Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Μα γιατί παντρευόμαστε

Ξεκίνησε από Anonymous, Αυγούστου 17, 2005, 10:42:49 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Anonymous

Για μένα θεωρώ ότι η συμβίωση είναι η πιο δύσκολη πρόκληση που συναντάμε στη ζωή μας. Θέλει συνεχής προσπάθεια να κρατάς τη σχέση σου και να μην απομακρύνετε ο ένας από τον άλλο.

Enia

τι φλασιά έφαγες απόψε ρικάκο μου? :)

διαβάζοντας όμως κάποια πραγματάκια παραπάνω δεν μπορώ να μην σκεφτώ πως αλλάζουν τα πράγματα μερικές φορές εκεί που δεν το περιμένεις... :):):)

various

Ax vre kosta ti erwthsh einai ayth?kai oi dikhgoroi ti tha ginoun kleftes???

Nikos28

Παντρευόμαστε για να προστατευτούμε από το φόβο της (ερωτικής) μοναξιάς... που οφείλεται, με τη σειρά του, στην αυθαιρεσία και την απρόσωπη τυχαιότητα του ερωτικού ενστίκτου. Βέβαια, αυτό ισχύει με την προυπόθεση ότι ο θεσμός του γάμου είναι ισχυρός, τόσο νομικά όσο και (κυρίως) ηθικά...

apol

ο καθενας εχει τους λογους του............αλλα και οταν χωριζει παλι καποιους λογους εχει...........

xhmeia

Παντως εγω παντρευτηκα γιατι αγαπησα πολυ κ μ αγαπησε πολυ,
θελαμε να ειμαστε μαζι για παντα (μεγαλη λεξη ε?) να κανουμε παιδια
ε κ στην εποχη που παντρευτηκα εγω δεν ηταν αποδεκτο να συζεις ,ετσι εμαθα αλλα κ παλι ετσι θα επραττα αν ηταν να κανω παιδια .Τον ευχαριστηθηκα το γαμο μου κ την τελετη κ πολλα ευτυχισμενα χρονια ....τωρα αν χωρισα αυτο ειναι αλλη υποθεση περασαν τα χρονια αλλαξαν τα θελω μας ,μεγαλωσαμε ,δεν χειριστηκαμε σωστα καποια πραγματα ,φθορα κ.α. αλλα επειδη χωρισα δεν σημαινει οτι μετανιωσα που παντρευτηκα μια χαρα ηταν για  πολλα χρονια  και χαιρομαι που τα παιδια μου μεγαλωσαν κ με τους 2 γονεισ κ που κ τωρα παλι 2 εχουν αυτο δεν εχει αλλαξει . Το μονο που θα αλλαζα ? θα χωριζα νωριτερα οταν επαψε η αγαπη κ θα ειχαμε ταλαιπωρηθει λιγοτερο ολοι αλλα ετσι ειχα μαθει δεν χωριζουμε κ ειχα μπει κ στο τριπακι ταχα ταχα για τα παιδια υπομονη .Βλακειες με το συμπαθειο .
Το ολο θεμα ειναι να ποτιζεται το λουλουδι της αγαπης και απο τουσ δυο κ η σχεση να δουλευεται κ απο τουσ δυο .Οταν παψει να ειναι υγιης καλυτερα να χωριζουν κ να μην ξεχνανε οτι ειναι παντα γονεις κ να παραμεριζουν εγωισμους για χατηρι των παιδιων ,να εχουν παντα καλες σχεσεις και φυσικα να μη ζουν συμβιβασμενοι σε νεκρες σχεσεις γιατι τα παιδια -που ταχα μενουμε για το καλο τους - καταλαβαινουν ποτε οι γονεις τους δεν ειναι ευτυχισμενοι κ δεν το θελουν αυτο .Προτιμουν γονεις ευτυχισμενους κ ας ειναι χωρια παρα μαζι κ πολεμος  ή αδιαφορια κ ο καθενας να ζει τη ζωουλα του οπως εχει καθιερωθει πλεον .Να με συγχωρειται αλλα εγω αυτο το λεω υποκρισια .Τα παιδια Καταλαβαινουν πιο πολλα απ οτι δειχνουν .Ε και το ιδανικο εννοειται ε? Μαζι ολοι κ ευτυχισμενοι αλλα δεν ειναι παντα εφικτο .

