συνεχισουν να ερχονται...Θα συνεχισουν να μας συναντουν...και δεν εξαρτωνται απο εμας.

Αυτο ,ομως ,που εμεις μπορουμε να πραξουμε ειναι η αλλαγη στασης απεναντι τους.

Η αλλαγη της σταση μας απεναντι τους, ειναι εκεινη ,που θα μας βοηθησει να αντιληφθουμε οτι ειναι ο μονος τροπος για να διατηρουμε την ισορροπια μας και την ηρεμια μας.Πως τωρα μπορουμε να αλλαξουμε αυτο ,που λεμε σταση???ειναι ευκολο ?....

Οχι ,ασφαλως δεν ειναι...Αλλωστε η συνηθεια ειναι θαρρω κατι ,που αφ ης στιγμης εδρεωθει στο μυαλο μας ,δυσκολα φευγει...πολυ δυσκολα..θελει αγωνα για να εγκαταλειψει ο νους τροπους ,που τους χρησιμοπει για πολυ καιρο...κατι ,που {εδρεωνεται} εκει μεσα...για να {απεδρεωθει}...θελει πολυ περισσοτερο χρονο απ οσον ηθελε για να γινει συνηθεια.

Η Αλλαγη στασης ζωης ειναι λοιπον κατ εμε το φαρμακο...

Και για να ολοκληρωσω...Αλλαγη στασης ζωης μπορει να σημαινει...Νεες παρεες...νεους τροπους σκεψης...ισως λιγο διαλογισμο...λιγο γιογκα?...να μην συνδεομαστε με τα αποτελεσματα των πραξεων μας...απλα να βαζουμε τα δυνατα μας για να επιτευχθουν και αν ειναι ναρθουν...θα ρθουν.

Ετσι και απο το αγχος επιτευξης τους γλυτωνουμε και σε εκλυσεις ενεργειας μηδαμηνες περιοριζομαστε.Καποια ταξιδια ,πολλες φορες επισης, βοηθουν.

Νεα πραγματα στην καθημερινοτητα μας ,βοηθουν και αυτα...Ισως λιγο γυμναστηριο εκει ,που δεν αθλουμαστε καθολου...λιγο διαβασμα εκει ,που δεν διαβαζαμε...λιγο κινηματογραφο εκει ,που δεν βλεπαμε....

Ολα τα παραπανω,βοηθουν στο να αλλαξουμε την καθημερινοτητα μας.

Θελει αλλαγες συχνα τελικα η ζωη μας....

Αλλωστε μην ξεχναμε κατι...Αυτος ,που επιδιωκει την αλλαγη...σε οποιοδηποτε τομεα της ζωης του δεν προχωρει οπως αυτος  θα ηθελε,  ...ολο και καποιο αποτελεσμα θα εχει ...

Αυτος ομως ,που δεν την επιδιωκει...δεν θα εχει απολυτως κανενα!

fortune.

fmas

Στο 90% των περιπτώσεων λέμε ότι είναι η κακιά στιγμή........ Μήπως τελικά δεν είναι η κακιά στιγμή και είναι η απροσεξεία η δικιά μας ή και η αδιαφορία μας?????? Δηλαδή αν εγώ τρακάρω με το αυτοκίνητό μου οδηγώντας σαν τρελλός και τρακάρω δεν μπορώ να πω ότι ήταν η κακιά στιγμή....... Άκουσα χτες για κάτι που έγινε στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου και δεν ξέρω αν εννοεί αυτό η Ntama, αλλά όσο τραγικό και να είναι αυτό που λέω, δεν μπορώ να θεωρήσω ότι ήταν η κακιά στιγμή για το κοριτσάκι όταν, αφού κολυμπάει 3 χρόνια μπήκε στο νερό με γεμάτο στομάχι...........

Πάντα Φιλικά,
Fmas

Υ.Γ. Αυτή είναι η δικιά μου άποψη.... Αν τώρα λέω χαζομάρες απλά αγνοήστε με...................

Ntama

Παράθεση από: "freak"egw pisteyw oti ftaine oi an8rwpoi......allwste k oi stigmes apotelesma an8rwpinwn praksewn k allhlepidrasewn einai. den yparxoun apo mones tous. apo ekei k pera allos exei megalyterh ey8ynh allos ligoterh, allos exei megalyterh dynamh epirrohs allos mikroterh....den eipe kaneis oti ola einai dikaia se ayton ton kosmo...

