Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 413
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 452
  • Total: 452

Ελεύθερος χρόνος = χαμένος χρόνος

Ξεκίνησε από jcdenton, Οκτωβρίου 20, 2005, 11:46:21 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

energizer

...φιλε freak...διαφωνεις οτι το συστημα σημερον αν & τρωτο,αδικο,"ρατσιστικο" ειναι καλυτερο απο το μη συστημα(ζουγκλα!)...οχι οτι η "ανομια"(υφερπουσα) παραπεμπει αλλου(!)...προτιμω παντως να ζω εδω με ολα τα μειονεκτηματα & την πολυτελεια να τα "κραζω" & την ελπιδα οτι θα διορθωθουν!
...ομολογω οτι αδυνατω να κανω την προσωπικη μου επανασταση & να γυρισω την πλατη στον συγχρονο υπερκαταναλωτικο μας κοσμο...
...το "δημοσιο" δεν αποτελει δικαιολογια για καθε υπηρεσια χωριστα αλλα θα πρεπει να το χαρακτηριζουμε-αξιολογουμε ως 1 ενιαια οντοτητα!
 :roll:
...εχοντας αποφασισει να συντονιστω με το κοπαδι(χωρις να αναιρουνται οι ανησυχιες/προβληματισμοι,δρασεις/ενεργειες για 1 καλυτερο αυριο)εχω αποδεχτει ταυτοχρονα τους ορους του "παιχνιδιου"...
 :(
...μενει να αποδειξω ανωτεροτητα στις περιστασεις...  :wink:
...η κοινωνικη διαφορετικοτητα εχει επιπτωση & στο εκπαιδευτικο συστημα...
...στιβαζουμε σε 1 ταξη , παιδια με ειδικες ικανοτητες,ιδιαιτερα ταλεντα,τον μεσο ορο,με μαθησιακες δυσκολιες αλλα & ειδικων αναγκων!
...στελνουμε μετα 1 υπαλληλο(!),πιθανοτατα ανειδικευτο,αλλοτε με ασχετη επαγγελματικη προιστορια,με ανεξιχνιαστες προθεσεις-βλεψεις...
& περιμενουμε ΤΙ  :?:  το θαυμα  :?:
...πασχει συνολικα το συστημα & στο ελλαδισταν υπαρχει επιπροσθετως ο κομματισμος,η αναξιοκρατια,οι "διαπλεκομενες" σχεσεις!
...η ενιαια εκπαιδευση φιλτατε συναδει με καθεστωτα & τασεις...
...ο καθενας ημων οφειλει σε αυστηρα ατομικο επιπεδο να "διορθωνει" τα κακως κειμενα...   :?:
 :roll:
Τελος τα παιδια οσο ειναι κατανοητο αποτελουν "σφουγγαρια" πληροφοριων...λογικο & επομενο να αποτελουν "στοχο" του συστηματος...
οποιος ομως νιωθει αρκουντως "αντιστασιακος" ας διαφωνησει ολοκληρωτικα...
..η δε ζωτικοτητα τους αρκει για τις οποιες υποχρεωσεις αναλαμβανουν...
...ξερεις τι δεν επαρκει  :?:  οι ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των γονιων τους & γενικοτερα της κοινωνιας μας...
 :(  -> θα πρεπει να θιξω ζητηματα οπως ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ κτλ...

Επιλογος
...το ρητο "(υπερ) εχων & κατεχων" εναρμονιζεται θαυμασια με το ΕΠΙΒΙΩΣΗ τη σημερον!!!!!!!!
 :twisted:

tristana

'Ασχετο, αλλά... σήμερα έβλεπα ένα αφιέρωμα στον Χατζηδάκι εκείνον
τον κομψό, ευγενή, τολμηρό, μεγαλοφυή άνθρωπο.
Πίστευε, λοιπόν, ότι σημασία έχει αυτό που ΕΙΣΑΙ και όχι αυτό που ΕΧΕΙΣ.
"Πλούσιος είναι όποιος ξοδεύει". Και έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια
την γνώμη των πολλών, την "ηθική των συγγενών" και την άποψη των μικροαστών, αυτών των αρουραίων με τα γκρίζα δέρματα και τα γυάλινα μάτια. Ποιο ήταν το θέμα σας; Ελεύθερος χρόνος; Ανελεύθερος μάλλον
ασορτί με τους ανελεύθερους ανθρώπους τους περιχαρακωμένους στη ζωούλα τους που θεωρούν πολύτιμη και γι'αυτό δεν φεύγουν απ'το κοπάδι
μην τους φάει ο Λύκος.

