Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 610
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

...Άτιτλο...

Ξεκίνησε από Atma, Ιουνίου 13, 2005, 10:10:55 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Atma

Ένας φίλος μας σκέφτεται
να παντρευτεί μια γυναίκα
η οποία όμως έχει αλλάξει το φύλο της σε γυναίκα..
δηλ ήταν άντρας

Να το πάρει το κορίτσι ;
*που λέει και το άσμα*

Ποια η άποψη σας για τέτοια ζητήματα;
το θεωρείτε κατακριτέο;
είναι ταμπού;
Πως θα αντιδρούσατε εσείς;

ksenixths

xmmmmmmmmmm

mporeis na me peis opistodromiko.mporei na eimai lathos,mporei kai aytoi na mhn ftaine gi'ayto pou einai.alla opote me plhsiase kapoios gay h trans den tou bghke se kalo.pragmatika den tous xoneyw.opote kalytera na mhn pw thn gnwmh mou

riaghul

Ατμα ..καλη η ερωτηση..αλλα δυσκολη η απαντηση..
Οχι επειδη ειναι "ταμπου"..
ουτε επειδη το θεωρω κατακριτεο...
Μα παντα θα σκεφτομουν (αν ηταν φιλος μου)
Πως νοιωθει ο ιδιος...
(ξερω η απαντηση θα ειναι .."οτι για να το αποφασιζει..")
Κι εκει μπερδευομαι...
Τι οδηγησε στην αποφαση του αυτη..?
Αν οδηγος ηταν και ειναι η ομορφια και η  γλυκεια αισθηση...
Τοτε καλως...

σε καθε σχεση ομως (θα ξαναπω ισως αυτο που καπου αλλου εχω γραψει)
θα ηθελα ,τουλαχιστον οσον αφορα εμενα, να ισχυει
Αληθεια,Υγεια, Αγαπη, Ομορφια και Φως..

Αν  ολα αυτα υπαρχουν...τοτε
ελευθερος ειναι ο καθεις να πραξει και να χαιρεται..

(στο πισω μερος του μυαλου μου..υπαρχει ομως ενας αρνητισμος..
που σημαινει οτι δεν ηθελα να συμβει σε δικα μου  ατομα..
Κατι μου λεει οτι τα δυο πρωτα -Αληθεια- Υγεια- δεν υφιστανται.
Πρεπει να ξερω ομως και το ατομο καλυτερα..τι απαιτει αυτος απο τη ζωη
του..και ποσο υγιες και αληθινο ειναι αυτο?)

Enia

Χμμμ... Όντως δύσκολο θέμα... Άλλα με βλέπω πάλι να είμαι η 'εμπροσθοδρομική'* της παρέας...

'Ο Έρωτας είναι τυφλός'... (δεν είναι?)

κι έτσι λοιπόν, αν αυτοί τα βρίσκουν, τι λόγος μας πέφτει εμάς? και γιατί ο εν λόγο κύριος από τη στιγμή που το σκέφτεται (άρα θέλει να το κάνει) να ζητήσει ή να ακούσει τη γνώμη οποιουδήποτε τρίτου?

Στην τελική αν κάποιος δεν ξέρει το παρελθόν της κυρίας (ότι δηλαδή κάποτε υπήρξε άντρας), έχει κανένα λόγο να αμφιβάλει για το ποιόν της? Αν είναι έτσι η αλλιώς, αν έχει οποιαδήποτε ελλατώματα, ας προσπαθήσουμε να τα δούμε κάτω από το σωστό πρίσμα και όχι να τα ρίχνουμε όλα στο ποιός ήταν και τι έκανε κάποτε. Αποκλείεται να είναι ένας απόλυτα υγιής και συνειδητοποιημένος άνθρωπος? Το θεωρώ πολύ γεναίο να προχωρήσει κάποιος σε αλλαγή φύλου και -προσωπική μου γνώμη- πολύ πιο 'υγιές' και 'ειλικρινές' από το παιχνίδι και την ψυχολογική πίεση που αυτός ο άνθρωπος περνάει μέχρι να συμβιβαστεί με τη σεξουαλικότητά του.
Γι'αυτό το λόγο riaghul μου, μπορεί να υπάρχει η υγεία για μένα. Όπως υπάρχει και η αλήθεια, αφού δεν το έκρυψε και έχει το θάρρος να παραδέχεται τις επιλογές της.

Ας μάθουμε να δεχόμαστε κάποιον για αυτό που είναι τώρα.

