Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 686
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

ΡΕΙΚΙ

Ξεκίνησε από apol, Οκτωβρίου 04, 2005, 04:38:07 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Argiro

ΠαράθεσηO Nikos28 είπε:

α) Πώς γνωρίζουμε ότι αυτή η συμπαντική ενέργεια (ή τα αιθέρια ρεύματα) υπάρχει; β) Έχει αποδειχτεί η ύπαρξη της και ποιός την απέδειξε; γ) Πώς μπορούμε να επαληθεύσουμε την ορθότητα της απόδειξης του ή, έστω, την ευλογοφάνεια της υπόθεσής του;
Έστω όμως ότι υπάρχει... α) Πώς ξέρουμε ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με τις ασθένειες; και β) γιατί, τελικά, όλα αυτά να μην είναι άλλη μια μορφή της αυθυποβολής και του φαινομένου placebo;

Εγώ γνωρίζω, αλλά δεν γίνεται να αναπτύξω αυτό το θέμα εδώ γιατί είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Άλλωστε ο οποιοσδήποτε, αν ξέρει τον τρόπο, μπορεί να το μάθει. Το μόνο που θα πω είναι πως έχω πειραματιστεί προσωπικά με αυτή την ενέργεια, γιατί συμβαίνει να έχει το σώμα μου περισσότερη απ' ό,τι στους πιο πολλούς ανθρώπους και αυτό με κάνει να την αισθάνομαι σαν κάτι το χειροπιαστό. Αυτό το γεγονός με έχει βοηθήσει να πειραματιστώ και να ξέρω πως δεν είναι αυθυποβολή. Όμως, αν θέλεις, κάποια στιγμή μπορούμε να το συζητήσουμε εκτενέστερα. Αρκεί να μην έχεις την απαίτηση να φέρω την ενέργεια μπροστά σου για να τη δεις. Αυτό δεν γίνεται.

energizer

...επειδη η φυσικη δεν ειναι το δυνατο σημειο μου...απλουστερα;
...αποτελει ο αιθερας 1 νεο στοιχειο που παραδοσιακα/εσκεμμενα/λαθεμενα ηγνοειτο;
 :?:
...& εγω φιλτατη αργυρω πνιγομαι στην ενεργεια μου αλλα δεν μου εχει μιλησει κανεις για αιθερα...ουτε εσυ αν ενθυμουμαι καλως!
...δεν θελω να γινω αρνητικος a priori...αλλα να εξηγουμαστε για να μην παρεξηγουμαστε!
...ειναι αυτη η φιλοσοφια 1 τροπος μεταδοσης της ΓΝΩΣΗΣ :?:  η της ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ :?:  μεσω καποιας μυστικης γνωσης που κατεχουν μυστες;
...αν ενθυμουμαι καλως η γνωση ανηκει σε ολους & δεν αποτελει ιδιοκτησια κανενος!
 8)

Argiro

Ηγνώση, φίλτατε energizer, ανήκει σε όλους όσους έχουν τη διάθεση να την αποκτήσουν. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ανοικτό μυαλό. Αφού λοιπόν πνίγεσαι στην ενέργεια, όπως λες και δεν αμφιβάλλω περί αυτού, γιατί δεν την χρησιμοποιείς; Δεν το ξέρεις πως μπορείς; Για να τη χρησιμοποιήσεις δεν σου την έδωσε η φύση;

energizer

...σηκωνει πολυ κουβεντα...αλλο ΧΡΗΣΗ αλλο ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ αλλο ΑΧΡΗΣΤΙΑ!
Καθεις ημων χρησιμοποιει την οποια ενεργεια του κατα το δοκουν.
... ο απολογισμος γινεται παντα στο τελος!
  8)

Argiro

Πολύ σωστά. Απ' ό,τι έχω δει, όμως, έχεις πάρα πολύ ενέργεια, όση και η δική μου, την οποία όμως την έχεις απόλυτα ελεγχόμενη, πράγμα που δεν μπορώ να πω για τον εαυτό μου. Είσαι λοιπόν σε περισσότερο πλεονεκτική θέση από εμένα να τη χρησιμοποιήσεις όπου και όπως θέλεις.

energizer

...συμβουλη προς μεσηλικες(!)...& οχι μονο(εννοειται!)
 :shock:
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 :twisted:

Argiro

Αυτό το κάναμε πάντα, αλλά δεν είδαμε φως -σχετικά με τον έλεγχο της ενέργειας μας λέω... :twisted:

fortune

Φιλε Νικο,

Ολες οι εναλακτικες θεραπειες εχουν σχεση με τον ανθρωπο και συνδεονται μαζι του αφου αυτος ειναι ο δεκτης τους.