riaghul

ΕΙπωθηκαν αρκετα απο αυτα που θελω να πω..
Σιγουρα τα παιδια δεν εχουν ελευθερο χρονο..
Δεν τους αφηνουμε ελευθερο χρονο... :wink:
Αλλα θα συμφωνησω οτι εχουν αρκετη ενεργεια και ζωτικοτητα που
διοχετευεται (καλως ή κακως ) σε πολλες δραστηριοιτητες..
κι οσο κι αν απευχομαι τον ρολο του καθοδηγητη..ερχεται η στιγμη που τιθεμαι  να δωσω απαντηση....και τοτε...η στιγμη ειναι δυσκολη (για μενα)
αλλα την επωμιζομαι και προσπαθω μεσα απο τις εμπειριες μου και την οποια γνωση μπορεσα να αποκτησω να πω κατι...αν οχι εποικοδομητικο
ας ειναι διαφωτιστικο

Εγω ως ανεγκεφαλη εκπαιδευτικος τα διευκολυνω παντα
να κανουν αυτα που τα ευχαριστει...πρωτα ... :lol:
και μετα να σκεφτουν το μαθημα τους..(τουλαχιστον το δικο μου)
Βεβαια αυτο εχει τις επιπτωσεις του σε μενα...
αλλα εγω εχω αποδεχτει τους ορους του  παιχνιδιου  και συνεχιζω να παιζω στα πλαισια που μου επιτρεπει ο εαυτος μου

Σημασια εχει ..(οπως και καπου αλλου  :roll:  ανεφερα) να
κανουμε τη ζωη μας να γινεται χαρα και οχι μιζερια...
κι εγω χαιρομαι που μπορω να τα καταλαβω κι ας επιβαρυνομαι..

Ο συγχρονος δε, πολιτισμος εχει βρει τροπους να εκμεταλλευεται
τον οποιο ελευθερο χρονο υπαρχει με ανθηρες βιομηχανιες δραστηριοτητων για να μην βρεθουμε στη θεση του να μην εχουμε τι να κανουμε... :)  :shock:

Αυτο παλι το "εποικοδομητικο" ειναι μια παγιδα...

Τελειωνω λεγοντας..οτι Ελευθερο χρονο εχουν
οι Ελευθεροι ανθρωποι...
Αυτοι που μπορουν να εχουν αξιες , ιδανικα και να τα υποστηριζουν
μεσα σε ενα συστημα "ζουγκλας" ,

:)  :)

Anonymous

ego eida kati katebata pio pano poy oi foberoi mas symforoumistes katethesan kai aneptyxan kati foberes idees kai gnomes alla na sas po thn amartia mou kourasthka kai den ta diabasa (ego eimai enas aplos tsompanhs)
ego tha hthela na anafero ena aplo paradeigma kai ta symperasmata dika sas
deite tous mexikanous h tous afrikanous h tous koubanous , aytous tous ''ypanaptyktous'' laous , pou einai ftoxoi oi perisoteroi psomolysane kai den exoun douleia , oute aneseis kai genikos den kanoun tipota, deite mono to xamogelo tous , pos tragoudane kai pos bafoun ta leoforeia tous
(mhpos prepei na bro ena somprero kai na araxo?)
ego pantos pisteyo oti an phgaina ston paradeiso (me poly bysma , apo agio petro kai pano) o kalos theoulhs tha me ebaze se mia paralia na atenizo ton hlio kai thn antanaklash tou sto nero (ante mia fora thn bdomada na allaza pleyro)
...................................

riaghul

τσ τσ τσ....τι δραστηριοτητα και ενεργεια εχεις βρε summerako :lol:
αλλα και βισμα δυνατο..... :wink:

μιας και δηλωνεις τσοπανης....
το θηριο μηπως το ειδες.... :wink:

και στο θεμα...Ελευθερος χρονος...χμ!!!
Στην Ανατολη...
Αν μη τι αλλο εχει χρωμα..
Στολισμενα λεωφορεια ,ποδηλατα...
Κι ενα χαμογελο πλατυ..ναι..εγκαρδιο και ανθρωπινο..