Και ας συνειδητοποιήσουμε τις διαφορές μεταξύ gay, trans, bi,  και αλλαγή φύλου.

Στο περσινό αγγλικό Big Brother υπήρχε μέσα στο σπίτι και μία γυναίκα που κάποτε ήταν άντρας... Με την πρώτη ματιά κάτι σου πέρναγε από το μυαλό. Λίγο τα χαρακτηριστικά του προσώπου, λίγο το τέλειο (ψεύτικο) στήθος, η χροιά της φωνής... Αυτή η γυναίκα είχε επιλέξει να ζήσει τις μέρες μέσα στο σπίτι του Big Brother σαν πραγματική γυναίκα και όχι σαν κάτι 'demi'. Και τα κατάφερε. Ακόμα και τα άτομα με τα οποία δέθηκε περισότερο είχαν πειστεί πως είναι γυναίκα. Ο λόγος πιθανότατα ήταν πως δεν θέλησαν να την αμφισβητήσουν αφού παρόλη τη φιλία και το δέσιμο που είχαν δεν τους το αποκάλυψε.

Αυτά τα ολίγα από μένα.
Καλά στέφανα στο ζεύγος, και καλούς απογόνους αν το επιθυμούν...

Και το άσχετο, μην μου μείνει η απορία...
*Υπάρχει λέξη 'εμπροσθοδρομικός'? κι αν όχι, ποιο είναι το αντίθετο του 'οπισθοδρομικός'?  :?

Anonymous

eyxaristo de tha paro , de xathikane oi gynaikes (akomh)
den to katakrino alla ego de tha to ekana prosopika , mhn trelathoume ki olas

kuria

εξαρτάται από το τι ζητάει κανείς...
αν οι αναζητήσεις του είναι αποκλειστικά ψυχοπνευματικές τότε πιστεύω πως δεν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σχέση το τι έγραφε κάποτε η ταυτότητα των συμβαλλόμενων...
σε περίπτωση όμως που κάποιος για να καλυφθεί συναισθηματικά θέλει να αποκτήσει απογόνους με τα γονίδια του συντρόφου του... τότε θα πρέπει να το ξεχάσει...
δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να επιτρέπει στην φυσιολογικοανατομική κατασκευή κάποιου που γεννήθηκε άντρας να παράγει ωάρια που θα γονιμοποιηθούν και ανάλογη μήτρα που θα κυοφορήσει, καθώς επίσης είναι απαγορευτική στην προσπάθεια ενός πρώην θηλυκού να παράγει το ανάλογο σπέρμα...

σε ανάλογη περίπτωση πιστεύω πως δεν θα αντιμετώπιζα ιδιαίτερο πρόβλημα να δημιουργήσω σχέση (αν εξαιρέσουμε φυσικά τα αναμενόμενα εγκεφαλικά των γονιών μου) αλλά δε νομίζω πως θα προχωρούσα σε γάμο καθότι δεν χρειάζομαι συμβολαιογραφική απόδειξη της αγάπης μου...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

freak

symfwnw me oti exei grapsei h Enia. o erwtas lene oti einai egefalikos. an ton kalyptei ton sygekrimeno an8rwpo tote as pantreytoun k as agnohsoun tis opoies dyskolies k prokatalhpseis twn gyrw tous. twra an rwtas proswpika k emas ti 8a kaname, den kserw na sou pw. omologw pws 8a protimousa an8rwpo pou exei gennh8ei gynaika ws syntrofo, alla den mporw na apokleisw thn periptwsh pou anafereis. Mporei na bre8ei an8rwpos pou na me syneparei toso poly pou na mhn me endiaferei an einai gynaika mesw allaghs fyllou. Pote den ksereis.....

8a h8ela na pros8esw k kati sto sxolio ths kurias. exoun ginei peiramata k exoun ''dhmiourgh8ei" (logw agnoias dikhs mou k elleipsh kalyterhs lekshs) paidia apo goneis tou idiou fylou, oxi me thn syni8hsmenh me8odo ths gonimopoihshs k ths kyoforias. 8ymamai xarakthristika k ena peirama poy etyxe na diabasw se mia efhmerida prin ena eksamhno toulaxiston, pws ''gennh8hke'' paidi opou k oi dyo goneis tou htan gynaikes me ayton ton tropo. Bebaia na tonisw pws den 8ewrw logo gamou apokleistika k mono to na feroun apogonous ston kosmo. Pera tou oti yparxoun an8rwpou pou den mporoun na teknopoihsoun gia organikous logous. Isws enas biologos na htan pio armodios na milhsei se ayto to 8ema apo emena.

