Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 413
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 471
  • Total: 471

Ελεύθερος χρόνος = χαμένος χρόνος

Ξεκίνησε από jcdenton, Οκτωβρίου 20, 2005, 11:46:21 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

riaghul

Bεβαιως υπαρχει και η Καμηλος και ο κωνωψ...

Αλλα να διυλησω την καμηλον..αδυνατω :wink:

καθως και τον κωνωπα..λογω μεγεθους και τα δυο..
 :o
Αλοιμονο αν πιστευες οτι αυτα που γραφεις, Αγαπητε Freak,
δεν αξιζουν... :wink:

Τistana...ευχαριστω για το χρονο που διαθετεις να διαβαζεις τις αποψεις μου..Οσο για το ποσο μεστες ή περιεκτικες ειναι..δεν ξερω..
Ομολογω ομως οτι ,ως προειπα,ειμαι σε θεση τετοια που πρεπει να μεταδιδω και να γινομαι κατανοητη..απο  πληθος μικρης ηλικιας..
Θα με πληγωνε αρκετα αν αυτα τα παιδια δεν καταλαβαιναν τι λεω..

Τωρα αν με καταλαβαινεις κι εσυ καλη μου..τι να πω??
Εισαι ενα παδι....αν και αιωνοβια .... :wink:
:):)

jcdenton

Labrokratis egrapse:

Ελεύθερος χρόνος = Το μονο που τα χρήματα ΔΕΝ αγοράζουν

File labrokrati EGRAPSES!!!!!!!!!
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

energizer

...στον συγχρονο υπερκαταναλωτικο κοσμο διαπιστωνεται μια ανισορροπια...
...ειθισται οι ανθρωποι(οικονομικες μοναδες πλεον!) να διαθετουν μεγαλη οικονομικη επιφανεια + πολλες αυθυνες=λιγοτερος ελευθερος χρονος ή μικρη οικονομικη επιφανεια + λιγες ευθυνες/υποχρεωσεις=αρκετο ελευθερο χρονο!!
...οποιαδηποτε μετατοπιση της ισορροπιας τεινει να επιβαρυνει 1 απο τα 2 ακρα!
...θα μου πειτε γιατι συμβαινει αυτο;
...στο μετρο της αντιληπτικης μου ικανοτητας οι παγκοσμιες ισορροπιες ειναι διαμορφωμενες...περα & πανω απο πολιτισμους-ιστορια-παραδοσεις...τα καθεστωτα & οι διαπλεκομενοι δεν επιθυμουν μεταβολη του status quo!!!(χιλιετηριδες τωρα συμβαινει τουτο!)
...αποτελεσμα της λεπτης αυτης ισορροπιας...
1] ο εχων & κατεχων δεν "προλαβαινει" να αντιδρασει....
2]ο μη εχων & κατεχων δεν μπορει...
...τα 1]+2] εξασφαλιζουν την συντηρηση της καταστασης....
& ασε εμας (την πλεμπα!) να εκδραμει τριημερα αφηνοντας 4ωρα στην ασφαλτο(μονο για το πηγαινε' & αλλο τοσο για το ελα;) )
 :evil:

freak

energiser διαφωνω με αυτο που λες. καταρχην το μικρη οικονομικη επιφανεια δεν συμβαδιζει με το λιγες ευθυνες κ πολυ χρονο. δηλαδη ολοι οι μισθωτοι, ανειδικευτοι, κλπ που δουλευουν πια δεκαωρα με τις υπερωριες -αν πληρωνονται- κομενες στην μιση τους χρηματικη αξια, κ την ωρα που θα σχολασουν στην διακρητικοτητα του αφεντικου τους εχουν λιγες ευθυνες κ παρα πολυ ελευθερο χρονο?

η μηπως τα παιδια τους πχ εχουν λιγοτερες απαιτησεις απο τα παιδια των ευκαταστατων οικονομικα.. στην ελλαδα οι μισθωτοι κ οι συνταξιουχοι δεν ειναι η πλειονοτητα των δανειοληπτων απο τις τραπεζες κ των εξαρτομενων απο τις πιστωτικες τους? πως εχουν λοιπον λιγοτερες ευθυνες η περισσοτερο χρονο? ισα ισα που επειδη πανω κατω ολοι εχουμε τις ιδιες ευθυνες, αυτοι ασφυκτιουν για να ειναι τυπος κ υπογραμων σε αυτες με αποτελεσμα οχι μονο να μην εχουν ελευθερο χρονο οπως τον αντιλαμβανεται η κοινωνια του θεαματος αλλα κ την δυνατοτητα να τον αξιοποιησουν αναλογα.