Αρα για μενα το προβλημα δεν ειναι ο γαμος στην κοινωνια που ζουμε αλλα ο χωρισμος κ πως αντιμετωπιζετε και απο ζευγαρι -γονεις κ απο την κοινωνια και πως ξεχνανε τα καλα που εζησαν κ κατασπαραζουν ο ενας τον αλλον ......αυτο πρεπει να αλλαξει νομιζω .

Απο την αλλη κ αυτος ο αρνητισμος στο θεσμο του γαμου βρε παιδια τον δεχομαι απο ατομα που δεν ανεχονται καν  την συμβιωση αλλα απο ατομα μονογαμικα που αρεσκονται στην συμβιωση προς τι  η αρνηση του γαμου ?
Ειτε σχεση πολυχρονη κ με συμβιωση ειτε γαμος ιδιο ειναι για μενα .Απλα ο γαμος  ειναι πιο σωστος αν ειναι να υπαρξουν παιδια κ γιατι να καταλυσουμε ολους τους θεσμους δλδ ?Αλλες κοινωνιες που τους καταλυσαν ειναι καλυτερες?δεν νομιζω .

antiope

XMMMM....

EGW TWRA PIA PANTREUTHKA KAI EIMAI EUTUXISMENH...THEWRIES DEN UPARXOUN ..H POREIA THA DEIXEI PWS THA PAEI DEN UPARXOUN SUNTAGES OUTE THEWRIES ANAGKASTIKHS APOTYXIAS...

ALLOI MOU EIPAN MPRABO (FILES LISSASMENES GIA GAMOUS!!) ALLOI MOU EIPAN KALA NA PATHEIS ...ALLOI PALI MOU EIPAN PWS KAI TO PATHES TOSO MIKRO...

OPWS KAI NA EXEI ...THA DEIXEI..ALLA BRE KOSTAKI PREPEI NA MAS PROBLHMATISEIS APO TWRA??STO KATW KATW ...KLEFTES THA GINOUN OI DIKHGOROI?

Coupe

Kosta ksanarotame se kana,duo xronakia apo tora....

:wink:

pingo

Ο γάμος και η οικογένεια είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου από τα 20...εννοώντας ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω στην ζωή μου...ούτε καριέρα ούτε τίποτε άλλο...αυτός νομίζο ότι είναι ο δρόμος μου σε αυτή την ζωή...
Και τα ισοπεδωτικά του στυλ...ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, καλύτερα να συζεις κτλ...τα ακούω βερεσέ...

kap

Αν και έχω υποσχεθει ότι δεν θα μιλάω σοβαρά, θα κάνω μια εξέρεση.

Πρωσοπική εμπειρια.: κάποια στιγμή μου είχε μπει στο μυαλό, για συγκεκριμένο άτομο. Κατάλαβα εγκαίρως ότι αυτή η ιδέα, ακόμα και ο έρωτας που ένοιωθα δεν ήταν δικα μου. Ηταν αυτό που είχε στην ουσια περάσει η κοινωνία-οικογενοια για την τέλεια γυναικα για σπίτι, ξέρεται νοικοκυρα και αλλα τέτοια.
Από παρατηρήσεις που έκανα στην ζωή φίλων και συγκαινικών προσώπων είδα ότι σε αρκετούς από αυτούς καθοριστικό ρόλο στο να παντρευτούν έπαιξε η "παράδοση", ο άντρας για παραδειγμα μετα τον στρατό πρέπει να παντρευτει και η γυναικα το πολύ μέχρι τα 30.