(παρεπιπτοντως...δεν νομιζω οτι ειμαστε πολυ πιο εκπολιτισμενοι απο τους κουβανους.....πιο μιζεροι ισως...)
 :)  :)  :)

antiope

pou endiaferon to thema....alla edw sth douleia duskolo na katseis na anptuxeis osa thes ..epifulassomai to meshmeraki na apanthsw...

eeee...na mhn dwsw kai gw ta fwta mou se ena pio sobaro style???!!!

:idea:

papi

Παράθεση από: "summer_time"ego eida kati katebata pio pano poy oi foberoi mas symforoumistes katethesan kai aneptyxan kati foberes idees kai gnomes alla na sas po thn amartia mou kourasthka kai den ta diabasa)
...................................

Χμ ουτε και εγω διαβασα αυτα που εγραψαν....Απο τι καταλαβα η ερωτηση ηταν για εμας,το τι κανουμε εμεις...μπορει να καταλαβα και λαθος.Παντως ο φρεακ και ενεργκαίζερ ειναι απιαστη και οι δυο στο να αναλυσουν τα παντα.Και τα γραφουν με ενα τροπο στο να καταλαβεις...στο να μπουν στο μυαλο σου.Μου αρεσουν αυτοι οι ανθρωποι.

Εγω λεω να φτιαξουν μια ειδικη ενοτητα στο να μπαινουν αυτα τα μεγαλα θεματα και ετσι δεν θα χανοντε στο περασμα του χρονου.Μπορουν να το ονομασουν ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ ΤΟΥ Α33 οπου εκει θα αναπτησοντε μεγαλες συζητησεις.Ειδικα ο φρεακ και ενεργκαίζερ εχουν αναπτυξει μια πολυ καλη συζητηση σε ολα τα θεματα(βρε παιδια μηπως γραφετε σε καμια εφημεριδα; :D )να ειστε παντα καλα.

energizer

...summer φιλτατε...τα διαβασες τελικα η δεν τα διαβασες;με μπερδεψες! (νομιζω τα διαβασες,σου αρεσαν & μας κανεις τον τσομπανη!!  :lol:  )
...οσο για τον παραδεισο δεν πιστευω οτι η αδρανεια αποτελει ασφαλη τροπο/δρομο εισαγωγης...
...αγαπητη tristana  :twisted:  ποιος λυκος  :?: ...
...σε κοπαδι ανηκεις & συ οσο & αν θεωρεις οτι το δικο σου ειναι πιο καλο & εκλεκτο απο τα αλλα!
...οσο για τους ρολους...εισαι σιγουρη για το ποιος ειναι ο λυκος & ποιος ο αμνος;  :idea:
...papi οχι δεν ειμαι δημοσιογραφος ουτε γραφω καπου,1 απλος δημοσιος υπαλληλος!
...παρεπιμπτοντως δεχομαστε προσφορες  :idea:  αφου ο μισθος δεν φτανει για  ζητω!  :twisted:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ(ΟΥΜΕ) & επιφυλασσομεθα..
...επιγραμματικα θα'θελα να μην χρησιμοποιειται η Κουβα ως σημειο αναφορας...μη αποφευγοντας την πολιτικη χροια...1 καθεστως που εχει τους πολιτες του 50 χρονια πισω,με χαμηλοτατο βιοτικο επιπεδο,εγκληματικοτητα,πορνεια ως τουριστικο "αξιοθεατο" & διαταραγμενες σχεσεις με τον μισο πλανητη δεν μπορω να το κρινω ως επιτυχημενο!!
...γινονται & αλλου...αλλα η πολιτισμενη κοινωνια συμβαδιζει με την εξελιξη της τεχνολογιας,την ικανοποιηση "πραγματικων" αναγκων & εχει την ικανοτητα να ΑΛΛΑΖΕΙ!!
 :shock:

freak

επειδη υποθηκαν πολλα που θελω να σχολιασω θα τα παρω ενα ενα...