οσο για τον εχων κ κατεχων θεωρω οτι οχι μονο αντιδρα αλλα απολαμβανει αυτο που η κοινωνια που αναγαγει τα παντα στον χωρο του θεαματικου ονομαζει 'γκλαμουρ' κ ολοι οι αλλοι τους χαζευουν απο την τηλεοραση... ειναι τυχαιο οτι υπαρχουν τοσες εκπομπες που ασχολουνται με τις ζωες των η προαγοντας την ''καλη ζωη'' οπως την νοουν αυτοι (με αυτοκινητα που κοστιζουν περισσοτερο ακομα κ απο ενα σπιτι, με ρουχα που κοστιζουν πανακριβα μονο κ μονο γιατι ειναι φερωνυμα -λες κ τα αλλα ειναι ανωνυμα, ειδιλιακα μερη για διακοπες, μπαρ/κλαμπ/μπουζουκια/λυρικες σκηνες/ηρωδειο/μεγαρα μουσικης κ λοιπες αηδιες που πανε να διασκεδασουν κ τελος διαφορες φιλανθρωπιες που κανουν).
οπως ειχε πει κ ο θεωδορακης (αλλος απο 'κει), κ συμφωνω απολυτα, ολες αυτες οι κυριες ασχολουνται με την φιλανθρωπια λογω ελευθερου χρονου (εκτος του κοινωνικου στατους κ προσταγης της μοδας).

συντροφικα.

energizer

...o ανεργος που αντιστοιχει στο 10%(+)του δυναμικου παντως εχει ελευθερο χρονο...ο ημιαπασχολουμενος(part time)επισης...ο σημερα δουλευω αυριο καθομαι(εποχιακη εργασια-συμβασιουχοι  :(  )ομοιως!!!
...οπως αντιλαμβανεσαι διαθετουν ελευθερο χρονο...
...ο δε δημοσιος υπαλληλος που δεν καιγεται για το δεικτη dow jones κτλ, επισης...ο συνταξιουχος ομοιως!
Γενικα οι χαμηλομισθοι & υποαπασχολουμενοι σε απολυτα νουμερα διαθετουν ελευθερο χρονο!
...δεν νομιζω οτι οι εθνικοι δρομοι στα τριημερα γεμιζουν απο χλιδατους αργοσχολους...
...η δε ανωτερη-ανωτατη ταξη ειναι δεσμια του lifestyle & της μιζεριας της αυταπατης!Η δε μεγιστη φοβια τους ειναι...μην γυρισει ο τροχος   :wink:
...χωρις να θελω να φανω λαικιστης ειναι καταρα ν'ανηκεις στην ανωτερη κοινωνικη ταξη!(οι επιθυμιες του μεσου ανθρωπου αναγονται σε "παγιες" αναγκες!!!)
 :twisted:
& επειδη κανεις 1 υπαινιγμο/αναφορα σε "μαυρη" εργασια(!) φυσιολογικα σε μια οργανωμενη κοινωνια το φαινομενο δεν θα υφιστατο!!!
 :salut:

freak

energiser νομιζω οτι συγχεεις ανομιες καταστασεις. αλλο η ανεργια κ αλλο ο ελευθερος χρονος. ειναι μεν χρονος που δεν δεσμευεται σε καποια εργασια επι πληρωμη, αλλα δεν ειναι αυτο που αποκαλει ο καθενας απαραιτητα ελευθερο χρονο. οπως το ιδιο ισχυει κ για τους ημιαπασχολουμενους (δεν αντιλεγω οτι υπαρχουν μεσα σε αυτους μερικοι/ες που απλα δουλευουν για ενα χαρτζιλικι), εποχιακους, δημοσιους υπαλληλους/συνταξιουχους. ασε δε που πολλες απο αυτες τις κατηγοριες που ανεφερες διαπλεκονται μεταξυ τους  ο ανεργος μπορει να ειναι σε υποαπασχοληση η εποχιακος....