Συμπεράσμα: κατα κάποιον τρόπο η ιδέα του γάμου με τον τρόπο που υπάρχει σήμερα κατα κάποιον τρόπο έχει περάσει στο dna  μέσα από τους αιώνες της υπαρξης αυτής της πραγματικοτητας.

purple

chriastina

Παράθεση από: "Enia"τι φλασιά έφαγες απόψε ρικάκο μου? :)

διαβάζοντας όμως κάποια πραγματάκια παραπάνω δεν μπορώ να μην σκεφτώ πως αλλάζουν τα πράγματα μερικές φορές εκεί που δεν το περιμένεις... :):):)

....απο εκει που δεν το περιμένεις οι αλλαγές είναι "εκπλήξεις". :wink:  ....κι όταν είναι ευχάριστες δεν έχεις παρά να δοξάζεις τον Θεό (σε όποιον πιστεύεις)....

Evitaki

παντρευτηκα γιατι το ηθελα
ουτε το μετανιωσα ουτε ποτε ειπα οτι ο γαμος σκοτωνει το γαμο
τι διαφορα εχει ο γαμος με την συγκατοικηση?????
δυστηχως για ολα φταιμε εμεις οι ιδιοι κ οχι οι καταστασεις
μαλωνει το ζευγαρι φταει ο γαμος
υπαρχει οικονομικο προβλημα φταιει ο γαμος
κατι δεν παει καλα φταιει ο γαμος
με εχει κουρασει αυτη η πιπιλα

gon

Όσους και να έχω ρωτήσει η άτιμη η βέρα σφίγγει πολύ όταν την βάζει ο παπάς λες και να σου στέλνει μηνύματα για κάτι?

papi

ρε γκον μην ρωτας τοσο πολυ ρε γμτ γιατι ειναι κριμα!κατι δικο σου δεν μπορεις να βγαλεις?κατι που οντως ειναι δικο σου?τι εχεις ρωτησει βρε γκον?αμαν αυτη η αντιγραφη!αλλα μην λες οτι ειπες και ρωτησες απο την στιγμη που δεν ρωτησες και ειναι αλλουνου αυτα τα λεγομενα.
Ολοι κανουμε αντιγραφη και εγω κανω πολλες φορες αντιγραφη διαφορα κειμενα,αλλα παραλληλα γραφω και δικα μου.

σου αρεσει αυτο?καντο ολο το κειμενο αντιγραφη!

κοιτα ειναι απλα τα πραγματα!

Γιατί παντρευόμαστε;
Date: Tuesday, December 09 @ 08:03:28 EET
Topic: Περί Aνέμων

Το Σάββατο που μας πέρασε, παραβρέθηκα στον γάμο ενός πολύ καλού μου φίλου, ο οποίος ήταν ο τελευταίος ανύπαντρος φίλος μου και ο πιο φανατικός εργένης από όλους μας.

Μέχρι τρεις μήνες πριν δήλωνε φανατικά, ακόμα και στην κοπέλα του (σύζυγό του πλέον), ότι δεν πρόκειται να παντρευτεί.

Να όμως που τώρα, τρεις μήνες μετά, καθόμουν στην εκκλησία και τον κοιτούσα να στέκεται εκεί μπροστά μου με την αμηχανία που τον κυριαρχούσε έκδηλη. Αναρωτιόμουν βλέποντάς τον αν αυτός ήταν ο φίλος μου που δεν κώλωνε πουθενά και που δεν δεχόταν συμβιβασμούς από τίποτα και από κανέναν. Καθόταν εκεί ακίνητος σαν στρατιωτάκι για να μην κουνηθεί και του πέσει το στεφάνι που ήταν κρεμασμένο στο κεφάλι του. Τον έβλεπα να γυρνά αμήχανα την βέρα γύρω γύρω στο δάχτυλο του προσπαθώντας να την κάνει να μην τον σφίγγει τόσο πολύ.

Όσους και αν έχω ρωτήσει η άτιμη η βέρα σφίγγει πολύ όταν την βάζει ο παπάς λες και να σου στέλνει μηνύματα για κάτι.
Όσους γνωρίζω πριν παντρευτούν έχουν ακούσει την ερώτηση «Είσαι σίγουρος για αυτό που κάνεις;» και πολλές φορές συνοδεύεται από παραδείγματα προς προβληματισμό αλλά κανείς δεν απαντά στο ερώτημα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις την απάντηση. Παρόλα αυτά παίρνεις το ρίσκο και προχωράς προς την απόφασή σου και το κάνεις.

