Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 169
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 262
  • Total: 262

* Σε πόσα ταμπλώ ? *

Ξεκίνησε από See_Me, Σεπτεμβρίου 05, 2005, 08:01:53 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

See_Me

Σε πόσα ταμπλώ το παίζεις
                                 Σε πόσα ταμπλώ[/i] :git:   [/color]

Έτσι έλεγε το τραγουδάκι της Αννούλας (Βίσση) και μιας και μου γεννήθηκε η απορία, είπα να το postάρω μπας και βρω απαντήσεις από σας.

Στην κοινωνία που ζούμε, έχουμε χάσει πια τα ηθικά όρια των προηγούμενων γεννεών, είτε γιατί μάθαμε (από αντίδραση ή από ανεγκέφαλλη μίμηση) να σπάμε ό,τι κανόνες/ταμπού/προκατειλλημένα υπήρχαν, είτε γιατί απλά ο άνθρωπος έχει μάθει να αφήνει να ξεφτίζει ό,τι δεν τον "συμφέρει" στην εκάστοτε στιγμή της ζωής του.
 Οπότε, έτσι εύκολα φεύγουμε από το σπίτι μας (το πατρικό), έτσι εύκολα αλλάζουμε δουλειά, έτσι εύκολα αλλάζουμε παρέες, έτσι εύκολα παντρευόμαστε (κατόπιν έρωτα ή άλλων ερρεθισμάτων), έτσι εύκολα απατάμε, έτσι εύκολα χωρίζουμε.

Κι έρχομαι εγώ να ρωτήσω.
 Εφόσον όλα μας είναι τόσο εύκολα, γιατί όταν θέλουμε να ικανοποιήσουμε μια από τις μέγιστες ανάγκες μας -τη συντροφικότητα-, να καταλήγουμε να ζηλεύουμε,  να θεωρούμε δεδομένο όποιον/α έχουμε δίπλα μας, να αφήνουμε τη ρουτίνα να γίνει μόνιμος κάτοικος της ζωής μας, να φλερτάρουμε ταυτόχρονα και με άλλα άτομα απλά και μόνο για να ικανοποιήσουμε τον επίκτητο αυταρεσκισμό μας ή απλά για να εκδικηθούμε αυτόν/η που μας έκανε το ίδιο (που μας απάτησε)  ]

Δε θα ήταν καλύτερο αν από την αρχή υπήρχε ειλικρίνεια στη σχέση...και όχι φρασούλες του τύπου: "σε θέλω μόνο εσένα μωρό μου"/ "είσαι τα πάντα για μένα" / "μοναδική μου αγάπη", που ουσιαστικά δε δηλώνουν κάτι, απλά χρυσώνουν το χάπι..και κουκουλώνουν όσα έχουν συμβεί ή θα συμβούν πίσω από την πλάτη μας :?:

Για δώστε μου τις απαντήσεις σας, ώστε να δω αν οι μέχρι τώρα σκέψεις μου έχουν κάποια λογική...

:roll:  :roll:  :shock:  :shock:  :roll:  :roll:

Χ.

( Υ.Γ : Το τραγουδάκι είναι ειδικά αφιερωμένο σε σένα (ξέρεις εσύ:wink: )...)

PoiSoN_GiRL

See_Meδακι μου, δεν θα χρειαστει να πω πολλα, μιας και οι σκεψεις σου συμφωνουν με τις δικες μου. Η φραση ''χρυσωνω το χαπι'' πολλες φορες με εχει απασχολησει και εχω συναντησει κι εγω αρκετα ατομα που ακολουθουν την συγκεκριμενη τακτικη δυστυχως.
Επειδη ειμαι ευθυς και ειλικρινης ανθρωπος απο την αρχη ως το τελος, επιλεγω οταν πλεον δεν με καλυπτει ο συντροφος που εχω διπλα μου για τον Χ, Ψ λογο, με μια καθαρη εξηγηση να απομακρυνθω. Δεν θα μπορουσα λοιπον να διανοηθω πως αντιστοιχα θα μπορουσα να γινω η ''καβατζα'' κανενος .. !
Το να το παιζεις σε πολλα ταμπλω, απο τη μια εχει ''περαστει'' ως καποιου ειδους μαγκια ! Απο την αλλη ομως, οταν ανακαλυψουν την τακτικη σου, χανεται η αξιοπιστια, η εκτιμηση, η αξιοπρεπεια και σαφως κανεις δεν θελει διπλα του μια ''μελισσουλα'' που ''ζουζουνιζει'' απο το ενα λουλουδακι στο αλλο! Κατα δευτερον, κανεις δεν επιλεγει να συναναστραφει ενα τετοιου ειδους ατομο (ποσο μαλλον σε σχεση!!) απο τη στιγμη που αντιλαμβανεται σε αυτο χαμηλη αυτοεκτιμηση (εως και ανυπαρκτη) και ανασφαλειες !
Για μενα λοιπον τα συγκεκριμενα ατομα ειναι γεματα ανασφαλειες και συνηθως δεν εχουν να σου προσφερουν τιποτα παραπανω απο μια fake εικονα !!
Δεν το κρινω λοιπον υγιες σαν ''σταση'' ανθρωπου που θελει να ονομαζεται σοβαρος, ειλικρινης και ''ξηγημενος''
Αντιθετα μου φερνει στο μυαλο τον κομπλεξισμο και τις απεγνωσμενες προσπαθειες για επιβεβαιωση ...
Τωρα βεβαια μπορει και να ειμαι εντελως λαθος .. Δεν ειμαι απολυτη, απλως καταθετω την αποψη μου ετσι ακριβως οπως μου βγηκε !

