Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 261
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 207
  • Total: 208
  • Leon

Η ψυχολογία της ανωνυμίας

Ξεκίνησε από zarkvilion, Ιουλίου 10, 2005, 11:18:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

--AIXMHROS--

moderator ο ενας...
editor η αλλη....
να κανω εγω το predictor????? :twisted:

fortune

Το θεμα ,που εθεσε η zark εχει να κανει με την ψυχολογια της Ανωνυμιας.Εμεις θαρρω το εχουμε περιορισει λιγο....και καταληξαμε να ψαχνουμε,αν τα ατομα ,που χρησιμοποιουν Ιντερνετ και κυριως portals ,εχουν ψυχολογικα προβληματα η οχι....

Ας ειναι...Και αυτο ειναι θεμα.Ειναι ισως υποθεμα του πρωτου γραφηματος της zarkvillion ,γιαυτο και θα περιοριστω και εγω εδω.

Ειναι βεβαιο ,πως ο μη εξελιγμενος ανθρωπος αγεται και φερεται αναλογα με τα δεδομενα ,που συναντα στο περιβαλλον του.Αντιδρα με βαση τις παρορμησεις του αλλα και τα εναυσματα ,που του δινονται.Αυτο ειναι μια παραδοχη μια ομαδας ανθρωπων ,που πριν καποιες δεκαετιες κατεληξαν στο οτι τελικα αποτελουμαστε απο πολλα εγω...και οχι απο ενα.

Ετσι βλεπουμε πως τα κεντρα εγω ,ειναι 4.

Ο ερωτευμενος αντιδρα συναισθηματικα,τουλαχιστον στην αρχη, και επιβεβαιωνει την ρηση...στον ερωτα δεν χωρα λογικη..Να το συναισθηματικο κεντρο.

Οταν κανουμε μαθηματικες πραξεις η θελουμε να οδηγηθουμε σε λογικα συμπερασματα  και σκεψεις ,χρησιμοποιουμε το κεντρο της νοησης.

Οταν οδηγουμε και βαζουμε ταχυτητες ,ταυτοχρονα δε,παταμε φρενο,δεν σκεφτομαστε, αλλα αντιδρουμε ενστικτωδως.....Αν σκεφτομασταν...το πιθανοτερο θα ηταν να ειχαμε τρακαρει.....Εδω λειτουργει λοιπον το τριτο κεντρο.,..το κεντρο ενστικτο....

Επεται το τεταρτο κεντρο αυτο ,που ονομαζεται μηχανικο.Αυτο λειτουργει ακουσια....χωρις καμια λογικη σκεψη...τα μαλλια μεγαλωνουν μονα τους,το ιδιο και τα νυχια...και βεβαια...η πεψη για το φαγητο ειναι μια διαδικασια,που τιθεται σε λειτουργια αυτοματα και .χωρις να σκεφτουμε.

Ειμαστε πολλοι.... φιλοι και φιλες.....Δεν ειμαστε ενας...

Σκεφτειτε λοιπον ποσο δυσκολα ο καθημερινος ανθρωπος.,..εμεις δηλαδη,...μπορει να λειτουργησει οπως πρεπει ,για να μπορει να ελεγχει τα κεντρα του.

Ειναι κατι παρα πολυ δυσκολο.Το να καταπιεσεις συναισθηματα και ενστικτα ,μπορει να οδηγησει σε νευρωσεις και ψυχωσεις....Αν καποια πραγματα δουλευοντας με τον εαυτο μας(εαυτους μας δηλ), δεν γινoυν μετα απο επιμονες προσπαθειες και εναρμονισμους των διαφορων κεντρων,ωστε συνειδητα να λειτουργησουσουν σαν ενα εγω και να εξισορροπισουν τις παρενεργειες των προσπαθειων μας, κινδυνευουμε να γινουμε ατομα με προβληματα...νευρωτικα..η ψυχωτικα.

Ολοι μα ολοι εχουν προβληματα τετοιας υφης.Ολοι καπου,καποτε,πιθανα πληγωθηκαμε μικροι,αλλος λιγοτερο και αλλος περισσοτερο.

Συμφωνα με τους ψυχολογους ο χαρακτηρας διαμορφωνεται μεχρι τα οκτω μας χρονια περιπου.Καποιο γεγονος ,που συνεβη λοιπον πριν απο αυτη την ηλικια,το κουβαλαμε μαζι μας.Κατω απο καποιες συνθηκες ,εκδηλωνουμε νευρα.,..αγχος,..αλλοι νευρωσεις και ολα αυτα,που σε μικρο η μεγαλο βαθμο χαρακτηριζονται ψυχολογικα προβληματα.

