Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Πουρές πατάτας με διάφορες γεύσεις

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιουλίου 13, 2005, 04:02:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Απλός πουρές

Υλικά
1 κιλό πατάτες
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι ζεστό γάλα
αλάτι & πιπέρι




Υλικά που μπορούμε να συμπληρώσουμε

  • 3 παντζάρια βρασμένα και πολτοποιημένα, και 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δύοσμο ψιλοκομμένο
  • 2 μπουκετάκια μπρόκολο, 1/3 φλιτζανιού ψημένη αμυγδαλόψιχα και 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας χορσράντις τριμμένο (έτοιμη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο, 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι και 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 χούφτα ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένους πολύχρωμους κόκκους πιπεριού
  • 1 φλιτζάνι πολτοποιημένο βρασμένο σπανάκι και 1 κουταλάκι του γλυκού μασίς τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ξύσμα από
  • 1 λεμόνι
  • 1 κεφάλι σκόρδο ψημένο και 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 50 λεπτά με 1 ώρα. Τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι καυτές και προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο (το οποίο πρέπει να είναι κρύο) κομμένο σε κύβους.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Χτυπάμε με το σύρμα για να σπάσουν οι σβόλοι, αλλά όχι για πολύ, για να μη γίνει ο πουρές ελαστικός.

Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε

532 Επισκέπτες, 2 Χρήστες