See_Me

Ποιζονού (ή αλλιώς Δήμητρα),
 πρέπει να ομολογήσω ότι έχω αρχίσει και αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε καλή επικοινωνία (σε πνευματικό επίπεδο), που σημαίνει ότι ίσως κάποτε γίνουμε και φίλες. ]

freak

συμφωνω εν μερη με το ολο θεμα αλλα εχω κ καποιες ενστασεις.

καταρχην συμφωνω στο οτι υπαρχουν ατομα που το παιζουν σε πολλα ταμπλο ειτε λογω ανασφαλειας ειτε λογω μη σεβασμου προς τους αλλους. ειναι ομως δυο τελειως διακριτες συμπεριφορες που χρηζουν διαφορετικης αντιμετωπισης. η μεν πρωτη χρειαζεται υπομονη κ προσπαθεια ωστε το ατομο το συγκεκριμενο να νοιωσει ασφαλης ενω η δε δευτερη χρειαζεται ενα γερο τσαμπουκα για να καταλαβει ο αλλος η η αλλη οτι δεν μπορει να παιζει μαζι σου. εναν απλο λογο που μπορω να σκεφτω στο γιατι δεν υπαρχει ειλικρινια ειναι ο εγωισμος. κ γιατι ενας ειναι τοσο εγωιστης κ κοιταει αποκλειστικα κ μονο την προσωπικη του τερψη ανεξαρτητου επιπτωσεων στους αλλους αλλα κ γιατι ενας ειναι τοσο εγωιστης που δεν μπορει να κατανοησει κ κυριως να δεχθει το γιατι καποιος δεν τον επιθυμει (ισως κ οπως τον επιθυμει αυτος). βεβαια η ωμη αληθεια ειναι προτιμωτερη απο κεκαλυμενες συμπεριφορες.

τωρα οσον αφορα τις ενστασεις μου. δεν θεωρω οτι εχουμε χασει καποια ηθικα ορια προηγουμενων γεννεων. οι εποχες αλλαζουν κ αναλογα αλλαζουν κ τα ηθη. υπαρχει μια ταση να θεωρουμε οτι ζουμε στην απολυτη σηψη κ πως οι παλιοτερες γενιες ζουσαν τον υπερτατο ρομαντισμο κ τον υπερτατο ερωτα αλλα δεν ειναι ετσι. η γυναικα δεν ειχε γνωση, η δεν της επιτρεποταν να εχει, της σεξουαλικοτητος της, οι σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων ''λογοκρινοντουσαν'' απο μια αναχρονιστικη ηθικη, οι κοινωνιες ηταν κλειστες κ ευκολα περιθοροιοπουσαν τον/την διαφορετικο/η κλπ... εννοειτε πως δεν ειχαν ολοι κ ολες την προαναφερθεισα νοοτροπια.... απλα το τοποθετω συγκριτικα με την πρωτη παραγραφο του αρχικου σχολιου.
δεν καταλαβαινω γιατι το ξεπερασμα των ταμπου/κανονων/προκαταλειψεων ειναι αντιδραση απλη η ανεγκεφαλη μιμηση? μερικες απο τις σημαντικοτερες επαναστασεις στην ανθρωπινη ζωη εχουν γινει μεσα απο το ξεπερασμα καποιων κανονων η καποιων ταμπου... τωρα το ποσο ευκολα πραγματωνουμε τις καταστασεις που περιγραφεις see_me εξαρταται απο τον καθενα κ την καθεμια απο εμας.
επισης δεν αντιλαμβανομαι την ανηθικοτητα της πολυγαμικοτητος κ την ηθικη της μονογαμιας. εφοσον ολα αυτα γινονται υστερα απο συμφωνια μεταξυ των συμμετεχουντων τι προβλημα μπορει να υπαρξει? γιατι ενας η μια πολυγαμικος/η ειναι ανασφαλης/η κλπ κλπ ενω ενας η μια μονογαμικος/η ειναι συγκροτημενος/η... ισα ισα που μπορει καποιος ευκολα να ισχυρισθει πως ο μονογαμικος ειναι ο ανασφαλης μιας κ του λειπει η αισθηση του πειραματισμου κ της εξερευνησης....
οσο παγιδα λοιπον μπορει να θεωρηθει η πολυγαμικοτητα αλλο τοσο μπορει να θεωρηθει κ η μονογαμικοτητα.... οσο συναισθηματικη καλυψη μπορει να σου δωσει η μονογαμικοτητα αλλο τοσο μπορει να σου δωσει κ η πολυγαμια...το πως εκλαμβανεις κατι οφειλεται κυριως στο ποσο συγκροτημενος εισαι ως ανθρωπος κ μετα στο τι ειδους σχεσεις εχεις με τους αλλους. απο την στιγμη που ειναι σχεσεις οπου την φυση τους την εχουν συμφωνησει ολα τα συμμετεχοντα μελη.