- energiser δεν θεωρω την μη υπαρξη του συστηματος ως ζουγκλα αλλα ως αρχη για κατι αλλο... δανειζομαι λιγο απο την μηδενιστικη σκεψη του Νιτσε κ βλεπω το 0 ως αρχη πριν το 1 κ οχι ως το τιποτα... δεν θεωρω οτι το μη συστημα συγκριτικα με το τωρα θα ειναι απολυτως αρνητικο ως μεγεθος.. ισως γιατι θεωρω το ηδη υπαρχων συστημα ως μια ζουγκλα οποτε δεν μπορω να φανταστω ποσο χειροτερο μπορει να γινει.. αν κ προσωπικα πιστευω οτι ζουμε σε μια εποχη που ολα τα θεωρουμε πιθανα κ τιποτα δεν μας ξαφνιαζει. τωρα αν τεθει ποτε θεμα προτιμισης θα ηθελα να ζουσα σε αλλες καταστασεις... κ οχι εδω να καθομαι να κραζω οπως λες ολη την ωρα ΜΗΠΩΣ και διορθωθουν... καποια πραγματα θα επρεπε να ειναι αυτονοητα κ οχι να χρειαζονται κραξιμο. αν κ δεν βλεπω καμια πιθανοτητα βελτιωσης.. ισως οχι αν δεν φτασει ο κομπος στο χτενι η αν δεν ειναι κατι μαζικο αντι του μεμονομενου κ πολλες φορες εγωιστικου.

- στο θεμα προσωπικη επαναστασης δεν ξερω τι να σου απαντησω.. μερικες φορες νοιωθω οτι κατι κανω, αλλες παλι οχι... δεν νομιζω οτι θα φτασει ποτε στιγμη που θα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με την ''επαναστατικη'' μου δραση.. εκτος πια κ αν φτασω σε απιστευτα επιπεδα αυτογνωσιας κ συνηδητοποιησης η εκτος κ αν επελθει καμια κοσμοιστορικη αλλαγη... προσωπικα αυτην την σταση την βλεπω ως την πιο υγιη.. ο κοσμος μεταλασσατε συνεχως κ οι καταστασεις αλλαζουν.. αναλογα πρεπει να προσαρμοστω κ εγω.. βεβαια το ''αδυνατω'' που λες ειναι μεγαλη κουβεντα... εγω θα ελεγα οτι ''προσπαθω'' (οταν προσπαθω) εκει που με περνει (εννοωντας στο μετρο των δυνατοτητων κ των αντοχων μου). επισης, ναι μεν καταναλωνω, μιας κ ειναι αδυνατον σε αυτη την κοινωνια να ζησεις εστω κ ενα λεπτο χωρις να καταναλωσεις κατι... προσπαθω ομως να μην υπερκαταναλωνω..

- θεωρω λαθος το να κρινουμε ολο το δημοσιο ως 1 γιατι ετσι πολυ απλα δεν προκειται να καταληξουμε πουθενα. καθε υπηρεσια υπαγεται στο δικο της υπουργειο, εχει την δικη της γραφειοκρατια, το δικο της καθεστως.. οταν αυτα δεν λειτουργουν ως το ολον αλλα ως αυτονομες οντοτητες που απλα υπαγονται στο ευρυτερο δημοσιο πως εγω θα τις λογαριασω ως ενα? ναι μεν ολα ξεκινουν απο την εκαστοτε μορφη διακυβερνησης κ αυτους στην εξουσια... αλλα κ η καθε γραφειοκρατια δεν ειναι αμοιρη ευθυνων... ετσι για τα προβληματα πχ στην υγεια κατηγορω καταρχην τις κυβερνησεις που οδηγησαν το συστημα εκει που ειναι, το υπουργειο υγειας κ την γραφειοκρατεια του (γιατρους, διευθυντες νοσοκομειων, κλπ).. ασε που αν τα βαλεις ολα σε ενα τσουβαλι χανεις την ουσια μιας κ δεν αντιμετωπιζεις το καθε προβλημα ξεχωριστα αλλα εφευρισκεις μια λυση τυπου πασπαρτου που επιθυμεις να δουλεψει η εστω να συμπαρασυρει τα παντα... κ τα ντομινο δεν λειτουργουν παντα οπως τα περιμενουμε...