a8litria

thn eytyxia mporeis na thn breis pantou..etsi lene...ara ama thelei h "nufh"kai o gampros..

anyway, basika apopsh mou einai , as kanei o kathenas oti thelei, ftanei na mhn prokalei kai enoxlei..ara me afhnei adiaforh, opws tha me afhne exallou gia ton opoiodhpote  kai pion h ti  tha dialege sthn erwtikh toy zwh..

minoraki

με καλυψαν απολυτα ολοι οσοι εγραψαν στο θεμα πριν απο μενα.....
<<περι ορεξεως....κολοκυθοπιττα!).....
και επειδη ειμαι εξ πεποιθησεως ενα ατομο που δεν με ενδιαφερει τι κανουν οι αλλοι, αλλα ασχολουμαι μονον με τα δικα μου, ας ευχηθω λοιπον και εγω με την σειρα μου ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ στα παιδια και Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ!

chriastina

για  να μην επαναλάβω ότι έγραψαν κάποιοι προηγούμενοι θα πω απλά

.........να το πάρει το κορίτσι :wink:

Enia

Παράθεση από: "kuria"εξαρτάται από το τι ζητάει κανείς...
αν οι αναζητήσεις του είναι αποκλειστικά ψυχοπνευματικές τότε πιστεύω πως δεν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σχέση το τι έγραφε κάποτε η ταυτότητα των συμβαλλόμενων...
σε περίπτωση όμως που κάποιος για να καλυφθεί συναισθηματικά θέλει να αποκτήσει απογόνους με τα γονίδια του συντρόφου του... τότε θα πρέπει να το ξεχάσει...

Συγνώμη καλή μου κυρία... αλλά τι λες εκεί και με βγάζεις έξω από τα ρούχα μου!???  :evil:
Δηλαδή αν μια κανονική γυναίκα για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να τεκνοποιήσει είναι λιγότερο γυναίκα? και δεν είναι άξια ή αρκετή για ένα γάμο?
Και πως θα γίνει δηλαδή? αν κάποιος θέλει να αποκτήσει απογόνους με τα γονίδια του συντρόφου του όπως λες, τι κάνει? θα δοκιμάσει πρώτα και θα παντρεφτεί μόνο όταν έρθει ο διάδοχος? αλλιώς τι? θα πει 'ευχαριστώ αλλά δεν μου κάνεις, αντίο!'?!
Δεν γίνονται αυτά...
Καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να θέλει να γίνει γονιός για να νιώσει ολοκλήρωμένος συναισθηματικά. Αλλά γιατί είναι λιγότερη ή ανεπαρκής η συναισθηματική κάλυψη που σου προσφέρει το μεγάλωμα ενός παιδιού που δεν είναι βιολογικά δικό σου? Τις ίδιες έγνοιες έχεις, την ίδια αγάπη δίνεις και εσένα γνωρίζει σαν γονιό του.
Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο επιλέγεις να είσαι μαζί του για αυτό που είναι. Όχι γιατί μπορεί να σου δώσει κάτι (ένα ωάριο στην προκειμένη περίπτωση!). Για όνομα!...

kuria

enia μου γλυκειά... πιστεύω πως επαναστατείς άνευ λόγου...
ξαναδιάβασε ματάκια μου προσεκτικά την απάντηση μου...
δεν είπα πως όσοι μπορούν να τεκνοποιήσουν είναι άξιοι ή ανάξιοι ή οτιδήποτε άλλο...
είπα απλά πως όταν κάποιος το θεωρεί προτεραιότητα τότε πρέπει να κάνει και την ανάλογη επιλογή...
 το quote σου είναι πιστεύω αθέλητα σου ελλειπές και δεν περιλαμβάνει την προσωπική μου άποψη αν μου συνέβαινε κάτι ανάλογο

Παράθεση από: "kuria"εξαρτάται από το τι ζητάει κανείς...
δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να επιτρέπει στην φυσιολογικοανατομική κατασκευή κάποιου που γεννήθηκε άντρας να παράγει ωάρια που θα γονιμοποιηθούν και ανάλογη μήτρα που θα κυοφορήσει, καθώς επίσης είναι απαγορευτική στην προσπάθεια ενός πρώην θηλυκού να παράγει το ανάλογο σπέρμα...

σε ανάλογη περίπτωση πιστεύω πως δεν θα αντιμετώπιζα ιδιαίτερο πρόβλημα να δημιουργήσω σχέση (αν εξαιρέσουμε φυσικά τα αναμενόμενα εγκεφαλικά των γονιών μου) αλλά δε νομίζω πως θα προχωρούσα σε γάμο καθότι δεν χρειάζομαι συμβολαιογραφική απόδειξη της αγάπης μου...