ειναι αλήθεια οτι οι στιγμές δεν έρχονται απο μόνες τους... αλλά ενας ανθρωπος δεν μπορεί να κάνει ή να πεί κατι λάθος πάνω σε μια κακιά στιγμη???  :roll:  :roll:  :roll:

freak

ma to kati la8os pou kanei den einai pou xarakthrizei mia stigmh ws kakh? an ekane kati kalo 8a legame oti sthn kakh stigmh ekane to kalo h oti htan kalh stigmh? ola 8ema orismou einai gia emena......

Ntama

Καλέ μου fortune...

Πρώτα απ'ολα σε ευχαριστώ που μου εξέθεσες την γνώμη σου στο θέμα μου.Κυρίως όμως σε ευχαριστώ θερμά που αφιέρωσες ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ για να μου καταγράψεις ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ τις αξιόλογες σκέψεις σου

Επιφυλλάσομαι να διαβάσω το όλο κειμενό σου ιδιαίτερα προσεχτικά για άλλη μία φορά

riaghul

Εγω παλι...ειμαι υπερ της αποψης..

Ο,τι επιτρεψεις να σου συμβει ,σου συμβαινει...
Αν δεν το επιτρεψεις ...δεν σου συμβαινει..

(το ξερω οτι θελει περισσοτερη αναλυση...
αλλα ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ)

:)

Ntama

ΦΜΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΩΣΩ !!!  :evil:  :evil:  
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ  -ΜΑ ΠΟΤΕ- ΔΕΝ ΛΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ

(Με κάλυψες...  :wink: )

Ntama

Παράθεση από: "chriastina"ntama
έφερα την ζωή μου ως εδώ πάντα πιστεύοντας πως τα καλά και τα άσχημα είναι κομμάτι ενος συνόλου που θα μας επιτρέψει μέσα απο αυτό να ανακαλύψουμε τον εσώτερο εαυτό μας,θα χρωματίσει την πορεία μας,θα μας σταθεί οδηγός και συνοδοιπόρος. Αν συμβαίνει στην ζωή μου να επαναλαμβάνω ένα λάθος τότε θα το βρίσκω πάντα μπροστά μου μέχρι να το καταλάβω και να διορθωθώ. Εαν πάλι μου συμβεί κάτι τραγικό (όταν ψιλοσυνέλθω) θα ψάξω να βρω τι μπορώ να μάθω απο αυτό. Εκπαιδεύω τον εαυτό μου να ψάχνω που έφταιξα εγώ και όχι εαν φταίνε οι άλλοι(όπου μπορεί να καταλογιστεί φταίξιμο σε άνθρωπο), αυτό βέβαια μέσα απο μια δημιουργική αυτοκριτική και όχι αυτομαστίγωμα εξάλλου είπε "αγαπάτε αλλήλους ως εαυτώ". καταλήγοντας με δυο λέξεις θα πω πως πραγματικό φταίξιμο δεν υπάρχει,όλα είναι μαθήματα ζωής.

Χριστίνα μου...

Κρατώ ως σημαντικότατο τον επίλογό σου στο θέμα...
... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ!!

Ntama

Παράθεση από: "freak"ma to kati la8os pou kanei den einai pou xarakthrizei mia stigmh ws kakh? an ekane kati kalo 8a legame oti sthn kakh stigmh ekane to kalo h oti htan kalh stigmh? ola 8ema orismou einai gia emena......

Χμμμμ.... δεν έχεις άδικο.... όλα ειναι σχετικά τελικά...
Με βάζεις σε προβληματισμό... :roll:  :roll:

Ntama

Παράθεση από: "riaghul"Εγω παλι...ειμαι υπερ της αποψης..
Ο,τι επιτρεψεις να σου συμβει ,σου συμβαινει...
Αν δεν το επιτρεψεις ...δεν σου συμβαινει..
(το ξερω οτι θελει περισσοτερη αναλυση...
αλλα ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ)
 :)

ΦΙΛΟΣΟΦΑ ΜΟΥ ΕΣΥ !!  :lol:  :wink:  :wink:

251 Επισκέπτες, 0 Χρήστες