- εγω δεν εχω αποδεχτει τους ορους του παιχνιδιου υπο την εννοια οτι πανω κατω εχω (η θελω να πιστευω οτι εχω) μια ιδεα περι του τι συμβαινει αλλα απο εκει κ περα προσπαθω οσο κ οπως μπορω να αλλαξω τα κακως (κατ' εμε παντα) κειμενα. εννοειται οτι δεν αρνουμαι οτι ειμαι μερος κ 'γω της ολης αγελης... ως κοινωνικο ον δεν θα μπορουσα να ειμαι εξω απο το κοινωνικο κοπαδι.

- η κοινωνικη διαφορετικοτητα εχει οντως επιπτωσεις στο εκπαιδευτικο συστημα. δυστυχως ομως αντι να εχει θετικες, συμβαλει στον απομωνοτισμο κ στην περιθωρειοποιηση συγκεκριμενων ομαδων. προσφατο παραδειγμα το περιστατικο με τα παιδια των 'αθιγγανων' στον ασπροπυργο οπου οι γονεις δεν θελουν τα 'υγιη' παιδια τους να κανουν μαθημα με τα 'μη υγιη' των αθιγγανων (με παραξενεψε πολυ κατι που ειπε ενας γονιος.. τα παιδια των τσιγγανων λεει εχουν μεγαλη διαφορα ηλικιας απο τα δικα μας.. το καταλαβαινω οτι ειναι αλλιως για ενα παιδακι 6 χρονων στην πρωτη δημοτικου να εχει συμμαθητη ενα 15χρονο.. αλλα κ το μεχρι τωρα συστημα με τους μετεξεταστεους το ιδιο πραγμα ακριβως δεν κανει? κ καταληγουν ατομα που εχουν χασει 2 κ 3 κ ισως περισσοτερες χρονιες να ειναι συμμαθητες με μικροτερους τους) η με τα παιδια των μεταναστων που η δεν εχουν την ελληνικη μαθησιακη ικανοτητα η δεν τους πρεπει μορφωση... αντι να υπαρχει προνοια για τετοιες καταστασεις υπαρχει παντελης ελλειψη πολιτικης κ σχεδιασμου κ αδιαφορια. τωρα οσον αφορα το στιβαγμα που λες δεν διαφωνω μιας κ η κοινωνια μας αποτελειται απο αυτα τα ατομα που περιγραφεις κ θα πρεπει να μαθουμε να συμβιωνουμε ο ενας με τον αλλο..το προβλημα για εμενα εγκειται στην εκπαιδευτικη διαδικασια (μαθηματα που διδασκονται, τροπος διδασκαλιας τους, δασκαλοι κ καθηγητες, κλπ). σε αυτο που λες περι εκπαιδευσης κ καθεστωτος κ τασεων συμφωνω απολυτα. οπως επισης συμφωνω κ στο οτι ο καθενας εξ υμων πρεπει να διορθωνει σε προσωπικο η κ σε οποιο αλλο επιπεδο μπορει τα κακως κειμενα...

- συμφωνω στο σχολιο σου περι σφουγγαριων κ παιδιων... απλα θα ηθελα να προσθεσω πως πρεπει το συστημα να τα επηρεασει μιας κ αυτα θα το στελεχωσουν μελοντικα... αυτοι θα ειναι οι μελλοντικοι κοινωνοι του κ αυτοι θα το αφησουν στα παιδια τους κλπ... συμφωνω για ακομα μια φορα μαζι σου στο οτι οι μικροαστικες απαιτησεις των γονιων παιδευουσιν τεκνα...