Enia

Ναι βρε...
Αν το quote ήταν λειψό ήταν όχι μόνο για οικονομία χώρου αλλά και γιατί με το υπόλοιπο της απάντησής σου δεν διαφωνούσα σε κάτι.
Η 'επανάστασή' μου δεν είναι προσωπική σε σένα αλλά σε αυτό ακριβώς και μόνο:

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να βάλει σαν προτεραιότητα το παιδί του να είναι βιολογικά δικό του και του/της συντρόφου της/του. Γιατί το ρημάδι το ωάριο/σπερματοζωάριο μπορεί να σημαίνει περισσότερα από τον άνθρωπο που μπορεί να έχει κανείς πλάι του.
Ναι, είναι κρίμα για κάποιον που η μητρότητα/πατρότητα σημαίνει πολλά να έχεις αγαπήσει κάποιον, να έχεις ένα ευτυχισμένο γάμο (ή συμβίωση) και να μην μπορείς να έχεις το παιδί του.
Αυτό όμως δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να σημαίνει ότι τον παρατάς για να βρεις άλλον που θα σου δώσει το παιδί.
Υπάρχει και η υιοθεσία. Ή ακόμα και η εξωσωματική. Δανεικές μήτρες. Όταν υπάρχει η θέληση, ο τρόπος βρίσκεται...
Το να ξεγράψεις κάποιον επειδή και μόνο δεν μπορεί να κάνει παιδιά είναι για μένα επιεικώς απαράδεκτο.

kuria

καλέ μου freak προφανώς θα αναφέρεσαι στο παρκάτω άρθρο:

Σε τεχνητή γονιμοποίηση θα μπορούν να υποβάλλονται οι ομοφυλόφιλες γυναίκες στη Σουηδία
ΕRΤ3.GR

Τα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων γυναικών στη Σουηδία θα μπορούν στο εξής να υποβάλλονται σε τεχνητή γονιμοποίηση προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κοινοβούλιο της χώρας.
Μέχρι σήμερα μόνο οι παντρεμένες γυναίκες ή όσες συζούσαν με κάποιον άνδρα είχαν δικαίωμα να υποβληθούν σε τεχνητή γονιμοποίηση στα νοσοκομεία της Σουηδίας. Με το νέο νόμο, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, οι ομοφυλόφιλες γυναίκες θα μπορούν επίσης να απευθυνθούν στα δημόσια νοσοκομεία για να τεκνοποιήσουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύντροφος της γυναίκας που επιθυμεί να μείνει έγκυος να έχει δώσει τη συγκατάθεσή της.
Από το 2003 τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη Σουηδία μπορούν να υιοθετούν παιδιά ενώ από το 1995 έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παντρεμένα ζευγάρια, αρκεί να έχουν δηλώσει τη σχέση τους.

*αυτό εννοεί πως  κάποιο ζευγάρι ομοφυλοφίλων γυναικών μπορεί να κάνει χρήση ανωνύμου σπέρματος από την ανάλογη τράπεζα...
όσον αφορά την ένωση δύο ωαρίων είναι μεν δυνητική αλλά δεν αποτελεί ακόμα ανθρώπινη πραγματικότητα...
αν εσύ έχεις κάποια άλλα στοιχεία θα σε παρακαλούσα να τα μοιραστείς μαζί μας...

freak

oxi kuria den anaferomai se ayto. dysthxws den mporw na brw pou exw fylaksei to sygekrimeno ar8ro, gia ayto 8a sou ta pw kapws periliptika me pi8anothta la8ous. phran apo dyo gynaikes kapoia xrwmoswmata k dhmiourghsan neo an8rwpo, xwris doth spermatos k xwris kapoia diadikasia klwnopoihshs. malista ayto xrhsimopoieitai k ws epixeirhma apo omofylofilous/es aktibistes/ries. pws den einai aparaithto to spermatozwario k to wario gia thn ''dhmiourgia'' neou an8rwpou, k OXI thn klwnopoihsh (to tonizw gia na apofeyx8oun oi paranohseis). Dysthxws den mporw na brw to ar8ro...... Nomizw sthn Kathimerini to eixa diabasei an boh8a ka8olou ayto. An yparxei kapoios/a biologos sthn parea 8a htan protimotero na perigrapsei thn diadikasia aytos/h.

576 Επισκέπτες, 2 Χρήστες