Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Ρυζοκεφτέδες

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιουλίου 13, 2005, 04:04:11 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Υλικά
1 φλυτζάνι ρυζιού
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο
100 γρ. χαλούμι (ή φέτα) τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
δυόσμο & μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι
αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι γαλέτα, παρμεζάνα και αμύγδαλο τριμμένο


Προετοιμασία
Βράζετε το ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό. Ανακατέψτε το ρύζι, τα τυριά, το ζαμπόν, το καρύδι, τα κρεμμυδάκια , το σκόρδο, το δυόσμο και το μαϊντανό.

Αλατοπιπερώστε, ζυμώνετε καλά και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 60 λεπτά. Πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τα περνάτε στο αυγό και στο τέλος στο μίγμα γαλέτας, παρμεζάνας, αμύγδαλου. Τηγανίζετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

555 Επισκέπτες, 2 Χρήστες