Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 798
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 585
  • Total: 585

ΚΡΕΜΑΛΑ

Ξεκίνησε από gavrina, Ιουλίου 01, 2005, 01:12:37 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

katinaki

black_velvet

[quote user="pixie" post="352829"][quote user="black_velvet" post="352750"]Κι αν ποτέ βρω την δικιά μου (διότι δεν πρόκειται να την θυμηθώ!), θα σας την πω. :oops:[/quote]

Μήπως η λέξη ΑΓΩΝΙΑ σου λέει κάτι? :roll: :mryellow:

[/quote]

Όχι, δεν ήταν η ΑΓΩΝΙΑ.
Δύσκολα θα την ξεχνούσα.  :razz:

:arrow: Ο
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

ΓΑ _ Α _ _ Ο _ _ _ _ _ _ Α

ΥΓ.
[quote user="katinaki" post="352857"]πες τα pixie[/quote]
Ε, ναι, βρε παιδιά, ονομασίες απαγορεύεται να μπαίνουν στα παιχνίδια αυτού του είδους! :mad:  :smile:

papadia

KostasD33

[quote user="pixie"]
...
Ε, ναι, βρε παιδιά, ονομασίες απαγορεύεται

που το λέει βρε παιδιά ότι απαγορεύονται?

Οπότε αμα θέτε να είμαστε σωστοί ας γράψει κάποιος τα απαγορευέται για να μη λέμε ότι θέμε.
(ναι κι εγω συμφωνώ ότι ονομασίες δεν θα πρέπει να υπαρχουν, αλλά δεν το γράφει πουθενά... οπότε καλά έκανε)

katinaki

Υ?

πάντως δεν ήταν ούτε ελληνική λέξη Κώστα

pixie

[quote user="KostasD33" post="352880"]
Οπότε αμα θέτε να είμαστε σωστοί ας γράψει κάποιος τα απαγορευέται για να μη λέμε ότι θέμε.
(ναι κι εγω συμφωνώ ότι ονομασίες δεν θα πρέπει να υπαρχουν, αλλά δεν το γράφει πουθενά... οπότε καλά έκανε)[/quote]

Kώστα... οι κανόνες επ' αυτού είναι κοινό μυστικό, κάτι σαν άγραφοι κανόνες που χρόνια τους ακολουθούμε. Στο Σκράμπλ πχ. ή στο Κυβόλεξο, που είναι παρόμοια παιχνίδια με λέξεις, οι κανόνες αυτοί είναι γραμμένοι πάνω στο κουτί που έχω στα χέρια μου. Το ίδιο ισχύει και στην Κρεμάλα, αλλά στην τελική αν συμφωνήσουμε να μπαίνουν ονόματα, ΟΚ! Εδώ όμως η βασική ένσταση είναι ότι η λέξη Managua δεν είναι καν ελληνική!!!  ;-)

Όπως, με την ίδια λογική, δεν θα μπορούσα να μεταφράσω ένα ξένο όνομα [στην περίπτωση λέμε που δεχτούμε ονομασίες], πχ. Τζόνυ ή Χόρχε ή Ντέιβιντ κλπ. διότι στην ουσία δεν είναι ελληνικές λέξεις. Κι εδώ εμείς αυτό που παίζουμε είναι ελληνική Κρεμάλα.

fortune

... :shock:  :shock:  :shock: ....
 :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:
Καλα,για να μην τρελαθουμε τωρα....Το οκ ,που ολοι το λεμε ,καμποσες φορες την ημερα...ειναι Ελληνικο????
Η Μαναγκουα ,μας μαρανε... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

pixie

ΓΑ Λ Α _ _ Ο Λ _ Υ _ _ _ Α

ΥΓ. Κι όμως... το OK σχηματίζεται από αρχικά δυο ελληνικών λέξεων... ''ΟΛΑ ΚΑΛΑ''... :mryellow:
Και προέρχεται από τους Έλληνες λιμενεργάτες που δούλευαν στα λιμάνια της Αμερικής όταν έκαναν έλεγχο στα φορτία. Όταν τα έβρισκαν εντάξει, έγραφαν επάνω ΟΚ! Και κάπως έτσι έμεινε στην ιστορία.

papadia

pixie

ΓΑ Λ Α _ T Ο Λ _ Υ _ _ _ Α

fortune

[quote user="pixie" post="352888"]ΓΑ Λ Α _ _ Ο Λ _ Υ _ _ _ Α

ΥΓ. Κι όμως... το OK σχηματίζεται από αρχικά δυο ελληνικών λέξεων... ''ΟΛΑ ΚΑΛΑ''... :mryellow:
Και προέρχεται από τους Έλληνες λιμενεργάτες που δούλευαν στα λιμάνια της Αμερικής όταν έκαναν έλεγχο στα φορτία. Όταν τα έβρισκαν εντάξει, έγραφαν επάνω ΟΚ! Και κάπως έτσι έμεινε στην ιστορία.[/quote]

Ριξε μια ματια και σε μια αλλη εκδοχη..ετσι για να μην νομιζουμε..οτι η Ελλαδα γενησε ολον τον κοσμο... :lol:

Κοντά στο μεσαίωνα, τότε που για την μετάδοση μηνυμάτων χρησιμοποιούνταν το ταχυδρομείο (ταχυ-δρομείο), υπήρχε η ανάγκη να ενημερώνονται οι στρατηγοί για τις εκβάσεις των μαχών, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τις επιθέσεις τους. Συνηθιζόταν να υπάρχει επικοινωνία σε στυλ Θησέα-Αιγαία. Έγραφαν το μήνυμα σε ένα μεγάλο πανί και το ύψωναν ψηλά ώστε να μπορεί να φανεί από απόσταση. Ένα μήνυμα που είχε ενδιαφέρον ήταν ο αριθμός των νεκρών σε μία μάχη. Έτσι υπήρχαν μηνύματα του στυλ "27 Killed". Το ευχάριστο μήνυμα θα ήταν να μην υπήρχε καμία απώλεια, δηλαδή "0 Killed". Με το πέρασμα των χρόνων αυτό έγινε "0 K." και πήρε την τελική του μορφή O.K. που έχει την σημασία του όλα καλά..

f.

KostasD33

Κ?

(μη μου πεις ότι είναι σύνθετη λέξη που με βάσει τους άγραφους κανόνες σου δεν πρέπει να βάζουμε?)

υ.γ.
και οι Ιταλοί έχουν μια δική του εκδοχή για το ΟΚ με βάση την Ιταλική γλώσσα....
Πιθανολογώ άπαντες θα έχουν ακόμα και οι Κινέζοι....
Οουυυυ Κίνααααα...

papadia

ΥΠΟΘΕΤΩ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ......ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ......ΓΑΛΑΚΤΟΛΕΥΚΩΜΑ ......

pixie

Λοιπόν, για να τελειώνουμε αυτό το θέμα και να ξέρουμε όλοι τι θα κάνουμε στη συνέχεια, μήπως μπορούμε να το διευκρινίσουμε εδώ πολύ απλά αν τελικά δεχόμαστε κύρια ονόματα, τοπωνύμια, ονομασίες δλδ. γενικότερα?

Σωστά, papadia, βάζεις λέξη!  :grin:

585 Επισκέπτες, 0 Χρήστες