Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 278
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 724
  • Total: 724

κανελα βαζεται....

Ξεκίνησε από Sotis, Σεπτεμβρίου 03, 2005, 12:29:54 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pingo


Sotis

εγω  βαζο...παντος  στο  ρυζογαλο... :wink:

minoraki

Παράθεση από: "Enia"Κάτι ξέρει αυτή η Αργυρώ.. μπεσαμέλ πως τη φτιάχνεις!?  :shock:  :?:
εγω στην μπεσαμελ βαζω μοσχοκαρυδο!

kuria

για σενα λευτερακη μου υπαρχει παντα ανοικτη προσκληση και το ξερεις...   :D
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

LEYTERHS

εγω  βαζο  κανελα   πανω  απο  τι  κρεμα  γαλακτος... :wink:  :wink:

spellbound

εμενα παλι η κανελλα μου αρεσει γενικως... :wink:

papi

παντα με κανελιτσα...χωρις κανελιτσα δεν γινετε.....εμ στα ελεγα εγω.....δεν με ακουγες....εμ......ομ.....ιμ.....αμ.......και παει λεγονταε περι κανελας......

Sotis

κανελιτσα  στη  σαντηγυ  βαζεται.... :D  :D και  λιγο   σιροπακι... :D  :D

Sotis

εγω  κανελα  βαζω  στο  καπουτσινο  μου  οταν  το κανω.......... :D  :D  :D

kuria

οταν κανεις τι... λευτερακη μου;
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

papi

Λευτερη γινετε καλος???!!!ειδες που σου εμαθα την συνταγη?χαχαχα


Αντε μιας και λεμε για κανελα ας βαλω και μια συνταγη! :P


Ρυζόγαλο με κανέλα και ξηρούς καρπούς

Για 4-6 μερίδες
     
 100 γρ. φουντούκια
30 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη
300 γρ. ρύζι ΣΟΥΠΕ ή ΚΑΡΟΛΙΝΑ
½ λίτρο νερό
300 γρ. βερίκοκα
80 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
3-4 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι

 
Ρυζόγαλο με κανέλα & ξηρούς καρπούς
 
 
Καβουρδίζουμε τα φουντούκια και τα τρίβουμε. Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα 60 γρ. ζάχαρη και την καραμελώνουμε. Ρίχνουμε τα φουντούκια και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε το ρυζόγαλο για 20 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, για να μη κολλήσει. Καθαρίζουμε τα βερίκοκα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ και το χυμό του λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα βερίκοκα να κρυώσουν. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο παγωμένο με τα βερίκοκα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί φρέσκα βερίκοκα, έτοιμη κομπόστα από κονσέρβα.

Θερμίδες : 280 / μερίδα
Χρόνος παρασκευής : 40 λεπτά

 
 


καλη μας ορεξη!χιχιχιχιχι :D

kuria

παπιιιιιιιιιι βαλθηκες να με κανεις να ξερασω βρε χαμενο;

ετοιμος εισαι να γραψεις και τη συνταγη για τουρτα μελιτζανα...
μπλιαχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

papi


Argiro

ΠαράθεσηΕnia έγραψε:

Αργυρώ τη μπεσαμέλ πως τη φτιάχνεις!?

 :o  Μα... με μοσχοκάρυδο, φυσικά. Μπεσαμέλ χωρίς μοσχοκάρυδο, είναι σαν κεφτές χωρίς δυόσμο...

Sotis

Παράθεση από: "kuria"οταν κανεις τι... λευτερακη μου;
τον  καπουτσινο  μαρια  μου  αμα  θες  τον  κανουμε   μαζι....καπια στιγμη.. :D  :D  :D  :D  :D

724 Επισκέπτες, 0 Χρήστες