- δυστυχως αναγκαζομαι να συμφωνησω με το τελικο σου συμπερασμα περι εναρμονισης επιβιωσης στην εποχη μας με το υπερ-εχων κ υπερ-κατεχων... αυτο ομως αναιρει τα οσα υποστηριζες προηγουμενως περι πολιτισμενης κοινωνιας...

- summer_time καλα εκανες κ εβαλες το 'υποαναπτικτοι' σε εισαγωγικα... σχετικα με το ψωμολυσανε που αναφερεις, δεν ισχυει για ολους.. δυστυχως σε αυτο που αποκαλουμε 'τριτο κοσμο' υπαρχουν καποιες ελιτ (που συνηθως κατεχουν κ την εξουσια)  που συνεργαζονται με την δυση κ ζουν ως πριγκιπες εν αντιθεση με την πλεμπα που οντως ψωμολυσα στις παραγκουπολεις... το οτι χαμογελανε κ τραγουδανε δεν μειωνει στο ελαχιστο τις ασχημες συνθηκες διαβιωσης τους (ενδεικτικα σου αναφερω πως ενα υπερ-μεγαλο ποσοστο ανθρωπων δεν εχουν προσβαση σε καθαρο ποσιμο νερο, η πως αρρωστειες οπως το AIDS εκει θεριζουν). απλα επειδη σε πολλες απο τις συγκεκριμενες χωρες ανθει η βιομηχανια του τουρισμου ολες οι εικονες που προβαλονται πχ απο την βραζιλια ειναι απο τα γυμνα ηλιολουστα κορμια στις θαλασσες κ οχι απο τα ορφανα στους δρομους (οπου η αστυνομια ειχε προσλαβει ειδικες ομαδες ανθρωπων να τα σκοτωνουν για να περιορισουν αισθητα τον αριθμο τους). ετσι η κενυα φανταζει ως ιδανικος τοπος για σαφαρι κ διακοπες στις απιστευτες θαλασσες της παρολο που η ντοπια δικτατορια καταδυναστευε (δεν ξερω αν εχει την εξουσια ακομα για αυτο χρησιμοποιω παρελθοντικο χρονο) τους ιθαγενεις. οσον αφορα την ευχη για το να καθεσαι σε μια παραλια κ να ατενιζεις τον ηλιο κ την αντανακλαση του, την συμμεριζομαι κ εγω...

- energiser η αδρανεια δεν δηλωνει υποχρεωτικα απαθεια αλλα κ αδιαφορεια για το συστημα τους, τις αρχες τους, την ηθικη τους, την ηθικη που εχουν δωσει στην δουλεια κλπ... συμφωνω παντως οτι ολοι ανηκουμε σε κοπαδια κ πως το προβατο του ενος ειναι ο λυκος του αλλου.. ακομα, ολοι εναν ρολο παιζουμε.. τωρα αν ειναι προδιαγεγραμμενος ειναι αλλη κουβεντα..

- pappi ουτε εγω ειμαι δημοσιογραφος.. μια φορα που επεδιωξα να ασχοληθω με τον συγκεκριμενο κλαδο με απεριψαν γιατι δεν ημουν αποφοιτος της σχολης της δικης τους κ ας ειχα πανεπιστημιακα πτυχια κ γιατι δεν ημουν επαγγελματιας δημοσιογραφος (οταν τοτε στην συγκεκριμενη εφημεριδα αρθογραφουσαν ατομα οπως ο αναστασιαδης....)..