Η διαφορα του Ρεικι απο τον βελονισμο ειναι οτι στο μεν.....η εισδοχη περισσοτερης ενεργειας μεσω του δασκαλου η μεσω του ιδιου του ασθενους ,αφου και ο ιδιος ο ανθρωπος μπορει να χρησιμοποιησει το Ρεικι στον εαυτο του,ειναι εκεινη ,που ξεμπλοκαρει τα σημεια συγκεντρωσης της ενεργειας(τσακρας),ωστε να επερχεται η χαμενη ισορροπια....

....Ενω στον βελονισμο οι {βελονες} του θεραπευτη εισχωρουν στα καταλληλα σημεια του σωματος ,ωστε δια αντανακλασης τα τσακρας να ξεμπλοκαρονται και ετσι να εχουμε παλι την προλεγομενη ισορροπια.

Αυτη την στιγμη σε ολο τον κοσμο εκατομμυρια ανθρωποι χαιρονται υγεια απο την χρηση εναλλακτικων θεραπειων.

Ειναι και οι ιδιοι ,που μπορουν να σου απαντησουν αν θες....στο ερωτημα σου για την χρηση της ενεργειας σε αυτους  και για την συνδεση τους με την ενεργεια.

fortune.

Nikos28

Φίλε fortune,
ευχαριστώ για τις πληροφορίες που δίνεις. Ωστόσο, αυτό που θα ήθελα να μάθω για όλα αυτά είναι και η γνώμη της επιστήμης. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από το ρέικι (παρόλο που δεν έχω συναντήσει μέχρι στιγμής κάποιον τέτοιο), αλλά εξακολουθώ να έχω την υπόνοια ότι όλα αυτά είναι ζήτημα αυθυποβολής.
Μπορεί, όμως, να κάνω και λάθος.
Φιλικά

apol

Το Ρέικι είναι μία μέθοδος από την Ιαπωνία που έχει ευεργετικά
αποτελέσματα. Επιφέρει χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη, εξάλειψη του
άγχους και της ανησυχίας, ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων και
θετικών σκέψεων, τα οποία συντελούν στην υγεία του σώματος, του νου
και του πνεύματος
 Ξεμπλοκαρει τα ενεργειακα κεντρα τα τσακρας  ,το δοκιμαζεις και βλεπεις ...θεωρω οτι μετα θα το χρησιμοποιεις για παντα εστω ως μεθοδο χαλαρωσης..............

apol

στις ηνωμενες πολιτειες υπαρχει και σε πανεπιστημιακο επιπεδο...

Argiro

Και στην πρώην Σοβιετική Ένωση υπήρχε Ακαδημία Παραψυχολογικών Ερευνών, στην οποία αυτά που ανακάλυπταν τα χρησιμοποιούσαν κιόλας.

Enia

δεν έχει τύχει να το δοκιμάσω, όμως γίνονται σεμινάρια στο δήμο μας και προσπαθώ να βρω χρόνο να τα παρακολουθήσω. αν και όταν τα καταφέρω θα σας ενημερώσω.

όσο για το πόσο 'επιστημονικό' είναι... το μάτιασμα δεν έχει 'αποδειχτεί'? η αύρα? οι επιστήμονες δεν δέχονται πως εχουμε ενέργεια και μπορούμε να την μεταδίδουμε? εγώ κάπως έτσι το καταλαβαίνω το ρέικι.
όλες οι εναλλακτικές θεραπείες χρειάζονται μια δόση θετικής προδιάθεσης από τον 'ασθενή'.
δεν νομίζω πως πρόκειται για αυθυποβολή, αλλά φυσικά αν κάποιος 'δεν πιστεύει' είναι επόμενο να προκαταλαμβάνεται με αρνητικά συναισθήματα, οπότε μπλοκάρει τα ενεργειακά του κέντρα.

καλά τα λέω master? :P

energizer

...master?
...τι ειδους εναλλακτικη θεραπεια ειναι τουτη;
...αυτα με τους αφεντες-μυστες-γνωστες με βαζουν σε σκεψεις!
...οπως & οι κατ'οικον συναγωγες & διαφωτιστικες συνελευσεις!
...η γνωση οφειλει να'ναι προσβασιμη σε ολους & καθεις ασχολειται/εντρυφα σε οτι του κινει το ενδιαφερον!
...οτιδηποτε ανοικτο σε ολους & μη ΠΛΗΡΩΤΕΟ (υποπτο!) με προδιαθετει θετικα,οτιδηποτε προαγεται με style συνομωτικο με ιντριγκαρει!
 8)

Enia

χαχαχα! το ρέικι πάντως δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ συνομωτικό!
όπως είπα γίνονται μαθήματα στο δήμο μου και ο καθένας γίνεται δεκτός. (στον ίδιο κύκλο πχ έχει και αρωματοθεραπεία, crystal healing -πως λέγεται ετούτο επίσημα στα ελληνικά?  :? - μασάζ, ρεφλεξολογία, αλλά και ναυαγοσωστική, πρώτες βοήθειες κ.ά.)

όσο για το 'master' ήταν δικός μου αστειισμός, άσχετος εντελός με το ρέικι.

677 Επισκέπτες, 1 Χρήστης