συντροφικα.

freak

βεβαια μπορει κ να μην αντιληφθηκα το θεμα ορθως κ να αμπελοφιλοσοφησα.... φευ....

συντροφικα.

See_Me

Παράθεση από: "freak"βεβαια μπορει κ να μην αντιληφθηκα το θεμα ορθως κ να αμπελοφιλοσοφησα.... φευ....

συντροφικα.

Με αυτό που απάντησες στο τέλος, με κάλυψες. Ναι μεν έπιασες ένα κομμάτι του θέματος, αλλά μετά σε έπιασαν το αντικομφορμιστικά και λοιπά σου αντιδραστικά τερτίπια...και μου το βάρυνες το θέμα. ]

freak

αντιδραστικα στην λογικη της δρασης (σχολιο σου) κ αντιδρασης (απαντηση μου)....
τωρα το ''συντροφε'' σηκωνει κουβεντα.....οπως κ το "αντικομφορμιστικα"...

συντροφικα.

energizer

...σιγουρα ΜΗ συντροφικα(αφου δεν συντρωγουμε),θα προσθεσω οτι η ελλειψη ειλικρινειας 1α με τον εαυτο μας & επειτα με τον συνανθρωπο μας (συντροφο!,φιλο,συνεργατη..) ευθυνονται απολυτα & ολοκληρωτικα για το μπαχαλο που επικρατει (& παντα) στις ανθρωπινες σχεσεις!!!!
ποσοι εξ ημων γνωριζουν τι πραγματικα θελουν-χρειαζονται....
(σε ποσοστο...70-80%;;)
[ειδατε εκπτωση;oχι 100%]....
αφου τακτοποιησουμε αναγκες,
επιθυμιες επειτα,
αναλυσουμε τα δεδομενα & τις ισσοροπιες...
ισως βρεθει καποια λυση!!!

Sotis

ωχ   αμαν σε ποσα ταμλω το παιζεις  πες  μας  και  μας  τελικα... :wink:

See_Me

Σύντροφε freakούκο...όποτε θέλεις έλα να το αναλύσουμε...(φέρε και καμιά βοτκίτσα γιατί η δικιά μου τελείωσε ).....

(αφού το ξέρεις ότι σε συμπαθώ γμτ....γιατί μου βγάζεις τόση γλύκα ενώ καταπιέζω το εξώγαμο ]

See_Me

Σότημ....χαχαχα...εγώ δεν το έχω παίξει ποτέ σε παραπάνω από ένα ταμπλώ....παρά μόνο όταν είμαι ελεύθερη και ωραία....

]

freak

χμμμ.... οκ τοτες......το εχουμε υπ'οψιν για συζητηση........ κ ας φερω εγω τα ποτα (ελπιζω η βοτκα να μην κολλαει στο ''συντροφικα'' γιατι η συνδεση ειναι ατυχης).

συντροφικα.

See_Me

Freakουλινίνι μου (εντελώς φιλικό το μου..μη φάω καμιά τσοκαριά απο την Ένια)...

βότκα λόγω χειμώνος (που πλησιάζει)....εκτός αν θέλεις ουισκάκι που έχω πάντα....

]

kuria

ο αναμαρτητος να ριχει την πρωτη πετρια... ή αν δεν αρεσκεται στα βιαια σπορ ας βγαλει το σκουφακι του να βαρεσει...

εγω παντως ως ΑΜΑΡΤΩΛΗ δεν μετεχω της ανωτερω διαδικασιας...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

TaKs|D|_PoLyTaRaXo

Tha simfwnisw me tin aksiagapiti kyria tou forum  :)
ta parapanw ekfrazoun kai emena.....  8)

262 Επισκέπτες, 0 Χρήστες