- περαν τα οποια προσωπικα διληματα κ ενστασεις μπορει να εχω εγω με την Κουβα (οπως η ανελευθερια προς οτιδηποτε δεν ειναι υπερ της επαναστασης, πχ. ομοφυλοφιλοι, μουσικοι που αποφασισαν να παιξουν μουσικη διαφορετικη απο αυτην που τους υπαγορευσε το κομμα, πολιτικους κρατουμενους εναντια στο καστρικο καθεστως, κλπ) δεν συμφωνω με αυτα που υποστηριζει ο energiser. καταρχην δεν επιθυμεις η κουβα να ειναι σημειο αναφορας... ποια χωρα επιθυμεις να ειναι? οι ΗΠΑ? μα αυτες δεν ειναι που στηριζαν την δικτατορια του Μπατιστα (που εριξε ο Καστρο με τον Τσε Γκεβαρα κ τους συντροφους/ισες τους) στο νησι? αυτες δεν ειναι που προσπαθησαν στον Κολπο των Χειρων κατα την διαρκεια του ψυχρου πολεμου να εισβαλουν στην Κουβα για να ριξουν τον καστρο? αυτες δεν εμπλεχτηκαν σε ενα παιχνιδι επιδηξης ισχυος με την πρωην ΕΣΣΔ στην Κουβα? αυτοι δεν οργανωνουν τους εξοριστους η προσφυγες Κουβανους στις ΗΠΑ εναντια στον Καστρο? αρκει να δεις την σχεση της εταιριας που παραγει το Bacardi (εξοριστοι Κουβανοι) με τις ΗΠΑ κ τα σχεδια τους εναντια στον Καστρο για να καταλαβεις... αυτη η χωρα δεν ειναι που εισβαλει οπου θελει κ αποσταθεροποιει χωρες χωρις να δινει λογαριασμο σε κανενα? που δημιουργει Γκουανταναμο, Ιρακ κ Βιετναμ σε ολο τον κοσμο (τραγικο ειναι παντως οτι κατα αυτον τον τροπο εκπληρωνουν - ως ενα βαθμο - το ''κ 1, κ 2, κ 3 Βιετναμ, οσα χρειαστει" που υποστηριζε ο Γκεβαρα)... η μηπως να παρουμε τις υπολοιπες δυτικες χωρες κ οτι κακο εχουν δημιουργησει σε αυτον τον κοσμο... αποικιες, σφαγες ντοπιων απο τους αγγλους... τι να πρωτοθυμηθει κανεις).. την στηριξη τους σε απολυταρχικα κ δικτατορικα καθεστωτα (ακομα κ την χουντα στην ελλαδα)... ασε δε την πορνεια.. στο αμστερνταμ κ στις βρυξελες δεν τις εχουν σε βιτρινες? αυτο δεν ειναι σεξουαλικος τουρισμος? η μηπως ειναι τυχαιο οτι αυτοι που επιζητουν τον σεξουαλικο τουρισμο (ακομα κ την παιδεραστια) ως επι το πληστον ειναι δυτικοι? για τις διαταραγμενες σχεσεις της κουβας με τον μισο πλανητη θα διαφωνησω επι της ουσιας.. καταρχην υπαρχει κ μια Βορειος Κορεα... αλλα περαν των αστεισμων η Κουβα εχει διαταραγμενες σχεσεις μονο με τις ΗΠΑ, εκτος κ αν κανω λαθος.. προσωπικα παντως δεν θεωρω μεμπτο το οτι εχουν κοψει επαφες με τις ΗΠΑ...εδω κοτζαμ Παππας κ Οικουμενικος Πατριαρχης επισκεφθηκαν την Κουβα κ συνομιλησαν με τον Καστρο.. δικαιωμα τους παντως να εχουν σχεση με οποιον θελουν. εννοειται πως ολο αυτο το σκηνικο δεν αναιρει στο ελαχιστο τις οποιες απολυταρχικες πολιτικες του Καστρο. αλλα το να μεγαλοποιουμαι την Κουβα ενω κλεινουμε τα ματια μας στους υπολοιπους, το βρισκω απαραδεκτο.. δεν καταλαβαινω παντως την εμμονη σου με το ''πολιτισμενο''... ισως γιατι δεν το βλεπω πουθενα.. ο καστρο απαγορευει στους κουβανους την προσβαση στο διαδικτυο, στην ΕΣΣΔ απαγορευοντουσαν μεχρι κ οι φωτοτυπιες για να μην διαδιδονται ιδεες εναντια στο καθεστως... στην ελλαδα χαρακτηριζουμαι σατανιστες τους slipknot κ η εκκλησια εισηγειται την απαγορευση της συναυλιας τους, για τεχνολογικες υποδομες δεν μιλαω γιατι τις βρισκω ελλειπεις (πως γραφεται αραγε αυτο?)... η καθε κοινωνια εξελισεται αναλογα με τις προσταγες της. υπαρχουν κοινωνιες που απευχονται την τεχνολογικη εξελιξη που περιγραφεις κ δεν καταλαβαινω γιατι υποχρεωτικα για να μπουν στο καλουπι του 'πολιτισμενου' που αναφερεις να πανε αντιθετα στα πιστευω τους (δεν μιλαω για επιλογες απολυταρχικων καθεστωτων αλλα για λαικες αποφασεις)? η ανθρωποτητα δεν εξελισεται ως μια ευθεια γραμμη αλλα ως μια γραμμη με απειρες διακλαδωσεις..