Τελικά τι είναι ο γάμος και τι σε τραβάει προς αυτόν παρόλα αυτά που ακούς τριγύρω σου; (Γιατί η αλήθεια είναι τελικά ότι κανείς μα κανείς δεν πεθαίνει εργένης. Αργά ή γρήγορα θα χορέψει τον χορό του Ησαΐα.)

Λοιπόν ο γάμος πρέπει να είναι σαν μια σπηλιά που σου έχουν πει ότι έχει κρυμμένο έναν θησαυρό. Κάθεσαι μπροστά στο άνοιγμα της σπηλιάς και το σκοτάδι σε τραβάει ενώ η σκέψη του θησαυρού σε αιχμαλωτίζει. Μπαίνεις στη σπηλιά χωρίς φως και προχωράς μερικά μέτρα και εκεί σταματάς για να συνηθίσουν τα μάτια σου το σκοτάδι. Μόλις μπορείς και διακρίνεις κάτι παίρνεις θάρρος και συνεχίζεις το ταξίδι σου βαθύτερα. Προχωράς και άλλο πιο μέσα και πάνω που λες ότι θα τα παρατήσεις αποφασίζεις ότι οι άντρες δεν τα παρατάνε. Τότε βρίσκεις ένα δαδί, το ανάβεις και το φως σου δίνει θάρρος να συνεχίσεις.

Τώρα έχοντας το δαδί βλέπεις ότι υπάρχουν και άλλες διαδρομές. Τις δοκιμάζεις αλλά πάντα αυτές σε οδηγούν στην αρχική ή καταλήγουν σε αδιέξοδο. Αν έχεις μυαλό έχεις σημειώσει την διαδρομή σου, αν όχι χάνεσαι.

Συνεχίζεις την πορεία σου μέσα στην σπηλιά και αρχίζεις να διασκεδάζεις με τις σκιές που σχηματίζονται από την δάδα για να απασχολείς το μυαλό σου. Όσο βέβαια περνάει η ώρα τόσο πιο σφιγμένος είσαι και τόσο πιο σκεπτικός ως προς το αν ήταν σωστή η επιλογή που έκανες.

Πάνω που λες να τα παρατήσεις βλέπεις μια λάμψη στο βάθος παίρνεις θάρρος και περπατάς με πιο γοργούς ρυθμούς. Η καρδιά σου ανεβάζει ρυθμούς από την αγωνία και την υπερπροσπάθεια. Νοιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν αλλά δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου βλέποντας το φως να γίνεται ολοένα και πιο έντονο.

Στρίβεις την γωνία και ένα εκτυφλωτικό φως σε κάνει να κλείσεις τα μάτια σου τα οποία είναι συνηθισμένα στο σκοτάδι. Τα ανοίγεις σιγά σιγά και βλέπεις θολά. Αρχίζεις και βλέπεις σχήματα και μετά χρώματα χωρίς να διακρίνεις καθαρά τι βλέπεις και με τα χέρια προσπαθείς να καταλάβεις που βρέθηκες.

Όταν τελικά καταφέρνεις να δεις μένεις εκεί άναυδος…μια τεράστια χρυσή επιγραφή που λέει «Όλοι οι άντρες πρόγονοί σου έφτασαν μέχρι εδώ αλλά οι γυναίκες προτιμούν κάποιο βραχιόλι ή δαχτυλίδι αντί μιας χρυσής επιγραφής στην 10η επέτειο γάμου σας. Στην 20η θέλουν διαμάντι για αυτό προχώρησε στην στοά δεξιά που είναι πιο σύντομη από την έξοδο.»

Και εσύ συνεχίζεις.

ειδες?τοσα απλα

βαζουμε και την πηγη και ειμαστε οκ νομιμοι

πηγη
ζορταλ

477 Επισκέπτες, 1 Χρήστης