ο ελευθερος χρονος εξαρταται απο τις υποχρεωσεις του καθενος κ οχι απο το επαγγελμα του. κ οι υποχρεωσεις δεν ειναι αναλογες της οικονομικης επιφανειας. ισα ισα που ο 'πλουσιος' εχει την καβατζα, αν το θες, της οικονομικης του επιφανειας ενω η 'πλεμπα' δεν εχει τιποτα. οταν λοιπον αυτοι παλευουν για να ζησουν με μισθους της πεινας για ποιον ελευθερο χρονο μιλαμε?

η δε ανωτερη ταξη που περιγραφεις στις εθνικες εορτες παει κ αυτη διακοπες... οι προορισμοι ισως, στερεοτυπικα, να διαφερουν αλλα πανε.. κ οχι μονο οι δρομοι, αλλα κ τα αεροδρομια κ τα λιμανια γεμιζουν απο χλιδατους η μη αργοσχολους.

οσο για την μαυρη εργασια οταν υπαρχει ο θεσμος της μισθωτης σκλαβιας, ουψ εργασιας εννοω, κ το κυνηγι του κερδους τοτε θα υπαρχει κ μαυρη εργασια, κ παιδικη εργασια, κ σκλαβοπαζαρα εργατων, κλπ.

συντροφικα.

energizer

...για τον απλο ελευθερο χρονο...
...χωρις υποχρεωσεις,ευθυνες,απολυτα αφιερωμενο στον εαυτο σου(μας)!!!
...η διαπλοκη ειτε μαυρη ειτε αλλη δεν ειναι ποτε αγαθη & ωφελιμη!!
...καλυτερα παντως πλεμπα με προβληματα οικονομικης φυσεως παρα elite με αγνοια της πραγματικοτητας & ενιοτε του εαυτου(τους)!!!
 :wink:

freak

δεν ειναι απαραιτητο οτι ολοι οι 'κονομημενοι' δεν εχουν κ γνωση του εαυτου τους ενω οι 'φτωχοι' εχουν την απολυτη συνειδητοτητα. εξαρταται απο την προσωπικη πρωτοβουλεια αυτο. απλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ελευθερος χρονος αφιερωμενος στον εαυτο μας, οταν σκεφτομαστε τα ποσα εξοδα εχουμε κ τα λιγοστα εσοδα εχουμε.. χρονος της απελπισιας μου κανει...

κατα τα αλλα, θα προτιμουσα να ημουν φραγκατος παρα χωρις στον ηλιο μοιρα. το τι θα τα εκανα τωρα ειναι αλλο θεμα... θα αγοραζα τον Παναθηναικο στανταρ... κ ολα τα αλλα στην επανασταση... σαμπως θα τα περνα μαζι μου στον ταφο?

energizer

...επανασταστης ΜΕ αιτια;
...πες μου οτι κουβαλας το ελληνικο συνδρομο της "αριστερας"...
...ειμαι με το λαο,για το λαο μεχρι ν'αλλαξω στρατοπεδο...
...ενας πρασινος Κοκκαλης φιλτατε;
 :lol:
no offence dude!
 :wink:

freak

επαναστατης δεν ειμαι.. ενεργος at least.. η μαλλον οσο ενεργος θα ηθελα να ειμαι...
ουτε αριστερος ειμαι. αν ειναι ομως να με βαλεις στα πλαισια αυτου του ιδεολογικου παιχνιδιου τοτε πες με αριστερο...  με τον λαο ειμαι ανεξαρτητου στρατοπεδου.
πρασινος κοκκαλης? που κολλαει αυτο? θα αγοραζα τον Παναθηναικο γιατι θελω να τον δω αυτοκρατορα κ οχι για να τον χρησιμοποιησω σε διαφορα τυχον κολπα μου... αλλωστε ειμαι αρρωστακι με τον Παναθηναικο κ δεν το εκρυψα ποτε.

none taken matey.

jcdenton

Άρα... πήζουμε στην δουλειά για να μπορούμε να πήζουμε σε κάτι που μας αρέσει. Τί είπα ο ποιητής?
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

471 Επισκέπτες, 0 Χρήστες