συντροφικα κ απολογουμαι για το υπερβολικο μεγεθος του κειμενου μου.. απλα ηταν πολλα αυτα που ηθελα να σχολιασω...
ζητω λοιπον την κατανοηση οσων μπουν στον κοπο να το διαβασουν.

freak ο λαλιστατος.

Labrokratis

Ελεύθερος χρόνος = Το μονο που τα χρήματα ΔΕΝ αγοράζουν

tristana

Ρία, μεστός και σωστός ο λόγος σου.
Χαίρομαι πάντα να διαβάζω τις απόψεις σου... λιτές και περιεκτικές.
Με δυο λόγια τα είπες όλα χωρίς άσκοπη φλυαρία και κενόδοξη επίδειξη
βαρύγδουπων και ανούσιων αναλύσεων και διϋλίσεων του κώνωπος
του ανωφελούς, άλλωστε.

freak

θα συμφωνησω με την τριστανα.. μερικες φορες το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν.

συντροφικα.

energizer

...χωρις ιχνος μεταμελειας πιστευω οτι ο λογος πρεπει να ειναι περιεκτικος & ν'απαντα/αναλυει τα οποια ερωτηματα/θεματα...
...προσωπικα χρησιμοποιω την συμπυκνωση των σκεψεων μου στο επακρο!
...φιλτατε freak αν & μ'αρεσει να διαβαζω(ναι,τα διαβαζω ολοκληρα)τις αποψεις σου το βρισκω κουραστικο...  :P
...& ενιοτε μακρυγορω με μοναδικο κινητρο την ολοκληρωμενη τοποθετηση!
 :twisted:
...οσο για τον κωνωπα τον ανωφελη μαλλον διαθετει το "χαρισμα" της οχλησης!
 8)
...θα προτεινω να περικοψουμε θεματικα τους προβληματισμους & ν'απανταμε μεμονωμενα.
 Υ.Γ
Μαλλον χρειαζεται & πολιτικη ενοτητα!(οχι κομματικη προς καθε κατευθυνση!)
 :idea:

antiope

"οι κοινωνιες μπορουν να οριστουν σαν μηχανες που επεξεργαζονται τον ανθρωπινο χρονο"
                                                        G.Balandier...

για ποιο ελευθερο χρονο μιλαμε λοιπον αφου και οταν κοιμομαστε βαζουμε ξυπνητηρι?

freak

energiser, συμμεριζομαι απολυτα την αναγκη αναλυσης κ περιεκτικοτητος που σχολιαζεις.
αδυνατω να μειωσω τον λογο μου στο ελαχιστο. ως πληθωρικη προσωπικοτητα φλυαρω ακαταπαυστα, κοινωνος της προσωπικης μου κενοδοξιας κ οχι της κενοδοξιας αυτων που μου την επισημαινουν, γιατι οπως λες κ εσυ θεωρω οτι αυτα που γραφονται αξιζουν σχολιασμου... απο εκει κ περα περαν του κωνωψ υπαρχει κ η καμηλος.

συντροφικα.

υγ. για την πολιτικη ενοτητα συμφωνω κ εγω.

452 Επισκέπτες, 0 Χρήστες