Ατομα ,που πασχουν απο φοβιες και δεν τις ξεπερασαν στην παιδικη τους ηλικια,και αρα δεν εχουν δουλεψει με τον εαυτο τους,...πιθανα να ειναι λιγο περισσοτερα εδω μεσα....και μιλαω παντα για φοβιες επαφης....γιατι αν μη τι αλλο το Ιντερνετ ειναι εργαλειο επικοινωνιας ,γνωσης ,και διασκεδασης και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται.

Αυτα τα ατομα φοβουνται την επικοινωνια ευθεως ,για τους δικους τους λογους.Ομως και εδω ,δεν πρεπει να βαζουμε {ολα τα πεπονια κατω απο την ιδια μασχαλη},καθως ολα υποκεινται σε εξαιρεσεις.

Ασφαλως και υπαρχει και ο κινδυνος ατομα με παθολογικα προβληματα υστεριας ,η καποιας αλλης δοσης τρελλας, να χρησιμοποιουν το ιντερνετ για επαφη και σαφως και χρειαζεται προσοχη ,γιατι συνηθως ο δεικτης νοημοσυνης τους  ειναι ψηλος και δυσκολα γινονται αντιληπτα.

Και κλεινω ,λεγοντας, οτι ,ειναι φυσικο καποιος να χρησιμοποιει το ιντερνετ οντας μοναχικος τυπος  και απομονωμενος ,επειτα απο επιλογη δικη του και για διαφορους λογους ψυχολογικους η μη.

Ομως παντα πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας ,οτι μπορει να μας δοθει και η δυνατοτητα , μεσα απο το ιντερνετ ,να βοηθησουμε εναν ανθρωπο ,που εχει πραγματι αναγκη και αυτο ειναι οτι καλυτερο για την συμβολη μας στην προσπαθεια βελτιωσης των ορων ζωης των συνανθρωπων μας.

fortune.

Teo

Παράθεση από: "--AIXMHROS--"moderator ο ενας...
editor η αλλη....

[size=14] Θετικό η αρνητικό βγήκε;[/size]
 :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
 :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
 :twisted:  :twisted:  :twisted:
 :twisted:  :twisted:
 :twisted:

minoraki

Παράθεση από: "Teo"
Παράθεση από: "--AIXMHROS--"moderator ο ενας...
editor η αλλη....

συμφωνα με την φατσουλα και το "I want your sex", μαλλον προς το θετικο το κοβω τεουλη μου!

:arrow: εκτος και εαν εχεις δανειστει τον τιτλο απο το τραγουδι του george michael!  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:

Enia

πίσω στο θέμα...

fortune:

1. είναι τυχαίο πως θυμάμαι ελάχιστα (έως σχεδόν τίποτα) από την παιδική μου ηλικία?  :roll:

2. εκτός από το ίντερνετ και τα ψυχολογικά (η μη) προβλήματα των χρηστών του, σε ποιούς άλλους τομείς βλέπεις να χρησιμοποιείται η ανωνυμότητα σαν ασπίδα για κάποιους?

fortune

Καλη μου Ενια,

Συνηθως θυμομαστε πολυ λιγα πραγματα απο την παιδικη μας ηλικια,γιατι πολυ απλα..εχουμε απομακρυνθει απο αυτη...Εχουμε ξεφυγει απο την κατα καποιο τροπο ανεμελη ζωη μας..οπου στηριζομαστε σε αλλους για τις καθημερινες μας αναγκες.Δεν ειναι περιεργο λοιπον.

Η παιδικη ηλικια ειναι χρησιμη σε καποιους καθηγητες καποιων πανεπιστιμιων στο εξωτερικο,που κανουν ερευνες πανω στην μετενσαρκωση ,γιατι απλα θεωρουν οτι τα μικρα παιδια θυμουνται πολυ περισσοτερα απο τις προηγουμενες τους ζωες.Ειναι πολυ κοντα σε αυτες βλεπεις.

Οσο για την ανωνυμια σε αλλους χωρους στο στοιβο της ζωης....ναι...σε πολλα πραγματα την συναντουμε:

Οταν προκειται για καποιον τυπο ανθρωπου ,που θελει να προξενησει καταστροφες....(το εζησες προσφατα....)...

Οταν προκειται για καποιους ,που κινουμενοι απο την εσωτερικη τους ομορφια...κανουν δωρεες η προσφερουν βοηθεια σε συνανθρωπους τους ,θελοντας να μεινουν ανωνυμοι.

Οταν εχουμε να κανουμε με κερδη σε τυχερα παιχνιδια...

Οταν κανουμε καποιες αγορες ,που δεν θελουμε να γινουν γνωστες...

και αλλα πολλα.

Η ανωνυμια χρησημοποιειται και εχει λογο υπαρξης ειτε ειναι για καλο ειτε για κακο.

fortune.

207 Επισκέπτες, 1 Χρήστης