Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 158
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 339
  • Total: 340
  • Leon

Μυθολογία Σκέψεων

Ξεκίνησε από Teo, Απριλίου 09, 2004, 08:21:22 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

[quote user="Delmar"]Tωρα που το ξαναβλεπω...σαν να εχω βγει λιγο off topic....εκτος θεματος...αλλα μπορεις και να το δεις απο μια οπτικη ''συνδιαστικης'' τοποθετησης επι του θεματος.χαχαχαχα.[/quote]

Μη δίνεις σημασία μεγάλη.. στην τελική φιλοσοφώντας τι είναι εντος και τι είναι εκτός θέματος όλη η φιλοσοφία θα πεθάνει και απάντηση δεν θα έχει βρει..

Τα περί παποριών το βρίσκω άκρως συνδυαστικό επίσης

pixie

[quote user="KostasD33" post="344856"]Τα περί παποριών το βρίσκω άκρως συνδυαστικό επίσης[/quote]
Ναι... σωστά... σήμα κατατεθέν της ανδρικής φιλοσοφίας! ;-)  :smile:

Νομίζω πάντως πως κάπου ανάμεσα στη μυθολογική και την ορθολογική σκέψη βρίσκεται η αλήθεια...
Οι μύθοι έχουν τη δική τους παντοδυναμία, ας μην το προσπερνάμε, και βοηθούν εξαιρετικά στην αντιμετώπιση υπαρξιακών ανησυχιών και την αναζήτηση δρόμων έκφρασης.

Μάλιστα η μυθολογική σκέψη μπορεί να γίνει εξαιρετικά γόνιμη και δημιουργική πχ. στους καλλιτέχνες ή ακόμα στον προσανατολισμό της προσωπικής[εσωτερικής] ταυτότητας στην εφηβεία πχ. επίσης.
Οι μύθοι εκφράζουν ανθρώπινες αναγκαιότητες... πέρα από την κρυφή γοητεία τους!

KostasD33

[quote user="pixie"]......
Οι μύθοι έχουν τη δική τους παντοδυναμία, ας μην το προσπερνάμε, και βοηθούν εξαιρετικά στην αντιμετώπιση υπαρξιακών ανησυχιών και την αναζήτηση δρόμων έκφρασης.
...
[/quote]
Καμάριμ την έχω λατρέψει την μυθολογία...
oι μύθοι όμως δεν με βοήθησαν ποτέ σε αναζήτηση υπαρξιακών ανησυχιών διότι δεν είχα και ποτέ υπαρξιακές ανησυχίες.
Ζω, σκέφτομαι, πράττω, δρω, αλληλεπιδρώ, φαντάζομαι, ελπίζω,  χαίρομαι, λυπάμαι κλπ άρα υπάρχω....

Γιατί υπάρχω θα το λύσω όταν τα κακαρώσω κι αν υπάρχει μεταθανάτιος ζωή θα έχω όλη την αιωνιότητα δικια μου να το ανακαλύψω

Μέχρι τότε όμως τα 80 ή 100 χρονάκια που έχω σκοπό να ζήσω ας ασχοληθώ με τα τρέχοντα ζητήματα της ζωής

pixie

Η μυθική αντίληψη υπάρχει από τότε που υπάρχουν άνθρωποι. Πασίγνωστος ο ρόλος της ελληνικής Μυθολογίας και τα μηνύματά της - που συνήθως μεταδιδόταν δια στόματος - σε ένα σύμπαν γεμάτο θεούς και θεότητες κάθε ιδιότητας, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος ερμηνείας των φαινομένων.

Οι αλληγορίες ακόμα και σήμερα συγκινούν καθώς τα όριά τους είναι απροσδιόριστα εφόσον δεν επαληθεύονται με τη λογική της πραγματικότητας... χωρίς βέβαια να είναι στοιχείο της καθημερινότητας όπως στην αρχαιότητα.

'Οσο οι νοητικές διαστάσεις ευρύνονται και η σκέψη βαθαίνει, οι μύθοι χάνουν την αίγλη τους και μια πιο ορθολογική κριτική στάση τους αντικαθιστά.

339 Επισκέπτες, 1 Χρήστης